hirdetés

SPORT
A Rovatból
hirdetés

„Örülök, hogy nem ment be a dupla 12-es” - még egy brit, aki összeveszett a magyar szurkolókkal

Price idegességében be is mutatott a közönségnek.

Link másolása

hirdetés

Most kivételesen nem a foci van porondon, hanem egy másik sportág: a darts. A Papp László Arénában volt most a balhé. A hazánkban zajló első hivatalos pontszerző PDC-versenyen, a Hungarian Darts Trophy második fordulójában Gerwyn Price egyik kiszálló dobásába belefüttyentett valaki a szurkolók közül.

A Nemzeti Sport szerint ez nem annyira sportszerűtlen, mint elsőre tűnik.

A darts őshazájában, Angliában is előfordul, hogy beletapsolnak, vagy fütyülnek a játékba. Ennek ellenére, amikor a walesi világbajnok Richard Veenstra elleni mérkőzésén másodjára is belefütyültek, a mérkőzésvezető megállította a játékot.

Price is ideges lehetett: az ismétlődő zavarását a középső ujja felmutatásával díjazta. Mikor kivezették a füttyögőt, tapsolni kezdett.

Ez azonban csak olaj volt a tűzre. A közönség egy része folyamatosan pfujolni kezdte a dobásainál – állítja a sportnapilap. Talán ennek is köszönhetően a hetedik legben, a holland már 4–2-re vezetett. A walesi ekkor nyolc tökéletes nyíl után a dupla 12-est elrontotta.

A közönség bánatában, hogy nem sikerült a tökéletes, kilenc nyilas játék, megkegyelmezett Price-nak, a továbbiakban békénhagyta és illendően folytatták a szurkolást.

A világbajnoki címvédő megfordította a mérkőzést, végül 6:4-re nyert és továbbjutott. Vasárnap a 13 órakor kezdődnek a nyolcaddöntők, míg a legjobb nyolc végső küzdelme 19 órától lesz.

hirdetés
2021 Hungarian Darts Trophy, Papp László Budapest Sportaréna

2. forduló

Gerwyn Price (walesi, 5., 92.68)–Richard Veenstra (holland, 84.88) 6–4

További eredmények:

Jonny Clayton (walesi, 7., 88.66)–Adam Gawlas (cseh, 83.78) 5–6

Joe Cullen (angol, 1., 100.1)–Geert De Vos (belga, 82.38) 6–3

Damon Heta (ausztrál, 12., 95.82)–Simon Whitlock (aus, 89.39) 6–4

José de Sousa (portugál, 2., 94.87)–Joe Murnan (angol, 94.01) 6–3

Peter Wright (skót, 3., 94.21)–Florian Hempel (német, 95.1) 6–3

Michael Smith (angol, 6., 101.45)–John Michael (görög, 95.13) 6–3

Michael van Gerwen (holland, 4., 101.54)–Daryl Gurney (északír, 101.16) 6–4hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Patkányok között, nyomorogva halt meg az Újpest egykori bajnoka a Fülöp-szigeteken

Kolár Endre, az Újpest egykor ünnepelt labdarúgója, ötszörös magyar bajnok és ötszörös válogatott 2014-ben hunyt el. Hamvainak hazahozatala 4 millió forintba kerülne.
Címkép: MLSZ.hu - szmo.hu
2021. október 01.


Link másolása

hirdetés

A Fülöp-szigeteken, döbbenetes körülmények között töltötte élete utolsó éveit Kolár Endre, az Újpest egykor ünnepelt labdarúgója, aki ötszörös magyar bajnok és ötszörös válogatott is volt – írja a Blikk.

A játékos egy víz és áram nélküli viskóban húzta meg magát, majd annyira legyengült, hogy kómába esett, és az egyik állami kórházba került, de ott sem tudták megmenteni az életét. Hét évvel ezelőtt, 64 éves korában halt meg.

A történetet Dunai Ede idézte fel hamarosan megjelenő, Idegen földbe temetve című könyvében. Ennek kapcsán készített vele interjút a lap.

A lakásmaffia őt is elérte. Belekeverték egy ügybe, amiről nem tehetett, de börtönre ítélték. Nem akart a rácsok mögött élni, ezért olyan országba ment, amellyel nincs kiadatási egyezmény. Azt gondolta, majd onnan kiharcolja, hogy kimondják az ártatlanságát

– magyarázta a szerző.

Kolár hamvainak hazahozatala és méltó búcsúztatása 4 millió forintba kerülne, ehhez próbálnak most támogatókat keresni. Dunai Ede a könyvből származó bevételét is erre a célra ajánlotta fel.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SPORT
A Rovatból
hirdetés

Szégyenteljes vereség Albániától, ezzel úgy néz ki, búcsút inthetünk a vb-nek

Az albán csapat 1-0-ra győzött a nézők nélkül vívott mérkőzésen a Puskás Arénában. A magyar csapat már nagy valószínűséggel nem juthat ki a világbajnokságra.

Link másolása

hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 1-0-ra kikapott a vendég albán csapattól világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel negyedik maradt a csoportjában, egyúttal csupán matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására.

Az angolok 5-0-ra verték Andorrát, csakúgy mint a lengyelek San Marinót.

A Puskás Stadionban rendezett zárt kapus találkozót a Southamptonban futballozó Armando Broja 80. percben szerzett gólja döntötte el.

A vereség nyomán a magyarok hátránya kilenc pontra nőtt a veretlenül éllovas angolokkal szemben, továbbá ötre a második albánok és négyre a harmadik lengyelek mögött.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese kedden az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Rossi: az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondoltak, most pedig hős lettem

Az angolok szövetségi kapitánya szerint tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát, és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.

Link másolása

hirdetés

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

"A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is" - nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember.

Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a "hamis szurkolók" számára most talán megmutatták, hogy nem akkora "idióták".

"Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják - ez valamikor működik, valamikor nem"

- mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztetett arra, hogy a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

hirdetés

Marco Rossi és kollégája, Gareth Southgate sem kívánta kommentálni a magyar szurkolók lelátói verekedését, amely a rendőrség közleménye szerint azért tört ki, mert egy rendezőt rasszista jelzőkkel szidalmazó drukkert előállítottak.

Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat. Szerinte tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát, és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.

A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak.

Az MLSZ-nek Schön Szabolcs elmondta, a találkozó előtt rengeteget beszélgettek a társakkal, hogy min kell változtatniuk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen mindenki százszázalékosan "odatette magát" a mérkőzésen és az utolsó leheletéig küzdött.

Nego Loic szerint is elsősorban hozzáállásban változott a magyar csapat játéka, noha úgy vélte, az előző találkozókon sem voltak félénkek:

"Bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelet. Követtük a taktikát és mindenki a képességei szerinti legtöbbet beleadta".

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Zárt kapus lesz a magyar-albán meccs, 350-en mégis ott lehetnek a Puskás Arénában

A szeptember 2-i, angolok elleni mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a FIFA úgy döntött, a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak.

Link másolása

hirdetés

Szombat este játszik a magyar válogatott Albánia ellen a Puskás Arénában. A világbajnoki selejtezőmérkőzést azonban zárt kapuk mögött rendezik meg.

A szeptember 2-án tartott, angolok elleni mérkőzésen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a FIFA ugyanis úgy döntött, a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak. Emellett további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség. A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

Az esti mérkőzésen azonban természetesen jelen lehetnek a stadionban dolgozók, a média képviselői, a labdaszedők, a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzet, valamint a kirendelt orvosi stábok.

Ugyanakkor rajtuk kívül is lesznek még néhányan a helyszínen.

A csapatok ugyanis egyaránt 55 tagú sportdelegációt akkreditálhatnak, 20-20 VIP-taggal kiegészülve, emellett az albánok 200, első kategóriás tiszteletjegyet is kaptak, ez tehát azt jelenti, hogy 350-en így is a helyszínen láthatják a meccset

- írja a Nemzeti Sport.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: