hirdetés
DSC_8263.jpg

Sörrel, borral, levendulával érkezik a nyár - júniusi gasztro programajánló

Most következő válogatásunkban a tuti tippeket és a megbízható rendezvényeket szeretnénk ajánlani nektek, hogy bölcsen tudjátok elkölteni a szórakozásra félretett pénzeteket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 31.


hirdetés

Ti is voltatok már rosszul szervezett fesztiválon? Éreztétek azt, hogy feleslegesen utaztatok el a helyszínre, hogy le lettetek húzva? Mentetek haza szomorúan ahelyett, hogy feltöltődtetek volna?

Most következő válogatásunkban a tuti tippeket és a megbízható rendezvényeket szeretnénk ajánlani nektek, hogy bölcsen tudjátok elkölteni a szórakozásra félretett pénzeteket.

Nem fogok nektek hazudni, képtelenség eljutni az összes jó rendezvényre, így mi sem tesszük tiszteletünket mindegyiken, DE a rutin beszél belőlünk. Sok év gasztronómiában töltött munkálkodás után az ember már ki tudja szűrni a kóklereket, akik sajnos évről évre képviseltetik magukat valamilyen formában. Aki pedig nem ért hozzá, simán beválaszthat egy olyan rendezvényt/fesztivált, amiről csak a helyszínen derül ki, hogy pofátlan pénzlehúzás.

Válogassatok a most következők közül programot. Ezek a szervezők és helyek sokéves vendéglátós tapasztalatukat teszik bele a projektekbe, hogy ti a lehető legjobbat kapjátok.

Csak olyanokat ajánlunk, akiket jól ismerünk és akikekkel nekünk is volt már tapasztalatunk.

Innentől kezdve már csak az időjáráson és a ti jókedveteken múlik a dolog. De egy kis eső vagy egy picit hosszabb sor az illemhely előtt véletlenül se rontsa el a napotokat. Ha már ott vagytok, élvezzétek a szabadidőt és a finom illatokat, ízeket!

VIII. GERE Jazz Fesztivál

Előre kell tennem ezt a programot, mert ha gondolkodnátok abban, hogy Villány felé veszitek az irányt, villámgyorsan kell szállást kerítenetek... És előreveszem, mert abba a szerencsés helyzetbe vagyunk, hogy pár héttel a fesztivál előtt járhattunk a helyszínen és láthattuk, hogy milyen idilli környezetet népesítenek majd be a szórakozni vágyók.

Mind a jazz, mint pedig az elegáns környezet garantálja azt, hogy ez a fesztivál kissé különbözzék a többitől, na meg a remek Gere borok... azokat gondolom nem is kell bemutatni senkinek!

Időpont:

Jún. 14., 10:00 – jún. 15., 23:30

Helyszín:

Villány: Gere Attila Pincészete

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Ezek csodás terek népesülnek majd be a fesztivál idejére:

Belvárosi Sörfesztivál

Kifejezetten örülünk annak, hogy a Sörfesztivál már nem a Várban van, hanem a Szabadság térrel költözött. Szintén öröm, hogy nincs belépő, csak egy poharat kell megváltani. Ez környezettudatosabb mód, és sokkal jobban esik üvegpohárból a sör, mint azokból a béna eldobhatókból.

Lesz zene és brutális választék. Mi tavaly is remekül éreztük magunkat kinn.

Időpont:

Jún. 5., 11:30 – jún. 10., 23:55

Helyszín:

Szabadság tér

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Botellón Budapest - Hey June!

"Mi a Botellón Budapest? Szép időben elfoglaljuk a város egyik pazar pontját, hogy dumáljunk, vegyüljünk és mulassunk a megszokott helyzetektől, bároktól és klubboktól függetlenül.

Mi biztosítjuk a zenét, a poharakat és a szemeteseket - kérünk Kérünk, te is vigyázz a környezetre!

Hozzatok magatoknak inni és legfőképpen nyitottságot! Ez egy non-profit, kötetlen csúcstalálkozó, célunk csak a jó hangulat."

Időpont:

2019. június 6., csütörtök, 18:00–23:59

Helyszín:

Eiffel tér

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Tokaji Bornapok 2019

Tokaj minden évszakban csodás, de egy zenével összekötött nyáresti borozás végképp szerelembe ejtheti az embert.

Hosszú hétvége is lesz, jó idő is lesz (reméljük). Szakadjatok ki kicsit a pörgésből.

Időpont:

Jún. 7., 10:00 – jún. 10., 22:00

Helyszín:

Tokaj

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Egytőről borozás a teraszon

Mindenképpen szerettünk volna egy kisebb rendezvényt is a válogatásba. Ha a nagyobb gasztrofesztiválok nem kedvelitek a tömeg miatt, fizessetek be egy ilyen kisebb, barátságosabb borkóstolóra.

"Kárpát-medencei borokat kóstolgatós, vidám és kötetlen teraszbuli. Az (immáron) 8 Egytőrőlös Borbáron, illetve a 2 velünk együttműködő új borászon kívül, itt lesz velünk Attila Pálffy és Csaba Sebestyén is, hogy a korábbi évjáratok borait, a 2016-os Kékfrankost, a 2017-es Olaszrizlinget és 2017-es Kadarkát is meg tudjátok kóstolni ezen a különleges estén."

Időpont:

2019. június 13., csütörtök, 18:00–23:00

Helyszín:

0,75 bistro

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

4. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2019

Több mint negyedszáz kiállító – köztük a Bocuse d’Or idei szakácsversenyén 12. helyen végzett Adam Pohner séf – ételeivel is találkozhat a közönség június 14. és 16. között a debreceni Nagyerdőben, a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon. A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

Időpont:

Jún. 14., 11:00 – jún. 16., 19:00

Helyszín:

Debrecen: Békás tó

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Gasztrohegy extra - Tapasok éjszakája

9 vendéglátóhely és a Badacsony utánozhatatlan nedűi, hangulata. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, hogy teljes legyen az élmény.

"Nyárra egy extra alkalommal készülünk, egy este erejéig a tapasok lesznek a középpontban: finom falatok, kóstolók helyi alapanyagokból, tökéletesre hangolva. Minden résztvevő helyen több tapast is kóstolhattok, érdemes hát nekiindulni, és bejárni a hegyet!"

Időpont:

2019. június 21., péntek, 18:00–0:00

Helyszín:

Badacsony

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Pezsgő Június Nagykóstoló

Az év legnagyobb pezsgő kóstolója – idén 5. alkalommal!

200 pezsgő, cava, crémant, prosecco, franciacorta, Sekt és újvilági pezsgőkóstolója egyetlen jeggyel

60 champagne a különteremben

30 hazai és 60 nemzetközi márka

2 izgalmas mesterkurzus

Ingyenes előadások

Időpont:

2019. június 22., szombat, 14:00–22:00

Helyszín:

Corinthia Hotel Budapest

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Pannonhalmi Levendulanapok 2019

Több helyen van az országban levendulás, de mi Pannonhalmában bízunk igazán. A környék varázslatos arcát mutatja ilyenkor, és a gasztronómiára sem lesz panasz.

"Júniusban ismét Pannonhalmi Levendulanapok, ahol betekintést nyerhettek az apátsági levendulatermesztés mindennapjaiba és hogy fokozzuk az élményt, a rengeteg program mellett, idén szedd magad akciót hirdetünk!"

Időpont:

Jún. 24., 11:00 – júl. 7., 20:00

Helyszín:

Pannonhalmi Főapátság

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Szent György-hegy hajnalig / 2019.

A Balatonra is érdemes leutazni, vagy ha már arra jártok, jó eséllyel találtok hétről hétre izgalmas programot.

"A Szent György-hegy számunkra minden nap egy csoda, ezt szeretnénk megmutatni Nektek is. Ezen a napon együtt nézzük végig a naplementét, járjuk be a hegyet borospoharakkal a kezünkbe, fedezzük fel a pincéket és a titkos helyszíneket, hallgatunk bele a jazz-koncertekbe, révedünk bele az éjféli tábortüzekbe, kóstolunk bele a hegy gasztronómiájába, aztán ünnepeljük a napfelkeltét és egy új nap eljövetelét."

Időpont:

Jún. 1., 16:00 – jún. 2., 4:00

Helyszín:

Balaton: Hegymagas

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Rosalia 2019 | Rosé és Pezsgő Liget

A Városligeti rozézás igazi nyárindító hangulatba hozza az embert. Budapest egyik legszebb ligetében borozni tényleg páratlan élmény.

A szervezők minden évben egyedi poharakkal rukkolnak elő, és az idei logók talán az eddigi legszebbek és legkreatívabbak.

Időpont:

Máj. 31., 14:00 – jún. 2., 21:00

Helyszín:

Városliget

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events


KÖVESS MINKET:





hirdetés
DSC_6502.jpg

6 szuper hely a Badacsony körül, ahol mennyei finomságokat és gyönyörű panorámát is kapsz

Hol lehet igazán jókat enni és inni, közben a Balatonban és a tájban gyönyörködni? Utánajártunk.
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. július 31.



A Balaton napjainkban egész évben virágzik. Több olyan kiadvány is van, amiben utánanézhettek, hogy mi jót lehet csinálni a tó körül,

de számunkra a legizgalmasabbak kérdés mindig az, hogy hol lehet igazán jókat enni és inni páratlan panoráma mellett.

Így nem csoda, hogy egyre többször kötünk ki az északi parton és barangolunk a tanúhegyek között. Badacsony és a Szent György-hegy pedig nem csak nekünk kedvencünk. Remek éttermek és borozók sorakoznak már itt.

Induljunk neki úgy, mintha csak a sétánkat vagy egy túrázós, esetleg biciklizós napot kezdenénk, és essünk neki a Badacsony lábának.

Ha Badacsony, akkor Laposa

Nem buzdítanálak titeket arra, hogy egy családhoz ragaszkodjatok, ha nem lenne eszméletlenül jól összerakva a "Laposa élmény". De Badacsonyban olyan erős a jelenlétük, és annyira csodálatos és különböző helyeket üzemeltetnek, hogy szerintem érdemes az összeset kipróbálni.

 

Hableány

A Hableány a Laposa birodalom újonnan felavatott tagja. A vasúttól és a tótól is csak pár perc sétára helyezkedik el, így az ember nyugodt szívvel kezdheti itt a Badacsonyi túráját.

Ultramodern helyről van szó, miközben a retró életérzés sem veszett el teljesen. Az éttermi szolgáltatás mellett a család szőlőfeldolgozása is itt zajlik. Szóval ha kérsz egy pohár bort, annak túl nagy utat biztosan nem kell bejárnia a poharadig.

Van itt egy mini helytörténeti kiállítás, és elvitelre is be lehet ugrani a különböző nedűkért, de én azt mondom, hogy az ebédedet is itt költsd el. Izgalmas és nagyon mai konyha. Az adagokkal jól lehet lakni és vannak benne ismerős hangulatok, de mégsem a magyarosfatál és rántotthalrudacska típusú üzem ez.

Friss Terasz

Ha elindulunk fel a hegyre, az első laza fröccsöt már dobhatjuk is be a Friss Terasznál. Ezen a helyen gyerekprogramok és koncertek is akadnak szép számmal, és a laza, kötetlen hangulat garantált. Lángos van meg hamburger, ha túlinná magát az ember, vagy ha nem a késselvillávalevős helyeket részesíti előnyben.

Itt már alakul a panoráma is, de van még feljebb...

Szőlőhegy Bisztró

Ez a hely a személyes kedvencem. A szőlő itt tényleg egy karnyújtásnyira van. Az egész teraszt átszövi és a panoráma legnagyobb részét is szolgáltatja.

Közben meg olyan igazi pincés, tradicionális a hangulat. Jó húsleves, velős csont, túrógombóc. Régi tárgyak, fa bútorok, kemence.

A klasszikus balatoni életérzés kicsit leporolva, és a mai ember számára újraértelmezve.

 Laposa Borbirtok

A nagyágyú van legmagasabban. A hegy déli oldalának közepe már elég tisztes távolságra fekszik a tótól. Innen fogod a legszebb képet készíteni, és itt nem tudsz majd percekig vagy akár órákig a kilátáson kívül semmi másra koncentrálni.

Itt inni kell egy pohár bort, és maximum sajtot kell majszolni mellé. Itt lassítani kell, és élvezni a természetet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:



hirdetés
MOT_egyutt_feher.jpg

Maga a málnás ízorgazmus - megkóstoltuk az Ország Tortáját

Soha nem volt még ennyire gyümölcsös Magyarország Tortája! Megkóstoltuk a Boldogasszony csipkéjét, és a cukormentes győztest, a Kicsi Gesztenyét is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 01.



A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével pedig idén nyolcadik alkalommal a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megrendezték.

Idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a Magyarország Tortája címet. Magyarország Cukormentes Tortája pedig Gyuris László szegedi cukrászmester Kicsi Gesztenye tortája lett.

Mi ott voltunk tegnap a Parlamentben, egy teremnyi éhes újságíróval egyetemben, és alig vártuk, hogy belemerítsük a villánkat a sütikbe.

Tóth Norbert győzelme valahol sejthető volt. Hiszen a dunaföldvári cukrász negyedik alkalommal indult a megmérettetésen, és eddig minden alkalommal be is jutott a legjobbak közé.

Harmincegy tortát sikerült maga mögé utasítania egy idén is erős mezőnyben. Ráadásul magát a versenykiírást sem egyszerű megugrani.

Mindenkinek 22-25 centi átmérőjű tortát kell készíteni, aminek 16 szeletesnek kell lennie. A magassága 10 cm-nél nem lehet több, és jellemzően magyar, természetes összetevőkből álló alapanyagokat kell használni. (Nem használhatnak margarint, növényi tejszínt, mesterséges színezéket és aromát sem.)

Norbert a kész süteményről így nyilatkozott még májusban a DUOL.hu-nak:

"Idén a málnát választottam. Azért, mert szép a színe, zamatos és a vendégek is nagyon szívesen fogyasztják. A Boldogasszony csipkéjét úgy jellemezhetném: egyféle íz, többféle textúra. Minden rétegében visszaköszön a málna. Alul egy málnás, ropogós réteg található, utána egy málnapürével dúsított tésztaréteg következik, majd a cremeux (tejszínnel lazított krém), végül a teteje, amin egy bazsalikomos, citromos ganache (csokoládé és tejszín) található."

A névválasztással kapcsolatban pedig a következőket osztotta meg:

"A málna volt a kiindulópont. Megtudtam, hogy a Dunántúl egyes részein a málna népies neve a boldogasszony csipkéje. Rögtön megtetszett, mert egy torta esetében a névválasztás is nagyon fontos: hangzatosnak, fülbemászónak kell lennie."

A tortából a sajtótájékoztatóra szerencsére nem csak egy 16 szeletes példánnyal készültek, hanem egy asztal méretű adagot szeleteltek fel. A kóstolás után pedig bátran állíthatom, hogy az idei győztes valóban különleges.

Az elmúlt években sokszor tört előre a francia vonal. Kevés tészta, sokféle markáns krémréteg. Biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem hiányzott már egy kicsit magyarosabb vonal, ahol a tészta több szerephez jut. Remek csavar az is, hogy a lapok is erősen málnásak, hogy tényleg minden morzsában ott a gyümölcs. A bazsalikommal és citrommal kiegészülve igazán üdítő szelet ez, a megjelenése pedig valóban ünnepi, mégis természetes.

Egy szó, mint száz, nem hallottam panaszt rá senkitől. A gyümölcsös ízeket kedvelők szeretni fogják!

Természetesen a cukormentes verziót is megkóstoltuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
DSC_9624.jpg

Különleges palacsinták vagy igazi, olasz pizza? Miskolcon mindkét opciót imádtuk!

Te melyiket választanád? A pizzát vagy palacsintát? Szerintünk ne válassz! Vagy válaszd mind a kettőt!
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. augusztus 29.



A fene gondolta volna, hogy Miskolcon olyan gasztró van, ami miatt visszavágyik az ember. A belváros és az avasi pincesor is tartogatott számunkra meglepetéseket, amikor pár héttel ezelőtt arra jártunk.

Először Avas irányába indultunk, remek palacsinták reményében. És már azon meglepődtünk, hogy az egykor híresen rossz környék ma mennyire más arcát mutatja. Trendi lett itt nyaralót venni és kirándulni. Minden zöld és barátságos. A kilátóról ráadásul a panelek is szebb színben tűnnek fel. A pincesor aljában pedig ott magasodik a palacsinta-mennyország, a Creppy.

Creppy PalacsintaHáz

Oszlánczi Réka, a hely tulajdonosa fogadott minket, és óriási lelkesedéssel mutatta be a helyet, ahol tényleg mindent is lehet palacsintából kérni.

A Creppy PalacsintaHáz 13 évvel ezelőtt nyílt, és akkoriban még furcsábban néztek az ötletre, mint most. Pedig, ha jobban belegondolunk, édes és sós dolgokat éppúgy ki lehet hozni ebből az alaptésztából, ráadásul kevés olyan magyar ember van, aki ne szeretné valamilyen formában. A Creppy az éttermi színvonalra emelt, különleges palacsintás vendéglátás egyedülálló képviselője az országban. Réka a Creppyt legszívesebben minden városba elvinné, így nem csoda, hogy májusban egy streetfood kocsija is debütált, amellyel az idei fesztiválszezonban számos rendezvényen megjelent. 

A miskolci étterem többszintes, és kint a teraszon éppúgy hangulatosan lehet eltölteni pár órát, mint bent, a felújított alsó és felső szinten.

A palacsinták pedig nem csak az étlap fotóin elképesztőek. Ha valaki óvatoskodna, lehet választani klasszikus, egyszerűbb ízesítéseket is, de itt azért szárnyalhat a fantázia. A húslevestől kezdve a lazacsalátán át, minden ételt feldobnak egy kis palacsintatésztával, csak győzzön az ember választani. Ráadásul az ételallergiák sem állhatnak utunkba. Szinte minden mentességre van több opció is (kivéve vegán).

Mi a legdurvább darabokat választottuk be. A csirkés-füstöltsajtos Rakaván fantázianévre hallgató után pedig elég merész húzás volt még desszertet is rendelni. Az adagok óriásiak, de nagyon etetik magukat. Ha sós után édes ízt is kívántok, javaslom, hogy osztozzatok mondjuk egy túrókrémesen!

Lapozz a videóért és a Pizza, Kávé, Világbékéért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x