hirdetés
cimkep-1.jpg

Steril szobából indul a világkörüli utazás

Létezik egy kezdeményezés, amely tartósan kórházi kezelésre szoruló gyerekeket utaztat a világ körül. Természetesen ehhez nem kell elhagyniuk a kórházat sem, ugyanis a világ megy hozzájuk...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. február 19.


hirdetés

A zord időjárás ellenére az egyik moszkvai gyermekkórház steril körülmények között gyógyuló kis páciensei és szüleik percek alatt "elrepülhettek" Magyarországra. Még az embert próbáló orosz tél sem akadályozta meg ugyanis Döbrei Istvánt, a magyar Győztesek Egyesületének vezetőjét, hogy elutazzon hozzájuk és bemutassa a beteg gyermekeknek hazánkat.

20180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-4820180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-109 (1)

A magyar vendég mókás történeteiből megtudhatták, hogy ki találta fel a golyóstollat és a Rubik-kockát, s hogy miért tesznek a magyarok pirospaprikát szinte mindenbe, sőt még néhány magyar szót is megtanulhattak. A sok érdekesség közül a gyerekeket legjobban a kétéltű budapesti turistabusz, illetve az Országház makettje nyűgözte le, hangos ováció és taps kísérte Istvánék bemutatóját.

20180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-5520180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-27

A „Világ körül” jótékonysági program, melynek során különböző kórházak gyakran steril szobákban, a világtól szinte elzárva gyógyuló gyermekeit hívják meg egy-egy virtuális kirándulásra, már több mint 200 előadáson van túl. Döbrei Istvánnak és a Győztesek Egyesületének hála az úticél, immár 5. alkalommal Magyarország volt.

A program önkéntesei képekkel, filmbejátszásokkal illusztrált érdekes történetekkel, rejtvényekkel, közös ajándékkészítéssel szórakoztatják a kezelés alatt álló fiatalokat.

"Egyesületünk elsősorban a moszkvai Győztesek Versenyét hivatott meghonosítani itthon.

Hiszünk benne, hogy a sport képes visszaadni rengeteg örömet, erőt és gyermeki élményt, melyet a küzdelmes gyógyulás sok esetben elfeledtet a kórházban gyógyulókkal".

Számos más programot is tervezünk a jövőben, sok esetben az orosz Podari Zsizny alapítvánnyal is együttműködve. Többek közt lesz közös “Világ körül” előadásunk is itthon, amellyel a magyar kórházakban kezelés alatt álló gyerekeknek szeretnénk érdekesebbé, színesebbé varázsolni bent töltött idejüket - hangsúlyozta a Győztesek Egyesületének vezetője.

20180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-143
A magyar Győztesek Egyesülete megalapítását a már 8 éve nemzetközi sikernek örvendő Győztesek Versenye ihlette, amely a legnagyobb európai sportrendezvény a daganatos betegségből felgyógyult gyerekek számára. Az egyesület fő céljául a résztvevő magyar gyermekek támogatását, valamint az első magyarországi Győztesek Versenye megszervezését tűzték ki. A Moszkvában nyaranta megrendezett „Győztesek Versenye” egy olyan nemzetközi sportverseny, amelyen azok a 7-16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik legyőzték daganatos betegségüket. A gyermekek három korcsoportban és 6 sportágban indulhatnak. 2017-ben a nyolcadik moszkvai Győztesek Versenyén 550 gyermek vett részt 16 országból.

KÖVESS MINKET:
hirdetés
baba-donor.png

Felajánlották a Kunmadarason megölt baba szerveit a nagyszülők - 3 gyereket mentettek meg így

A nagypapa annyit üzent a szülőknek: imádkozzanak elhunyt unokájukért, akit a gyanú szerint saját édesanyja vert halálra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 19.Felajánlották nagyszülei annak 10 hónapos kislánynak a szerveit, akit a gyanú szerint anyja vert halálra Kunmadarason, számolt be az RTL Klub híradója.

A kicsi agyhalottként érkezett a kórházba, ahol négy nap múlva meg is halt.

A nagyszülők azt nyilatkozták: úgy tudják, három másik gyermek kapta meg unokájuk szerveit.

Az ő szüleikkel nem akartak találkozni, viszont

a nagypapa annyit üzent nekik: imádkozzanak elhunyt unokájukért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
idos-hazaspar-utolso-talalkozasa-1000x569.jpg

Az idős rákbeteg férfi utolsó kívánsága az volt, hogy láthassa feleségét - videón a megható találkozás

Az idős pár már 60 éve élt házasságban, de betegségeik elválasztották őket egymástól. Egyszerre szívszorító és szívmelengető az a pillanat, amikor fél év után újra láthatták egymást - de lehet, hogy utoljára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Szomorú dolog választott szét egy közel 60 éve boldog házasságban élő walesi párt: az életüket megváltoztató betegség.

Derek Oliver korábban minden egyes nap meglátogatta feleségét, Eirwent, aki demenciában szenved és egy szociális otthonban él. Az idei év elején viszont nála is súlyos betegséget diagnosztizáltak: kiderült, hogy rákos, és valószínűleg már nem is fog kigyógyulni belőle. Ez pedig azt jelentette, hogy nem látogathatta többet a nejét, ami hatalmas szívfájdalom volt számára.

A 84 éves férfi nem is hagyhatta el a dél-walesi Pentre településen lévő otthonát, mert nagyrészt ágyhoz van kötve a betegsége miatt. Emiatt már fél éve nem is láthatta a 85 éves asszonyt, aki szintén csak az otthon falai között éli mindennapjait.

Az idős férjnek az volt a halála előtti utolsó kívánsága, hogy még egyszer, utoljára láthassa azt a nőt, akit már közel 60 éve szeret.

Közös fiúk, David szerette volna teljesíteni ezt a vágyat, ezért mindent megpróbált, hogy idős szüleit valamilyen úton-módon összehozza. Ez azonban nem volt egyszerű, mert egyikük sem tud már egyedül mozogni, édesapjának pedig az állapota miatt szüksége volt megfelelő betegágyra és orvosi kellékekre, berendezésekre a találkozóhoz. A férfi több céget is megkeresett, de sajnos nem tudták biztosítani a kellő feltételeket. Végső próbálkozásként az Egyesült Királyságban működő Ambulance Wish Foundation nevű szervezethez fordult, amely segít valóra váltani a halálos betegek utolsó kívánságait.

Ők Londonból vittek egy speciális mentőautót Pentre-be, amivel a 84 éves férfit el tudták szállítani az otthonban élő feleségéhez. Ott a házaspárt egymás mellé tolták egy-egy székkel, ők pedig rögtön megfogták egymás kezét.

A - talán utolsó - találkozás pillanatáról a BBC készített egy megható videót.

Lapozz a felvételért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gecse-balazs-gergo-vandor-nomad-taborhely.jpg

A halálra gázolt magyar vándor emlékére építenek nomád táborhelyet

Gecse Balázs Gergő a világot járta ekhós szekerével és állataival. Tavaly ütötte el egy francia férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 18.Tavaly szeptember végén gázolták halálra Gecse Balázs Gergőt Franciaországban.

A férfi 18 éves korában kezdte el Magyarországot járni, majd később a világot az állataival és a saját kezűleg készített ekhós szekerével.

2018-ban a francia sajtó számolt be arról, milyen szomorú véget ért a 32 éves magyar vándor kalandja.

A férfit halálra gázolta egy idős sofőr Délkelet-Franciaországban, akit a nap vakíthatott el vezetés közben.

Halála után a barátai nemzetközi gyűjtést szerveztek, hogy hazahozhassák Balázs állatait és szekerét.

A barátok most újra akcióba léptek.

A Gecse Balázs barátai/Bo's friends Facebook-oldalon a következő bejegyzést tették közzé:

"Bohoz méltó emlékhelyet szeretnének szülei létrehozni: olyan szálláshelyet utazóknak, ahol ember és állat nyugodt körülmények között készülhet útjának folytatására.

A helyszín Kerkáskápolna, ahol Bo állatai élnek.

Az építéshez szükséges anyagok, terület adott.

Aki szeretne emlékezni rá és segíteni a kivitelezésben, az szeptember 13-14-15-16-án megteheti, így halálának évfordulójára készen állhat a pihenőhely.

A munka: kerítés- és karám építése, tereprendezés, esetleg a résztvevők ellátásával kapcsolatosak a teendők. Naponta 4-6 ember tudna dolgozni, ha szerszámod is akad, az még jobb. Étel, egyszerű szállás, tisztálkodási lehetőség biztosítva. Várjuk jelentkezéseteket."

VIDEÓ: Ilyen volt Gecse Balázs


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pajzs-tombola.jpg

Amerika kapitány dedikált pajzsa a tét a jótékonysági tombolán

A CosHelp Egyesület, a Team Marvel és a BRAINS az onkológiai osztályokon kezelt gyerekekért szervezi az eseményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 19.Korábban mi is írtunk a CosHelp nevű, önkéntesekből álló csapat akcióiról, amiknek az a lényege, hogy a Star Wars, A gyűrűk ura vagy éppen a Marvel-filmek szereplőinek öltözve vidítsák fel a kórházban gyógyuló gyerekeket.

Az egyesület ezúttal egy jótékonysági tombolát szervez az onkológiai osztályokon kezelt gyerekekért, ami úgy indult, hogy a Team Marvel a jó ügyért felajánlotta Amerika kapitány pajzsát, melyet hazai zenekarok tagjai dedikálnak. A kezdeményezéshez társszervezőként csatlakozott a CosHelp, majd a BRAINS is.

A zenekar frontembere, MC Columbo elsőként dedikálta a pajzsot.

Rajta kívül a Pannonia Allstars Ska Orchestrából KRSA is ellátta kézjegyével a pajzsot egy Budapest Parkos közös koncert alkalmával. A szórakozóhely egyébként vállalta, hogy a BRAINS parkos szezonzárójáig, szeptember 28-ig aláíratják a náluk fellépő zenekarokkal. Eddig többek között a Supernem, Gangsta Zolee és a Kartel, valamint Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere is dedikálta már.

A jótékonysági tombola szeptember 26-ig, csütörtökig tart. A nyertes az esemény oldalán és az általa megadott elérhetőségen értesül majd, a pajzsot pedig a BRAINS Budapest Park szezonzáró koncertjén, szeptember 28-án veheti át.

A tombola ára 1000 Ft. A szervezők azt írják:

nagy segítség, aki egy, vagy akár több tombola megvásárlásával tudja segíteni a nemes célt.

Bank neve:

MagNet Bank

Számlaszám:

16200223-10115253

Bankszámla tulajdonos neve:

CosHelp Egyesület

FONTOS, hogy utaláskor a közlemény rovatba azt írd be: "TÁMOGATÁS PAJZS" és azt az elérhetőséget, amin értesíthetnek majd.

A CosHelp Egyesületről

A szervezet története 2013-ban kezdődött, amikor az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének tagjai meglátogatták a csontvelő-átültetésen átesett Barnit a Démétér Házban. Honfi Juli, a CosHelp alapítója 2016-ban összefogta és azóta is szervezi a jelmezes látogatásokat a Démétér Házban és a Szent László Kórházban, melyhez a Csillagok háborúja mellett, Marveles és egyéb jelmezesek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az leukémiával kezelt gyermekek gyakran hónapokat töltenek egyszemélyes kórtermeikben, a külvilág ingereitől elzártan. Ebben a bezártságban és izolációban fantasztikus, a kórházi mindennapokból kizökkentő élményt, a szülőkkel megosztható különleges emléket jelent, amikor ismert és közkedvelt film és videójáték szereplők bőrébe bújva meglátogatják őket a CosHelp tagjai.

A szervezet azóta rendszeresen látogat más kórházakban gyógyuló gyermekeket is Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Győrben, Miskolcon, Debrecenben.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x