hirdetés
cimkep-1.jpg

Steril szobából indul a világkörüli utazás

Létezik egy kezdeményezés, amely tartósan kórházi kezelésre szoruló gyerekeket utaztat a világ körül. Természetesen ehhez nem kell elhagyniuk a kórházat sem, ugyanis a világ megy hozzájuk...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. február 19.


hirdetés

A zord időjárás ellenére az egyik moszkvai gyermekkórház steril körülmények között gyógyuló kis páciensei és szüleik percek alatt "elrepülhettek" Magyarországra. Még az embert próbáló orosz tél sem akadályozta meg ugyanis Döbrei Istvánt, a magyar Győztesek Egyesületének vezetőjét, hogy elutazzon hozzájuk és bemutassa a beteg gyermekeknek hazánkat.

20180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-4820180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-109 (1)

A magyar vendég mókás történeteiből megtudhatták, hogy ki találta fel a golyóstollat és a Rubik-kockát, s hogy miért tesznek a magyarok pirospaprikát szinte mindenbe, sőt még néhány magyar szót is megtanulhattak. A sok érdekesség közül a gyerekeket legjobban a kétéltű budapesti turistabusz, illetve az Országház makettje nyűgözte le, hangos ováció és taps kísérte Istvánék bemutatóját.

hirdetés
20180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-5520180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-27

A „Világ körül” jótékonysági program, melynek során különböző kórházak gyakran steril szobákban, a világtól szinte elzárva gyógyuló gyermekeit hívják meg egy-egy virtuális kirándulásra, már több mint 200 előadáson van túl. Döbrei Istvánnak és a Győztesek Egyesületének hála az úticél, immár 5. alkalommal Magyarország volt.

A program önkéntesei képekkel, filmbejátszásokkal illusztrált érdekes történetekkel, rejtvényekkel, közös ajándékkészítéssel szórakoztatják a kezelés alatt álló fiatalokat.

"Egyesületünk elsősorban a moszkvai Győztesek Versenyét hivatott meghonosítani itthon.

Hiszünk benne, hogy a sport képes visszaadni rengeteg örömet, erőt és gyermeki élményt, melyet a küzdelmes gyógyulás sok esetben elfeledtet a kórházban gyógyulókkal".

Számos más programot is tervezünk a jövőben, sok esetben az orosz Podari Zsizny alapítvánnyal is együttműködve. Többek közt lesz közös “Világ körül” előadásunk is itthon, amellyel a magyar kórházakban kezelés alatt álló gyerekeknek szeretnénk érdekesebbé, színesebbé varázsolni bent töltött idejüket - hangsúlyozta a Győztesek Egyesületének vezetője.

20180204_fnkc_krugosvetka_Vengriya+feb14-143
A magyar Győztesek Egyesülete megalapítását a már 8 éve nemzetközi sikernek örvendő Győztesek Versenye ihlette, amely a legnagyobb európai sportrendezvény a daganatos betegségből felgyógyult gyerekek számára. Az egyesület fő céljául a résztvevő magyar gyermekek támogatását, valamint az első magyarországi Győztesek Versenye megszervezését tűzték ki. A Moszkvában nyaranta megrendezett „Győztesek Versenye” egy olyan nemzetközi sportverseny, amelyen azok a 7-16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik legyőzték daganatos betegségüket. A gyermekek három korcsoportban és 6 sportágban indulhatnak. 2017-ben a nyolcadik moszkvai Győztesek Versenyén 550 gyermek vett részt 16 országból.

KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mentes-eszter.jpg

Újraélesztették a lányt a trolin, most találkozott a megmentőivel

Esztert a sofőr és egy utas hozta vissza az életbe. Folyamatosan lélegeztették, és mellkaskompressziót végeztek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A trolivezető és egy utas élesztett újra egy 19 éves lányt egy budapesti buszon. Az egyetemista épp iskolába tartott, amikor összeesett. A sofőr és egy utas azonnal elkezdték az újraélesztést, és a mentők már úgy vitték kórházba a lányt, hogy újra vert a szíve. Ma már jobban van, megmentőivel az RTL híradójának kamerái előtt találkozott először.

Eszter:

hirdetés

A szívemben itt középen megvastagodott a... megvastagodott itt a fal, itt középen, és ez elzárta a vérkeringést. És most van bent egy kis kütyü, ami hogyha bármi történne, akkor újraéleszt.

Eszter élete a trolivezető és egy utas lélekjelenlétén múlt.

Nagy Dávid, az utas:

"Hallottam, hogy kiabálnak, hogy valaki összeesett. Akkor megállt a troli, ő is hátrajött és én is hátramentem. Akkor néztük meg, hogy reagál-e, velünk van-e még. Megszorítottam az ujját és akkor még reagált, aztán már nem."

Amíg a mentők kiértek, a lányt folyamatosan lélegeztették, és mellkaskompressziót végeztek. Megkönnyebültek, amikor újra levegőt vett.

Vaskó Sándor, a sofőr csak akkor nyugodott meg, amikor a lány kezelőorvosa felhívta.

"Félre kellett állnom... és ugye elmondta, hogy az Eszter jobban van, magához tért... percekig nem tudtam elindulni... mert olyan sokkhatás ért."


KÖVESS MINKET:

hirdetés
zente-gyogyul.jpg

Erősödnek a karjai és a lábai, és egyre aktívabb Zente, már kipakol mindent a játékkosárból

Az RTL Híradó stábja meglátogatta Zentét és családját a 700 millió forintos kezelés után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Exkluzív interjút adott az RTL Híradónak az SMA beteg kisfiú anyukája. Zente a kezelés óta szigorú karanténban van, csak az ellenőrző vizsgálatokra járnak a Bethesda Gyermekkórházba. A kisfiú töretlenül jókedvű, és külön élvezi, ha szerepelhet a kamera előtt.

Korábban nagyon aranyos épek készültek a kisfiúról:

hirdetés

Előtte pedig az anyuka nyilatkozott az aktuális állapotáról:

Meg is mutatom nektek mai csodánkat! A járgányt tegnap este kapta, tehát fél nap alatt lett képes erre a "mutatványra".

Ilyet eddig nem tudott, és bár ez még mindig nem olyan igazi motorozás, és tudom, hogy egy fele ennyi idős gyermek simán lepipálja, de valahol el kell kezdeni. Lesz ez még jobb is! Egyébként, látszik ahogy a kis kezével keresi a kereket, hiszen a kerekesszékhez és a kézi hajtáshoz van még szokva" - olvasható a megosztott videó mellett.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
karacsony-gergely-talalkozott-a-hos-trolivezetovel.jpg

Karácsony Gergely személyesen ajándékozta meg a hős trolisofőrt, aki újraélesztett egy 19 éves lányt

„Büszkék vagyunk rá, milyen nagyszerű emberek dolgoznak a fővárosi közlekedésben” – mondta a főpolgármester.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

Mi is beszámoltunk egy bravúros életmentésről. Vaskó Sándor budapesti trolivezető gyorsan és szakszerűen reagált le egy esetet munka közben.

A 77-es trolin teljesített szolgálatot, november 13-án szerdán, amikor

az utasok jelezték neki, hogy egy lány rosszul lett és összeesett.

hirdetés

A trolivezető észrevette, hogy a lány nem lélegzik, és elkezdte a mellkaskompressziót közben felhívott és kihangosított mentőorvos segítségével. A már kiérkező mentősök ezután átvették az újraélesztést.

Azt is megírtuk, hogy a 19 éves lány találkozott is a megmentőjével.

Most a főpolgármester is gratulált a hős trolivezetőnek. Facebook-oldalán ezt írta:

"Ma végre találkozhattam a Pongrácz úti troli pihenőtelepen Vaskó Sándorral, a - nem túlzás - hőssel, aki megmentett egy életet a 77-es trolin.

Az ajándék azt fejezi ki, hogy büszkék vagyunk rá, milyen nagyszerű emberek dolgoznak a fővárosi közlekedésben.

Biztos vagyok benne – nem kisebbítve Sándor érdemeit – sokan hasonlóan cselekedtek volna a sofőrök közül. Mi mindig ki fogunk állni a dolgozóink mellett, legyen szó bármilyen konfliktusról. Köszönjük Vaskó Sándornak a hősies kiállást! Öröm volt a találkozás."

Karácsony Gergely

Ma Brüsszelben Budapest zöldítésének irányairól és lehetőségeiről be... szélgettem fontos európai partnerekkel, így például az Európai Bizottság, az EP Zöldek frakciója, az EP Környezetvédelmi Bizottsága, valamint az Európai Zöld Párt képviselőivel. Budapest fenntartható, zöld fővárossá történő átalakítása létfontosságú - mind a városlakók életminősége, mind a klímakrízis elleni globális küzdelem szempontjából.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
futo-kisfiu_felpar.jpg

„Kiabáltak, hogy álljak meg, de nem tudtam” – nagyapja emlékére futott óriási időt fél pár cipőben a 8 éves kisfiú

Logan megdöntötte a legjobb idejét egy futóversenyen, ahol egy családi tragédia után indult el, ráadásul a táv felénél leesett bal cipője.
Fotó: Runner's World/Twitter - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Az amerikai, Texas állam-beli Dentonban egy 5 kilométeres távú futóversenyen indult a 8 éves Logan Smith, aki egész életében aktívan futó nagypapája ösztönzésére lett futó. Jimmie Smith azonban éppen a futóverseny előtt hat nappal hunyt el váratlanul szívrohamban, a megemlékezés pedig pont egy napra esett a versennyel - írja a Runnesworld.com. Logannek azonban nem volt kérdés, hogy nagyapja emlékére a futóversenyt választja, ahol azonban egy nem várt akadály is hátráltatta.

"Mindig én kötöm be a cipőjét, most azonban másfél órával a megemlékezés előtt voltunk, szétszórt voltam. Azt hiszem, ezúttal elfelejtettem megkötni" - magyarázta az édesapa, Craig Logan az okot, hogy miért repült le fia lábáról a futócipő féltávnál.

"Kiabáltak, hogy álljak meg, de nem tudtam. Meg kellett döntenem a legjobb időmet a papa emlékére. Folyamatosan velem volt a verseny alatt, a mennyből figyelt" - nyilatkozta a verseny után Logan, aki végül 21 perc 23 másodperces idővel egyéni rekordját döntötte meg, és az első húsz helyezett között végzett.

hirdetés

Runner's World on Twitter

There was no way I was going to stop. I had to beat my best time ever for Papa. He will still be at all my races, watching from heaven." https://t.co/pLrNkgDgC3


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!