hirdetés
64924104_1442228345916844_4246286517464465408_n.jpg

A Stranger Things harmadik évada a hibáival együtt is az egyik legjobb sorozat

Végig olyan izgalmas maradt, hogy képtelenség volt szünetet tartani, egyben daráltam le. Spoileres kritika!
SzÉ - szmo.hu
2019. július 08.


hirdetés

Soha nem történt még velem ahhoz hasonló, mint a Stranger Things első évadánál. Az egyik barátom hívta fel a figyelmet a sorozatra, és arra, hogy egyben fent van a Netflixen.

Éjjel kezdtem el nézni, és képtelen voltam abbahagyni, reggelre daráltam le a teljes évadot.

Olyan erős volt a varázsa, annyira rejtélyes volt, és annak ellenére, hogy számtalan más film elemeivel és motívumaival szőtték át, semmilyen korábbi sorozathoz nem hasonlított.

Kiválóan működött a dramaturgia, a helyszín, az atmoszféra, tökéletesen választották ki a szereplőket. Én utálom a horrorfilmeket, de ez a többféle műfajból összegyúrt alkotás magával ragadott.

A Stranger Things a nyolcvanas években játszódik, egy nem létező indianai kisvárosban, Hawkinsban.

A nyugis városka életét kissé felkavarja, amikor nyomtalanul között eltűnik egy gyerek.

Barátai megpróbálják kideríteni, mi történt. Közben egymás után történnek velük és az eseményekbe sodródó felnőttekkel furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok.

Nagyon vártam 2017-ben a második évadot. És bár az sem volt rossz, úgy éreztem, elvesztette korábbi misztikumát. Már nem tudtam egy nap alatt megnézni az összes részt, nem is hiányzott.

A második évadban ugyanis sok olyan új cselekmény és szereplő lépett be, ami vagy aki csupán zavaró elemmé vált. Úgy éreztem, kilógtak a történetből.

INNENTŐL SPOILERES! Ha kíváncsi vagy, lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
majka-tilla.jpg

Váratlan műsorváltozás lesz a TV2-n, már csütörtök estétől

A Bezár a bazár! és A legbátrabb páros is érintett benne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 04.A TV2 Bezár a bazár! című game showja ezentúl a nagy népszerűségre való tekintettel dupla részekkel folytatódik a Tények után.

Mivel a műsor sikere hónapok óta töretlen, a nézői igényekhez igazodva a Majka és Tilla vezette show ma estétől, azaz július 4-től hosszabb ideig lesz látható a TV2-n. Mégpedig úgy, hogy nem is egy, de

rögtön két epizóddal folytatódik a harc a több milliós nyereményekért.

A game show dupla részei a Tények után kerülnek képernyőre, 19.10-től és 20.35-től. Ez azt is jelenti, hogy

A legbátrabb páros kezdési ideje 22 órára módosul

- írja a Blikk.

Egyébként éppen a Bezár a bazárnak volt nemrég egy elég emlékezetes promója, aminek a kedvéért

Majka és Tilla teljesen meztelenre vetkőzött.

Először csak egy törölköző van rajtuk, aztán már az sem, majd Ádám-kosztümben rohannak neki egy üvegajtónak. És volt olyan is, hogy a két műsorvezetőt annyira elkapta a röhögőgörcs, hogy egyszerűen le kellett állítani a forgatást. A műsorból végül kimaradt jelenetet itt lehet megnézni.


KÖVESS MINKET:hirdetés
1-5.jpg

25 éves a Forrest Gump - hárman is visszautasították Tom Hanks leghíresebb szerepét előtte

Ráadásul július 9-én van az amerikai színész 63. születésnapja is, aki a kis Forrestet játszó amatőr gyerekszereplőt utánozta, és így lett Forrest hús-vér figura.
Szajki-Vörös Adél, fotók: Instagram - szmo.hu
2019. július 06.Az Egyesült Államokban 1994. július 6-án mutatták be Robert Zemeckis nagyjátékfilmjét. Zemeckis előtte már bebizonyította, hogy nagyszerűen ért a vígjátékhoz, az érzelmi húrok pengetéséhez, sőt, ahhoz is, hogy maradandót alkosson a műfajban, hiszen aki nem tudná: ő rendezte a Vissza a jövőben három részét, amiből legalább az első több generáció számára is alapfilm. Zemeckis szuper döntést hozott a kilencvenes évek elején: adaptálni akarta Winston Groom regényét, ami egy csekély értelmű, de óriási szívű alabamai férfiról szól, akinek az életén keresztül végigkövethetjük Amerika Kennedy-időszakát, a Johnson-érát, a hippi-korszakot, a Watergate-ügy idejét és egyéb kulcsfontosságú eseményeket.

A Forrest Gump nagyot dobott Zemeckis karrierjén, akárcsak Tom Hanksén, aki annak az évnek az elején átvehette egy fontos filmben, a Philadelphiában nyújtott alakításáért az Oscar-díjat. Az Amerikai Filmakadémiát aztán nem érdekelte, hogy Hanksnek van egy friss szobra, a következő évben a Forrest Gumpért is odaadták neki a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Cikkünkben a filmmel és Hanksszel kapcsolatos érdekességekből válogattunk, melyek minden idők egyik legszeretetreméltóbb filmes karaktere, a 75-ös IQ-jú Forrest Gump kapcsán hangzottak el.

Forrest Gump híres hanghordozása a kis Forrestet alakító színésztől származik

"A kis Michael Conner Humphreys, aki a gyerek Forrestet játszotta ma már veterán, Afganisztánban szolgált - mesélte a színész - . A forgatáson Bob, a rendező odajött hozzám és azt mondta: "Van itt egy kis gond. Meg kéne tanítanod ennek a kölyöknek, hogy úgy beszéljen, ahogy te akarsz majd beszélni később a filmben. Akkor az ugrott be, hogy miért is nem beszélek inkább én úgy, ahogy ő beszél most? Ezért elkezdtünk egy csomó időt együtt tölteni, egy diktafon társaságában. Mississippiből származott, és nagyon keményen megnyomta a szavak végén a "g" hangot. Valahol van otthon egy csomó kazettám a nagyon fiatal Michael Conner Humphreysról, amint velem dumcsizik. 7-8 éves volt akkor."

És nemcsak a beszédét, de az egész játékát a kisfiú inspirálta

"Forrest Gump egész figurája a kis Michaelen alapult - emlékezett Hanks - például van az a jellegzetes testtartása, hogy hátul a csípőjére teszi a kezét. Vagy ahogy a fejét ingatta viccesen jobbra-balra. Ez mind-mind Michael Conner Humphreystól jött."

Tom Hanksnek ugyanúgy meghallgatásra kellett mennie a szerephez, mint a többi színésznek

Hanks bájos castingfelvételeit videón is meg lehet nézni. Az egyiken Robin Wrigttal próbálják el azt a jelenetet, amikor Forrest meglátogatja nagy szerelmét, Jenny-t, randevúra hívja, de kiderül, hogy a lánynak aznapra már van programja. A második Hanks nagyjelenete: ebben tudja meg, hogy Jenny anya és ő a kisfiú apja. Ezután következik a két gyerekszínész castingja, végül a kis Forrestet, a főszereplő fiát játszó Haley Joel Osment meghallgatása. Osmentnek egyébként ez volt az első filmszerepe, és a film casting directora fedezte fel egy Pizza Hut reklámban.

Lapozz a castingfelvételekért és a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
snapshot-2..jpg

A rejtélyes 27-esek klubja – a legnagyobb rocklegendákat vitte el fiatalon a halál

Rock-történelmet írt 1969. július 5-én a Rolling Stones negyedmillió néző előtt adott koncertjével, amely egyben az egyik alapító tag, Brian Jones gyászszertartása volt.
Göbölyös N. László - szmo.hu
2019. július 05.A 60-as évek második felében a rock új dimenziókat keresett. Ezt a zenészek nemcsak magában a zenében, hanem a mesterséges tudattágításban is, jobb esetben csak a marihuánában, de inkább az új szintetikus sztárdrogban, az LSD-ben és/vagy a heroinban keresték.

És persze sokan a jól bevált alkoholt sem vetették meg. Néhány, kisebb-nagyobb port felvert rendőrségi ügyet, botrányosan rossz koncertet vagy túlságosan "elszállt" lemezt kivéve

egy ideig nem is volt ezekkel komoly baj, sőt, sokan úgy érezték, hogy a fű vagy az LSD-s "utazás" felszabadítja a kreatív ösztönöket

és bátrabbá teszi az alkotást. Aztán jött egy két évig tartó sorozat, amikor a műfaj öt legendájának intett a kaszás. És hogy az egész történet még hátborzongatóbb legyen: valamennyien 27 évesek voltak, amikor meghaltak.

Az első a sorban Brian Jones volt, a Stones legsokoldalúbb, leginkább kísérletező kedvű tagja.

A felsőbb középosztályból származó szőke fiatalember az együttes felvételein összesen 15 féle hangszert szólaltatott meg, neki köszönhetjük a Ruby Tuesday blockflőtéjét és zongoráját, a Paint It Black szitárját, sőt, a Lady Jane-ben ő játszik a barokk eredetű dulcimeren is.

Hiába volt azonban zeneileg felkészültebb társainál, Mick Jagger mellett nem lehetett vezéregyéniség. Egy idő után ő jelentette a Rolling Stonesban a különlegességet, a hagyományos rock and rolltól és rhytm and bluestól eltérő hangzásokat. Az ő törekvéseit tükrözte teljes egészében az 1967-ben megjelent His Satanic Majesty's Request című pszichedelikus-elektronikus album.

Ezt követően azonban Brian egyre inkább magára maradt, előfordult, hogy hangszerszólóit a stúdióban egyedül vette fel. Magánélete is csődöt mondott, éppen zenekartársai, Jagger és Keith Richards szerették el barátnőit, Marianne Faithfullt, majd Anita Pallenberget. Az 1968 decemberi balul sikerült tv-felvétel, a Rolling Stones Rock and Roll Circus volt az utolsó szereplése a Stonesszal. Kilépett, helyét Mick Taylor vette át. Brian új életet akart kezdeni. A keleti zenék izgatták, Marokkóba ment, készített is egy lemezt a helyi Joujouka együttessel, amelyet sokan a "világzene" születésének is tekintenek.

Brian állapota azonban egyre romlott az alkohol és a kábítószer miatt, és ezek csak súlyosbították születése óta kínzó asztmáját. 1969. július 3-ra virradóra holtan találták London melletti villájának úszómedencéjében, egy kerti mulatság után.

Két nappal később a Stones a Hyde Parkban negyedmillió néző előtt emlékezett meg róla. Mick Jagger Percy Bysshe Shelley Adonais című költeményéből olvasott fel búcsúzásképpen. A verset költőtársa, John Keats halálakor írta Shelley. A koncerten a papírdobozokból felszálló ezer fehér lepke azt a Briant szimbolizálta, aki az élettel szemben megmérettetett és könnyűnek találtatott.

Brian Jones halálának körülményei máig tisztázatlanok. Bár a boncolás jelentős mennyiségű alkoholt és drogot talált szervezetében, hamar lábra kaptak azok a mendemondák, mely szerint a zenész nem véletlenül fulladt bele a medencébe. Az egyik változat szerint Brian a buli során összeszólalkozott egy szintén ittas pincérrel, aki belökte őt a vízbe és nem vette észre, hogy Brian nem bukkan fel.

Ennél lényegesen durvább az a feltételezés, amely szerint Jones-t házának építésze, Frank Thorogood ölte meg, miután a muzsikus felmondott neki, mert úgy érezte, becsapja őt.

Ezt a verziót mindenekelőtt Anna Wohlin, Brian svéd barátnője táplálja, aki szerint az ügyet azért simították el, hogy ne ártson a Stones imázsának. Pedig Anna szerint még el is akartak menni a Hyde Park-ba, mert Brian nem táplált haragot volt társaival szemben. Thorogood állítólag 1993-ban, halálos ágyán bevallotta tettét…

1970 őszén egy hónap alatt hárman is sokkolták a rock-világot idő előtti távozásukkal, ráadásul olyanok, akik az egy évvel korábbi woodstock-i fesztivál sztárjai voltak.

A legnagyobb amerikai fehér blues-zenészek egyikének tartották a következő 27 éves áldozatot, Alan Wilsont, a Canned Heat énekes-gitáros-szájharmonikását, akit csak "Vak Bagolyként" (Blind Owl) emlegettek.

Érdekes módon akárcsak Brian Jones, ő is kilógott saját bandájából: zeneakadémiát végzett, a 30-as évek fekete blues-zenéjét kutatta, ebből írta diplomamunkáját is. E gyökerekből született a zenekar tán leghíresebb a dala, a filmekben azóta is gyakran felhangzó On The Road Again, de Wilson olyan kortárs zenei kísérletekbe is belevitte társait, mint a Parthenogenesis című 20 perces darab. A rendkívül rossz látása miatt is visszahúzódó Wilson, hiába volt zenekara rendkívül sikeres, nem tudott mit kezdeni a rock-világgal, állandó depresszióval küzdött, még pszichiátriai kezelés alatt is állt. Egy idő után pedig gyógyszerfüggő lett, amit még LSD-vel is súlyosbított.

1970. szeptember 3-án holtan találták zenésztársa, Bob Hite kaliforniai házának kertjében. Először gyilkosságra gyanakodtak, az első sajtójelentések még azt írták, hogy Alan egy kínai drogdíler áldozata lett. A törvényszéki orvos kábítószer-túladagolást állapított meg nála, de azóta is mindenki meg van győződve arról, hogy a Vak Bagoly szándékosan vette magához a halálos dózist.

Szeptember 18 immár 49 éve gyásznap a zenében: ezen a napon halt meg londoni lakásában Jimi Hendrix, a rock legnagyobb újítója, aki nemcsak a gitárt, mint hangszert értelmezte újra, hanem olyan utakat nyitott meg a modern zenében, amelyen az utódok ma is csak tapogatózva tudnak előre haladni.

Az Are You Experienced? és az Electric Ladyland korszakalkotó albumok megálmodója önmagával is folytonosan kísérletezett, és miközben a legkülönbözőbb drogokkal próbálkozott, a végtelenségig hajszolta magát, mintha érezte volna, hogy kevés ideje van. A hivatalos verzió szerint élete utolsó éjszakáján, mivel álmatlanságban szenvedett, nagy mennyiségű altatót vett be vörösborral, álmában rosszul lett, és megfulladt.

Halálának körülményei most is zavarosak. Élettársa, a német Monika Dannemann vette észre hajnalban, hogy baj van, de elmondása szerint előbb Jimi néhány barátját hívta fel, köztük Eric Burdont, akivel előző este Hendrix együtt játszott, és csak utána a mentőket. A halottkém jelentésében az állt, hogy Hendrix már nem élt, amikor a mentő kiért hozzá, a mentősök viszont arra emlékeztek, hogy a zenész az úton végig eszméleténél volt. Lehet, hogy a gitárzsenit egyszerűen megölték?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
secretLife.jpg

A kis kedvencek titkos élete 2 egy teljesen felesleges folytatás, még a gyerekeknek is alig vicces

2016 legsikeresebb filmje volt a magyar mozikban A kis kedvencek titkos élete. Elég nagy mennyiségű pénzt rá mernék tenni, hogy a második rész nem lesz benne még a top 5-ben sem.
B.M. képek: youtube - szmo.hu
2019. július 05.A hatalmas amerikai és nemzetközi siker után elkerülhetetlen volt, hogy A kis kedvencek folytatása is elkészüljön. Kritikailag az első filmet apró darabjaira lehetne szedni: van benne ugyan egy-két vicces szituáció, de nem hozta, amit a trailer ígért.

Az előzetes alapján arra számíthatott az egyszerű mozilátogató, hogy egy kreatív történetet kap, olyan Toy Storysan bemutatva: megnézhetjük, mit is csinálnak az állatok, amíg nincsenek velünk. Ehelyett egy teljesen átlagos animációs kalandfilm lett a vége.

Számomra hatalmas csalódás volt, ezért nem is vártam a második részt. Mint kiderült, jogosan.

Pedig egy dolgot biztosan jobban csinált a második rész, mint az első: azt adja, amit az előzetesben ígért. Minden, ami szerepelt a trailerben, 100 százalékosan benne van a filmben.

A probléma csupán annyi, hogy semmi más nincs a filmben. Egyszerűen a csekély 80 perc alatti játékidőt sem tudja érdekfeszítővé vagy viccessé tenni.

Egy átlagos filmben mindig van egy úgynevezett sztori, a fő szál és kiegészítő szál, vagy akár több „B-szori”, azaz a színesítő melléktörténet, amely változatossá teszi a filmet.

Nos, itt van három B történet és semmi más.

Ezek az amúgy teljesen lényegtelen és abszurd szálak a film végén összefonódnak, de tényleges tartalom, koherens összefüggő történet így sem születik, amiért érdemes volt 80 millió dollárt + marketingköltséget elkölteni.

A kis kedvencek titkos élete második részében Max, a főszereplő kutya története folytatódik: bekerül egy új családtag az életébe, a gazdája ugyanis összejön egy férfivel, összeházasodnak és születik egy kisbabájuk. Max innentől fogva görcsösen elkezd figyelni a babára, ő lesz a tanára, apja helyett apja, és mindentől félteni kezdi. Itt megjegyezném, hogy a gazdik borzasztó szülők a film alapján… mindent szegény Max csinál. Ez a hatalmas teher a vállán pánikbetegséghez vezet, ezért

hogy kizökkenjen ebből a stresszes helyzetből, elutaznak vidékre,

ahol egy öreg kutya mentorálja őt és megpróbálja kinevelni Maxből a félelmet, hogy egy magabiztos, erős idegzetű kutya lehessen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x