hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Szerednyey Béla megindító beszédet mondott Koós János temetésén
'Az élet szép, az élet vidám, én aztán nem hagytam, hogy ne legyen az!' – idézte meg a színész elhunyt kollégája gondolatait.
Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Koós Jánostól a Farkasréti temető Makovecz Terme előtt vettek végső búcsút szerettei, kollégiá és közönsége tagjai. A művész 81 éves korában, rövid betegséget követően hunyt el március elején.

A család kérésére Verebes István írta a búcsúbeszédet, amit Szerednyey Béla olvasott fel. A számtalan személyes emlékkel színesített szavak arra bíztatták a gyászolókat, hogy próbáljanak derűsek maradni, mivel az örök mókamester Koós János is ennek örülne.

"A létezés megszállott szeretete az ő volt, mindenki Koós Janija. Okafogyott, hogy a gyász teljes erejével erőt vegyen rajtunk, mert az neki nem nagyon tetszene. (...) Ha most megszólítana bennünket, tudom mit mondana: Ne higgyetek az elmúlásban! Az életben higgyetek, mert az élet szép, az élet vidám, én aztán nem hagytam, hogy ne legyen az!"

"Komolyan csak kevés dolgot vett, a hűséget, a családot, a helytállást mindenkihez akit szeretett, a Fradihoz és közönséghez."


KÖVESS MINKET:
Hatalmas meglepetés érte a nyugdíjba vonuló mentőorvost: a saját búcsúbulijára 'riasztották'
Azt hitte, egy fulladásos beteghez tartanak szirénázva, ehelyett azonban munkatársai várták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 17.


hirdetés

27 év munka után megy nyugdíjba Harmath Ibolya mentőorvos. Az egyik utolsó riasztásán egy fulladásos beteghez hívták – legalábbis ő így tudta.

A szirénázó mentőautó azonban kollégáihoz vitte, akik ajándékokkal várták a munkájától búcsúzó doktornőt - derült ki az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalára feltöltött videóból.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is köszöntötte a doktornőt, aki semmit nem vett észre a napokig tartó szervezkedésből. A meglepetés jól sikerült, hatalmas tapssal üdvözölték a mentőorvosnőt, aki egy kisvárosnyi emberen segített a hosszú évek alatt - írta a mentőszolgálat közösségi oldalán.

Nézd meg te is!

Országos Mentőszolgálat

UTOLSÓ SZOLGÁLATÁN VICCELTÉK MEG BUDAPEST IKONIKUS MENTŐORVOSNŐJÉT Dr. Harmath Ibolya Bajtársnőnk 27 éven keresztül volt tartópillére a Központi Mentőállomás rohamcsoportjának, ám most nyugdíjba...


KÖVESS MINKET:Így emlékezik Baló Györgyre az RTL Klub
Baló György 2015 óta vezette az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 18.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy 71 éves korában meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró. 2015 óta vezette a Magyarul Balóval című műsort az RTL Klubon. Kollégái az RTL Híradóban és a Fókuszban is megemlékeztek róla egy-egy rövid összeállításban. A Híradó műsorvezetői Szellő István és Erős Antónia, valamit Pataki Zita is fekete ruhában jelentek meg a képernyőn.

A Híradóban és a Fókuszban is elhangzottak karrierje főbb állomása. Az RTL Híradónak nyilatkozó egykori kollégája, Horvát János szerint Baló György korának kimagasló televíziósa volt, aki maradandót alkotott.

Kotroczó Róbert az RTL Magyarország hírigazgatója azt mondta Baló György még a visszavonulása után is hosszas levelekben taglalta, hogyan lehetne jobbá tenni műsorát, ezért ők is bíztak benne, hogy tudják majd folytatni. A Fókuszban megszólalt szerkesztő kollégája Vidos Mihály is, akivel a Magyarul Balóval című műsort készítették.Vidos Mihály elmondta, hogy ő is akkor találkozott utoljára Baló Györggyel, amikor a nézők utoljára láthatták az RTL képernyőjén, ezután már csak SMS-ben kommunikáltak néha.

"Négy évnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük" - ezzel és így búcsúzott a nézőktől utolsó műsorában a televíziós.


KÖVESS MINKET:

Egyperces gyászszünettel indult az első idei Forma-1 futam
Charlie Whitingra, a napokban elhunyt versenyigazgatóra emlékeztek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 17.


hirdetés

Csütörtökön tüdőembóliában 66 éves korában meghalt Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi Formula-1-es versenyigazgatója.

A versenyzők nem felejtették el, mennyi mindent köszönhet Whitingnak a Forma-1, egyperces néma csenddel emlékeztek meg rá.

Valtteri Bottas ezután remek rajtot vett az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, és azonnal elment csapattársa, Lewis Hamilton mellett – írta meg a Nemzeti Sport. A finn versenyző fölényes győzelmet aratott, és a leggyorsabb kört is ő jegyezte, így 26 ponttal távozhatott Melbourne-ből.

A Mercedes kettős győzelmét Hamilton tette teljessé, míg a dobogó alsó fokára Max Verstappen állt fel. A Ferrari Sebastian Vettel, Charles Leclerc sorrendben a 4–5. helyet szerezte meg.


KÖVESS MINKET:
A christchurch-i áldozatok megsegítésére használja fel a „tojásos fiú” a hirtelen támadt hírnevét
A 17 éves ausztrál Will Connolly maga is megdöbbent, hogy milyen népszerűségre tett szert, miután tojással dobott meg egy tekintélyes politikust.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 18.


hirdetés

A fiú szombaton Melbourne-ben, az ausztrál Konzervatív Nemzeti Párt tanácskozásán tört szét egy tojást Fraser Anning szenátor fején, miközben a honatya éppen egy tv-nek nyilatkozott. A tinédzser tette pillanatok alatt felkerült az internetre, ahol hősként ünnepelték, sőt, már graffitik is megjelentek a tiszteletére – írta a Daily Mail.

A fiút, akit Anning pofon vágott, a helyszínen őrizetbe vették, majd eltávolították az épületből. Mint szülei egy helyi tv-nek elmondták, Will egy rövid kórházi kivizsgálás után hazatérhetett.

A tojásos „támadást” Connolly egy nappal azután hajtotta végre, hogy Anning nyilatkozatában a muszlim bevándorlókat tette felelőssé az új-zélandi Christchurchben elkövetett, 50 halálos áldozatot követelő támadásokért. A város több mecsetében vérfürdőt rendező férfi a fehér felsőbbrendűség híve volt.

Will tette olyan tetszést váltott ki, hogy egy közösségi pénzgyűjtő oldalt is nyitottak neki, hogy ezzel finanszírozhassa a várható jogi kiadásokat, és „hogy vehessen még tojásokat”. Az oldal 14 ezer megosztást hozott a Facebookon. Eredetileg 2000 dollár (kb. 550 ezer forint) volt az oldal kitűzött célja, de két nap alatt már 40 ezer dollárnál tart a gyűjtés és az adományozásnak még nincs vége. Connolly azonban az oldal szerint máris bejelentette, hogy a pénz nagy részét a christchurchi áldozatoknak szándékozik adni.

Az ügynek azonban többféle folytatása is lehet. Anning nem kért bocsánatot a fiú megütéséért, sőt, hétfőn Brisbane-ben azt nyilatkozta, hogy „ezt a pofont már régóta az anyjának kellett volna megadnia neki.” Ezenkívül a szenátor jogos önvédelemre hivatkozott. Egy neves ausztrál ügyvéd, Adam Houda, aki korábban terrorizmussal vádolt embereket védett, úgy vélekedett, hogy Anning kijelentése nem állná meg a helyét egy bíróság előtt, sőt, inkább őellene kellene vizsgálatot folytatni kiskorú elleni támadás címén. Victoria állam rendőrsége is kiadott egy közleményt, mely szerint a hatóságok nem tekintik lezártnak a nyomozást az incidens ügyében.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x