hirdetés
levente-cimkep.jpg

Szalai Ádám is segítene az SMA-s Levin: licitre bocsátotta a mezét

A Puskás Akadémia a Budapest Honvéd elleni november 2-ai meccs teljes bevételét szintén felajánlja a kisfiú gyógyulása érdekében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 30.


hirdetés

Zente sikertörténete után egy másik kisfiúért fogott össze az ország - Levente ugyanúgy SMA-betegségben szenved -, hogy összegyűjtsék számára is a 700 millió forintos gyógyszer árát. A 22 hónapos kisfiú megsegítésére eddig összesen nagyjából 420 millió forint jött össze, ám sajnos Levente esetében nagyon szorít az idő: a Zolgensma nevű gyógyszert ugyanis csak kétéves korig lehet beadni, a kisfiú pedig decemberben betölti második életévét.

A gyűjtés november 15-ig tart, a gyűjtéshez itt lehet csatlakozni.

Ahogy Zenténél, úgy Levente esetében is több ismert ember emelte fel a szavát az ügy érdekében: Tóth Gabi, Demcsák Zsuzsa és Nyári Dia is kampányolt Leventéért, Tilla pedig a Sztárban sztár élő adására szóló jegyeket ajánlott fel a licitre. Ezúttal a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám szállt be a gyűjtésbe, ő azt a mezét árverezi el, amelyet az Azerbajdzsán elleni meccsen viselt. A dedikált ruhadarabra október 31-ig lehet licitálni, a befolyt összeget természetesen Leventének ajánlja.

A futball világából azonban nem csak Szalai szeretne segíteni a beteg kisfiúnak: a Puskás Akadémia a Budapest Honvéd elleni november 2-ai mérkőzés teljes bevételét Leventének ajánlja.

hirdetéshirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
jarvany-olasz.jpg

Meggyógyult az olasz nővér, aki a koronavírus ellen küzdők jelképes alakja lett

Bejárta a világsajtót a kép, amelyen a szinte végkimerülésig dolgozó nő a 12 órás műszak végén az asztalára borulva fekszik. 5 nappal utána kiderült, hogy ő is elkapta, de mára már jól van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

A 43 éves Elena Pagliarini fotója bejárta az internetet pár héttel ezelőtt, amikor az egészségügyi dolgozók járvány elleni küzdelmének ikonikus képe lett.

A nő teszteredménye néhány nappal utána pozitív lett, és karanténba kellett vonulnia az otthonában - írja a 444.hu.

A fotón az látható, hogy szinte a végkimerülésig dolgozó nő a 12 órás műszak végén az asztalára borulva fekszik.

A képet, amely az egész olasz és a nemzetközi sajtót is foglalkoztatta, Francesca Mangiatordi doktornő készítette. Corriere Della Serának az orvos azt mondta, hogy az emberi része a gyógyításnak az, „ami a mi munkánkban soha nem hagy el bennünket, bármilyen fáradtak vagyunk is, és akármilyen kényes pillanatról van is szó."

Elena Pagliarini már jobban van, újabb két hét elteltével a teszt negatív eredménnyel zárult, most várja a második, megerősítő vizsgálat eredményét.

hirdetés

„Szenvedélyesen szeretem a munkámat, nem azért csinálom, hogy megköszönjék nekem” - nyilatkozta az olasz lapnak Elena, aki elmondta, hogy a kép azelőtt készült, hogy a kimerültségtől mély álomba merült.

Miután túl lesz a betegségen, és kikerül a karanténból, visszatér dolgozni a kórházba. Munkája vélhetően nem lesz kevesebb.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tanar-diak-ablakon-keresztul-tanitas.jpg

Az ablakon át magyarázta el a matekot egy amerikai tanár a diákjának, aki nem értette a házit

Szerencséjére pont a szomszédja volt a férfi, aki azonnal segített a kislánynak megérteni a tananyagot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 02.


hirdetés

Házhoz ment egy matektanár Amerikában, hogy segítsen a házi feladat megoldásában az egyik diákjának.

Dél-Dakota államban a magyarhoz hasonló digitális oktatás zajlik a koronavírus-járvány miatt, mivel az iskolák bezártak, így a tanárok most az interneten keresztül tanítanak. Ez azonban nehézségekkel jár mind a pedagógusok, mind a tanulók számára.

A hatodikos Rylee Anderson például nem értette az aktuális matek tananyagot, és így nem tudta megcsinálni a házi feladatát. Az okos kislány küldött egy e-mailt a tanárának, amiben a segítségét kérte. Szerencséjére a férfi pont a szomszédjuk, ráadásul a család is jó kapcsolatot ápol vele, így tudták, hogy segíteni fog. De még a szülőket is meglepte, hogy

Chris Waba egyszerűen átsétált Andersonék házához, és a teraszon, az ablakon keresztül magyarázta el a matekot Rylee-nak. A tanár egy táblára írva és rajzolva vezette le a feladatokat, a kislány pedig a házból jegyzetelt és figyelt a férfire.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
sikerenata.jpg

Az olimpiára készült, most egy patikában dolgozik a magyar sportlövő

A járvány miatt elhalasztották az idei tokiói olimpiát, Tobai-Sike Renáta így a családi cégnél segít be, ahol viszont rengeteg a munka.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

Tobai-Sike Renáta úgy tervezte, hogy a tavasz folyamán megküzd az olimpiáért, kvótát szeretett volna szerezni Tokióba. A világbajnoki bronzérmes sportlövő Rio de Janeiróban már részt vett az olimpián, tehát eséllyel indult volna a kvótáért.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották az olimpiát, Renáta pedig jobb híján most egy patikában dolgozik.

A Blikk azt írja, hogy a 41 éves sportolónő gyógyszertári szakasszisztensként végzett, a szakmájában viszont nemigen dolgozott, a honvédség alkalmazta. Van viszont a testvérével egy közös patikájuk Budaörsön, ott dolgozik most, akár árut is pakol, rendel, két kollégájával megosztják a feladatokat.

"Rengeteg munkaruházati boltban jártam, hogy legalább magunknak tudjak szerezni védőfelszerelést, végül sikerült maszkokhoz és kesztyűkhöz jutnom, de volt, hogy a kilátástalanság miatt a sírás kerülgetett.

Az egyik boltban tanácsolták korábban, hogy hordjunk védőszemüveget, továbbá ezekre házilag barkácsoltam egy plexit, hogy még jobban védve legyünk a vírusoktól. A fogorvosom bezárt, tőle szereztem be a védőlapot – mondta a sportolónő a lapnak.

hirdetés

Az Eb-ezüstérmes sportlövő szerint a vevők eleinte jól tűrték a 50-60 méteres sorokat, de már türelmetlenek, ő pedig kimegy hozzájuk az utcára felvenni a rendelést:

"Annyi a munka, hogy enni is alig van időnk... Ki vagyunk merülve, közben akadozik a rendelés, nem jönnek a beszállítások" - mondta, és hozzátette, hogy nemigen van ideje az elhalasztott olimpiára gondolni.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
liszt_ferenc_repuloter_varo.jpg

Áprilisi fizetésük nagy részét a dolgozóknak adják a Budapest Airport vezetői

Eddig 22 millió forint gyűlt össze az újonnan létrehozott alapítvány számláján.
Fotó: MTI/Budapest Airport/Baranyi Róbert - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér március végére elvesztette utasforgalmának 98 százalékát, a korábbi napi 150-200 járat helyett jelenleg napi 20 üzemel, amelyből csak néhány utasszállító, így kezdi közleményét a Budapest Airport.

Tavaly március 31-én 45 700 utas fordult meg a reptéren, idén ez a szám 520 főre esett vissza.

A koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz helyzetre tekintettel úgy döntöttek, hogy létrehozzák a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt.

Céljuk az alapítványon keresztül azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a kialakult egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége. Az alapítvány munkáját bárki támogathatja.

A közlemény kiemeli, hogy a BUD csoport felsővezetői mindannyian felajánlották áprilisi fizetésük nagy részét az alapítvány számára. Az összeg nagyjából 60 ezer euró, vagyis 22 millió forint.

hirdetés

Az alapítvány támogatására bárki pályázhat, az odaítélésről a vezetőség tagjaiból álló kuratórium dönt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!