hirdetés
supplinyito-1.jpg

Supp.li: fiatalokból álló startup indította el Magyarország online termelői piacterét

A hazai termelők különleges élelmiszereit hozza össze a minőségi termékeket használókkal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 12.


hirdetés

Egy fiatal, négy fős csapat indította el két éve a Supp.li-t – egy európai szintű B2B e-kereskedelmi felületet - azzal a céllal, hogy a hazai kis- és közepes termelőket közvetlenül összekapcsolja az éttermekkel. A kétoldalú online piactér létrejötte újdonság az élelmiszer-ellátási láncban.

A szolgáltatás segítségével a különleges, minőségi, vagy akár bio termékek gyorsan juthatnak el a prémiumminőséget kereső felhasználókhoz. Mindig friss, idényjellegű árut kínálnak, a minőséget pedig a Supp.li ellenőrzi.

Ezen kívül vállalják a logisztika lebonyolítását is - jelenleg még csak - Közép-Európában. Hosszú távú céljuk, hogy az éttermi-termelői ellátási láncot megreformálják Európában.

Az alapítók korábban is foglalkoztak élelmiszer export-importtal, ekkor ismerték fel az ellátási lánc hiányosságait. A fejlesztéshez és működéshez a saját tőkén, bevételeken túl a Horizont 2020 európai uniós támogatásból finanszírozták munkájukat. Segítségükre van még a CEU inkubátor programja is, ahol nem csak hellyel, hanem oktatással, szaktanácsokkal, konzultációkkal is támogatják a munkájukat.

A fejlődésnek köszönhetően a csapat újabb három munkatársat tudott már alkalmazni. Így már saját kollégák foglalkoznak a cégvezetés mellett a fejlesztéssel, marketinggel, értékesítéssel és logisztikával is. Az online platformot még fejlesztik, ehhez számos nyugati, köztük Michelin csillagos éttermet is felkerestek. A hazai mellett az osztrák és a német piac felé szeretnének jobban nyitni.

hirdetés

Céljuk, hogy 2022-re a Supp.li Európa meghatározó online piactere legyen, utat nyitva a kistermelők és éttermek közötti együttműködésnek az egész kontinensen.

A fiatal cég már közel 100 ügyféllel áll kapcsolatban, és árbevétele is dinamikusan nő.

“Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a termelőket és az éttermeket és támogassuk a két fél közötti kommunikációt. A minőségi termelői élelmiszereket összefogó online platform egyszerűbbé teszi a tudatos alapanyag beszerzést az éttermek számára, és lerövidíti a termékek útját az előállítás és a felhasználás között. A kis- és közepes termelőket az új piacokra való belépésben és a disztribúcióban támogatjuk.

Jelenlegi partnereink között 5 csillagos hotel, Michelin csillagos séf és top éttermek is szerepelnek.

Azon dolgozunk, hogy a tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyagok felhasználása ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen”

- mondta el Balog Zsolt ügyvezető.

A Supp.li tervei szerint hamarosan valósággá válhat, hogy például a magyar mangalica gyorsan eljusson egy budapesti vagy egy londoni séf konyhájára, de ugyanígy rövid időn belül a magyar éttermekbe érkezzen a friss olasz sajt, vagy akár az izlandi zuzmó.

„A Supp.li-nál hiszünk abban, hogy a finom ételek elkészítésének elengedhetetlen feltétele a minőségi alapanyagok felhasználása. Szeretnénk ezt a gondolkodást a vendéglátásban is egyre szélesebb körökben népszerűsíteni” – vallják.

Az általuk kitalált rendszerben az alapanyagok megbízható, ellenőrzött forrásból érkeznek, ahol a termelés fenntartható módon zajlik. A piactérre elsősorban kézműves, organikus, mentes alapanyagok kerülhetnek be. A húsok is szabadtartású helyekről érkeznek.

A lánc lerövidül, hiszen közvetlenül a termelőtől jut el a termék a felhasználóhoz. A minőség megtartása, a frissesség miatt a gyorsaság is fontos. A logisztikai feladatok felvállalásával ezt igyekeznek elősegíteni.

A cég segíti a kistermelőket is, hiszen nekik nincs külön kapacitásuk új piacok felkutatásra, marketingre, a Supp.li pedig ebben is támogatni tudja őket.

„Azon dolgozunk, hogy az eddig felkutatott 60 hazai termelő közel 400 terméke tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyag legyen, felhasználásuk ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen“ – mondta el Debreczeny Balázs ügyfélkapcsolati vezető.

A Supp.li kínálatában megtalálhatók a prémium vadhús készítmények, többek között van vízibivaly, szarvas, szürkemarha hús és szalámi, szabadtartású csirke és galamb, de fürjet is kínálnak.

A bio zöldségek és ehető virágok között megtalálható a sárgarépától a csicsókáig, a céklától a gombáig, a tökféléktől a burgonyákig számos hétköznapi és különleges áruféleség.

Sokféle mentes termék is van már, magkrémek, hidegen sajtolt olajok, vajak, superfood szeletek, maglisztek, batáta pástétomok is választhatók.

Ezek mellett még számos egészséges terméket kínálnak a gyümölcslétől a mézig, vagy a tésztákig. A lista pedig folyamatosan bővül. Vallják, hogy

a friss szezonális termények használatát érdemes népszerűsíteni,

ezért kínálatuk ehhez igazodva is változik.

Bővebb információk ITT

Címlapkép: illusztráció, fotók: Okolicsányi Zoltán és Supp.li Facebook-oldal


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
langgyorgy-Copy.jpg

Magyar sebész végezte a világ első tüdőátültetését aktív koronavírusos betegen Bécsben

Dr. Lang György mesélt a műtétről, és arról is, milyen a bécsi egészségügy, és miért döntött a külföldi munka mellett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 02.


hirdetés

Egy magyar sebész végzett el tüdőátültetést a világon először aktív koronavírus-fertőzött betegen. Lang György professzor a Bécsi Orvostudományi Egyetemen műtötte meg a 45 éves, kétgyermekes édesanyát. Az orvossal a Válasz Online készített interjút.

A sebész elmesélte, hogy Klagenfurtból hívták fel ottani kollégák, mert szakmai lehetőségeik végére értek, és segítséget kértek. Az orvos úgy döntött, hogy átveszik a pácienst, megvizsgálják és meglátják, mit tehetnek érte.

A beavatkozás legnehezebb része az volt, hogy a több hete már nem működő tüdőt eltávolítsák. A kilencórás műtét nagyobbik részét ez tette ki. Az asszony már ébredezik - árulta el a szakorvos.

"Minden terv szerint alakult, ennél jobban nem is mehetett volna, de a műtét különösen fárasztó volt. A maszk, a védőbúra miatt alig lehetett beszélni, csak ordítva tudtunk kommunikálni. S bár nagyon gyakorlott műtősnő segített, többször is rossz eszközt adott a kezembe, mert nem értette, mit kérek tőle.

hirdetés

A végén mindenki örült, de csendben, mert a fáradtság mellett érezni lehetett a nyomást: bár hermetikusan zár a védőruha, a magas víruskoncentráció miatt még így is ott volt a fertőzés veszélye. Márpedig mi közelről láttuk a vírus pusztító erejét" - mesélte el a portálnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
13-eves-diplomas.jpg

13 évesen szerzett diplomát egy kisfiú, ő lett az amerikai főiskola legfiatalabb végzőse

A babaarcú kiskamasz azt állítja, nincs semmilyen titka, csak szeret új dolgokat tanulni. Már azt is tudja, melyik egyetemen tanul tovább.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 28.


hirdetés

Egy 13 éves kisfiú lett a kaliforniai Fullerton Főiskola legfiatalabb végzőse az intézmény 107 éves fennállása alatt.

Jack Rico még csak annyi idős, mint egy hetedik osztályos kiskamasz, de már elvégezte a középiskolát és egy kétéves főiskolai képzést is. Ráadásul négy tárgyból (történelem, emberi kifejezés, társadalmi viselkedéstan és társadalomtudomány) is sikeres záróvizsgát tett.

A kisfiú olyan végzettséget szerzett, amely ugyan nem egyenértékű a három éves főiskolai képzés vagy az egyetemen szerzett diplomával, de magasabb képesítés, mint az érettségi.

A Fullerton Főiskola igazgatója azt mondta, Ricót mindenki jól ismerte a suliban, mivel fiatal korával kitűnt a többiek közül. De az órákon bizonyította, hogy elég okos ahhoz, hogy az idősebbekkel együtt tanuljon.

hirdetés

Ru Andrade, Rico édesanyja a CNN-nek elmondta, hogy fián már egészen kicsi korában látták, hogy különleges, és más mint a többiek.

A negyedik születésnapja előtt anyja megkérdezte tőle, hogy mit szeretne kapni, mire Jack rávágta, hogy meg akarja nézni a Fehér Házat. Andrade azt mondta, hogy ez elég nagy utazás lenne egy alig négy éves gyereknek, de ha meg tudja jegyezni minden amerikai elnök nevét, megígéri, hogy elviszi őt Washingtonba.

Egy héttel később Jack azzal állt anyja elé, hogy megjegyezte az összes elnök, sőt az alelnökök nevét is, így most már mehetnek a Fehér Házba. A nő akkor meg is jegyezte, hogy a fia már akkor okosabb volt, mint ő.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
snapshot-2.jpg

Osztályelsőként végzett az afroamerikai fiú, aki hajléktalanszállón nőtt fel

Tehetség és hihetetlen akaraterő emelte fel a floridai srácot a legmélyebb nyomorból az egyetemig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

A jacksonville-i Martin Folsom 18 évének nagy részét különböző menedékhelyeken töltötte. Ezen a létminimumon élt akkor is, amikor középiskolába járt. Ő azonban nem törődött bele a sorsába. Nemcsak iskolája, az A.Philip Randolph Career Academy-hálózat helyi tagozatának legszorgalmasabb diákja volt, hanem jegyei alapján az osztályelső címet is kivívta magának és immár biztosítottak egyetemi tanulmányai – írta a Metro.

Martin, aki azt tűzte ki életcéljául, hogy FBI-ügynök lesz, az első a családjában, aki idáig eljutott tanulmányaiban.

„Rögös út volt, sok nehézséggel, de most, hogy látom magam az érettségi és az egyetem előtt, jó érzés tudni, hogy megérte” – mondta a minden tiszteletet megérdemlő fiatalember egy videóban, amelyben köszönetet mondott az őt támogatóknak. ‘

Folsom visszaemlékezett arra, hogy amikor 2012-ben elkezdte az iskolát, ő és édesanyja egy hajléktalanszállón éltek, de nagyon sokan segítették őket, időt, fáradtságot, pénzt nem kímélve. A legbüszkébb arra, hogy négy éven keresztül ő volt az osztályelnök, akire társai úgy tekintettek, mint akire mindig lehet számítani, ha segítségre vagy jó tanácsra van szükségük. Mint osztályelső, ő mondta volna az érettségi ceremónia ünnepi beszédét, erre azonban a koronavírus-járvány miatt nem került sor.

„A legtöbb, amit tanácsolhatok másoknak, hogy használjanak ki minden lehetőséget, mert soha nem lehet tudni, hová juthatnak el vele vagy mit hozhatnak ki belőle” – szűrte le Martin a tanulságot saját útjáról, amely most a Georgia állambeli Valdosta állami egyetemére vezeti.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
Oszaka-naomi.jpg

Letaszították a trónról Serena Williamst, Oszaka Naomi a világ legjobban kereső női teniszezője

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es japán győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly.
MTI, fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. május 23.


hirdetés

A japán Oszaka Naomi megelőzte az amerikai Serena Williamst, ezzel élre állt a világ legjobban fizetett női sportolóinak listáján, amelyet az amerikai Forbes üzleti magazin tett közzé.

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly. Ez 1,4 millió dollárral több, mint a listát az elmúlt négy évben vezető Williams bevétele.

Eddig az orosz teniszező, Marija Sarapova tartotta a női sportolók között az éves jövedelmi rekordot: 2015-ben 29,7 millió dollár volt a bevétele, ezt döntötte most meg a 22 éves Oszaka. A női sportolók kereseti listáját 1990 óta mindig teniszezők vezetik a Forbesnál.

hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!