SPORT

Páratlan magyar siker: aranyérmes a magyar vitorlázó válogatott

A magyar vitorlázás történetének egyik legnagyobb sikere a mai. A világbajnokságon hazánk messze a legjobban szerepelt a tengerrel nem rendelkező országok között.

Link másolása

Nagyszerű teljesítménnyel, a döntőt gyakorlatilag végig kontrollálva a Berecz Zsombor vezette magyar együttes győzött a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető.

A végső helyezések a vasárnapi fináléban dőltek el, melyben a magyar hajó szinte végig vezetett és az olaszokat, a hollandokat, valamint a spanyolokat megelőzve végzett az élen. Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta.

Már a legjobb nyolc között a magyar volt az egyetlen olyan egység, amely tengerrel nem rendelkező országból érkezett. A szombati elődöntőből az új-zélandiakat és a franciákat megelőzve, a spanyolok mögött másodikként jutott tovább a döntőbe.

A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű együttes a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre.

A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt.

A csapat teljes névsora: Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas Sándor.

[MTI]


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Gyász: 35 évesen meghalt Tóth Bence Gyula
Gyászol a magyar sportélet, elhunyt Tóth Bence Gyula, aki korábban teniszezőként ért el kiemelkedő eredményeket.

Link másolása

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a sokszoros korosztályos válogatott, magyar bajnok és junior Grand Slam-induló Tóth Bence Gyula életének 35. évében elhunyt. Köszönjük a hazai teniszközösségnek, hogy mindent megtett a gyógyulása érdekében, de sajnos az utolsó csatáját így sem tudta megnyerni” – írta hivatalos Facebook-oldalán a Magyar Tenisz Szövetség.

A sokszoros korosztályos válogatott, junior Grand Slam-résztvevő szervezetét súlyos betegség támadta meg. A sanghaji Toth Tennis Academy munkáját vezető, 11-szeres utánpótlás magyar bajnok teniszezőről januárban adták hírül, hogy hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. A magyar tenisztársadalom összefogott, hogy kezelése sikeres lehessen, de élete utolsó csatáját elveszítette, áll a megemlékezésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
Mutogatott a szurkolóknak: Cristiano Ronaldo obszcén gesztusát vizsgálja a szaúdi labdarúgó szövetség
Ronaldót valószínűleg nagy riválisának felemlegetése dühítette fel. Most vizsgálat elé néz.

Link másolása

Az al-Nasszr portugál sztárja vasárnap az ágyékát fogdosva mutogatott az ellenfél szurkolóinak, az al-Sahab 3-2-es legyőzése során, akik Lionel Messi nevét skandálták neki. Bár a képsor a hivatalos meccsközvetítésben nem szerepelt, azonban az interneten hamar elterjedt, és

a Szaúdi Labdarúgó Szövetség (SAFF) közölte, hogy kivizsgálja a botrányos esetet.

Ronaldónak gyakran a szemére vetik, hogy csillagászati fizetésért a viszonylag alacsonyan jegyzett szaúdi ligába igazolt, míg legnagyobb riválisa, a nyolcszoros aranylabdás Messi a színvonalasabb amerikai bajnokságban játszik az Inter Miami színeiben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
Meghalt a német futballista, aki győztes gólt lőtt a világbajnoki döntőben
63 éves korában meghalt Andreas Brehme, aki 1990-ben világbajnoki aranyérmet nyert a német labdarúgó-válogatottal.

Link másolása

A 86-szoros válogatott Andreas Brehme hétfőn este szívinfarktust kapott Münchenben. A Bild információi szerint hiába szállították azonnal kórházba, nem tudták megmenteni az életét.

Brehme futballozott a Saarbrückenben, a Kaiserslauternben, a Bayern Münchenben, az olasz Interben és a spanyol Real Zaragozában is. Pályafutását 1998-ban fejezte be Kaiserslauternben. A német bajnokságot a Bayern Münchennel és a Kaiserslauternnel is megnyerte, az Interrel az olasz bajnokságban és az UEFA-kupában is aranyérmes lett.

Az 1990-es világbajnoki döntőben a német válogatott 1–0-ra legyőzte Argentínát, a győztes gólt Brehme szerezte a 85. percben tizenegyesből.

Később a Kaiserslautern és az Unterhaching szakvezetője volt, a VfB Stuttgartot pedig segédedzőként segítette Giovanni Trapattoni mellett. Dolgozott a Német Labdarúgó-szövetség nagyköveteként, foglalkozott az utánpótlással és televíziós szakértőként is dolgozott.

Andreas Brehme 63 éves volt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
Visszatért a világbajnok magyar kajakos, de már török színekben folytatja
A korábbi világbajnok, Takács Tamara az eltiltása után török színekben próbál majd olimpiai kvótát szerezni. Azt még nem tudni mi lesz, ha ez sikerül neki.

Link másolása

Már török színekben lapátol majd a májusi olimpiai pótselejtezőn a világbajnok magyar kajakos, Takács Tamara – értesült a Telex.

2017-ben őt választották az év legjobb magyar kajakosnőjének, miután Európa-bajnok lett az olimpiai távon 500 méteren. Medveczky Erika, Vad Ninetta és Fazekas-Zur Krisztina mellett pedig a 2017-es világbajnoki címet szerző négyes vezérevezőse volt.

2019-ben pedig doppingvétség miatt 4 évre eltiltották. Ez tavaly járt le, de hiába tért vissza, nem tudott bekerülni a magyar válogatottba. Takács ugyanakkor nem mondott le az olimpiáról, és a nemzetközi szövetségnél (ICF) kezdeményezte, hogy török színekben vehessen részt az olimpiai pótkvalifikáción.

A Telex úgy értesült, hogy az ICF ezt az engedélyt már meg is adta neki.

Ha azonban a 27 éves Takács az olimpiai pótkvalifikáción megszerzi a kvótát, az egy teljesen más helyzetet jelent, mert az olimpián csak úgy állhat majd rajthoz, hogy török útlevéllel is rendelkezik.

De ez már egy következő lépcső lehet.

„Azt nem tudom, hogy miben egyezett meg a törökökkel, de azt igen, hogy miután novemberben hazatért a sevillai edzőtáborból, kérte a szerződése felbontását. Törökországot említette, sem a győri klubnak, sem a szövetségnek nem volt kifogása amiatt, hogy szerencsét próbáljon, ezért hozzájárultunk. Ha valaki nem szeretne maradni, nincs értelme ragaszkodni hozzá. A korábbi évek eredményei alapján azt mondhatjuk, van olyan erős a magyar szakág, hogy megfelelően tudja pótolni. Ettől még szorítunk neki, hogy az útkeresése eredményes legyen”

– mondta a Telexnek a győri klub vezetője, Weisz Róbert.

„Sajnáltuk, megértettük a döntését, nem szabtunk gátat a vágyainak, aláírtuk és kiadtuk a szükséges papírokat”

– nyilatkozta az MKKSZ szakmai igazgatója, Boros Gergely.

A portál emlékeztet, hogy korábban is előfordult, hogy a hazai erős konkurencia miatt más színekben keresték a lehetőséget a magyar kajakosok, hogy kijussanak egy-egy olimpiára. Benedek Dalma vagy Keresztesi Alexandra például a férjük miatt választott másik országot maguknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk