hirdetés
mandy_cimkep3.jpg

"Sosem szaladok el előled" - ezért a szexi és humoros Tinder-profilért őrült meg a net

Mandy mindkét lábát elveszítette, amikor elütötte őt egy vonat. A tragédia óta a humor a mozgatórugója, ez segít neki feldolgozni a veszteséget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 03.


hirdetés

Egy 24 éves, mozgássérült lány, Mandy Horvath, csupán két hónapja tagja a Tinder-közösségnek, miután gondolt egy merészet, és feltette magát az online társkereső oldalra. Viszont egy biztos:

övé a legjobb Tinderes profil.

Mandy 3 évvel ezelőtt, 2014-ben térdtől lefelé elveszítette mindkét lábát. Elütötte egy vonat, mikor barátaival hazafelé tartott egy buliból. De ahelyett, hogy ez visszafogná őt, inkább némi akasztófahumort is csempészett Tinder-profilja szövegébe.

A lány azután döntött úgy, hogy csatlakozik a tinderezők közösségéhez, hogy látott egy motivációs videót YouTube-on arról, hogyan randizzon egy mozgássérrült nő.

Tinder profilja alá a következő szöveget gépelte be:

hirdetés

Foglalkozás: stand-up komikus

Bemutatkozás: Nincs lábam, de semmi gáz – gatyát azért hordok. Én így nyomom, oké? Az életem, mint egy kisiklott vonat (amúgy tényleg egy kib@szott vonat ütött el), de azért ebből származik némi hasznom is:

1. Sosem szaladok el előled

2. Mindig találok parkolóhelyet

3. Mindezek ellenére tudok kutyaúszásban úszni, sőt, van két szexis bionikus lábam is

4. Hasonlítok egy porszívóra: könnyen szállítható vagyok – kerekeken járok, és szívok

5. Nem kényelmetlen, ha a lábamat a fejem fölé kell tartanom

Arc: 10/10

Test: 8/10

Láb: 0,5/2

Kedvenc dalom: A lánynak nincs lába – Bloodhound Gang”

lab

Forrás: Facebook

A Coloradóban élő Mandy a balesete óta tudatosan próbál úgy élni, hogy fogyatékossága ne vegye át a hatalmat egész élete felett. Az utóbbi időben pedig jókat derül a vicces hozzászólásokon, amiket Tinderen kap.

„A balesetem óta a humor a mozgatórugóm. Sokat könnyített a felépülésemen”

– árulta el a lány, miként sikerült feldolgoznia a balesetet.

Elmondása szerint az embereknek tetszik, hogy ennyire nyíltan beszél fogyatékosságáról, tetszik nekik a humora, és ezért reagálnak annyian pozitívan a profiljára.

„Óriási trauma volt számomra, hogy elveszítettem mindkét lábamat, de azóta minden nap viccet csinálok lábatlanságomból. Ezért volt jó ötlet ugyanezt tenni a Tinder-profilomon is. A magam sajátos módján teremtek kapcsolatot az emberekkel” - nyilatkozta Mandy.

mandy

A jobb oldalon látható Mandy. Forrás: Fundraiser

Mandy az utóbbi három évben elkerülte, hogy randiznia kelljen, mert sok férfi kellemetlen kérdéseket tett fel neki; többek közt azzal kapcsolatban, hogyan tud szexelni. Teljesen elment a kedve a randi gondolatától is. A Tinder most kicsit felturbózta az önbizalmát. Úgy érzi, megtört a jég, és már teljes mértékben képes a fogyatékosságát humorral fűszerezve tálalni.

„Most már emberként, különálló személyiségként ismernek el, nem pedig olyasvalakiként, aki kerekesszékhez van kötve” – tette hozzá.

Mandy a Tinderes reakciókat viccesnek, segítő szándékúnak és kedvesnek találja. Azt mondja, általában az emberek először ledöbbennek, megilletődnek, aztán ők is humorral és érdeklődéssel válaszolnak. Legjobban viszont az tetszik neki, hogy vannak, akik komolyan veszik a foglalkozását, és megkérdezik, hol lép fel legközelebb.

A lány egyébként már randizott Tinderen megismert srácokkal, de elmondása szerint még nem találta meg a nagy Őt. Viszont nagyszerű embereket ismerhetett meg, és rengeteg barátja lett. Persze nem adja fel, várja, hogy rátaláljon az igaz szerelem.

"Humoromnak és a sok kedves hozzászólásnak köszönhetően, amit kaptam, még nem veszítettem el az összes hitemet!"

Forrás: Metro


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mutet-1.jpg

Toxikus sokkot kapott a menstruációs kehelytől, mindkét lábfejét amputálni kellett az anyukának

A fertőzés átterjedt a veséibe, tüdejébe és a májába is.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. január 22.


hirdetés

Egy 3 gyerekes francia édesanya súlyos fertőzést kapott, miután egy néhány órára felhelyezett menstruációs kehely toxikus sokk szindrómát idézett elő a szervezetében – írja a Mirror.

A toxikus sokk szindróma, röviden TSS, a szervezetben egyébként is előforduló baktériumok elszaporodását jelenti, amik különböző méreganyagokat juttatnak a szervezetbe, vérmérgezés jellegű tüneteket produkálva.

A nő először akkor figyelt fel a problémára, amikor szúró fájdalmat érzett a hasi tájékán, de a kiérkező orvos vesekőnek hitte a tüneteket.

De miután az orvos újra kiment hozzá az otthonába, a nőnek már annyira alacsony volt a vérnyomása, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Idővel a bőre is piros színűvé változott, ekkor állapították meg a toxikus sokk szindrómát.

A TSS, bár nem kizárólag köthető a menstruációhoz, az esetek felében menstruáló nőknél jelentkezik. Kockázatát növelik a barrier (gát) típusú fogamzásgátlók, a nem megfelelő méretű tampon használata és a felhelyezéskor szükséges higiéniai óvintézkedések hiánya is (mint például a kézmosás).

hirdetés

A fertőzés átterjedt a veséibe, tüdejébe és a májába is, majd a végtagjaiban okozott olyan súlyos elváltozásokat, hogy végül mindkét lábfejét, és több ujját is amputálni kellett.

A TSS súlyos, gyorsan romló fertőzés, ami megfelelő kezelés nélkül halálhoz vezethet. Sandrine Graneau 3 hetes felépülési időszaka után most újra járni tanul művégtagok segítségével, és egy alapítványt is létrehozott azzal a céllal, hogy lelki segítséget nyújtson más amputált TSS betegeknek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
20-fokban-alszanak-leginkabb-a-magyarok.jpg

A legtöbb magyar 20 fokos hálószobában alszik

Az ennél alacsonyabb hőmérsékletet már nagyon kevesen tartják kényelmesnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 23.


hirdetés

Húsz fokos hálószobában alszik legszívesebben a legtöbb magyar és az ennél alacsonyabb hőmérsékletet csak kevesen szeretik Magyarországon.

Ez is kiderült az E.ON megbízásából készült kutatásból, amely szerint

a magyarok 21 százaléka alszik 20 fokban, 19 fokban már csak 6, 18 fokban pedig mindössze 4 százaléka.

A nemzetközi felmérés adatai szerint 20 fokban alszanak legszívesebben a svédek és a csehek is, ők is ezt a hőmérsékletet állítják be leginkább éjszakára.

Meglepően sok magyar alszik viszont még melegebb szobában: a megkérdezettek 11 százaléka 25 fokos vagy még annál is magasabb hőmérsékletet kedveli alvás közben.

hirdetés

Nemzetközi összehasonlításban a legmelegebb hőmérsékletet a törökök választották, náluk 30 százalék szavazott erre a lehetőségre, illetve a románok 15 százaléka is szereti, ha meleg van éjszaka a szobában.

A franciák már szívesebben alszanak egy kicsit hűvösebb hálóban, a legtöbb francia a 19 Celsius fokot adta meg ideális hálószoba-hőmérsékletként. Az olaszok és a németek még hidegebben szeretnek aludni, náluk a 18 fok volt a legnépszerűbb válasz. Az angolokkal azonban senki nem tudja felvenni a versenyt, ami az hálószoba hidegét illeti: minden ötödik válaszadó azt mondta, a 15 fokot vagy a még hűvösebbet kedveli alvás közben.

Az eredmények az „Élet Európában” című tanulmány részét képezik. Az E.ON és a KantarEMNID a reprezentatív felmérés során összesen mintegy 10 000 embert kérdezett meg Dániában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Svédországban, Csehországban, Törökországban és Magyarországon.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés

A Coca-Cola nem áll le a műanyagpalackokkal

Praktikus okokkal magyarázzák a döntést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 22.


hirdetés

Bár a Coca-Cola tett már több környezetkímélő vállalást, az egyelőre biztosnak látszik, hogy nem állnak le a műanyagpalackok gyártásával

- írta meg a BBC.

A cég fenntartható fejlődésért felelős vezetője a lapnak közölte: az emberek szeretik a PET-palackokat, mert könnyűek és visszazárhatóak, így nem hagyják abba a gyártást.

Bea Perez ugyanakkor hozzátette: 2030-ra szeretnék elérni, hogy a lehető legtöbb műanyagpalackot újra tudják hasznosítani - ez azonban leginkább a lakosság hulladékkezelési szokásain múlik.

A üdítőipari óriás minden évben 3 millió tonna műanyag csomagolást gyárt, ami nagyjából kétszázezer palacknak felel meg - percenként.

hirdetés

A jelenleg zajló davosi Világgazdasági fórumon a cég elmondta: egy üzlet nem is üzlet, ha nem alkalmazkodik a vásárlói szokásaihoz. Ha leállnának a műanyagpalackokkal, a vevők elpártolnának tőlük, és óriási profitkieséssel is számolniuk kellene - tette hozzá Bea Perez.

A vállalat 2030-as céljai eléréséhez környezetvédelmi civil szervezetekkel működik együtt. A világfórumon a vállalat képviselője megjegyezte, hogy ha alumíniumba és üvegbe csomagolnák áruikat, akkor megnövekedne a szénlábnyomuk.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Visszaveszi az IKEA a használt bútorait, vidéki átvevőpontok létesülnek

Magyarországon tavasszal indítják azt szolgáltatást, amelynek keretén belül a vásárlóktól visszavásárolják azokat az IKEA bútorokat, amelyekre már nincs szükségük. Ezeket a bútorokat a visszavásárlási áron értékesítik újra a leértékelt árú termékek részlegében.
MTI, Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. január 24.


hirdetés

Az IKEA Magyarország forgalma 20,5 százalékkal, 90,3 milliárd forintra nőtt a vállalat 2018. szeptember 1-től 2019. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évében az előző évihez képest - ismertették a lakberendezési lánc regionális vezetői a cég sajtótájékoztatóján.

Az IKEA három magyarországi áruházába több mint 6,7 millió látogató érkezett ugyanebben az időszakban, közülük 3,5 millióan vásároltak is.

Jelentősen megnőtt az internetes értékesítés iránti igény, ezért kiemelt figyelmet fordítanak az online vásárlás megkönnyítésére. Január végén elindul az IKEA Magyarország új weboldala, megújult keresőfunkciókkal és tartalmakkal.

Federica Barberis, a vállalat regionális értékesítési vezetője közölte, hogy

ebben az évben külső cégek által üzemeltetett átvételi pontok nyílnak Debrecenben, Kecskeméten, Pécsen és Veszprémben. Így a vásárlók megválaszthatják, hol és mikor szeretnék átvenni a megrendeléseiket.

hirdetés

Tervezik az Örs vezér téri áruháznál önkiszolgáló csomagátvételi pont létrehozását az év végéig, a vásárlók akár nagyobb méretű termékeket is kérhetnek majd ide.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!