hirdetés
relationship-3480215_960_720.jpg

„Kiábrándultam ebből az egészből” – a randiappos szerelemről beszélgettünk egy 30 éves sráccal

„Úgy tapasztaltam, hogy míg a lányok komoly kapcsolatra vágynak, párkeresésre használják az appokat, a fiúk egyéjszakás kalandokat keresnek.”
SzÉ, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2019. június 21.


hirdetés

Amikor a harminc éves Gábor először beszélt nekem a randiappos ismerkedésről, meghűlt bennem a vér. Találatok, „jobbra húzom”, „balra húzom”, „válaszolni fog-e”, „ez sem lesz komoly”.

Gyorsan pörgő telefonos felületek, gyorsan lepörgő kapcsolatok. Néhány hetes viszonyok. Ez volt az első benyomásom erről a közegről.

Számomra idegen terep a telefonos randialkalmazás és az ezekkel való ismerkedés. Korábban csak másodkézből hallottam információkat. Az „ismerős ismerősének a kollégája” vagy „a szomszéd unokahúgának a barátnője” ezt és azt mesélte.

hirdetés

Szerettem volna többet megtudni arról, hogy az Y generáció hogyan ismerkedik a randiappokon keresztül és milyenek ezek a kapcsolatok. Gábort régóta ismerem, ezért arra kértem, mondja el a tapasztalatait.

- Miért kezdtél el randiappon ismerkedni?

Az időhiány miatt, az időmmel akartam spórolni. És tudod, egyszerűnek tűnt, hogy van egy ismerkedős applikáció, amin úgy lehet válogatni, mint egy ruházati áruházban. Azt éreztem, hogy nem lesz lehetőségem máshogyan ismerkedni, és ez jó lehetőségnem tűnt.

- Milyen tapasztalatokat szereztél?

- Kezdetben érdekesnek és izgalmasnak tűnt volt ez az ismerkedési forma. De úgy tapasztaltam, hogy míg a lányok komoly kapcsolatra vágynak, párkeresésre használják az appokat, a fiúk egyéjszakás kalandokat keresnek. Merőben mások a srácok és a csajok igényei. A lányok egyébként el is mondják, mit akarnak, van, aki már az elején tudatosítja, mi a célja.

Hosszú távon pedig borzasztóan fárasztóak ezek az ismerkedések, mert a kezdő beszélgetéseket, a kötelező köröket le kell futni: „mivel foglalkozol, hol dolgozol, mik a terveid” stb. Tudom, ezek fontosak, de az egymással párhuzamos ismerkedések kiölik az érdeklődést az emberből.

Harmadrészt itt szembesültem először a ghostinggal, arról, hogy szó nélkül és figyelmeztetés nélkül felszívódik a partner. Eddig azt sem tudtam, mi az.

- Ghosting?

- Csajoktól hallottam randiappos történeteket arról, hogy bár el vannak halmozva az alkalmazásban pasikkal, de a fiúk a szexen kívül másra nem hajtanak, ezzel sok lányt megbántanak, sokan csalódnak, és egy idő után már nem bíznak senkiben. Ehhez kapcsolódik a ghostingolás, az, hogy felszívódik az, akit az appon keresztül ismersz meg.

A ghostingot egyébként lányok is csinálják. Velem is megtörtént, hogy a lány, aki érezte, hogy ez nem igazán működik köztünk, többé nem írt, és szó nélkül törölt az ismerősei közül. Nem vettem rossz néven, mert én is éreztem, hogy nem tudunk úgy beszélgetni, nem történt semmi komoly. Bár egy búcsúüzenetet azért hagyhatott volna, hogy úgy látja, ez nem fog működni, más irányba megyünk.

- Azt mondod, a fiúk célja az egyéjszakás kaland. Te is ezért jelentkeztél be az alkalmazásba újra meg újra?

- Nem keresem tudatosan az egyéjszakás kalandokat, talán egy ilyen volt. Inkább az történik, hogy az elején próbálkoztunk, ismerkedtünk, ám nem lesz belőle hosszú távú kapcsolat. Most pedig már kiábrándultam ebből az egészből, ritkán jutok el a személyes találkozókig, mert unom a beszélgetéseket és ezt a másik fél is érzékeli.

Szóval volt egy randiappos egyéjszakás kalandom, de a többi online ismerkedésnél mindketten azon dolgoztunk, hogy valami kialakuljon a dologból.

- Említetted az egymással párhuzamos ismerkedéseket. Ez azt jelenti, hogy amíg udvarolsz, egyszerre több vasat tartasz a tűzbe?

- Folyamatosan. Az elmúlt 2 évben, amióta randiappozok, ezek a lányok párhuzamosan futottak.

Nagy a választék, és ilyenkor arra gondolunk, hogy biztosan jön majd egy jobb, egy másik, akivel minden rendben lesz, és nem akarjuk elszalasztani azt a lehetőséget.

A lányokban már nem vagyok ennyire biztos, nem árulták el, hogy egyszerre több fiúval is ismerkednek-e. Csak egy lány mondta azt őszintén, hogy nyitott kapcsolatban él, és eleve a szex a célja a srácokkal, azért ismerkedik.

- Az online vagy randiappos ismerkedésben mi a nehéz?

- Nem fektetünk energiát a másik minél mélyebb megismerésébe és a kapcsolatba. Mivel egyszerre több vasat tartunk a tűzben, az első problémánál azonnal ugrunk a másik kapcsolatba, és lecseréljük egymást másra, hiszen van másik, hiszen lehet nála jobb. Ez rendkívül felszínessé teszi a kapcsolatokat, nem is tartanak sokáig. Másrészt a kötelező körök miatt, mint mondtam, unalmassá válik az ismerkedés. Próbáltam kreatív lenni unalmamban, de az nem jöttbe, mert nem önmagam voltam, nem volt hiteles.

Nekem egyetlen egy komolyabb kapcsolatom sem társkereső app segítségével alakult ki.

Azok a komoly kapcsolatok, amelyekről úgy éreztem, hogy engem motiválnak, mind véletlen, személyes megismerkedéssel kezdődtek. Randiappos ismerkedésnél nem volt meg az a kémia, az a késztetés, az a vágy, ami a hosszú távú kapcsolatokhoz kell.

Azért a randiappokra regisztrált lányokban is benne van ám az, hogy majd úgyis lesz másik. Úgy tudom, el vannak halmozva pasikkal, gondolkodás nélkül húzzák őket jobbra, rendkívül sok találatuk van, óriási halmazból meríthetnek. Így ők is könnyebben váltanak.

- Mennyi randi után van szex?

- Ez csak pár hét kérdése. Rohanó világunkban rövid távon gondolkodunk: ha tőled nem kapom meg, akkor majd megkapom a következőtől.

Olvastam nálatok azt a cikket, amiben egy huszonéves lány mondja el, hogy az ő generációjának a kapcsolatait a szex mozgatja. Abban az időben, amikor párhuzamosan volt egyszerre több barátnőm, és persze mindegyikükkel volt szex is, volt, akivel jobban működött, mással kevésbé. Bár a szex olyan, mint a pizza, ha nem jó, igazából akkor is jó, utána hiányérzete támad az embernek, hosszú távon pedig egyenesen kiábrándító. Semmi másról nem szól, mint az igények egyszerű kielégítéséről.

- Abban az interjúban az is szerepel, hogy „Mi is azt nézzük, hogy egy kapcsolatban minden megvan-e: ha működik a szex, oké. Ha még beszélgetni is tudunk, oké. Ha látod, hogy a srác megbízható, dolgozik, vannak céljai, jó jel.” Te is pipálgatsz, hogy mi működik és mi nem?

- Szerintem ez a pasiknál is működik. Azonnal végiggondolom: a haveroknak bemutatnám? Ha igen, akkor vajon otthon, a családomnak bemutatnám-e. El tudunk beszélgetni egymással? Hosszú távon nem fogunk-e egymásra unni? Hamar végiggondolom ezeket.

Ha való életben ismerkedem meg valakivel, és felvetem, hogy találkozzunk, igyunk meg valamit, akkor is ugyanazok az időkorlátok vannak, mint a randiappos ismerkedésnél.

- Bocsáss meg a kérdésért, de miért van ez az időkorlát? Hova rohantok ennyire? Ráértek, nem? Fiatalok vagytok, előttetek az élet.

- Hát ez azért nem így van. Senki sem szereti feleslegesen fecsérelni az idejét.

Én is úgy vagyok vele, hogy k.va sokat dolgozom, és ha végre van időm találkára, az inkább hétvégére esik, hétköznap nagyon ritkán érek rá. De az ugye azt jelenti, hogy csak 5-6 naponta találkozunk. Ezért sem akarom húzni az időt, és várni a szexszel, mert akkor már hetekről beszélünk.

És ugye, amiről beszéltem, ott van az is, hogy ha Erika nem jön be, akkor ott van Ági, mindenki könnyen lecserélhető. De ezek a randiappok ezt a fajta gondolkodást erősítik.

- A korosztályodban, a harminc évesek között sokan ismerkednek így? Vagy a többség már megállapodott?

- Szerintem az én korosztályomból többen ismerkednek így, mint mondjuk a 18-19 évesek vagy a húszasok közül.

Mindenki kezd rájönni arra, hogy ez olyan mint a székfoglalós játék: elfogynak a jó partik.

Sok ember számára fontos a karrierépítés, a munkahelyeken meg elvárják, hogy sokáig bent legyél. Hétköznap sem időm, sem energiám, hogy kimozduljak, megigyak valamit valahol, szemezzek valakivel. Sokkal egyszerűbb bejelentkezni az appba és jobbra húzni, aki tetszik. Mert a beszűkült magánéletünkben ez költségmentes lehetőség a gyors ismerkedésre.

- Ennyire lehajtanak benneteket a munkahelyeteken?

- Én 9-10 órákat dolgozom minden egyes napon, mert kötetlen a munkaidőm, és velem ezt meg lehet tenni A 9-10 órát a munka olyan intenzíven tölti ki, hogy leszívja az erőmet. Örülnék, ha fix lenne a munkaidőm, és csak 8 órát kellene dolgoznom.

A környezetemben azt látom egyébként, hogy mindenki ezzel küzd, sokat bent vagyunk a munkahelyünkön.

Én most kezdtem el irigyelni az informatikusokat, akiknek fix a munkakörük, és jól keresnek.

- Látsz rá esélyt, hogy legyen egy kis szabadidőd, hogy el tudj menni valós térbe ismerkedni, hogy valakivel komolyabb kapcsolatod alakulhasson ki?

- Ma már ritka, hogy valaki annyira felkeltse az érdeklődésemet, hogy abból komoly kapcsolat alakulhasson ki. Egyszerűen nem látok rá esélyt, hogy személyesen ismerkedjek meg valakivel, a randiappokból pedig kiábrándultam az utóbbi időben.

Bár most elég borúsnak tűnik a helyzet, remélem, hogy közben belefutok valakibe, akivel normális kapcsolatom lehet.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vladislav-muslakov-CwIU33KGToc-unsplash.jpg

Majdnem belehalt allergiás reakcióiba, miután szexelt a férjével

A 46 éves nő anafilaxiás sokkot kapott. DE inkább az az érdekes, hogy hogyan.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 09.


hirdetés

Egy nő halálközeli állapotba került allergiás reakciói miatt, amit a férjével való szeretkezés után tapasztalt.

A 46 éves nő anafilaxiás sokkot kapott a gyógyszertől, ami férje spermáján keresztül jutott a szervezetébe. Majdnem a szerelem áldozatává vált – írja az American Journal of Medicine.

A nő hasmenéssel, szédüléssel, viszkető kar- és láb-, továbbá súlyos verejtékezési panaszokkal fordult orvoshoz.

hirdetés

Először azt hitték, hogy alacsony vérnyomása miatt vérmérgezésben szenved, ezért infúziót kötöttek be, és különböző antibiotikumokat adtak neki. Azonban a további vizsgálatok kimutatták, hogy allergiás reakció megy végbe szervezetében.

Az orvosok rájöttek, hogy a férjét penicillint tartalmazó antibiotikummal kezelték, amire a nő gyerekkora óta kimutatottan érzékeny volt. Így koncentrálódva pedig még inkább ki volt téve a gyógyszer hatóanyagának.

A nőt a tünetei enyhülései után hazaengedték a kórházból azzal az utasítással, hogy a férje antibiotikum-kúrája lejártával még egy hétig ne éljenek aktív szexuális életet.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
par_agy_szerelem.jpg

Leendő anyósától tudta meg, hogy egy éve csalja a barátnője

A felszarvazott férfi azonnal kitette a házából a 27 éves nőt és 6 éves gyerekét.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. november 12.


hirdetés

A Redditten kért néhány napja segítséget egy elkeseredett anya, aki hosszas tépelődés után elmondta a lánya barátjának, hogy a 27 éves nő legalább egy éve folyamatosan csalja. A lánynál jóval idősebb férfi a hír hallatán azonnal szakított a nővel, és kitette a szűrét a lakásából, 6 éves gyerekével együtt. Az eset után a tépelődő anya a beszédes nevű AITA (AmITheAsshole, magyarul: Én vagyok a seggfej?) nevű fórumban kért tanácsot a közösségi oldal felhasználóitól, írja a Daily Mail.

"A lányom mindig is egy ravasz, hidegszívű ember volt, aki folyton kihasználta az embereket, egy fikarcnyit sem törődve az érzéseikkel" - írta azóta már törölt posztjában a confused123456 (összezavarodott123456) néven regisztrált asszony.

hirdetés

A nő szerint ebben az esetben is csak kihasználta a lánya a nála egyébként jóval idősebb férfit, leginkább a pénze miatt.

A tanácstalan anya kezdetben befogadta a lányát és az unokáját. Négy évig éltek nála, mivel a kisfiú apjával soha nem költöztek össze. Csak annyit kért cserébe a lányától, hogy próbáljon kezdeni valamit az életével, és nevelje becsülettel az akkor még kisbabát.

De a lány valójában soha nem is akart munkát keríteni magának, hogy végre a saját lábára állhasson. Ehelyett inkább beleugrott egy kapcsolatba a nála 15 évvel idősebb férfival, aki viszont halálosan szerelmes lett a számító nőbe.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
bride-690292_960_720.jpg

Beperelte a nő a férjét, akiről 6 év házasság után derült ki, hogy meleg

A nő úgy érzi, hogy átverték, pénz követel.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. november 03.


hirdetés

A Mirror oldalán jelent meg a hír egy Dél-Afrikában élő párról, amelynek férfi tagja hat év után érezte elérkezettnek az időt, hogy feleségének bevallja, hogy meleg. A nő erre beperelte exét. Nem azzal volt baja, hogy a férfi meleg, hanem azzal, hogy állítása szerint átverte.

A bírósági iratok szerint a nő nem volt tudatában annak, hogy férje egészen a házasságukig melegként élt. A férfi azt mondta neki, hogy heteroszexuális, és monogám kapcsolatban akar vele gyerekeket.

A nő 255 000 fontnyi összegű (97 millió forintos) fájdalomdíjat kért a trauma elviselése miatt és további 204 000 fontnyi helyi valutát (77,5 millió forint) "jövedelemkiesés" miatt. Utóbbiról nem derül ki, miként kapcsolódik ez a férfi szexuális irányultságához.

hirdetés

„A kártérítési igény és a rendkívül magas összegek oka az, hogy a férj hazudott és azt hitette el a nővel, hogy monogám és heteroszexuális házasságból születhet majd gyereke”

- mondta Mark Sher bíró szerdán hozott ítéletében.

"A feleség kijelentette hogy a 2018 szeptemberi kinyilatkoztatásig nem volt tisztában a férje szexuális irányultságával" - tette hozzá a bíró.

A bíróságra beadott iratok tartalmazták a férj privát üzeneteit, és egyéb intim részleteket arról, ahogyan kiderül róla, hogy meleg.

A bíró szerint van ugyan jogszabály, ami alapján kártérítés kérhet, de ebben az esetben inkább visszaélnek a helyzettel.

A bíró azt is szóvátette, hogy amikor a nő a férje után nyomozott az interneten, akkor a magánügyei között kutatott, ráadásul a nő ügyvédjének magas díjazását sem tartotta reálisnak.

A nő jogi képviselője később nyilatkozott, és azt mondta: nem fogadják el a döntést, tovább harcolnak a kártérítésért.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
shipping-3649677_1920.jpg

Túl hangosan szexeltek, ezért egy nap után kirúgták őket a karibi hajóútról

A német házaspár számára nem ez lett életük utazása.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. november 02.


hirdetés

Egy német pár, Renate és férje, Volker valószínűleg azt hitték, hogy a kéthetes karibi tengeri utazást egy "álomhajó" fedélzetén tölthetik, de a kalandból rémálom lett.

A házaspár április 1-jén szállt fel a TUI Cruises társaság Mein Schiff 5 nevű hajójára, de végül két napig sem élvezhették az idillt - írta meg a The Sun.

Ugyanis az első nap után kitették őket Barbadoson.

hirdetés

Mindennek pedig az lehetett az oka, hogy nyitott erkélyajtónál élték szerelmi életüket a kabinjukban, ráadásul olyan hangosan, hogy az egész utazóközönség hallhatta azt.

Az már csak hab volt a tortán, hogy a légyott után valamiért összevesztek, de vitájuk nem tartott sokáig, mert egyszer csak megjelent a biztonsági őr és közölte velük, hogy a kapitány kérésére el kell hagyniuk a hajót.

Az indok pedig az volt, hogy egy "biztonsággal kapcsolatos incidens" miatt kell búcsút inteniük a hajóútnak.

Mégpedig a többi utas és az ő biztonságuk érdekében is.

Mivel sem a szeretkezés, sem a veszekedés során nem tettek kárt senkiben és semmiben, ezért csak arra tudnak gondolni, hogy a hangos légyott lehetett a kiváltó ok.

Úgy döntöttek, hogy perre viszik az ügyet, mivel nemcsak a befizetett útról maradtak le, de a barbadosi szállás, a párizsi repjegy és a Németországig szóló vonatjegy is sok pénzbe került.

Azt szeretnék, hogy a társaság térítse vissza ezeket a költségeket.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!