hirdetés
supplinyito-1.jpg

Supp.li: fiatalokból álló startup indította el Magyarország online termelői piacterét

A hazai termelők különleges élelmiszereit hozza össze a minőségi termékeket használókkal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 12.


hirdetés

Egy fiatal, négy fős csapat indította el két éve a Supp.li-t – egy európai szintű B2B e-kereskedelmi felületet - azzal a céllal, hogy a hazai kis- és közepes termelőket közvetlenül összekapcsolja az éttermekkel. A kétoldalú online piactér létrejötte újdonság az élelmiszer-ellátási láncban.

A szolgáltatás segítségével a különleges, minőségi, vagy akár bio termékek gyorsan juthatnak el a prémiumminőséget kereső felhasználókhoz. Mindig friss, idényjellegű árut kínálnak, a minőséget pedig a Supp.li ellenőrzi.

Ezen kívül vállalják a logisztika lebonyolítását is - jelenleg még csak - Közép-Európában. Hosszú távú céljuk, hogy az éttermi-termelői ellátási láncot megreformálják Európában.

Az alapítók korábban is foglalkoztak élelmiszer export-importtal, ekkor ismerték fel az ellátási lánc hiányosságait. A fejlesztéshez és működéshez a saját tőkén, bevételeken túl a Horizont 2020 európai uniós támogatásból finanszírozták munkájukat. Segítségükre van még a CEU inkubátor programja is, ahol nem csak hellyel, hanem oktatással, szaktanácsokkal, konzultációkkal is támogatják a munkájukat.

A fejlődésnek köszönhetően a csapat újabb három munkatársat tudott már alkalmazni. Így már saját kollégák foglalkoznak a cégvezetés mellett a fejlesztéssel, marketinggel, értékesítéssel és logisztikával is. Az online platformot még fejlesztik, ehhez számos nyugati, köztük Michelin csillagos éttermet is felkerestek. A hazai mellett az osztrák és a német piac felé szeretnének jobban nyitni.

hirdetés

Céljuk, hogy 2022-re a Supp.li Európa meghatározó online piactere legyen, utat nyitva a kistermelők és éttermek közötti együttműködésnek az egész kontinensen.

A fiatal cég már közel 100 ügyféllel áll kapcsolatban, és árbevétele is dinamikusan nő.

“Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a termelőket és az éttermeket és támogassuk a két fél közötti kommunikációt. A minőségi termelői élelmiszereket összefogó online platform egyszerűbbé teszi a tudatos alapanyag beszerzést az éttermek számára, és lerövidíti a termékek útját az előállítás és a felhasználás között. A kis- és közepes termelőket az új piacokra való belépésben és a disztribúcióban támogatjuk.

Jelenlegi partnereink között 5 csillagos hotel, Michelin csillagos séf és top éttermek is szerepelnek.

Azon dolgozunk, hogy a tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyagok felhasználása ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen”

- mondta el Balog Zsolt ügyvezető.

A Supp.li tervei szerint hamarosan valósággá válhat, hogy például a magyar mangalica gyorsan eljusson egy budapesti vagy egy londoni séf konyhájára, de ugyanígy rövid időn belül a magyar éttermekbe érkezzen a friss olasz sajt, vagy akár az izlandi zuzmó.

„A Supp.li-nál hiszünk abban, hogy a finom ételek elkészítésének elengedhetetlen feltétele a minőségi alapanyagok felhasználása. Szeretnénk ezt a gondolkodást a vendéglátásban is egyre szélesebb körökben népszerűsíteni” – vallják.

Az általuk kitalált rendszerben az alapanyagok megbízható, ellenőrzött forrásból érkeznek, ahol a termelés fenntartható módon zajlik. A piactérre elsősorban kézműves, organikus, mentes alapanyagok kerülhetnek be. A húsok is szabadtartású helyekről érkeznek.

A lánc lerövidül, hiszen közvetlenül a termelőtől jut el a termék a felhasználóhoz. A minőség megtartása, a frissesség miatt a gyorsaság is fontos. A logisztikai feladatok felvállalásával ezt igyekeznek elősegíteni.

A cég segíti a kistermelőket is, hiszen nekik nincs külön kapacitásuk új piacok felkutatásra, marketingre, a Supp.li pedig ebben is támogatni tudja őket.

„Azon dolgozunk, hogy az eddig felkutatott 60 hazai termelő közel 400 terméke tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyag legyen, felhasználásuk ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen“ – mondta el Debreczeny Balázs ügyfélkapcsolati vezető.

A Supp.li kínálatában megtalálhatók a prémium vadhús készítmények, többek között van vízibivaly, szarvas, szürkemarha hús és szalámi, szabadtartású csirke és galamb, de fürjet is kínálnak.

A bio zöldségek és ehető virágok között megtalálható a sárgarépától a csicsókáig, a céklától a gombáig, a tökféléktől a burgonyákig számos hétköznapi és különleges áruféleség.

Sokféle mentes termék is van már, magkrémek, hidegen sajtolt olajok, vajak, superfood szeletek, maglisztek, batáta pástétomok is választhatók.

Ezek mellett még számos egészséges terméket kínálnak a gyümölcslétől a mézig, vagy a tésztákig. A lista pedig folyamatosan bővül. Vallják, hogy

a friss szezonális termények használatát érdemes népszerűsíteni,

ezért kínálatuk ehhez igazodva is változik.

Bővebb információk ITT

Címlapkép: illusztráció, fotók: Okolicsányi Zoltán és Supp.li Facebook-oldal


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
eroemelo-lany.jpg

22 éves magyar lány Európa legerősebb nője

Sőt bizonyos kategóriákban világcsúcsot is tart.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

A százhatvanegy centi magas nő kétszáznegyven kilót képes mozgatni és abszolút elégedett nyolcvannégy kilós testsúlyával - mesélte el az erős nő az RTL Klub Fókusz című műsorában.

Szandi először díjugrató volt, majd átnyergelt a testépítés világába, hogy aztán meg se álljon az erőemelő címig.

Erőemelésben egy felhúzási világrekorddal kezdte nemzetközi sikersztoriját, majd 2019-ben a tiszakécskei Európa-bajokságon már két fogásnemben is a rekordot állított fel.

Ezzel korosztályában és abszolút női kategóriában is bajnoki címet nyert. Most közel 240 kilogrammot képes megmozgatni, és tervei szerint Amerikában, a US Open versenyen ismét megdönti saját legjobbját.

A Fókusz beszámolója a magyar erőemelő lányról:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
mti-domokos-scaled.jpg

Magyar és amerikai kutatók igazolták Platón több ezer éves feltevését: a Föld kockákból épül fel!

Domokos Gábor, aki társával megalkotta korábban a Gömböcöt, most kutatócsoportjával újabb korszakalkotó felfedezést tett az alakfejlődési folyamatok terén.
MTI, Fotó: MTI/Mohai Balázs - szmo.hu
2020. július 19.


hirdetés

Magyar és amerikai kutatók igazolták Platón több ezer éves feltevését, miszerint a Föld kockákból épül fel - közölte az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Platón, az egyik legnagyobb ókori görög filozófus kései munkáiban úgy vélte, a világmindenséget alkotó négy elem - a föld, a víz, a tűz és a levegő - mindegyike szabályos testekből épül fel, ezek közül a föld hexaéderekből, vagyis kockákból.

A három magyar és egy amerikai tudósból álló kutatócsoport igazolta, hogy

ha véletlenszerűen választott síkokkal kellően sokszor vágunk ketté egy testet, akkor a folyamat eredményeként keletkező testek (poliéderek) lapjainak, csúcsainak és éleinek átlaga rendre 6-hoz, 8-hoz és 12-höz tart, vagyis az "átlagos alakzat" egy kocka lesz.

hirdetés

A csoport nagy léptékű számítógépes kísérletekkel megvizsgálta a kőzetekben a természetes aprózódást előidéző feszültségmezőket, és igazolta, hogy a természetben előforduló, töredezést okozó leggyakoribb feszültségmezők a testeket kettérepesztik, és ezáltal átlagos értelemben kockákat hoznak létre.

Így tehát a Földön (és más égitesteken) fellelhető töredezett sziklák és kövek geometriai átlaga maga a kocka - tették hozzá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
sara-cave-northfoto.jpg

Internet és áram nélkül, szinte a természetben nőtt fel egy nő, mégis szoftvermérnök lett belőle

Sara kisgyermekkorában még vízcsapot sem látott.
Címkép: Northfoto/Sara Cave/SWNS.COM - szmo.hu
2020. július 22.


hirdetés

Bizonyára sokan ismerik azt a mondást, amely szerint, ha Hemingway az őserdőben születik, aligha lett volna belőle világhírű író. A születési determináltság e negatív szemléletére cáfolt rá egy, a Salamon-szigeteken világra jött nő.

A 24 éves Sara Cave gyermekkorát a Csendes-óceáni szigetek egyik, mindössze 400 lelkes falujában töltötte, ahol semmilyen kapcsolat nem volt a modern világgal. Nemhogy internetjük nem volt, de a legközelebbi telefon is csak a tőlük távoli szigeten, a fővárosban, Honiarában volt. Házukban nem volt sem elektromos áram, sem vízvezeték.

Ezzel együtt úgy emlékszik első éveire, hogy azok nagyon egyszerűek és szépek voltak, és az emberek a természettel együtt éltek. Ha délután 5 órakor ment le a nap, 6 órakor már aludtak. Sara nagyanyjának volt egy részletes anatómiai könyve, amelyből segítette a falu szülő asszonyait – írta a Yahoo

Szülei azonban, bármennyire is szerettek itt élni, Ausztráliába, Brisbane-be költöztek, elsősorban a Salamon-szigeteki iskolarendszer miatt, amely vizsgarendszere miatt nagyon keveseknek tette lehetővé a továbbtanulást.

A kis Sara számára valóságos kulturális sokk volt a hipertechnicizált világ, kezdve a mosógéptől, hiszen ő még ahhoz szokott, hogy a folyóra járt a ruháját mosni. Középiskolásként azonban már informatikusként dolgozó apját segítette web-oldalak tervezésében.

hirdetés

Innen indult el szoftverfejlesztés felé. Jelenleg a Gaia Resource környezetvédelmi tanácsadó cégnél dolgozik mérnökként Perthben.

„Sok olyan gyerekkel jártam együtt iskolába, akiknek nem voltak meg ezek a lehetőségeik. Nekem megvoltak, és mindent, amit csinálok, értük teszem és azért, hogy visszaadjak valamit a hazámnak” – mondta Sara.

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
rasovszky_kristof.jpg

Rasovszky Kristóf óriási új csúccsal nyerte a Balaton-átúszást

A válogatott úszónak 57 perc elég volt az 5200 méteres távhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást, írja az MTI.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak.

A nőknél Olasz Anna volt a leggyorsabb, ő 1:01.37 órás eredménnyel ért célba.

Gellért Gábor, a nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, a junior- és a felnőttcsapat szinte minden tagja részt vett az eseményen, kiegészülve a medencés versenyző Késely Ajnával.

Révfülöpről reggel 8 óra óta vágnak neki az úszók a távnak, startolni 12 óráig lehet azoknak, akik előzetesen regisztráltak.

hirdetés

Rasovszky Kristóf már a felkészülés során arról beszélt, hogy kedvező feltételek esetén képes lehet megdönteni a 2016-os rekordidőt:

hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!