3 sós harapnivaló 30 perc alatt
Ahogy legutóbb a hirtelen ránk törő édességvágyra hoztunk ellenszert három gyors recept formájában, most a sós harapnivalókon a sor. Mint az előzőeknél, itt is szempont volt, hogy könnyen, olcsón beszerezhető alapanyagokból dolgozzunk, melyek akár alapból megtalálhatók a háztartásban. Az alábbi ételek jók hétvégi falatkáknak, reggelire vagy akár gyors vacsorának. Ha a lenti ötleteinken kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!
Tortilla
Tulajdonképpen ez a spanyolok omlettje. Sokkal kiadósabb, mint a sima tojásos változat, mutatós és hűtőben tárolva akár két-három napig jó reggelire is. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Végy 5-6 darab közepes, puha burgonyát és 2-3 fej kisebb hagymát. Hámozás után vágd őket apró darabokra, sózd meg és dobd be a serpenyőbe. Kevergesd bő olívaolajban ameddig meg nem puhul a krumpli, majd jöhet a tojás. Kb. 8-10 tojást verj fel és keverj össze és ha már megpuhult a krumpli, öntheted is rá. Pár perc kevergetés után pedig tedd be az előmelegített sütőbe. 180 fokon kb. 15 perc alatt elkészül. A végén, tányérra öntve úgy fog kinézni, mint egy torta és könnyű lesz vágni is. A tetejére reszelhetsz sajtot, de feldobhatod kolbásszal, sonkával, egyéb zöldségekkel is.
Virslis tekercs
Pékségekben is nagy kedvencnek számítanak a különféle virslivel töltött péksütemények. A kis virslis falatkák szerencsére otthon is nagyon könnyen elkészíthetők. A legegyszerűbb, ha veszel egy csomag leveles tésztát, így nem kell bajlódnod a tészta gyúrásával sem. Vagdosd a leveles tésztát vékony csíkokra, ezután pedig tekerd vele körbe a virslifalatkákat. Az így készült batyukat tedd sorba a tepsibe egy sütőpapírra, majd mielőtt betennéd a 180 fokon előmelegített sütőbe, szórd meg a tetejét szezámmaggal vagy sajttal. Ha szeretnéd, a tésztát megkenheted mustárral vagy ketchuppal is. A sütőben kb. 20 perc alatt lesz kész, akkor vedd ki, ha már szépen megpirult a teteje. Ha nem eszel húst, cseréld a virslit spárgára: nagyon finom lesz!
Pizzás csiga
A pizza meghódította a világot, de legalább olyan népszerűek a pizzaszószos társai, mint maguk a minden jóval megrakott pizzák. Ehhez is a legegyszerűbb, ha leveles tésztát használsz. Vágd fel vékony csíkokra, majd a csíkokat kend meg paradicsomos szósszal. Ez lehet saját készítés, de akár a bolti pizzaszósz is tökéletes hozzá, ízlés szerint fűszerezd oregánóval, sóval. Ezután tekerd fel a csíkokat kis csigákra, helyezd el sütőpapíron, a tetejét pedig szórd meg sajttal. Ez is mehet a 180 fokon előmelegített sütőbe, kb. 20 perc múlva pedig már tálalhatod is a tekercseket.
További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!