hirdetés
tisza-1.jpg

A Szatmár-Bereg fotósa: Habarics Béla egy mesés vidéket mutat be gyönyörű képeivel

Azt szeretné, ha fotóin keresztül még többen ismernék meg hazánk egyik legszebb vidékét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 19.


hirdetés

A Szatmár-Bereg fotósa, Habarics Béla gyönyörű képei egy mesés világba kalauzolnak. A kevéssé ismert táj szépségeit mutatja be, és a fotókon keresztül tanít is. Az általa annyira kedvelt vidék rejtett kincseit feltárva mutatja meg, hogy mennyi minden érdekességért érdemes elindulni és felfedezni ezt a tájat is.

A fotós így vall magáról, és munkáiról:

"Gyermekkoromat egy szatmári faluban, a Szamos közelében, a hajdani Ecsedi-láp szélén fekvő Porcsalmán töltöttem. Szüleim természet iránti tisztelete, édesapámmal tett kirándulásaink maradandó élményekkel gazdagítottak.

A fotózást középiskolás koromban kezdtem, akkoriban egy Zenit gép volt a társam a túrák során. Később a technika fejlődésével és a lehetőségeim bővülésével változott a fotós eszköztáram, azonban a fő mozgatóerő megmaradt:

látni, megismerni és megismertetni a természeti környezet történéseit.

Régóta készítek képeket, azonban eleinte főként csak dokumentálás céljából rögzítettem a látottakat. Majd később egyre inkább az egyedi pillanatok, a szokatlan témák megörökítése volt a cél.

A Tisza és a Túr találkozása Tiszakóródnál

Karvaly Cégénydányádon

Kaszonyi-hegy, Barabás

Biológia-környezetvédelem szakos középiskolai tanárként sokrétű szakmai képzettséget szereztem, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaként pedig jól felkészült, nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező kollégák révén alkalmam nyílt arra, hogy a jórészt elméleti tudásomat gyakorlati ismeretekkel bővítsem.

Ahogy Móricz Zsigmond a szatmári gyűjtőútjain faluimádattal ment a faluba, úgy munkám során nap, mint nap Szatmár-Bereg „imádattal” indulok utamra.

Szerencsés vagyok, hogy egy természeti-, tájképi és kultúrtörténeti értékekben rendkívül gazdag vidéken élek. A fotózásaim színtere a Bereg- Szatmári-sík lenyűgöző változatosságot mutat. A folyóvölgyek, erdők, gyepek alkotta mozaikos tájszerkezet ritka fajoknak nyújt élőhelyet. A Kárpátok közelsége, a mikroklimatikus viszonyok különleges élőhelyek fennmaradásának kedvez. Találkozhatunk itt vulkanikus hegyekkel, jégkorszaki lápokkal, töredékére zsugorodott, de még így is kiterjedt erdőségekkel, gyors sodrású folyóval, elhagyott medervonulatokkal és a legeltetéses állattartás emlékét őrző fás legelőkkel.

Kende kúria, Cégénydányád

Keresztes vipera, Gelénes

Kérsemjén, Szamos folyó

Térségünkben nincsenek nagy múltú fotókörök, szakmai műhelyek, ezért önerőből, saját tapasztalataim alapján fejlődtem. Később az internet segítségével lehetőségem nyílt a fényképeim megosztására, a hibák közös elemzésére, szakmai konzultációkra. Jelenleg egy online képzés keretében a hazai természetfotózás egyik kiemelkedő személyétől Zsila Sándortól tanulhatom a fényképezés gyakorlati titkait és a kidolgozás technikai részleteit.

Biológia tanári hivatásom mindig fontos volt számomra, ezért

a természeti értékek bemutatása, vidékünk változatos élőhelyeinek és ritka fajainak népszerűsítését elsődleges feladatomnak tekintem.

A fotózás számomra egyrészt kikapcsolódás, másrészt lehetőség arra, hogy a képek által előadások, diavetítések, publikációk alkalmával, másokkal is megismertessem hazánk egyik legszebb táját."

Kockás liliom, Túrricse

Kornis tárnics, Fülesd

Kőris-erdő, Gulács

Rókás-legelő, túristvándi

Kisar-legelő

Szamos-folyó, Cégénydányád

Téltemető, Cégénydányád

Tisza, Tiszabecs

Tisza, Tivadar

Tiszavirágzás, Tivadar

Túr, Garbolc

Zöld varangy, Fehérgyarmat


KÖVESS MINKET:

hirdetés
balatonsound-1-nap-cimkep-rockstar-photographers-1000x667.jpg

Már az első nap hihetetlen képek készültek az idei Soundon

Összegyűjtöttük a legjobb fotókat szerdáról Zamárdiból.
Fotók: Rockstar Photographers - szmo.hu
2019. július 04.Szerdán elstartolt a 2019-es Balaton Sound, ami idén igazán menőre sikerült. Ezt bizonyítja az is, hogy már az első napon eszméletlen fotók készültek a fesztiválozókról, hihetetlen a hangulat már most, pedig a fesztivál egészen vasárnapig dübörög Zamárdiban.

A Rockstar Photographers fotóriportja az első napról:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
balaton-sound-2019.jpg

Látványos képeken a fergeteges pénteki bulik a Balaton Soundon

Péntek hagyományosan az egyik legdurvább nap a Soundon.
Rockstar Photographers - szmo.hu
2019. július 06.Szerdán kezdődött Zamárdiban a 2019-es Balaton Sound.

Már az első napon elképesztő volt a hangulat, erről mutattunk is nektek egy összeállítást.

A fesztiválon Pumped Gabó is megjelent, aki ismét táncolt egy jót.

Európa egyik legmenőbb vízparti bulisorozata július 3-7. közé sűrítette a balatoni nyár legjobb pillanatait, számos új szolgáltatással.

Idén két új VIP és egy VIP-plázst is felállítottak.

Az idei fellépők között a szerepel a Balaton Sound közönségének nagy kedvence, a The Chainsmokers, a szupersztár DJ, Tiësto, a kolumbiai reggaeton énekes és rapper, J Balvin, napjaink egyik legfelkapottabb rap előadója, G-Eazy, valamint a brit énekes, dalszövegíró, Jess Glyne is.

Ahogyan azt már megszokhatta a közönség, underground DJ-ket is hívtak a fesztiválra.

A Balaton Soundról a Rockstar Photographers készített látványos fotókat:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
zsolnay_fenyfeste_kiefer-3-1.jpg

Káprázatos színek és formák, fantasztikus látványosságok a Zsolnay Fényfesztiválról

Elvarázsolt mesevilágba csöppenhetsz Pécsen a hét végéig.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2019. június 28.Lenyűgöző esti, éjszakai fényattrakciókat, 170 ingyenes programot - köztük fényfestéseket, fényinstallációkat, utcaművészeti produkciókat és koncerteket - élvezhetsz 4. Zsolnay Fényfesztiválon június 30-ig Pécsen.

Esténként kapcsolódik fel a Fény Útja, a közel 30 fénnyel festett látnivalóból álló "fénykörút", amelyen "ódon és modern épületek, parkok, templomok öltöznek milliónyi pixelpontból szőtt alkalmi fénykosztümbe".


KÖVESS MINKET:

hirdetés
strand2019_0820_majorkata-3519.jpg

Idén is fergeteges bulit teremtettek a Strand Fesztivál sztárjai és vendégei Zamárdiban

Színes képkavalkád a 7. Strand Fesztivál forgatagából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 23.Augusztus 20-24. között hetedik alkalommal stradolhatunk és fesztiválozhatunk egyszerre a zamárdi Szabadstrand idilljében, ahol a Bastille, Jason Derulo, Anne-Marie, Dimitri Vegas and Like Mike, Jonas Blue, Steve Aoki, a Modestep, Sigma, Ofenbach és számtalan magyar kedvenc szolgáltatta, vagy szolgáltatja ma is a hangulatot és az aláfestőzenét.

Íme az első három nap önfeledtsége képekbe öntve a Rockstar Photographers jóvoltából.

Lapozz a további képekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x