hirdetés
ricsardgir1.jpg

Sosem lesz már ugyanolyan a Ricsárdgír – itt az utolsó 5 dal az eredeti felállásban

Az egyik legviccesebb magyar zenekarból valaki nemsokára távozik, de egyelőre titok, melyikük. Addig is készítettek egy új EP-t, amit nálunk lehet először meghallgatni.
Láng Dávid - szmo.hu
2018. szeptember 04.


hirdetés

Januárban már megjelent itt egy interjú a Ricsárdgírrel, akiket akkor így mutattunk be: "Valószínűleg kevés szórakoztatóbb zenekar lehet náluk Magyarországon. Fellépéseik inkább stand up comedybe oltott performanszokra emlékeztetnek, ettől függetlenül – vagy épp ezért – szinte megőrül a közönség a dalaikra."

A négyesfogat körül azóta is zajlik az élet: túl vannak egy sűrű fesztiválszezonon, nemsokára pedig sorsfordító változáson esnek át. Egyik tagjuk ugyanis úgy döntött, elbúcsúzik a többiektől.

Hogy pontosan kicsoda, azt viszont csak az Akvárium Klubban szeptember 8-án tartott koncertjük legvégén árulják el.

Ennek, valamint a most megjelenő új EP-nek az apropóján kérdeztük Mártondanit, a csapat frontemberét.

– Hogy telt a zenekar idei éve a januári comeback buli óta?

hirdetés

– Egy picit nehezen indult, mert az országos hajtóvadászatunk a zenekar menedzseri posztjára érdekesen alakult. Rengeteg videót kaptunk, fantasztikus emberekkel találkoztunk, végül megtaláltuk a tökéletes menedzsert. Talpraesett volt, nem csak hogy értette, mit szeretnénk, de tele volt kreatív ötletekkel, a mobilja hemzsegett a szervezők kontaktjaitól. Egy hétig volt velünk, aztán kiment külföldre, azóta ott lakik.

Erre szokta Laci szintisünk vigyorogva azt mondani, hogy “Slusszpassz”. Egyszer így szakított vele egy lány, azóta ez ráragadt.

Amúgy fantasztikusan alakult eddig az év, marha sok koncertet adtunk. Volt egy tavaszi turnénk a Bohemian Betyarsszal, a Tour a Barátságon Tour, hála az Úrjézusnak ez nagyon jól sikerült, egyrészt, mert nagyon szeretjük a betyáros srácokat és egyértelműen páratlan itthon, amit alkotnak: nemcsak inspiráló, de egy igazi stresszoldó örömterápia az egész. Másrészt meg olyan helyeken sikerült fellépni, ahova eddig nem volt alkalmunk eljutni. A nyarat végigfesztiváloztuk, és végre sikerült új dalokat írni. Sőt! A TheRicsards Magazinunk is rettentően jól fogyott.

– Mit kell tudni az új EP-ről? Hogy születtek a dalok, van-e tematika, ami összeköti őket?

– Már egy éve megbeszéltük négyen, hogy a harmadik albumnak nagyon vidámnak és bulizósnak kellene lennie. Hiába aposztrofálnak minket vicces zenekarnak, aminek amúgy örülünk mert valóban szeretjük a mókát, az első két albumunk, a Nincsen Sárkány és a The Dark Side of the Moon is elég sötétre sikerült. Míg a Sárkánynál ez ösztönös volt, addig a Dark Sidenál már tudatosan építettük fel így a lemezt.

A harmadik album tematikája tehát a parti lesz, valamiféle kierőszakolt boldogság. Az EP-n is ez a vonal fut végig. Mind az öt dal különböző. Van itt diszkós, mulatós, grungeos, rappes és countrys. Igazi art-fart pop EP lemez, szerintem még szaga is van.

PREMIER – itt meghallgathatod a dalokat:

– Ezen is lesz vajon olyan sláger, ami az undergroundon túl is átüti az ingerküszöböt, mint azt a Mindenki boldog tette?

– Nehéz ezt megjósolni, mi a Mindenki boldognál sem gondoltuk ezt, hiába volt hozzánk képest újszerű a hangzása. Mindig hadilábon álltunk a dallammal, és sosem voltunk teljesen jóban ezzel az egész zenélés hajcihővel sem. Most viszont szerintem meglepetés lehet ez az EP azoknak, akik a Palvinbarbi vagy az Ördögnóra miatt ismernek minket.

Jó, a My Horse az nem. Azzal talán visszatértünk a gyökerekhez. Mármint ott újra gyökerek lehettünk.

Ahogy szépapám mondta mindig a verandán, miközben nyúzta a nyulat a naplementében: “Itt Pesten a hétkerben a verandán nem illik nyulat nyúzni.” Tehát bárki megy is el tőlünk, egy része mindig a Gírben marad, és a Gír is követi. Ezt a végtelen káoszt nem emészti meg könnyen az ember.

– Min múlik, hogy egy számnak angol vagy magyar nyelvű szöveget írtok?

– A magyar szövegek általában hamarabb vannak meg, mint a zene. Az angol szövegek viszont csak utólag íródnak meg, többnyire a zene stílusa határozza meg. Az EP-n két angol nyelvű dal is van, az egyik egy country nóta, amit nehéz lett volna elképzelnünk magyarul. Amúgy nekünk az a kedvenc nótánk az EP-ről, ezért is lett az EP címe a My Horse is going to die :(.

– Nem mindennapi, titkolózós kampánnyal vezetitek fel az egyik tagotok távozását. Miért döntöttetek emellett?

– Nem ez volt a terv, de az a bizonyos illető, aki ugye én is lehetek, nem szerette volna, ha egész nyáron minden buli után szomorúan beszélgetne vele erről valaki.

Így most azt értük el, hogy mind a négy taggal beszélgetnek emberek szomorúan erről. Erre szokta Laci halkan megjegyezni, hogy “epic fail”. Egyszer úgy szakított vele egy lány, hogy csak ennyit mondott neki. Ez szegényben ennyire megragadt.

Amúgy a kampány valamennyire bevált, mert inkább izgalom van az emberekben, mint bánat. Nagyon fontos, hogy a szeptember 8-i koncertünkön jól érezze magát a közönség. A koncert végén jelentjük be, ki hagyja el a zenekart, és megígérhetem, ez a kis show nagyon Ricsárdgíres lesz.

– Hogyan tovább a tagcsere után? Mennyire látjátok ezt fordulópontnak a zenekar életében?

– Talán még sosem történt velünk ekkora fordulópont, mint most. Hosszú évekig ezzel a zenekarral tényleg soha semmi rossz nem történt. Ez most senkinek sem jó, sem annak aki távozik, sem annak aki marad. A maradék három embernek nagyon jó döntéseket kell hoznia a zenekarral kapcsolatban, mert sok fog múlni a negyedik tagon, akit bevesznek.

Mártondani ? Danit Andris hívta a zenekarba gitározni, pedig tudta, hogy Dani csak dobolni tud. Dani Andrishoz hasonlóan kb minden második szentendrei zenekarban megfordult, de egyiket sem érezte az igazinak. Felsorolni is sok lenne, mennyi zenekarban dobolt és reppelt (12 banda). Pár akkord megtanulása után Dani meg is írta az első Gír nótát, a Repülőgépet. Mártondani sok zenekarnak írt szöveget előtte, de itt élhette ki magát igazán. Sokáig nem is merült fel, hogy ő lesz az énekes, sok lány fordult meg a mikrofon előtt, végül Laci, Andris és Bali beszélték rá Danit, hogy ő legyen az énekes, a frontember. A pletykák szerint Mártondani kis túlzással, de 7 napból 6-ot dolgozik vágóként, rengeteg projectben vesz részt íróként is, és idén került moziba az első egész estés film, amit vágott, és idén fejezte be első kisfilmjét is, most pedig a másodikat készíti elő. Ezt fokozni alig lehetne, de ő fokozta. Májusban megszületett a kisfia, Banjo, úgyhogy óriási a boldogság a szerelmével, Fruzsival. Vajon hogyan lehet erre mind ideje egy embernek? Ha a pletykák igazak, akkor ez jogosan veti fel a kérdést: Vajon pont ezért lesz ő, aki szeptember 8-án elbúcsúzik a Ricsárdgírtől? Kiderül az Akváriumban. #ricsárdgír #dontgoplease #akvárium #hair #hairstyle #shongoku #dragonballz #mártondani #singer #HamisÉnekes #badguitarist #sad #happy #gyerehogylegyenmitmesélned2018 #HogyLeszEzután #IgazolványKép #WhoWillGo #ValakiKirepülAFészekből #UramistenMiAFeneVanMár

Ricsardgir (@ricsardgir) által megosztott bejegyzés,

Bali ? Balit Dani hívta a zenekarba, évfolyamtársak voltak az egri egyetemen, később lakótársak is, ott lettek barátok. Bali éppen Szentendrén volt, mikor Süli nem tudott elmenni egy Ricsárdgír próbára. Dani felhívta, hogy ugorjon be ha van kedve. Beugrott és maradt is. Bali azóta rengeteg projectben vesz részt, ő csinálja a sikeres Szőnyi Gardent, mellette pedig két zenekarát, az Aznapot és a Sickpicniket is sok helyre hívják. A Szőnyi miatt pedig idén nyáron nem tudott 4 koncerten részt venni. Ez csak ezt a nyarat érinti vagy valaminek az előjele? Vajon pont ezért lesz ő, aki szeptember 8-án elbúcsúzik a Ricsárdgírtől? Kiderül az Akváriumban. #ricsárdgír #bali #whowillgo #akvárium #Drummerguy #MindenUjjaEgyDobverő #DobverőKezűEdward #bus #WhoIsThisHippi #woodstock #NemAdnádKölcsönAValamidet #orange #creepy

Ricsardgir (@ricsardgir) által megosztott bejegyzés,

– Egy saját film ötletét is bedobtátok nemrég, amihez egy adománygyűjtő bulit is tartottatok. Mennyi jött össze?

– A film forgatókönyve kb. pont az adománygyűjtő parti előtt egy nappal készült el. Először egy 30 perces rövidfilmet akartunk csinálni, de a klip ötletek és a sztori úgy kinőtte magát, hogy 88 oldalas lett végül. Lehetetlennek tűnik a dolog, de bízunk benne, hogy 2020-ig le tudjuk forgatni.

Ha úgy alakul, hogy én távozom a Ricsárdgírből, akkor is én rendezném meg a filmet, ezt megbeszéltük a többiekkel. Persze nem biztos, hogy én megyek, csak úgy mondtam.

Az adománygyűjtésen befolyt összeg negyedére számítottunk csak, szóval végtelenül hálásak vagyunk.

Andris ? Andris már rengeteg szentendrei zenekarban játszott a Ricsárdgír előtt, volt Beatles tribute bandje, rockzenekara és egy bluesbandában is megfordult. Andris a dobos barátjával, Sülivel kezdett zenélni egy edzőteremben. Gitárost kerestek, és Andris a bevált módszer helyett, egy olyan fiút hívott gitárosnak, aki még sosem gitározott korábban, hanem dobolt. Ő volt Mártondani, akivel nagyon jó barátok lettek. Közösen kezdték a dalokat írni, Süli pedig Danit gitározni tanította. Andris hozta a zenekarba Lacit, Esztert és Flórát is. A pletykák szerint Andris szeretne több időt fordítani a Blue Tipsre, az új zenekarára, amit szerelmével Flórával alapítottak. A Blue Tipset egyre több helyre hívják, ami a Ricsárdgíres próbákkal és koncertekkel ütközhet és ütközik is. Hogyan döntött Andris? A srác akinek 3 év alatt 6 zenekara volt, kibírja 10 évig egy bandában, vagy váltani fog? Vajon pont ezért lesz ő, aki szeptember 8-án elbúcsúzik a Ricsárdgírtől? Kiderül az Akváriumban. #ricsárdgír #akvárium #andris #touristguy #dontgo #bassguitar #whowillgo #gyerehogylegyenmitmesélned2018

Ricsardgir (@ricsardgir) által megosztott bejegyzés,

Szintis Laci ? Lacit Andris hívta a zenekarba, ahol még Eszter énekelt és Süli dobolt. Laci mindig cigit kért Andristól Szentendrén, így ismerkedtek össze. Dani félt, hogy Lacival a zenekar elhagyja a punk gyökereket, és átmennek a pop világába. Természetesen nagyobbat nem is tévedhetett Dani, az első közös próbájukat a rendőrség fújta le csendháborításért. Azóta Dani és Laci elválaszthatatlan barátok lettek. Persze a Ricsárdgír ma már mégis inkább popzenekar. Art-Fart pop. A pletykák szerint Laci Ázsiába megy októbertől, mert egy visszautasíthatatlan munkalehetőséget kapott. Vajon pont ezért lesz ő, aki szeptember 8-án elbúcsúzik a Ricsárdgírtől? Kiderül az Akváriumban. Vedd meg az elővételes jegyet, ha van kedved ♥️ #ricsárdgír #szintislaci #akvárium #KiLőtteLeJockeyt #pianoguy #ValakiÖleljeMárMegHogyÜlOtt #pleasedontgo #goodluck #whowillgo #ŐsRicsárdgír #gyerehogylegyenmitmesélned2018 #GoodbyeGirMan

Ricsardgir (@ricsardgir) által megosztott bejegyzés,

– Milyen érdekes vagy agyament dologgal készültök még az őszi/téli szezonra?

– A Ricsárdgírben három ember marad, akiknek az első és legfontosabb dolga a negyedik zenekartag megtalálása lesz. Ezt egy X-Faktor szerű elborult tehetségkutató keretein belül fogják csinálni, ami 4 részes lesz és a YouTube-on majd meg lehet nézni, sőt szavazni is lehet az instagramon. A TheRicsards Magazin őszi különkiadással jelenik meg CD melléklettel, de ami a legfontosabb, hogy a Ricsárdgír film első hat perce is leforog októberben, így gondolom november környékén már mindenki látni fogja, mire lehet készülni a mozival kapcsolatban. Producert is kell találniuk, és meg kell írni a harmadik albumot, amin 15 dal fog szerepelni és januárban jelenik meg.

A tagcsere miatt nem gondolom, hogy lesznek koncertek ősszel, de ki tudja. Lehet, hogy idén a szeptember 8-i koncert az utolsó Pesten. Szóval aki szeretné utoljára látni az eredeti Ricsárdgírt, csapjon le az elővételes jegyekre, mert már nincs sok.

Lesznek meglepetés vendégeink, apácák, operaénekesek, új dalok, régi számok, egyszóval sok mindennel készülünk. Ráadásul az a két zenekar játszik előttünk, akiket nagyon szeretünk, a Halál;orgazmus és a Tudósok, akiknek végtelen sokat köszönhetünk. Nehéz lélekkel lehet lezárni egy ilyen korszakot, ahol négyen együtt nőttünk fel, de biztos vagyok benne, hogy a három megmaradt Ricsárdgíres ügyesen megoldja.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
omega-egyuttes-koronavirus.jpg

Az Omega együttesnek vége, ha a járványnak lesz második hulláma

Sok pénzt buknak azon, hogy le kellett mondani az idei turnét és nincsenek koncertek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

"Idén 18 külföldi koncertünket mondták le, köztük négy fesztiválfellépést, ami az Omega-produkció költségét tekintve százmillió forintos nagyságrendű kiesés" – mondta a Blikknek Trunkos András, az Omega együttes menedzsere, aki szövegíróként is támogatja az együttest.

A lapnak nyilatkozott a 77 éves Kóbor János, Mecky is. Azt mondta:

"Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma.

Mi, »régiek« már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő.

Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó.

hirdetés

Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is."

Trunkos András menedzser éppen nagy külföldi turnét szervezett, amikor a járvány ideért.

"A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésének évfordulójára. Hátha szerencsét hoz"

- mondta Kóbor János a Blikknek.

VIDEÓ: Az Omega 2012-es jubileumi koncertje:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
1.png

Clint Eastwood 90(!) éves – íme a kedvenc filmjeink tőle rendezőként

A május 31-én szülinapos színész-rendező ma olyan filmekkel büszkélkedhet 4 Oscar díja mellett, mint a Nincs bocsánat, A szív hídjai vagy az Amerikai mesterlövész.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Clint Eastwood az egyik legkülönlegesebb csodabogarává vált kilencven éves korára Hollywoodnak, hiszen még mindig aktív rendezőként és olykor színészként is, nem beszélve arról, hogy több filmje zenéjét is ő szerezte. Ráadásul olyan sikeres filmeket készít, melyeket egy, a karrierje csúcsán lévő fiatalabb rendező is elirigyelhetne tőle.

Színészként lett világsztár: először Sergio Leone filmjeiben lett ismert a neve, melyet a Jó, a rossz és a csúf koronázott meg. Majd Don Siegel rendezővel készített több sikeres filmet, ezekben kezdte megteremteni azt a keményfiú karaktert, amit később a Piszkos Harry-filmekben vitt sikerre, létrehozva az önfejű igazságosztó zsaru karakterét, ami azóta egy állandó szereplő a film világában. Többek között Bruce Willis is ilyen figurák megformálásával lett világsztár. Ahhoz, hogy Eastwood neve mára egy mindenki által ismert brand legyen, a színészi karrierje is hozzájárult. Mégis most a rendezői karrierjére koncentrálva szedtük össze a legjobb munkáit. Rendezni is korán kezdett, hiszen már 1971-ben bemutatták első saját filmjét, a Játszd le nekem a Mistyt!, s eddig összesen 38 nagyjátékfilmet készített. Ki tudja, hol áll meg.

10. Amerikai mesterlövész

Sokan talán nem helyeznék fel erre a listára a filmet, mégis megérdemli a kiemelést. Ugyanis ezúttal Eastwoodra nem jellemző, mégis tökéletesen megrendezett, bravúros akciójeleneteket láthatunk. Az Amerikai mesterlövészt 84 évesen alkotta a mester, amikor a kortársai már a nyugdíjas otthon közösségi szobájában néznek ilyeneket a közös televízión. A film persze nem csak ezért került fel a listára, remekül bánik pl. a suspense-szel, s a művet összesen hat Oscar-díjra jelölték, közte Bradley Coopert is a legjobb színész díjára.

9. Fennsíkok csavargója

hirdetés

Ez Eastwood második saját rendezése, s még egyértelműen magán viseli Don Siegel és Sergio Leone filmjeinek hangulatát, mégis egy biztos kézzel megrendezett western, ráadásul több, a műfajban eredeti ötlettel. Egy kis vadnyugati városban játszódik, ahol felfogadnak egy titokzatos idegent, hogy néhány most szabadult bűnözőtől védje meg a lakókat.

8. Tökéletes világ

Clint Eastwood legjobb filmjei közé nem mindig sorolják ezt a filmet, mégis egyértelműen ott van a helye ezen a listán. Megjelenésekor nem mindenki volt oda a filmért, de többnyire jó fogadtatást kapott. Annak ellenére, hogy az amerikai közönség nem harapott rá nagyon, azért világszerte már jól alakultak a bevételei. A nők akkori aktuális kedvencétől, Kevin Costnertől furcsa volt az új szerepkör: egy brutális bűnözőé, de játékában mégis kifinomult érzelmeket kellett megmutatnia. A film egy veszélyes bűnöző s egy elrabolt kisfiú különös utazásáról szól.

7. Gran Torino (2008)

Ez az egyszerű, letisztult film már magán viseli a rendező addigra jól kiérlelt sajátos kézjegyeit, melyek a kétezres évekbeli filmjeit jellemzik. A Millió dolláros bébi után jött ki ezzel a filmmel, ami uralta az Oscar szezont. Egyik legnépszerűbb filmje, hiszen Eastwood azt csinálja, amit korábban is szerettünk tőle, az igazságosztó szerepébe bújik egy vietnámi veterán személyében. A közönség hatalmas bevétellel hálálta meg a szerethető filmet, és az IMDb szavazatai alapján a 178-adik legjobb film a világon, ami meglehetősen előkelő hely.

6. A törvényen kívüli Josey Wales (1976)

Eastwood kedvenc tematikái közé tartozik a bosszú. Josey Wales egy egyszerű farmerként élt családjával, távol a világ zajától, saját tanyáján. Ám az amerikai polgárháború szele Josey-t is érintette: a családját meggyilkolták, farmját felégették az épphogy átvonuló, válogatás nélkül pusztító csapatok. A békés farmer beáll a környék hírhedt banditái közé, hogy felkutassa azokat, akik tönkretették az életét.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mikrofon.jpg

Már szólhat élőzene a vendéglátóhelyeken vidéken

Nagy segítség ez a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő zenészeknek és az éttermeknek, kávézóknak is.
MTI / Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Ismét szolgáltathatnak zenét a vidéki vendéglátóhelyek - közölte a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) kedden az MTI-vel.

Gyimesi László, az MZTSZ alelnöke, az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) napokban újraválasztott elnöke kérdésére a Miniszterelnökség megerősítette, hogy

Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátóüzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések.

Gyimesi László levélben kérte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert annak pontosítására, hogy a vendéglátóhelyek megnyitására vonatkozó rendelkezés magában foglalja-e a zeneszolgáltatás lehetőségét. Az MZTSZ alelnöke azzal adott hangsúlyt kérésének, hogy a zenészek munkavégzési lehetőségeinek elvesztése nagy gondot okoz és kérte, hogy a kormány tájékoztatásában jelenjen meg a vendéglátóhelyi zenészfoglalkoztatás lehetőségének kimondása. Mint írta, a zeneszolgáltatás felszabadítása sok kollégának, különösen a cigányzenészeknek munkát és megélhetést jelentene.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
puf-sajto.jpg

Premier: a karantén előtti koncertek hangulatát idézi fel a Pál Utcai Fiúk új klipje

A Columbo című szám lett az egyik legnépszerűbb a tavaly megjelent lemez dalai közül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

A tavaly ősszel megjelent, „Igazán ez minden” című hetedik Pál Utcai Fiúk stúdióalbum országos lemezbemutató koncertturnéja a járványhelyzet miatt egyelőre még szünetel, így a közönség is jelenleg csak videoklipeken keresztül találkozhat a zenekarral. Ennek megfelelően a PUF elsősorban a klipkészítésre koncentrált az elmúlt hónapokban.

Az új lemez számai közül eddig a „Kérnéd” című dalra készült egy szövegvideó, valamint a „Vaktyúk” és az „Esőben” című dalokhoz egy-egy klip, illetve a múlt hónapban a „Nagy szerelem” című számhoz készült egy „home video”, amelyet a zenekar tagjainak otthoni felvételeiből állítottak össze.

Most pedig az igen változatosra sikerült új album egy olyan dalára készült videó, amely szintén tovább színesíti a PUF zenei világát.

A zenekar gitárosának, Molnár Balázsnak a szerzeménye megpróbál választ adni arra, hogy vajon mit is csinál egy alternatív zenész akkor, amikor éppen nem „alternatívzenél”.

Tévésorozatot néző hétköznapi emberré válik? Vagy éppen ír egy olyan, ugrálós-táncolós popszámot, mint ez?

hirdetés

Mindenesetre az új dalok közül a Columbo a koncerteken hamar közönségkedvenccé vált, így nem véletlen, hogy a klipet is nagyrészt a tavaly novemberi lemezbemutatón készült videófelvételekből készítette Erdély Jakab.

Ez egyben utal arra is, hogy a zenekar már nagyon készül vissza a koncertszínpadokra: újra gőzerővel próbál a turné folytatására, sőt – a korlátozó intézkedések megszüntetését követően – a rajongók számíthatnak egy nagyobb szabású budapesti koncertre is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!