Súlyosan beteg gyerekek álmait válthatod valóra - és ehhez nem is kell sokat tenned
A Ments meg egy életet karácsonyra! idén azokat a családokat támogatja, akik nem tudják megfizetni, hogy Budapesten legyenek beteg, akár haldokló gyermekük mellett.
Illusztráció: Freeimages/Randa Clay - szmo.hu
2018. december 06.


Megható és figyelemfelkeltő üzenetet tett közzé a Ments meg egy életet karácsonyra! oldal. Tudod, ők azok, akik tavaly segítettek az ágyhoz kötve élő Csorba Dávidnak abban, hogy speciális kerekesszékével kijusson 4 év után a négy fal közül a szabadba.

A Ments meg egy életet karácsonyra! oldal most ahhoz kéri a segítségedet, hogy súlyosan beteg, kórházban kezelt, esetleg már haldokló gyermekek álmait válthassák valóra: együtt lehessenek a családjukkal.

Tényleg nem kérnek tőled ehhez sokat: 2000 forintot.

Egy "álomjegy" ára ugyanis 2000 Ft. De ha nagyobb összeggel tudsz segíteni, gyorsabban válik valóra a kis betegek és szüleik álma.

A felhívást teljes terjedelmében közöljük:

"Sajnos a rettegett betegségek a gyermekeket sem kerülik el. Vannak, akik életét meg lehet menteni, de őket is örökre megváltoztatják a kórházban töltött hetek és a betegségtudat, mellyel túl korán kellett megismerkedniük. Vannak olyanok is, akik életét csak meghosszabbítani lehet, és a rendelkezésre álló időben lehet a legtöbb élményt ajándékoznunk.

A súlyos gyermekbetegségeket azért kezeljük tabuként, mert fájdalmas ezekkel a sorsokkal találkoznunk: hogy egy ilyen rövid életbe is mennyi kín és küzdelem juthat. Úgy érezzük, hogy mi, akik általában egészségesnek és boldognak érezzük magunkat, nem tehetünk semmit a rettegett betegségek ellen.

Mi idén nem a betegségeket győzzük le, mert arra nincs hatalmunk: de úgy döntünk, hogy segítünk a betegeken. Azokon a gyermekeken, akik komoly beavatkozások miatt a fővárosban, szüleiktől távol töltik a sorsfordító, talán utolsó napokat. Azoknak, akik talán már otthon vannak, de állapotuk lehetetlenné teszi, hogy közösségbe, baráti körükbe eljárjanak.

Néha egy pár napos budapesti tartózkodás megfizethetetlen egy családnak, pedig az utolsó együtt töltött napokat jelentheti.

Máskor a betegség legyőzhető, de a kórházi várakozás vagy az otthoni ágymagány elviselhetetlen: ilyenkor egy laptop vagy játékkonzol is a kis beteg életminőségén javít. A kapcsolattartást egy mobiltelefon is lehetővé teheti, de van, aki csak könyvekre vágyik.

Idén a nagyon beteg gyermekeknek és családjuknak segítünk. Életet mentünk a figyelmünkkel, hogy feléjük fordulunk és azzal, hogy meghallgatjuk, mire van szükségük. Együttműködő partnerünk a Ments Életet Alapítvány, akik a befolyt összegek 100%-át gyermekálmok megvalósítására fordítják.

Legyünk idén mi is álomvarázslók! A teljes befolyt összeget súlyos beteg gyermekek álmaira fordítunk, az adományozóknak pedig az év során e-mailben be is mutatjuk, kiknek és miben tudtak segíteni.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy átlagos álom értéke 120 ezer forint. Vajon idén hány gyermeknek könnyíthetjük meg a harcot? Tarts velünk, ments életet karácsonyra!"

ITT segíthetsz, erre a linkre kattintva.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x