hirdetés
sex-education-netflix-jan19-jon-hall_netflix-1.jpg

Sorozatok, amik biztosan jókedvre derítenek karantén idején is

A Netflix és az HBO GO vígjáték felhozatalából mazsoláztunk.
Vass Adrienn - szmo.hu
2020. március 22.


hirdetés

Most, hogy elég sok időnk van otthon filmet nézni, bátran belevághatunk új kalandokba. Engem személy szerint egy jó horror is kikapcsol, és drámán is szeretek bőgni, de azt figyeltem meg magamon, hogy ebből a feszült állapotból, amiben jelenleg élünk, legjobban mégis csak a vígjátékok képesek kirántani.

Nem kell most a plusz feszültség és nem kellenek most a könnyek... maximum a könnyes röhögések!

Amióta van rendes, magyar Netflix és HBO GO, én kifejezetten szeretek a legális úton járni. Nekem megéri a havidíjat mindkét szolgáltató (és a klasszikus kábeles tv előfizetésről könnyedén le is mondtam mióta ezeket használom). Szóval nektek is csak ajánlani tudom. Így nincs több letöltögetéssel és feliratkereséssel töltött idő, csak a felhőtlen szórakozás!

Igyekeztem olyan vígjátékokat gyűjteni, amikben tényleg kevés vagy csak súlytalan dráma van. Igazi "feel-good" darabok ezek. Sokszor lehet felröhögni közben, és egymás után több rész is jól esik belőlük.

 

hirdetés
Szexoktatás

Indítsunk rögtön egy elég különleges és friss darabbal. A Szexoktatásnak van mondanivalója, de mégsem lesz soha túl nyomasztó.

Fiatalokról szól, akik a fejlődésük azon szakaszába értek, amikor a szex és a szerelem mindent felülír. Vannak benne megbotránkoztató, elgondolkodtató és tanulságos momentumok is, de végig nagyon élvezetes. A karakterábrázolásért pedig külön pacsi a Netfixnek. Nem lehet úgy nézni, hogy ne legyen kedvenc szereplőd a végére.

Hol tudod megnézni?

Netflix

A telhetetlen

Vannak azok a sorozatok, amik iszonyatosan nagy marhaságnak tűnnek , amik egyszerűen nem életszerűek... de valahogy visznek magukkal. A telhetetlen pont ilyen. Nézed és nem hiszed el, hogy mikbe keveredik a főszereplő.

A sztori nagyjából annyi, hogy főhősük ronda volt és mellőzött, de már szép és királynői babérokra tör. Azt érzi, hogy ez most az ő ideje, és aki az útjába áll, annak annyi.

Én ezt a sorozatot csak alapzaj gyanánt tettem be, mert van hozzá magyar szinkron. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy a dolgaimmal nem haladtam, de legalább ledaráltam az összes részt.

Szégyenletes, de szórakoztató.

Hol tudod megnézni?

Netflix

Csodatévők

A Csodatevők egy olyan sorozat, amiben minden évad más történetet dolgoz fel. A szereplők viszont nagyjából ugyanazok, és a humor is abszurd marad. Így történhet meg az, hogy az első évadban Steve Buscemi még istent játszik, a másodikban viszont már szart lapátol (szó szerint).

Az első évad:

A mennyország is csak egy munkahely. A cégvezető Isten, akit a hobbiján kívül senki és semmi sem érdekel. Amikor el akarja pusztítani a Földet, az angyal Craigre és követőjére vár a feladat, hogy megmentsék az emberiséget.

A második évad:

A második évad a sötét középkorban játszódik, és falusiak egy csoportjára összpontosít, akik megpróbálnak pozitívak maradni a szélsőséges jövedelmi egyenlőtlenségek, a rossz egészségügyi ellátás és a széles körű tudatlanság korában.

Ez a sorozat az emberiség paródiája. Minden részletével szélsőséges tulajdonságokra és megnyilvánulásokra világít rá. Ha valaki elkapja a fonalát, nem tud lejönni róla.

U.i.: Megkockáztatom, hogy a második évad jobb mint az első.

Hol tudod megnézni?

HBO GO

Grace és Frankie

Nem szeretek spoileresen írni egy sorozatról, de itt tényleg ez az egy mondat vezeti be jól az egész hangulatot: Grace és Frankie szépen eltervezték nyugdíjas éveiket, ám férjeik bevallják, hogy szerelmesek egymásba.

Én egy pillanat alatt bele tudtam élni magam ebbe a helyzetbe. Ott állsz, idős hölgyként, és már csak arra vársz, hogy a jól megérdemelt nyugdíjas éveidben lógathasd a lábadat, és szeretetben sétálhass el az út végéig... erre minden, amiről álmodtál rémálommá válik, és szinglivé válsz.

A poén forrását általában az szolgáltatja, hogy Grace és Frankie nagyon más stílusú nők, de mégis összekapcsolódnak a sors által. És ahogy túlélni, túljutni próbálnak mindenen, az nem kicsit komikus.

Azért ebben a sorozatban van dráma, de még így is sokkal többször jókedvre derítő darab.

Hol tudod megnézni?

Netflix

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kutya-alarcos-enekes.jpg

Álarcos énekes: a Kutya lepleződött le

Csobot Adél már régóta sejtette, hogy kit rejt a maszk. Végül csatlakozott a tippjéhez Sebestyén Balázs és Gáspár Laci is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Már csak négyen voltak versenyben vasárnap este az RTL Klub Álarcos énekes című műsorában. A döntőbejutás volt a cél, a Kutya viszont már biztosan nem lehet ott.

A Kutya ezúttal a Backstreet Boys „Everybody” című számával készült, ami nagy sikert aratott, viszont párbajellenfelét, a Krokodilt nem sikerült vele legyőznie.

A nyomozóknak végül a Kutya és a Robot között kellet eldönteniük, hogy ki vegye le a maszkot. A Robot pedig az utolsó pillanatban megmenekült, így bekerült az Álarcos énekes döntősei közé.

A döntőbe így tehát a Krokodil, a Nyuszi és a Robot került.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-2.jpg

Kétszer vált el a kétszeres Oscar-jelölt Fekete Özvegy - Scarlett Johansson-portré

Mindkét jelölése idei, egyik exférje pedig Ryan Reynolds, vele két évig bírták egymást.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

Scarlett Johansson 1984-ben született New York Cityben. Édesanyja bronxi családból érkezett, apja pedig dán születésű mérnök. Johanssonnak három testvére van: egy szintén színész lánytesó, Vanessa Johansson, és egy ikertestvére, Adrian, na meg egy féltestvére, Christian. A nagyapja az író Ejner Johansson volt.

Johansson már kisgyerekként elkezdett színészkedni, miután édesanyja észrevette tehetségét, és elkezdte meghallgatásokra vinni. Nyolcévesen már egy off-Boradway-darabban állt színpadon Ethan Hawke oldalán. Ezután reklámokhoz kezdett castingokra járni,

de annyira nehezen dolgozta fel a visszautasítást, hogy édesanyja elkezdte visszavenni a filmes próbálkozásait.

1994-ben, 9 évesen debütált a vásznon a Világgá mentem című filmben, majd Sean Connery lányát játszotta az 1995-ös Egy igaz ügyben. 1996-ra már a kritikusok is kiemelték látványos tehetségét és izgalmas, egyben békés auráját.

Az igazi áttörés 1998-ban jött, amikor egy traumatizált tinédzser bőrébe bújt Robert Redford filmjében, A suttogóban. A Chicago Film Critics Association a legígéretesebb színésznő díjával jutalmazta. Ezután gőzerővel folytatta a munkát, voltak tinédzser-szerepei, majd 2001-ben játszott Az ember, aki ott se volt című Coen-testvérek-filmben.

hirdetés

Szerepelt az Amerikai rapszódia, részben Budapesten játszódó, Gárdos Éva-féle filmben. A Gárdos élettörténetéről szóló filmben Johansson a főhős kamaszkori énjét játszotta, kapott is érte egy díjat a Young Artist Awardson.

A 2003-as év óriási sikerrobbanást jelentett a számára, ugyanis kétszeresen is Golden Globe-ra jelölték, egyrészt a Leány gyöngy fülbevalóval című filmben, másrészt az Elveszett jelentésben nyújtott fantasztikusan természetes alakításáért. Tényleg felejthetetlen a film is, valamint a Johansson és filmbeli partnere, Bill Murray közti kémia. 

Játszott volna a Mission: Impossible III-ban, de egyeztetési problémák miatt kilépett, helyette A szigetet választotta, ami viszont nem sült el annyira jól. Viszont Woody Allen ezután választotta időszakos múzsájának: a Match Pointban (2005) és a Vicky Cristina Barcelonában (2008) is szuper volt. Ugyanebben az évben Natalie Portman oldalán láthattuk A másik Boleyn lányban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
1-1.jpg

Hiányzik a mozi? Streamingelj otthon, ezek az áprilisi újdonságok

Most otthon is megnézheted Tarantino legújabb filmjét, Adam Sandler és Tom Hanks legfrissebb munkáit és az Oscar legnagyobb nyertesét is.
fotó: HBO - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Válogass az áprilisi streaming-újdonságok/ínyencségek közül, mi is megnéztük, mi az, ami kihagyhatatlan.

1. Volt egyszer egy Hollywood

Tarantino nyáron bemutatott mozija egyszerre főhajtás Hollywood aranykora előtt, összekacsintós vélemény az álomgyár árnyoldalairól és a külső csillogásról, óda a naivitásról és a reményről, egy meggyilkolt sztárocska (Sharon Tate), egy áttörni sosem tudó színész (DiCaprio karaktere) és haver-kaszkadőre (Brad Pitt) között. Aki ismeri a Mester munkáit és a stílusát, annak ez kifejezett élvezet lesz. Az HBO Go-n tekinthető meg.

2. A két pápa

A Netflix produkciója két nagyszerű színész (Anthony Hopkins és Jonathan Pryce) remek találkozása, ugyanakkor vallásfilozófiai elmélkedés, és egy korszak lezárulásának, illetve egy másik indulásának leghitelesebben elmesélni megkísérelt, fikciós története. Benedek pápa és Ferenc pápa két iskolát, kétféle gondolkodást képviselt, és így húsvét környékén még érdekesebb elgondolkodni azon, milyen értékek mentén próbálják ezek a férfiak irányítani a katolikus egyházat, s milyen erkölcsi és személyes dilemmákba ütköznek.

hirdetés

3. Elveszett lányok

Szintén a Netflixen látható ez a misztikus thriller, amit a műfaj kedvelői biztosan bírni fognak. A sztori szerint amikor Mari Gilbert, egy középkorú nő lánya eltűnik, a rendőrség passzivitása arra motiválja a nőt, hogy maga kezdjen el nyomozni, s rögtön bele is fusson több mint egy tucat meggyilkolt szexmunkás esetébe.  

4. Kill Chain - Kiberháború az amerikai választásokon

Ez az egész estés dokumentumfilm az HBO Go kínálatában látható, s alkotóit az érdekelte,  mennyire biztonságos a választásoknál alkalmazott informatikai technika, és bemutatják, mennyire védett a külső behatolásoktól a szavazási rendszer. Az máris biztos, hogy a 2016-os elnökválasztás alapján a 2020-as választás is veszélyben van. Hátborzongató tényekre derül fény, például hogy vannak veszélyes programok a rendszer egyes részeinek megbolygatására, egészen a szavazólapokig.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
megacsendis-cim.jpg

Premier: Müller Péter Sziámi, Polgár Péter és Takáts Eszter közös dala

A „Még a csend is” című számhoz karanténklipet is készítettek, amit mindenki a saját otthonában rögzített.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Müller Péter Sziámi és Polgár Péter 1992-től öt éven át játszottak együtt a Sziámi zenekarban. Sokak szerint ez volt a csapat "nagy korszaka", amihez olyan lemezek kötődnek, mint a Testből testbe, a Mr Pornowsky előkerül, az Olyan vagy!!!, vagy éppen a Tapasztalat című válogatásalbum.

Később is jó néhány közös dalt írtak, például Polgár Péter lánya, Odett számára, akinek zenekarában 10 évig ő maga gitározott, Müller pedig a szövegek többségét jegyzi. Ebbe a sorba illeszkedik az alább hallható szám, ami gyakorlatilag a járvány kitörése előtti utolsó nyugalmas napokban született.

Takáts Eszter és Müller Péter Sziámi kapcsolata sem új keletű, még közös zenekaruk is volt Catsandox néven. Bár ez végül csak rövid életűnek bizonyult, Péter ezután is figyelemmel kísérte Eszter munkásságát. Angyalduett címmel az AndFriends repertoárjában is szerepel egy szám, amit együtt énekelnek, „Angyalduó” néven pedig több koncertet is adtak kettesben.

Az újabb koprodukció azután merült fel, hogy Eszter Zala megyébe költözött egy kis faluba, Zalaegerszegtől nem messze, ahol Polgár Péter lakik. Ő januárban tartott egy szerzői estet, ahová Odett mellett mindkettőjüket meghívta.

Eszter vendégénekesként szállt be a „Még a csend is” című számba, és ez olyan jól sikerült, hogy rögzítették is hármójuk előadásában.

hirdetés

A dalhoz a jelenlegi lehetőségekhez alkalmazkodva "karanténklipet" is készítettek, mindenki a saját otthonában:

A „Még a csend is” mellesleg Müller Péter Sziámi januárban indult új projektjének része, melynek keretében elhatározta, hogy mindennap ír egy dalt, amiket sorra közzé is tesz YouTube-csatornáján. Ez a hetedik a sorban, de az első, amit a nagyközönség is hallhat.

Összesen már közel száznál jár, ezeket április második felében kezdi el megjelentetni.

A megírt dalok persze idővel még sokat változhatnak: pontos hangszerelésük nincs is, csak a szöveg, az énekdallam és a prozódia készül el, amit aztán attól függően lehet alakítani, milyen formáció repertoárjába kerül be.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!