hirdetés
mti_szell2.jpeg

Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét

A magyar csapat győzedelmeskedett a szakácsok legrangosabb európai versenyén. Norvégia ezüstérmes, Svédország bronzérmes lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 11.


hirdetés

Címkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy idén, május 10-11-én Magyarország adott otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Mivel a Bocuse d’Or magyar döntőjét Széll Tamás nyerte meg, így az idei európai döntőn ő képviselte hazánkat.

Ugyan a verseny valamivel 4 óra után véget ért, az eredményhirdetésre mostanáig várnunk kellett.

De most végre itt van az eredmény:

az aranyérmet Magyarország, vagyis Széll Tamás és csapata nyerte!

A Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntője Budapesten

MTI Fotó: Kovács Tamás

ell2

ell

Az eredményhirdetést követő percekben Széll Tamás alig tudott megszólalni, nem számított a győzelemre.

Ezüstérmes lett Norvégia, míg a bronzérmet Svédország nyerte, akik a legjobb commisnak járó díjat is bezsebelték. A legjobb halételnek járó díjat Ízland nyerte, míg a legjobb hústálat Franciaország készítette.

A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat, valamint a norvégok és a svédek mellett Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország csapata lehet majd ott Lyonban, a 2017-es világdöntőn.

VIDEÓ: Ilyen volt a hangulat pár perccel az eredményhirdetés előtt

Széll Tamás a Bocuse d’Or budapesti kontinensdöntőjén lelkes magyar szurkolói csapat buzdítása mellett kezdett versenyfogásainak elkészítésébe: egy haltányért dunai kecsege és kaviárjának felhasználásával, illetve egy vadtálat magyar gímszarvas borjúból.

zsurielott

A zsűri előtt a magyar hústál

(Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia FB)

hustal

Precíz tálalás – ilyen volt a magyar hústál

(Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia FB)

A versenyen 100 pontot lehetett elérni: maximum 40 pont kapható az ételek ízére, 20 a látványra, 20 a regionalitásra, 20 pont a háttérmunkára és vele együtt a konyha tisztaságára.

A Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntõje Budapesten

A Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntõje Budapesten

(MTI Fotó: Kovács Tamás)

Pohner Ádám séf, korábbi Bocuse d’Or commis szerint a magyar alapanyagok nem jelentenek számottevő előnyt Széll Tamás számára, hiszen a többi csapat is ezekkel készül már három hónapja, így volt idejük jól megismerniük a dunai kecsegét és a magyar gímszarvast.

A népes hazai szurkolócsapat buzdítása azonban biztosan hatalmas támogatást jelent Széll Tamásnak, noha a versenyzők ilyenkor igyekeznek minden boxon kívüli ingert kizárni - mondta el Pohner.

magyar1

Letakarítás a magyar csapat konyhájában

(Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia FB)

Széll Tamáséknak nem volt könnyű dolguk, hiszen az Index beszámolója alapján több száz fős tömeg alakult ki a boxuknál, amikor főzni kezdtek. A boxok előtt lévő félméteres „szürke zónát”, ahová elvileg senki nem léphet be, nem tartották tiszteletben, egyszer még meg is lökték Széll Tamást – írja az Index. Szulló Szabina, a magyar csapat tagja szerint azonban Széll ekkora tömegben is tud koncentrálni.

hustal2

Füstölgő magyar hústál

(Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia FB)

VIDEÓ: Így szurkoltak a magyar nézők Széll Tamásnak és csapatának

VIDEÓ: Széll Tamás rögtön a verseny után adott interjút a Világevőnek

forrás: Világevő

Ha örülsz a hírnek, oszd meg!


KÖVESS MINKET:





hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:



hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:




hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:




hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x