hirdetés
 
 

Sporttörténeti pillanat: kerekesszékes embereket reptetnek siklóernyővel
Egy új, speciálisan kialakított kerekes ülésben utazhatnak a mozgáskorlátozottak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 22.


hirdetés

Vannak, akiknek a járás is csak álom marad. De a repülés élményét ők is megtapasztalhatják egy nagyszerű kezdeményezés segítségével.

Mindenkinek nagy élmény, de egy korlátokkal élőnek még nagyobb, felszabadító érzés a repülés. Egy speciálisan kiképzett ülésbe ülhetnek a mozgáskorlátozottak, amiben biztonságban utazhatnak.

A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy nekik is lehet teljes az életük, emellett sikerélményt is nyújtsanak nekik.

A Szeretlek Magyarország lefilmezte azt a történelmi pillanatot, amikor a kerekesszékes siklóernyő földre szállt: egy ilyen kis területen visszatért az indulási helyére. Utasa szerint fantasztikus élményben volt része.

VIDEÓ: Kerekesszékes embereket reptetnek siklóernyővel


KÖVESS MINKET:


Félreteszik a napi borravalót egy békéscsabai áruház dolgozói, menhelyeket támogatnak a pénzből
Idén a Gyulai Állatvédő Egyesületre esett a választásuk.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. november 22.


hirdetés

A Gyulai Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán köszönte meg az egyik békéscsabai áruház támogatását.

A békéscsabai Decathlon áruház egyik dolgozója kereste fel őket nemrég, azért mert a dolgozók a napi borravalót nem viszik haza, hanem összegyűjtik és valamelyik menhelynek vásárolnak belőle élelmet.

Most az ő egyesületüket szemelték ki, így 80 kg száraz táp és egy tálca konzerv érkezett hozzájuk.


KÖVESS MINKET:


Schwarzenegger is felajánlott egy macit a magyar alapítványnak
Jön a 8. Jótékonysági Maci Aukció – új, fogyatékosság-barát éttermet szeretnének nyitni a bevételekből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 21.


hirdetés

Az elmúlt évek alatt 183 hazai és külföldi híresség gyerekkori mackóját és személyes tárgyát árverezték el, hogy a befolyt összegből létrehozzák a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány saját, fogyatékosság-barát munkahelyét, amely 2016 márciusban nyílt meg Budapest belvárosában.

A Premier Kultcaféban 11 fogyatékossággal élő dolgozik, vannak köztük Down-szindrómások, autisták, értelmi sérültek és hallássérültek is, de a civil szervezet újabb munkahelyeket szeretne létrehozni.

Két hollywoodi világsztár és egy sportlegenda az adományozók között

Idén Arnold Schwarzenegger és Antonio Banderas is úgy érezte, hogy dedikált maci felajánlásukkal támogatják a fogyatékossággal élők munkahelyteremtését.

2016-ban óriási szenzáció volt, hogy a Budapesten forgató Harrison Ford és Ryan Gosling is csatlakozott a kezdeményezéshez. Felajánlásaik 4, illetve 1 millió forintért keltek el az árverésen. Tavaly már 3 világsztár, Jennifer Lawrence, Jamie Foxx és Ashton Kutcher dedikált plüssmedvéje, előbbi kettő 1-1 millió forintért kelt el, Ashton Kutcher mackójáért pedig 650.000 forintot fizettek.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány történetében először pedig egy világhírű sportoló, a Real Madrid egykori sztárja, Roberto Carlos és családja is támogatja a kezdeményezést. Igazi és felbecsülhetetlen kincseket adtak: R. C. által dedikált Real Madrid újságot és egy olyan futballcipőt, amelyből egyetlen egy készült kisfia, Cristofer számára.

Minden eddigi rekord megdőlhet, a cél egy új étterem

A maci aukciók történetének legsikeresebb árverése tavaly 25 millió forinttal zárult, amikor Dargay Attila, Lovasi András és Nyilasi Tibor medvéi és személyes tárgyai bizonyultak a legértékesebbnek, ezek mindegyike 3-3 millió forintért talált új gazdára. A rekordot egyébként Kertész Imre Nobel-díjas író felajánlásai tartják, hiszen 2014-ben 3,7 millió forintért kelt el Kertész Imre plüssmacija és a Sorstalanság dedikált példánya.

Ha idén is csúcsot döntenek a szervezők, akkor még közelebb kerülnek ahhoz a céljukhoz, hogy egy új, fogyatékosság-barát éttermet nyisson az alapítvány.

Erős mezőnyt képeznek a hazai hírességek is

Idén is 12 hazai hírességet - köztük Benedek Miklóst, Eperjes Károlyt, Latorcai Jánost, Temesvári Andreát, Juhász Elődöt, Jordán Tamás és Böjte Csabát - kértek fel, hogy felajánlásukkal járuljanak hozzá Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terének fenntartásához és fejlesztéséhez. Mint ismeretes, az alapítvány közel három éve nyitotta meg Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terét, a Premier Kultcafét, ahol jelenleg 11 fogyatékossággal élő dolgozik, köztük Down-szindrómások, értelmi sérültek, mozgássérültek, autisták és hallássérültek.

A 2018-os aukció felajánlói:

Benedek Miklós (Kossuth-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész), Böjte Csaba (Ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója), Eperjes Károly (Kossuth-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja), Gera Zoltán (97-szeres válogatott labdarúgó), Horváth Ádám (Kossuth-díjas, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas rendező), Jordán Tamás (Kossuth-díjas színész, rendező, színigazgató), Juhász Előd (zenetörténész, tévés és rádiós műsorvezető), Latorcai János és neje Aranka (politikus, az Országgyűlés alelnöke, felesége ikonfestő), Lukács Sándor (Kossuth-díjas színész, érdemes és kiváló művész), Lukáts Andor (Kossuth-díjas színész és rendező, színházigazgató, érdemes művész), Taróczy Balázs (teniszező), Temesvári Andrea (Grand Slam győztes teniszező), Antonio Banderas (spanyol színész), Roberto Carlos és Cristofer Da Silva Horváth (brazil labdarúgó és kisfia), Arnold Schwarzenegger (Golden Globe-díjas színész)

Az aukcióra minden olyan támogatót várnak, aki elkötelezett híve a kampány célkitűzéseinek. Hazánkban a megváltozott munkaképességűek mindössze 10-15%-át foglalkoztatják, a fogyatékossággal élők túlnyomó többsége kirekesztettnek érzi magát.

Az aukció

Időpont: 2018. december 5. 18:00

Helyszín: Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

Jelentkezz licitálónak itt: fogadjorokbeegymacitalapitvany@gmail.com


KÖVESS MINKET:Elpusztult az ország egyik leghíresebb kutyája, Pam
A Pamkutya névadója egy menhelyről került a gazdáihoz, nagyon idős volt már.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 20.


hirdetés

Elpusztult Pam, a Pamkutya YouTuber csapat névadó kutyusa. A vlogger srácok a Facebook-oldalukon számoltak be a szomorú hírről.

"Sokan tudjátok, hogy nagyon idős kutya volt már, pontosan nem is tudjuk mennyire, mivel menhelyről került hozzánk, de legalább 16 éves volt, ami szép hosszú élet egy kutyának. A csatornánk az ő szereplésével indult, nagyon sok videónkban szerepelt, és talán az egyik legismertebb kutya lett az országban.

Tudjuk, hogy milyen sokan szerettétek, mi is családtagként tekintettünk rá és most el vagyunk keseredve, de mindvégig egy jókedvű, boldog kutya volt, és sosem fogjuk elfelejteni.

Hála a videóknak, bármikor láthatjuk továbbra is.

Nyugodj békében, Pam"

- írták a posztban.

Minden posztunkban próbálunk valami vicces vagy legalább pozitív dolgot mutatni nektek, de sajnos most rossz hírünk van....

Közzétette: Pamkutya – 2018. november 20., kedd

KÖVESS MINKET:


Kiss Tibi, a Quimby énekese személyesen ismerte a Kaliforniában meghalt magyar lányt – posztban búcsúzott tőle
Néhány hónapja még a család kertjében játszotta a dalait a magyar énekes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 20.


hirdetés

A Quimby énekese, Kiss Tibor a zenekar Facebook-oldalán emlékezett meg a kaliforniai tűzvészben elhunyt magyar lányról, akit személyesen is ismert.

Elsőként a Külföldi Magyar Cserkészszövetség írt arról a közösségi oldalán, hogy a San Francisco-i cserkészcsapat fiatal őrsvezetője vasárnap hajnalban tragikus körülmények között életét vesztette, miután kigyulladt a házuk Orindában.

Az amerikai sajtó beszámolója szerint a tűzoltókat hajnali négy órakor riasztották, hogy egy ház kigyulladt a településen. Mire a helyszínre értek, ketten ki tudtak menekülni, de a 16 éves lány nem, és a helyszínen meghalt. Szülei lapinformációk szerint nem voltak otthon, amikor a tragédia történt

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Gerő Luca, a San Francisco-i cserkészcsapat fiatal őrsvezetője, vasárnap hajnalban tragikus körülmények között életét vesztette tűzvészben, Orinda, California-ban. Gyászolják szülei, Pigniczky Réka és Gerő Barnabás, valamint testvérei, Jolán és Lukács, számos rokon, barát és cserkésztestvér. A tragédia következményében a ház teljesen leégett, ehhez szervez gyűjtést a család baráti köre. Aki megteheti, kérjük adakozzon." - írta a Külföldi Magyar Cserkészszövetség.

A Quimby frontembere posztjában leírja: jól ismerte a családot, néhány hónapja még a kertjükben játszotta a dalait, így mélyen megrendült a tragédia után.

Az énekes így emlékezett zenekara oldalán:

"Ritkán rendít meg ennyire mélyen tragédia. Elszomorít, felkavar és hosszan elgondolkodtat. Nem csak azért, mert pár hónapja még többek között Quimby dalokat játszottam a Pigniczky család kertjében, majd ott aludtam a házukban hatodmagommal vendégként, hanem mert Réka a magyar kultúra önkéntes kaliforniai nagyköveteként közösséget tart össze, promótál, finanszíroz. Legyen szó filmről, színházról, zenéről vagy költészetről, egy szóval pusztán szeretetből életeben tartja a magyar kultúrát Amerikában" - olvasható a közösségi oldalon megosztott bejegyzésben.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x