hirdetés
eszti.png

Egy méter ruhát kér a rászorulóknak az egykori Megasztár-versenyző, Szabó Eszti

Gyermekeivel buzdít adakozásra, a cél nemes!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 30.


hirdetés

Adakozásra buzdítja Szabó Eszter és két fia Instagram-követőiket. Az énekesnő a közösségi oldalán osztott meg egy fotót gyermekeivel, amiből kiderül, hogy korábban egy méter magas ruhakupacot gyűjtöttek össze a környék rászorulóinak. Ha már így alakult, a csapat a fotóját az #1méterruha-hashtaggel látta el, hogy bárki megjelölhesse akcióját, aki szintén leadna egy-egy adag, számára már fölösleges ruhát azoknak, akiknek gondot okoz megvenni azokat.

A fiúk lelkesen várják, vajon népszerű lesz-e a kezdeményezés, és csatlakozik-e néhány nagylelkű adományozó hozzájuk.

Az énekesnő ezt írta képe alá:

"Idén tök véletlenül éppen egy méter ruhát gyűjtöttünk össze a gyerekekkel a szünetben azért, hogy húsvétkor leadjuk a helyi családsegítőben. Így most sokkal több hely van a szekrényekben, kevesebb cuccot kell kimosni, és kisebb reggel a dilemma is azzal kapcsolatban, hogy mit vegyünk fel, úgyhogy hálásan köszönjük mindazoknak, akik később majd elfogadják ezeket és válogatnak belőlük. A srácok arra gondoltak, hogy 1 méter ruhája talán másoknak is van, amivel segíthetnek azoknak, akiknek egy kicsit nehezebb ezek beszerzése. Kicsit izgulnak, hogy csatlakozik-e valaki a kezdeményezéshez, úgyhogy ha neked is van 1 méter fölösleges ruhád, amitől idén megválnál, légyszi használd az #1méterruha megjelölést, így látni fogják, hogy sikeres volt az akciójuk. :-) Ez nekik tök sokat jelent és remélhetőleg azoknak is, akik majd megkapják a cuccokat. Köszi és szép napot mindenkinek!"

Idén tök véletlenül éppen egy méter ruhát gyűjtöttünk össze a gyerekekkel a szünetben azért, hogy húsvétkor leadjuk a helyi családsegítőben. Igy most sokkal több hely van a szekrényekben, kevesebb cuccot kell kimosni, és kisebb reggel a dilemma is azzal kapcsolatban,hogy mit vegyünk fel, úgyhogy hálásan köszönjük mindazoknak, akik később majd elfogadják ezeket és válogatnak belőlük. A srácok arra gondoltak, hogy 1 méter ruhája talán másoknak is van, amivel segíthetnek azoknak, akiknek egy kicsit nehezebb ezek beszerzése. Kicsit izgulnak, hogy csatlakozik e valaki a kezdeményezéshez,úgyhogy ha neked is van 1 méter fölösleges ruhád, amitől idén megválnál, légyszi használd az #1méterruha megjelölést, így látni fogják, hogy sikeres volt az akciójuk.:-) Ez nekik tök sokat jelent és remélhetőleg azoknak is, akik majd megkapják a cuccokat. Köszi és szép napot mindenkinek!

4 Likes, 1 Comments - Szabó Eszter (@esztii.szabo) on Instagram: "Idén tök véletlenül éppen egy méter ruhát gyűjtöttünk össze a gyerekekkel a szünetben azért, hogy..."


KÖVESS MINKET:


Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
xfaktor-szemuveg-gaspar-laci-hujber-david.jpg

Az X-Faktor legmeghatóbb pillanata: Gáspár Laci felajánlott egy szemüveget a bátaszéki fiúnak

Elég hamar kiderült, hogy Dávidnak még új szemüvegre sincsen pénze. Gáspár Laci egy igen mellett megható felajánlást is tett számára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 20.Sokan megkönnyezték a szombati X-Faktor válogatóján az egyik versenyző produkcióját, és azt, ami utána következett.

Egy bátaszéki fiatal, a 26 éves Hujber Dávid állt a színpadra,

és csodálatosan adta elő a "Várj, míg felkel majd a nap" című dalt.

A párja nevezte be titokba, és amikor meghallotta a műsorban, a színfalak mögött állva, hogyan énekel Dávid, könnyekben tört ki.

VIDEÓ: Hujber Dávid produkciója:

Ezután még ennél is meghatóbb jelenet következett.

Gáspár Laci megkérdezte tőle, hogy bepárásodott-e a szemüvege. Az volt a válasz, hogy nem, karcos.

Amikor Laci azt kérdezte, nem lehet-e polírozni, Hujber Dávid azt válaszolta, hogy az anyagi helyzete miatt ez még nem jött össze.

Laci pedig erre azt mondta:

2 dolgot ad neki, egy igent és egy új szemüveget.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
michaeljordan.png

Michael Jordan könnyek között adta át a szegényeken is segítő klinikáját

A hatszoros NBA-bajnok kosaras a szülővárosában épített egy olyan klinikát, ami az egészségügyi biztosítással nem rendelkező embereken is segít.
Fotó: YouTube/The Charlotte Observer - szmo.hu
2019. október 19.Szabályosan potyogtak a könnyei Michael Jordannek, amikor átadta Charlotte-ban első magánklinikáját. A kosaras legendán látszott, milyen végtelenül hálás szülővárosának és az ott élőknek, hogy segítették pályafutásában. A lokálpatrióta világsztár éppen ezért ott és úgy segít az észak-karolinai városnak, ahogy csak tud.

"Mint látják, számomra érzelmi kérdés, hogy vissza tudjak adni valamit annak a közösségnek, ami évek óta támogat" – idézi a CNN a hatszoros bajnok kosárlabdázót.

Jordan még 2017-ben jelentette be, hogy 7 millió dollárral támogatja a Novant Health két charlotte-i klinikájának kialakítását. Ezek közül készült el most az első.

Az intézmények különlegessége az lesz, hogy olyanok is kaphatnak itt ellátást, akiknek egyáltalán nincs vagy csak szerény az egészségügyi biztosítása. A klinikák tipikus alap- és megelőző egészségügyi ellátást nyújtanak majd, de segítenek a viselkedési problémákkal küzdő betegeken, és szociális szolgáltatásokat is kínálnak.

Az Egyesült Államokban az átlagos havi egészségügyi biztosítás mértéke 2019-ben 403 dollár (kb. 120 ezer forint). Az összeget több más tényező mellett a biztosított életkora és lakhelye is befolyásolja.

A frissen átadott létesítmény 630 négyzetméterén 12 vizsgálót, egy röntgen és egy fizikoterápiás helyiséget alakítottak ki. A munkálatok megkezdése előtt különböző fórumokon kérték ki a környéken élő emberek véleményét, hogy milyen szolgáltatásokra van leginkább szükségük.

"Úgy gondolom, hogy nem az irányítószám vagy környék határozza meg az egészségügyi ellátás minőségét, vagy azt, hogy egyáltalán jogosult vagy-e a szolgáltatás igénybevételére" – mondta a helyi kosárcsapatot is tulajdonló világsztár.

Michael Jordan teljes beszédét itt lehet megnézni:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
anya-kisfia-elvesztese-1000x583.jpg

Az anya karjaiban, szoptatás közben halt meg a kisbabája - ma már ő segít feldolgozni a gyászt másoknak

A 30 éves brit nő kisfia bölcsőhalált halt, az anya pedig képtelen volt túltenni magát gyermeke elvesztésén. Az őt ért trauma késztette arra, hogy más szülőknek segítsen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 16.Pótolhatatlan veszteség ért egy brit édesanyát, akinek a majdnem kéthónapos kisfia a karjaiban halt meg.

Laurie Jade Woodruff 2015 januárjában adott életet első gyermekének, aki az Arthur nevet kapta. Az anya első látásra beleszeretett a kisfiúba, akit gyönyörűnek és tökéletesnek látott.

"Mindig is küzdöttem az érzelmeimmel, de amikor megkaptam ezt a gyönyörű kisembert, akiről gondoskodnom kellett, értelmet adott az életemnek. Pont erre volt szükségem. Imádtam, hogy az anyukája lehetek. Amikor először láttam a mosolyát, az hatalmas boldogsággal töltött el, nem is hittem el. Legtöbbször csak néztem őt, és csodáltam, milyen szép"

- emlékezett vissza Laurie.

Sajnos azonban nem sok időt tölthetett vele. Február végén, alig több mint másfél hónappal Arthur születése után megtörtént a tragédia. Az anya a babáját szoptatta, amikor elaludt, a kicsivel a karjában. Mint mondta, mindig is voltak gondjai a szoptatással, de kitartott, mert ezzel meg tudta nyugtatni a kisfiát, aki nem maradt meg egyedül az ágyában, legszívesebben mindig édesanyja karjaiban lett volna.

Laurie azonban élete legszörnyűbb pillanatát élte meg, amikor a szunyókálásból felébredve azzal szembesült, hogy gyermeke meghalt. Arthurt szemei csukva voltak, a teste hideg volt, az orrából pedig vér folyt.

"Ez olyasmi, amit egy édesanyának sem lenne szabad átélnie. Úgy éreztem, mintha egy kegyetlen rémálomban lennék"

- mondta.

Laurie Jade Woodruff on Instagram: "Remember to Light a candle Tonight for Babyloss Awareness Week in Memory of all the Angels now in God's Care ?️❣️??? I think of you every..."

60 Likes, 10 Comments - Laurie Jade Woodruff (@lauriejaderotic) on Instagram: "Remember to Light a candle Tonight for Babyloss Awareness Week in Memory of all the Angels now in..."

Elmesélte, hogy az volt a legrosszabb élménye, amikor a mentővel a kórházba siettek. Amikor odaértek, a kisfiát rögtön halottnak nyilvánították.

Az Arthur halála utáni napok nagyon sötétek és szomorúak voltak Laurie számára, aki mindennap meglátogatta a halottasházban elhunyt gyermekét a temetéséig, és mindig meg is ölelgette a hideg testét.

"Tudtam, hogy már elment, de még szükségem volt arra, hogy a közelében legyek" - emlékezett vissza.

A 30 éves nő bevallotta, hogy másfél évig nagyon nehezen emésztette meg a történteket, nem tudta elengedni kisfiát. Magát hibáztatta, pedig nem tehetett róla: Arthur bölcsőhalált halt, ami az 1 évesnél fiatalabb kisgyerekeknél fordul elő, és sajnos hirtelen, minden előjel nélkül meghalhatnak az egészséges kisbabák is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
viztorony.jpg

Elfogyott az oxigén – kimentették a víztorony belsejében ragadt munkásokat a tűzoltók

Az egyik tűzoltó saját légzőkészülékéből engedett oxigént a torony belsejébe a félig eszméletlen munkásoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 19.Víztoronyban rosszul lett munkásokat mentettek tűzoltók a Baranya megyei Palén. A harminc méter magas torony belsejét festették szerdán, de közben elfogyott az oxigén odabent. Ketten még le tudtak mászni, ők hívtak segítséget. Az egyik tűzoltó saját légzőkészülékéből engedett oxigént a torony belsejébe a félig eszméletlen munkásoknak - hangzott el az RTL híradójában.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!