hirdetés
12345-4.png

Szabadnapos mentős és rendőr mentett életet Gyulán

Szerencséje volt az eszméletlen vásárlónak, azonnal meg tudták kezdeni az életmentést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 30.


hirdetés

Hétvégi bevásárlás közben omlott össze a keringése annak a 65 év körüli férfinek, akihez a gyulai esetkocsit riasztották szombaton - olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Egy szabadnapos rendőr és egy szintén szabadnapos mentő-gépkocsivezető is épp abban az üzletben vásárolt, ahol a férfi rosszul lett. Azonnal a férfi segítségére siettek. Miután kiderült, hogy a beteg nem vesz levegőt, azonnal megkezdték a beteg újraélesztését. A két férfi közel 30 éve ismerik egymást, egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat a mentő kiérkezéséig. Bajtársaik aztán folytatták az életmentést, ami végül sikerre vezetett.

A beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
perm.jpg

„Élve megfőttek” az orosz hostelkatasztrófa áldozatai

A tragédiában 5 ember vesztette életét, köztük egy kisgyerek is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Éjszaka 5-en haltak meg, beleértve egy 5 éves kislányt, és 3 ember súlyosan megsérült, mikor egy oroszországi hostelben elrepedt a fűtéscső, és elárasztotta az alsó szintet – írja a Mirror.

A Perm városában működő hostel egy lakóépület pince- és földszintjét foglalta el, a baleset a pinceszinten történt az éjszakai órákban, amikor a vendégek éppen aludtak.

Az alsó szinten elhelyezkedő szobák ablaktalanok, illetve vészkijárat sem található egyikben sem, így a bajba jutott vendégeknek nem volt esélye a menekülésre. A forró víz és gőz elárasztotta a szintet, így a bent lévő vendégek gyakorlatilag megfőttek.

A jelentések szerint a hostelban a közeli kórházban kezelt betegek hozzátartozói tartózkodhattak a tragédia idején, mivel a rákkezelésben részesülő betegek családjai gyakran szálltak meg ezekben a szobákban éjszakára.

Az eset kapcsán eljárás indult a szálláshely biztonsági körülményeit illetően. Korábban már többször is felmerült az orosz médiában, hogy vizsgálni kellene a hostelekben uralkodó ellenőrizetlen biztonsági állapotokat, mivel még több tragédiához vezethetnek a jövőben.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
norbi3.jpg

Már politikusok is Schobert Norbi szavait kommentálják

A fideszes Kucsák László, az LMP-s Ungár Péter és a KDNP-s Nacsa Lőrinc is reagált – egyikük sem pozitívan.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 21.


hirdetés

Mint azt megírtuk, egymás után reagálnak a hírességek Schobert Norbi nagy port kavart kijelentésére, ami szerint nagyon sok házasság a nők miatt megy tönkre, mert nem képesek lefogyni szülés után, így a férjük már nem kívánja őket.

Kedd délutánra pedig a celebvilágon túllépve a politikusok ingerküszöbét is átütötte a botrány. Először a fideszes Kucsák László tette közzé saját esküvői fotóját – szúrta ki az Index –, ami alá csak annyit írt: #szeretemafeleségemúgyahogyvan

Kucsák László

szeretemafeleségemúgyahogyvan

hirdetés

Majd az LMP képviselője, Ungár Péter jelentkezett egy szöveges poszttal, amiben többek között azt írja: Norbi „tegnapi butaság-vihara alapvetően nem több, mint egy kifejezetten színvonaltalan ember kísérlete, hogy médiafelületet foglaljon”.

Security Check Required

null

A KDNP-s Nacsa Lőrinc pedig úgy fogalmazott: sokkal nagyobb tisztelet és elismerés jár az édesanyáknak, ezért Norbinak minimum bocsánatot kellene kérni, és a családot nem összetéveszteni a biznisszel – írta a politikus, majd egy idézetet is mellékelt.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
rendor-borton-korrupcio-6ev.jpg

6 év börtönt kapott a rendőr, aki 24 ezer forintot szerzett meg jogtalanul autósoktól

Korrupcióért és zsarolásért ítélték jogerősen szabadságvesztésre a tiszthelyettest.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 22.


hirdetés

Letöltendő börtönbüntetést kapott egy rendőr, miután jogalap nélkül intézkedett és pénzt kért az autósoktól.

A hírt a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tette közzé.

"A katonai büntetőeljárásban a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya 2018. évben korrupciós és vagyon elleni erőszakos bűncselekmény miatt emelt vádat" - írják a közleményben.

"A rendőr vádlott 2017. év során egy esetben készenléti szolgálatban, további három esetben pedig szolgálaton kívül Budapesten és az M3-as autópályán közlekedés, illetve a közterület rendjét sértő szabálysértésekre hivatkozva, tényleges jogalap nélkül rendőri intézkedés alá vont állampolgárokat."

Ezután azért, hogy a további eljárásától eltekintsen, készpénz átadására szólította fel az autósokat.

hirdetés

Három sértettől összesen huszonnégyezer forintot szerzett meg. Egy negyedik személytől átvett ugyan kétszázötezer forintot, de azt később visszaadta.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa 2020. január 20-án kihirdetett másodfokú jogerős ítéletével a fellebbviteli katonai ügyész súlyosításra irányuló indítványának helyt adott.

Az időközben a rendőri testülettől leszerelt vádlottat, jogtalan előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt, valamint hivatalos személyként e minőség felhasználásával elkövetett zsarolás miatt halmazati büntetésül hat év börtönre ítélte, ezen kívül hat évi közügyektől eltiltás mellékbüntetésre és összesen kétszázezer forint pénzbüntetésre, illetve huszonnégyezer forint vagyonelkobzásra.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
szudan_oroszlan.jpg

Csontsoványra fogytak a szudáni állatkert éhező oroszlánjai

Az állatkertnek annyira nincs pénze élelemre és gyógyszerekre, hogy jobb híján a dolgozók etetik az állatokat önkéntesen.
Kép forrása: Facebook/Osman Salih - szmo.hu
2020. január 21.


hirdetés

Szinte már jártányi erejük sincs az Al-Qureshi Park oroszlánjainak, írja a Mirror. A Szudánt sújtó gazdasági válság utolérte a fővárosi állatkertet is, ahol már arra sincs pénz, hogy etessék az állatokat. A gondozók próbálják meg életben tartani az oroszlánokat, akik a szó legszorosabb értelmében csontsoványra fogytak.

A rettenetes állapotban lévő nagymacskákról több videót és fotót is posztolt a Facebookra Osman Salih. Ezeken jól látszik, hogy az állatok borzalmasan soványak, szabad szemmel is könnyen meg lehet számolni a bordáikat és csigolyáikat, és az is csodának számít, ha egyáltalán fel tudnak állni.

Osman Salih - Antibiotic spray for male. سبري مضاض حياوي...

Antibiotic spray for male. سبري مضاض حياوي للاسد #اسود_حديقة_القرشي #SudanAnimalRescue

A férfi posztjaiból kiderül, hogy hétfőn az egyik nőstény elpusztult, de a többiek megmentésére talán van remény. Osman Salih nemzetközi összefogást kezdeményezett az oroszlánok megmentésére, az állatvédők pedig már világszerte felkapták a fejüket a kartúmi oroszlánok helyzetére.

hirdetés

Az állatkert egyik dolgozója elárulta, annyira nincs pénz a ragadozók etetésére, hogy akad olyan oroszlán, amelyik néhány hét alatt a testtömegének kétharmadát elvesztette.

A Facebookon terjedő fotók hatására a helyiek közül rengetegen ajánlottak fel húst, és elkezdték az oroszlánok gyógyszeres kezelését is. Osman Salih egyik posztjában azt írta, hogy most leginkább önkéntesekre lenne szükségük, akik segítenek az állatok ellátásban, mert a nemzetközi összefogás hatására lesz elég pénzük, hogy megoldják az állatok élelmezését.

Néhány napja egy észak-írországi sertésfarmról számoltunk be, ahol az éhező disznók egymást falták fel:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!