Klara03
Egy álom vált valóra: a Szamos csokoládémesterétől tanulhatott a hallássérült Klára
A Váci utcai Szamos Gourmet Házban csokit temperált, marcipános sütit készített elő és a díszítéshez is kapott tippeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 22.A Neked Munka, nekem Álom egy országos kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékkal élő emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. A program célja nem munkaközvetítés, hanem annak a bebizonyítása, hogy fogyatékkal élők is képesek a teljes életre, illetve a valódi, értékteremtő munkára.

Csupán apróbb szervezési változtatással, biztonsági megoldások bevezetésével, kölcsönös odafigyeléssel zökkenőmentesen bevezethetők a munka világába.

A Szamos is csatlakozott az országszerte több helyszínen megtartott nyílt nap programjához. A Váci utcai Szamos Gourmet ház csokoládémestere, Haraszti Andor a hallássérült Giczy Klárát fogadta, aki jeltolmács segítségével kiválóan elsajátította Andor instrukcióit a csokoládé temperálásról, a marcipános sütemények előkészítéséről és díszítéséről.

Klara01Klara02

A Gourmet házban nem csak értékesítés folyik, hanem sok terméket ott a helyszínen is készítenek el.

A hallássérült Klára minden vágya volt, hogy megnézhessen egy cukrászüzemet, mert maga is nagyon szeret otthon süteményeket készíteni, sütni-főzni, és titkon reméli, hogy fogyatékossága nem akadályozza abban, hogy egyszer ezen a területen helyezkedjen el.

Ezután a közös élményeikről és az elvégzett munkafolyamatokról Németh Orsolya, egy látássérült résztvevő interjúvolta meg őket, a Magyar Televízió Esély című műsorához. Orsolya mindig is ki akarta próbálni magát riporteri szerepben, így adódott a lehetőség, hogy az Esély az ő segítségével tudósítson a Szamos Gourmet házból.

Orsi02
KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x