hirdetés
Supp.li: fiatalokból álló startup indította el Magyarország online termelői piacterét
A hazai termelők különleges élelmiszereit hozza össze a minőségi termékeket használókkal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 12.


hirdetés

Egy fiatal, négy fős csapat indította el két éve a Supp.li-t – egy európai szintű B2B e-kereskedelmi felületet - azzal a céllal, hogy a hazai kis- és közepes termelőket közvetlenül összekapcsolja az éttermekkel. A kétoldalú online piactér létrejötte újdonság az élelmiszer-ellátási láncban.

A szolgáltatás segítségével a különleges, minőségi, vagy akár bio termékek gyorsan juthatnak el a prémiumminőséget kereső felhasználókhoz. Mindig friss, idényjellegű árut kínálnak, a minőséget pedig a Supp.li ellenőrzi.

Ezen kívül vállalják a logisztika lebonyolítását is - jelenleg még csak - Közép-Európában. Hosszú távú céljuk, hogy az éttermi-termelői ellátási láncot megreformálják Európában.

Az alapítók korábban is foglalkoztak élelmiszer export-importtal, ekkor ismerték fel az ellátási lánc hiányosságait. A fejlesztéshez és működéshez a saját tőkén, bevételeken túl a Horizont 2020 európai uniós támogatásból finanszírozták munkájukat. Segítségükre van még a CEU inkubátor programja is, ahol nem csak hellyel, hanem oktatással, szaktanácsokkal, konzultációkkal is támogatják a munkájukat.

A fejlődésnek köszönhetően a csapat újabb három munkatársat tudott már alkalmazni. Így már saját kollégák foglalkoznak a cégvezetés mellett a fejlesztéssel, marketinggel, értékesítéssel és logisztikával is. Az online platformot még fejlesztik, ehhez számos nyugati, köztük Michelin csillagos éttermet is felkerestek. A hazai mellett az osztrák és a német piac felé szeretnének jobban nyitni.

Céljuk, hogy 2022-re a Supp.li Európa meghatározó online piactere legyen, utat nyitva a kistermelők és éttermek közötti együttműködésnek az egész kontinensen.

A fiatal cég már közel 100 ügyféllel áll kapcsolatban, és árbevétele is dinamikusan nő.

“Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a termelőket és az éttermeket és támogassuk a két fél közötti kommunikációt. A minőségi termelői élelmiszereket összefogó online platform egyszerűbbé teszi a tudatos alapanyag beszerzést az éttermek számára, és lerövidíti a termékek útját az előállítás és a felhasználás között. A kis- és közepes termelőket az új piacokra való belépésben és a disztribúcióban támogatjuk.

Jelenlegi partnereink között 5 csillagos hotel, Michelin csillagos séf és top éttermek is szerepelnek.

Azon dolgozunk, hogy a tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyagok felhasználása ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen”

- mondta el Balog Zsolt ügyvezető.

A Supp.li tervei szerint hamarosan valósággá válhat, hogy például a magyar mangalica gyorsan eljusson egy budapesti vagy egy londoni séf konyhájára, de ugyanígy rövid időn belül a magyar éttermekbe érkezzen a friss olasz sajt, vagy akár az izlandi zuzmó.

„A Supp.li-nál hiszünk abban, hogy a finom ételek elkészítésének elengedhetetlen feltétele a minőségi alapanyagok felhasználása. Szeretnénk ezt a gondolkodást a vendéglátásban is egyre szélesebb körökben népszerűsíteni” – vallják.

Az általuk kitalált rendszerben az alapanyagok megbízható, ellenőrzött forrásból érkeznek, ahol a termelés fenntartható módon zajlik. A piactérre elsősorban kézműves, organikus, mentes alapanyagok kerülhetnek be. A húsok is szabadtartású helyekről érkeznek.

A lánc lerövidül, hiszen közvetlenül a termelőtől jut el a termék a felhasználóhoz. A minőség megtartása, a frissesség miatt a gyorsaság is fontos. A logisztikai feladatok felvállalásával ezt igyekeznek elősegíteni.

A cég segíti a kistermelőket is, hiszen nekik nincs külön kapacitásuk új piacok felkutatásra, marketingre, a Supp.li pedig ebben is támogatni tudja őket.

„Azon dolgozunk, hogy az eddig felkutatott 60 hazai termelő közel 400 terméke tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyag legyen, felhasználásuk ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen“ – mondta el Debreczeny Balázs ügyfélkapcsolati vezető.

A Supp.li kínálatában megtalálhatók a prémium vadhús készítmények, többek között van vízibivaly, szarvas, szürkemarha hús és szalámi, szabadtartású csirke és galamb, de fürjet is kínálnak.

A bio zöldségek és ehető virágok között megtalálható a sárgarépától a csicsókáig, a céklától a gombáig, a tökféléktől a burgonyákig számos hétköznapi és különleges áruféleség.

Sokféle mentes termék is van már, magkrémek, hidegen sajtolt olajok, vajak, superfood szeletek, maglisztek, batáta pástétomok is választhatók.

Ezek mellett még számos egészséges terméket kínálnak a gyümölcslétől a mézig, vagy a tésztákig. A lista pedig folyamatosan bővül. Vallják, hogy

a friss szezonális termények használatát érdemes népszerűsíteni,

ezért kínálatuk ehhez igazodva is változik.

Bővebb információk ITT

Címlapkép: illusztráció, fotók: Okolicsányi Zoltán és Supp.li Facebook-oldal


KÖVESS MINKET:





hirdetés
25 éves debreceni lány reformálhatja meg a hazai mosószerpiacot
Csegény Zsófia által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket és minimális ökológiai lábnyomot hagy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 10.



Fiatal debreceni közgazdász által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket, minimális ökológiai lábnyomot hagy, és ugyanúgy kiveszi a makacs foltokat, mint a kőolajszármazékokkal is operáló mosóporok.

A 25 éves Csegény Zsófia által igazgatott Sansin Globe Zrt. célja, hogy a szinte 100 százalékban természetes mosószer kiszolgálja azoknak a fiataloknak és családoknak az igényeit, akik nem szeretnék szervezetüket feleslegesen vegyi anyagokkal terhelni.

A Sansin valamennyi terméke környezettudatos és vegán, amivel hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. Az esztétikus csomagolás olyan gyártási folyamat során készül, amelyben az alapanyag az újrahasznosított HDPE regranulátum.

– A külcsín nem mehet a környezetvédelem rovására. Felelős nőként és leendő anyaként mindennél fontosabb számomra, hogy milyen környezetben élek, és milyen bolygóra tervezem az utódaim életét – mondta Csegény Zsófia.

De mi köze az állatoknak a mosószerhez?

Egy igen elszomorító adat aszerint az EU éves műanyaghulladék-termelése 20 millió tonna, amelyből csak 14%-ot hasznosít újra az emberiség, a többi zömmel a természetben köt ki, többnyire az óceánokban és az édesvízi folyókban.

A közösségi oldalakon naponta felbukkannak műanyag zacskók között fulladozó állatok fotói, és elrettentő adatok arról, milyen szörnyű kínokat állnak ki a rengeteg kemikália és műanyag szemét miatt. Ezért Csegény Zsófia hisz abban, hogy az élhető jövő felé vezető út környezetbarát, bio- és vegán termékekkel van kikövezve. Ez mind szép és jó – de pont mosószer?

Ha környezettudatos vagy, kezdd a mindennap használt termékekkel

A fiatal hazai vállalkozó szerint először a takarítószereket érdemes felülvizsgálni. Például a mosószert. Ha nem egyszemélyes háztartást vezetünk, a mosás napi feladat, és sem nekünk, sem a környezet számára nem közömbös, mit rejt a csomagolás.

Vannak az összetevők között káros vagy gyanús vegyszerek? Lehet, hogy mérgeznek engem és a környezetemet? A gyártójuk szívén viseli a természetet fenyegető veszélyeket? Ha az első két kérdésre igen, a harmadikra pedig nem a válasz, akkor ideje váltani. De van egyáltalán olyan mosószer, amely bio, sőt, vegán, nem tartalmaz a környezetre káros anyagokat, a lehetséges allergiás reakciók kockázatát a minimálisra csökkenti, csomagolásához újrahasznosított anyagokat használnak fel, és még a salsafoltot is kiveszi? Kapaszkodj meg: van. Ez a Sansin.

Még egyszer az állatokról: a Vegan Society minősítés

Az állatok védelme nem merül ki az általános környezetvédelmi elvekben. A Sansin mosószerek és öblítők megkapták a hivatalos Vegan Society (Vegán Társaság) pecsétet, ami azt jelenti, hogy a termékek 100%-ban vegánok. Mi több, a márka támogatja a Vegán Társaságot céljai elérésében, amelyek között szerepel az állatok elleni erőszak visszaszorítása és az állatkísérletek betiltása is. Vagyis a Sansin nem pusztán egy kiváló mosószer, hanem túlnőve önmagán a környezettudatos és állatvédelmi szemléletet is szimbolizálja.


KÖVESS MINKET:



hirdetés
Megvannak a Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája verseny döntősei
Mindkét kategóriába öt torta jutott be. Melyiket kóstolnád meg legszívesebben?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 07.



Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén a Magyarország Tortája versenyt, amely évről évre népszerűbb: a cukrászok részéről is folyamatosan nő az érdeklődés, egyre többeket ösztönöz termékfejlesztésre, valamint a nagyközönség is kifejezetten keresi a győztes tortákat. Előfordul olyan cukrászda, ahol emiatt akár 4-5 évre visszamenőleg is az állandó kínálat részét képezik a nyertesek.

Idén is rengeteg pályázat érkezett, amelyek között ezúttal kimondottan gyakori volt a zserbó-koncepció, mivel éppen 100 éve halt meg Gerbeaud Emil – sok nevező emiatt a klasszikus süteményt gondolta újra.

Emellett nagyon sok gyümölcs is előkerült, a lehető legváltozatosabb alapanyagokkal próbálkoztak.

A zsűrinek nehéz dolga volt, de végül kiválasztotta azt az öt tortát, amelyek közül majd az idei végső győztes kikerül. Ezek pedig a következők:

Akali meggyes mandula

Fotók: Vas Gergely / Cukrász Ipartestület

Émile emléke

Sopron hűsége

Boldogasszony csipkéje

Kékestető

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseiért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Bekerült a cannes-i fesztivál döntőjébe a 13 éves magyar fiú telefonos videója
Ábel egy unalmas családi összejövetelen videózgatott egy telefonnal, effekteket próbálgatott. Lett belőle egy egyperces film. A többi már történelem.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.



13 éves pécsi fiú kisfilmje a cannes-i fesztivál döntőjében. Százados Ábel szerint csak játékból készült a telefonos videó, amikor unokatestvéreivel unatkoztak egy családi szülinapon. A "Soha" című, alig egyperces drámai videót nagybátyja nevezte be a Telefonfilmes Fesztiválra. A múlt héten derült ki, hogy beválasztották a döntőbe - hangzott el az RTL Klub híradójában.


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Magyar játékos lett a Bundesliga legjobbja
Gulácsi Pétert a Bayern München elleni meccsen mutatott teljesítményéért díjazták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.









Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x