hirdetés
onyxgourmet.jpg

Sör és kenyérvég: Az idei Gourmet fesztivál nem egyszerű sztárjai

Végigettük a kínálatot, elmondjuk, mik voltak a kedvenceink!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 18.


hirdetés

Sör és kenyérvég. Na és persze a paprika, de ez a kettő együtt sokkal drámaibban hangzik a régió legnívósabb magas gasztro-fesztiválján. De legyünk pontosak: sör, paprika és sercli a pontos tematikái az idei Gourmet fesztiválnak. Utóbbi talán némi magyarázatra szorulhat, a sercli jelenthet kenyérvéget, megpirult tésztavéget, és marhafartőt is.

Mivel az előző kettőt borzasztóan egyszerű beépíteni egy tonna fogásba, azt gondoltam volna, hogy a sercli lesz a mellékszál az idén, de tévedtem, a csokin keresztül, a fagylalton át egészen a tányérig mindenbe bele tudták építeni a kreatív séfek ezt a deviáns alapanyagot is.

No de mielőtt felsorolnám mik voltak az idei kedvenceim, fontosnak tartom leszögezni miről is szól a Gourmet fesztivál, és miért nem para, ha elkérnek 2800Ft-ot egy falatnyi ételért. Ez nem egy disznótoros fesztivál, a cél nem a jóllakás, hanem pont az, hogy minél többet tudjunk kóstolni. És ha egy két Michelin csillagos étterem menüjéből 2800Ft-ért tudunk kóstolni, akkor bizony nagyon szerencsésnek kell éreznünk magunkat. Persze nyilván nem mindenkinek való ez, és legfőképpen nem mindenki pénztárcájának, de ha érzel valamit a gasztronómia iránt, akkor mindenképp kint a helyed a magyar gourmandok éves népünnepélyén.

Idén meglepően sok új étterem mutatkozott be a fesztiválon. Az egyik ilyen az ázsiai vonalat követő Aum, akik lerakták elénk azt a bizonyos ronda,de finom levest, aminek már nyoma marad az ízmemóriámban úgy is, hogy rühellem a kókuszt. Ez azért nagy érdem, mert ez a vörös currys kacsaleves rommá van tolva kókusszal. Ami külön meghatott, hogy találtam benne egy kis kacsanyelvet is, amihez még sosem volt szerencsém. A másik ételük, a préselt csülök papayasalátával is megért egy misét.

Szintén nemrég csapódott meteorként a budapesti gasztroszíntérbe a Laurel is, ahol olyan csodákat kóstolhattunk Mede Ádámtól és Ötvös Zsuzsannától mint a körömpörköltös bodag, vagy a malátás, sós karamelles "magnum", ami mellé úgy csúszott a barna sör, mint még soha.

A Société csapata még egy kis food style workshoppal is készült, ahol magunk díszíthettük fel a tányérunkat, de én inkább csak eltüntettem azokat magamban (mármint a tányért magát nem). Kecskesajt,római saláta,paprika és egy kacsagombócos,málnás kápiagazpacho hozta a paprika témát, a Mangalica sörhabbal és serclivel pedig az utóbbi kettőt.

Az Electrolux minden évben érkezik egy fogással, ami a belépőhöz kapott kuponnal ingyenes, ezáltal a legnagyobb sort generálják évről-évre. Idén egy a fogás egy "a világ legjobb paprikáit" felvonultató szendvics, ami meglepően királyra sikeredett.

A La Perle Noire már az elnevezésekben beindítja a nyáltermelést, ami kritikus szintet üt meg a fogások látványával párosítva. Füstölt piquillo paprika, sóska és málnavinaigrette felel a vegán szekcióért, egy elképesztő velős pirítós kalamansis paradicsomsalátával pedig a nagyon nem vegán szekcióért. Ami viszont mindent vitt, az a bundáskenyérben sült mangalica volt paprikás árpával.

Kicsit a vidéki ízek felé kanyarodva bevettük a Viator Apátsági étterem Omnibus nevű kis utánfutóját is, ahol málnás kacsatatárt kóstoltunk mustáros csicsókasalátával, és füstös sertéspofát paprikás knédlivel és tejfölös uborkahabbal.

A Babel standja elé remegő gyomorral érkeztem. Egyike annak a pár étteremnek az országban, ami még a bakancslistámon van, és most kapott egy Michelin csillagot is. Ha mindez nem lenne elég a legkedvesebb alapanyagommal érkeztek, ami a polip, ráadásul ez volt az az étel(mármint a polipos fogás, nem pontosan ez a verzió), ami után a Michelin ellenőr kihívta a séfet megdicsérni. És bár Gourmet feszt szemmel is kicsit parányi adaggal szolgáltak, az élmény örök. Sörben pácolt grillezett polip,paprika,serclimorzsa. Az összes téma pipa.

Az Esca csapata a grill tematikában mindig is brutális volt, és most sem okoztak csalódást a kacsaszív-nyársukkal, amit örökké tudtam volna enni. A másik fogásuk a Hortobágyi palacsinta is a faszénről érkezik, és egy olyan savanyú káposzta körettel, ami megszólal. Kissé rendhagyó elemként pedig bónusz csirkelábbal kérhető. Én összedobtam a két fogást egy tányérra a kapirgálóval együtt, és elkészült a legfinomabb káosz tálja az idei Gourmet-n.

Az Onyx pedig akkorát jött, hogy már el is fogyott ez a fogás. Abszolút nyertesek a tematika értelmezésében, ugyanis nem csak belekomponálták egy ételbe a sört,a paprikát, és a serclit is, de a sercli mindkét értelmezését is. Ez az étel a BBQ marhafartő,füstös paprika,sör,sercli. Az első sercli maga a marhafartő, a kenyérvéges értelmezése pedig a tányérban merül ki, ami egy általuk sütött kenyérvég. A kivitelezés, az ízek, és még az adag tisztességes mérete is 5-ös. Nem hiába az a két csillag na...

Egy világbajnok bélpoklosnak is sok lenne a teljes paletta végigevése, de a vállalkozó kedvűeknek van rá még másfél napjuk. Ha már viszont tényleg nem tudunk egy falatot sem letuszkolni a nyelőcsövünkön, érdemes rámenni a grandiózus italkínálatra is, akár egy kávéval indítva a Sunshine Dealer standjától, majd megkóstolni az új Hungária Zöld Veltellini pezsgőt, végül kilyukadni a Kreinbachernél, vagy a Gilvesy pincészetnél, vagy ahol éppen meglátod egy haverodat bemákolva, aki az alkoholban keresi már a kajakómából kifelé vezető serclivel kikövezett utat.

 


KÖVESS MINKET:




hirdetés
IMG_8928-másolata-2-1.jpg

Itt az idő, hogy elkészítsd a saját Magnum jégkrémedet! – teszteltük a helyet, ahol megteheted

Megnyitott a budapesti Magnum Pleasure Store, ahol elképesztően sok variációból állíthatod össze, milyen jégkrémet szeretnél.
Vass Adrienn - szmo.hu
2019. május 31.



Az 1989-ben alapított Magnum volt az első felnőtteknek ajánlott prémium jégkrém.

Napjainkban a márka világszerte több mint évi 1 milliárd jégkrémet értékesít,

és a jellegzetes, roppanós csoki mellett a különböző ízekkel való variálás teszi izgalmassá őket időről időre.

Ezen a nyáron azonban a budapesti közönség még egy extra szolgáltatásnak is örülhet, hiszen ma

megnyitotta kapuját a Magnum Pleasure Store,

ahol a vendégek különböző öntetek és 13 féle szórat közül válogatva, megalkothatják a saját Magnum jégkrémjüket.

A Magnum Pleasure Store koncepciója Párizsban született meg 2012-ben, és az idei szezonban Közép-Európában kizárólag Budapesten érhető el.

A sajtótájékoztatón Fördős Zé és Orosz Barbara mutatták be a koncepciót és készítették el saját kedvencüket.

 

Annak, aki kedvet kap hozzá, és hajlandó érte 1290 forintot fizetni, jópár döntést meg kell hoznia, míg eljut a végleges, személyre szabott jégkrémig.

A madagaszkári vaníliás jégkrémalap adott, de az, hogy milyen csokibevonatot választunk,  már rajtunk áll. Fehér-, tej és étcsokoládé közül választhatunk, majd jön a 13 féle szóratból a 3 legszimpatikusabb, aztán a háromféle öntet közül is választanunk kell, és végül egy fehér- vagy egy tejcsokoládés Magnum csokoládékorongot is biggyeszthetünk a művünk tetejére.

Félreértés ne essék, szerencsére nem nekünk kell mártogatni, mi csak válogathatunk a pult mögül, de így is izgalmas végigkövetni a folyamatot.

A mi munkánk leginkább abban merül majd ki, hogy posztoljuk a remekművünket és elfogyasszuk azt.

És ha már itt tartunk, a dupla csokis bevonat, valamit a feltétek miatt elég derék adag Magnum lesz a jutalmunk. Ne közvetlenül egy óriáshamburger után rendeljük be!

Jelenleg a kókusz chips, vörösáfonya, liofilizált málna, liofilizált eper, földimogyoró, almakocka, kandírozott narancshéj, karamellizált mogyoró, csokis cukordrazsé, csokoládé forgács, keksz, csokis gabonagolyó és fahéjas cukor (csak Budapesten elérhető) szóratok között válogathatunk, de az üzlet ízkínálata a nyár folyamán folyamatosan változni fog.

A Magnum Pleasure Store Budapest május 31-től szeptember 30-ig várja vendégeit az Allee bevásárlóközpontban hétfőtől szombatig 11 és 21 óra, vasárnap 11 és 19 óra között.


KÖVESS MINKET:



hirdetés
DSC_9377.jpg

Bitangjó kaják remek hangulattal – a legújabb/legjobb helyek Budapesten, amelyekért érdemes a zsebedbe nyúlni

Nagyszerű új helyek nyíltak tavasszal a városban, és ha hajlandóak vagytok fizetni a minőségért, nem fogtok csalódni!
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. május 20.



 

Mostanában igen óvatosak lettünk az új helyekkel kapcsolatban. Nem egy nyitásnál ültünk már ott lelkesen... majd egy év múlva törölhettük is ki a sorainkat a hirtelen bezáró étterem apropóján. Szóval ma már gondos kutatás és tesztelgetés után keressük csak fel a helyeket azzal a szándékkal, hogy írjunk róluk. Próbálunk aktuálisak lenni, de ez az óvatosabb hozzáállás nyilvánvalóan azzal jár, hogy nem tudunk nektek az legelső pillanatokról beszámolni. Viszont amint megbizonyosodunk róla, hogy kinccsel állunk szemben, elétek tárjuk a gyűjtést, pont mint most.

Ízlésről nehéz vitatkozni, de mi ki merjük jelenteni, hogy: Ezek a helyek jók! Nagyon jók!

Eredetiek, izgalmasak, kreatívak. Üde színfoltot képviselnek Pesten és Budán, és kívánjuk nekik, hogy tartsanak... örökké!

De persze ehhez kevesek a szavak. A vendégeken múlik majd, hogy hajlandóak lesznek-e fizetni az egyre gyarapodó minőségi helyekért.

Te hajlandó vagy mélyebben a zsebedbe nyúlni egy igazán jó helyen?

Laurel

Könyvesbolt, fine dining étterem, borbár, tapasbár, kávézó, rendezvényközpont, bortrezor... Igen, ez mind, egy helyen.

A Laurel és a hozzá Kapcsolódó Babérliget Könyvesbolt igazán zavarba ejtő dolog így első hallásra, hiszen ahol ilyen sok mindent akarnak egyszerre letolni a torkunkon, az általában őskáoszba fullad. A Laurel azonban működik. Valóban működik, és az egyes elemek nem zavarják egymást. Sőt!

A könyvesbolt polcai remek hangulatot teremtenek a kávézáshoz, de este sem zavarnak be, amikor a felső rész átlényegül borbárrá. Az alsó szint pedig térben olyannyira elkülönül a többitől, hogy a lassú vacsorára vágyók nyugodtan figyelhetik a séfek munkáját egy ablakon keresztül.

Minden elemnek megvan a maga szerepe, de mégis kapcsolódik egymáshoz, és nagyjából ugyanazt a típusú embert szólítja meg. Az egész olyan lazán elegáns, az a bizonyos casual.

És természetesen az egész komplexum lelke az étel, ami már az első látogatásunkkor térdre kényszerített minket. Mede Ádám séf minden fiatalos lendülete és kreativitása benne van a fenti tapasbáros és a lenti fine dining étlapban is. Ha azonnal a mélyvízbe vetnétek magatokat, nevezzetek be egy komplett degusztációs menüre (akár vegán verzióban!), de ha csak tapogatóznátok, akkor kérjétek ki a lassú borozás legtökéletesebb kísérőjét, a sertés körömpörköltet bodaggal.

Még egy óriási pozitívumot ki kell emelnem: Ez az a hely, ahol az édes vonalat is komolyan veszik. Ötvös Zsuzsanna személyében olyan cukrász van a csapatban, hogy a tányérdesszertek szinte már könnyeket csaltak a szemünkbe. Nekem még epret, tökmagot és paradicsomot nem hozott így harmóniába senki.

 

Facebook: Laurel Budapest

Kertész utca 29.

http://www.baberligetbudapest.hu

NYITVATARTÁS:

Hétfőn és Vasárnap zárva.

Könyvesbolt és a kávézó:

Keddtől szombatig: 9:00-17:00

Bor- és tapas-bár:

Keddtől szombatig: 17:00 - 00:00

Étterem:

Keddtől szombatig: 18:30 - 0:00

Felix

Az Ybl-gépház kioszkjának reneszánsz stílusú épületében új fejezet kezdődött. Az eredetileg vízház, később szórakozóhely, kaszinó és kávézó épülete most a csúcsgasztronómiába fordult át, és megszületett a FELIX.

A Várkert Bazárt is tervező Ybl Miklós egyetlen fia, Félix inspirálta a hely tulajdonosait a névadásban, és a hangulat remekül egyensúlyoz múlt és jelen között. Az épületből áramló történelem szilárd alapot ad egy ilyen maximálisan trendi étterem működtetéséhez. Megadja azt az elegáns körítést, ami ünneppé varázsolhat egy étkezést.

Bár az étterem reggelit is kínál, nehezen tudom elképzelni, hogy csak úgy berohannék ide egy virslire. A belső design és a személyzet is lelassításra ösztönzi az embert. Ide egy igazi brunchra tér be aki jót akar.

A séf az a Kovács Árpád, akit én tűzön-vízen át követek, és még mindig igazam van. Az ételek az otthon ízeiből építkeznek, de kivitelezésükben, megjelenésükben végül sokkal többet adnak.

Csirkepaprikás, de fenségesen. Aranygaluska, de úgy, ahogy azt egy uralkodónak tálalnád fel. És az a magyar tarkából készített steak... önmagában is bitangjó eledel, de itt olyan és annyiféle köret kerülhet mellé, hogy a tapasztaltabb gasztrósnak is leesik az álla.

Próbálok én a Felixről érthetőbben és egyszerűbben beszélni, csak sajnos az lehetetlen, mert ez művészet!

 

Facebook: Felix Kitchen&Bar

Ybl Miklós tér 9.

https://felixbudapest.com

NYITVATARTÁS:

7:30 - 00:00

Cacao

Nemrég Cacao néven pékség nyílt az Émile földszintjén. És nekem ez működőképes koncepciónak tűnik.

Az Émile Ház intenzív útkeresésben van, de ez becsülendő dolog. Meg akarják találni azt a felállást, amire a budaiaknak leginkább szükségük van. És a felső szinten található étterem mellett bőven maradt kihasználatlan tér, ami abszolút ideális környezetet biztosít most egy pékségnek.

Friss, helyben készült péksütemények, kovászos kenyerek, szendvicsek, egészséges reggelik és smoothie-k várják a reggelizni, dolgozni, töltődni vágyókat. Be lehet ugrani csak egy elviteles finomságért is, de azért érdemesebb leülni és kihasználni, hogy Budapest egyik legszebb teraszán kávézhatunk.

A pékárú a Gerbeaud termelőműhelyében készül, és a kávé Molnár Attila, négyszeres barista bajnok, One Eleven névre keresztelt speciality kávépörkölőjéből érkezik.

Nem tudom, hogy létezett-e eddig a luxus péksütiző fogalma, de én ezt ítélném most oda a Cacaonak. Ezek ugyanis nem azok a fojtogatós, gyomronrúgós, tisztatésztaseholtöltelék termékek, hanem pont az ellenkező oldal: kisebbek az átlagnál, de sokkal markánsabb ízzel rendelkeznek és minden harapásból érezni a minőségi összetevőket és a harmóniát.

Szóval ezek azok a finomságok, amikkel csak egy kicsit csalunk, de nagy élvezetben részesülünk.

 

Facebook: Émile - Cacao

Orló utca 1

https://emile.hu/cacao

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 7:00 - 19:00

Szombat: 8:00 - 19:00

Vasármap: 8:00 - 18:00

Schrödinger Macskája Pub

A Hard Rockot, a Zinget és a Hildát is megjárt tulajdonosnak ez az első, saját helye, és rögtön egy olyan névvel nyitott, amire fel kellett kapnunk a fejünket.

A Schrödinger Macskája azt a vonalat képviseli, ami ha rajtam múlna, egy az egyben leváltaná az olcsó és rossz minőségű kocsmákat. Korrekt italválaszték, hozzáértő pultos, remek belső design.

Nyilván nem kettőhúszért kapsz öt cent vodkát, de szerencsére úgy tűnik, hogy egyre több ember nyitott a mértékletes és minőséget is figyelembe vevő alkoholizálásra.

Azért itt is meg lehet borulni 2-3 gin-tonic után, vagy némi rum és sör keverékétől... de a Kertész utcában, a bulinegyedtől nem túl távol (ugyanakkor pont elég közel) talán több esély van az értelmes eszmecserére. Ezek azok a helyek, ahol nem a zenét túlüvöltve kell kommunikálni, és ahol talán ismerkedni is érdemes a szomszéd asztallal.

 

Facebook: Schrödinger Macskája Pub

Kertész utca 42-44.

NYITVATARTÁS:

Keddtől szerdáig:  17:00 - 00:00

Szerdától szombatig: 17:00 - 01:00

+ 1

Pad Thai

A Pad Thai nem új és nem is annyira luxi, mint az előző négy versenytárs (bár azért olcsó kategóriás étkezdének sem mondanám), de mindenképpen bele akartuk passzítani ebbe a listába, mert remek példa arra, hogy van az a koncepció, ami nálunk is megél, és közben nem felejt el minőségi alapanyagokkal dolgozni.

Ráadásul egy csomó újdonság van most feléjük.

Például a borivók kedvére tettek, amikor a hónap elején bevezettek a kínálatukba 4 új Kristinus bort, amelyek remekül passzolnak az ázsiai ízekhez, és a növényi étrenden lévők örömére az egyik tétel még vegán is!

A vári dűlőben szüretelt sárgamuskotály készítése során semmilyen állati eredetű anyaggal nem érintkezett, ízében pedig virágos és citrusos jegyeket hordoz. Nem csak a vegánok fogják szeretni, ebben biztos vagyok!

A másik hír pedig még kissé ködös, hiszen a házhoz szállítás pontos napja még nincs kihirdetve... de lesz, ígérik hogy lesz. Nem is olyan sokára!

https://www.padthaiwokbar.com 


KÖVESS MINKET:





hirdetés
DSC_6346-1.jpg

Húsevőként is degeszre ettük magunkat a Vegan Gardenben

A Vegan Garden második éve üzemel a Dob utcában, a Rácskert szabadtéri placcán, és a felhozatal erre a szezonra kissé át is alakult.
Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. május 01.



Ha megszakadok sem értem, hogy mi a bajuk a húsevőknek a vegánokkal (fordítva még talán...). Nyilván nem lehet és nem is kell senkit kényszeríteni, hogy mit egyen vagy mit ne egyen, de a lehetőségek gyarapodásának csak örülni kell.

Tegyük fel, hogy van némi eszed, és érted, hogy nem tesz jót se a földnek, se neked, ha megállás nélkül húst zabálsz. Tegyük fel, hogy azért néha beiktatsz egy-egy napot, amikor nem tömöd a parizert. Vagy tegyük fel, hogy elsétálsz egy kert előtt, ahol helyes food truckok állnak, betérsz egy hambira, és nem játszod el, hogy a marhapogácsa nélkül már élvezni sem tudod az ízeket.

Tegyük fel... tedd meg! Ha másért nem, hát azért, mert izgalmas, új, más és finom. És ennyi akkor is bőven elég kell, hogy legyen, ha "tegyük fel", leszarod a bolygót.

A Vegan Garden második éve üzemel a Dob utcában, a Rácskert szabadtéri placcán, és a felhozatal erre a szezonra kissé át is alakul. Páran kiköszöntek, de jöttek is helyettük kellemes újoncok. Lássuk, miből lehet választani a belvárosi vegánmekkában.

Vexicana

Ez az a hely, ami húsevőként is a legkönnyebben csúszik. Ha nem mondom, észre se veszed, hogy szejtán ragura van a marha kicserélve, csak tömöd a ízletes chimichangát és burritót. A sok fűszertől ismerősen hat a dolog, és a rizs, bab meg kukorica telít is rendesen.

És van egy szósz, egy titkos paprikás mártogatós, ami végképp megborított minket. Azt mindenképpen vadászd le, ha jót akarsz.

Facebook: Vexicana

Las Vegan's

Ha szereted a jó burgert, akkor ezt is imádni fogod! Szerintem pont mindegy, hogy miből van az a sajt, ha ilyen gyönyörűen nyúlik. És aki nekem azt próbálja beadni, hogy a gombás pogácsától nem esik szerelembe azonnal, az hazudik... vagy nem szereti a gombát... de akkor meg ott van a répás!

A köretek is emberesek és ízletesek. A fokhagymás mártogatós + édeskrumpli kombó egy komplett ebéd is lehet.

Facebook: Las Vegan's

Kristóf's Kitchen

Steiner Kristóf a magyar vegánok újkori JézusKrisztiusSzupersztárja! És higgyétek el, nem véletlen a rajongás. A Kristóf receptes könyveiben található fogások valóban működnek. És mivel világlátott ember, sok olyan ízt és hangulatot mutat, ami nekünk nem hétköznapi, de pont ettől érdekes.

A Vegán Gardenben az ő kicsikocsija a legmenőbb újdonság!

A gombás ragu kifogott rajtam, így esőben futva mentettem végül haza, mert bűn lett volna egy morzsát is kidobni belőle.

Facebook:

Kristóf's Kitchen

Kürtős Legenda

A kürtőskalácsot ismeritek, ugye? Megnyugtatlak titeket, a vegánosítás semmit nem változtatott az eredményen. Ráadásul itt színes, unikornisos kalácsot is lehet kérni. Szóval ha nem félsz a liszttől és a cukortól, boldog gyerekként majszolhatsz egy ilyen hungarikumot.

Facebook: Kürtős Legenda

Az anyaintézmény, a Rácskert alkalmas kávézós-limonádézós ücsörgésekre is, nem kell feltétlenül a félelmetes zöldségekből enni.

Lehet mindenmentes fagyit is majszolni (B’ nice), amivel a meleg, nyári napok élményét is teljessé tehetjük, és bulikompatibilis is a hely, hiszen például a sör is lehet vegán...

Vegan Garden

Dob utca 40.

Nyitva minden nap: 11:00-23:00


KÖVESS MINKET:




hirdetés
DSC_8263.jpg

Sörrel, borral, levendulával érkezik a nyár - júniusi gasztro programajánló

Most következő válogatásunkban a tuti tippeket és a megbízható rendezvényeket szeretnénk ajánlani nektek, hogy bölcsen tudjátok elkölteni a szórakozásra félretett pénzeteket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 31.



Ti is voltatok már rosszul szervezett fesztiválon? Éreztétek azt, hogy feleslegesen utaztatok el a helyszínre, hogy le lettetek húzva? Mentetek haza szomorúan ahelyett, hogy feltöltődtetek volna?

Most következő válogatásunkban a tuti tippeket és a megbízható rendezvényeket szeretnénk ajánlani nektek, hogy bölcsen tudjátok elkölteni a szórakozásra félretett pénzeteket.

Nem fogok nektek hazudni, képtelenség eljutni az összes jó rendezvényre, így mi sem tesszük tiszteletünket mindegyiken, DE a rutin beszél belőlünk. Sok év gasztronómiában töltött munkálkodás után az ember már ki tudja szűrni a kóklereket, akik sajnos évről évre képviseltetik magukat valamilyen formában. Aki pedig nem ért hozzá, simán beválaszthat egy olyan rendezvényt/fesztivált, amiről csak a helyszínen derül ki, hogy pofátlan pénzlehúzás.

Válogassatok a most következők közül programot. Ezek a szervezők és helyek sokéves vendéglátós tapasztalatukat teszik bele a projektekbe, hogy ti a lehető legjobbat kapjátok.

Csak olyanokat ajánlunk, akiket jól ismerünk és akikekkel nekünk is volt már tapasztalatunk.

Innentől kezdve már csak az időjáráson és a ti jókedveteken múlik a dolog. De egy kis eső vagy egy picit hosszabb sor az illemhely előtt véletlenül se rontsa el a napotokat. Ha már ott vagytok, élvezzétek a szabadidőt és a finom illatokat, ízeket!

VIII. GERE Jazz Fesztivál

Előre kell tennem ezt a programot, mert ha gondolkodnátok abban, hogy Villány felé veszitek az irányt, villámgyorsan kell szállást kerítenetek... És előreveszem, mert abba a szerencsés helyzetbe vagyunk, hogy pár héttel a fesztivál előtt járhattunk a helyszínen és láthattuk, hogy milyen idilli környezetet népesítenek majd be a szórakozni vágyók.

Mind a jazz, mint pedig az elegáns környezet garantálja azt, hogy ez a fesztivál kissé különbözzék a többitől, na meg a remek Gere borok... azokat gondolom nem is kell bemutatni senkinek!

Időpont:

Jún. 14., 10:00 – jún. 15., 23:30

Helyszín:

Villány: Gere Attila Pincészete

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Ezek csodás terek népesülnek majd be a fesztivál idejére:

Belvárosi Sörfesztivál

Kifejezetten örülünk annak, hogy a Sörfesztivál már nem a Várban van, hanem a Szabadság térrel költözött. Szintén öröm, hogy nincs belépő, csak egy poharat kell megváltani. Ez környezettudatosabb mód, és sokkal jobban esik üvegpohárból a sör, mint azokból a béna eldobhatókból.

Lesz zene és brutális választék. Mi tavaly is remekül éreztük magunkat kinn.

Időpont:

Jún. 5., 11:30 – jún. 10., 23:55

Helyszín:

Szabadság tér

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Botellón Budapest - Hey June!

"Mi a Botellón Budapest? Szép időben elfoglaljuk a város egyik pazar pontját, hogy dumáljunk, vegyüljünk és mulassunk a megszokott helyzetektől, bároktól és klubboktól függetlenül.

Mi biztosítjuk a zenét, a poharakat és a szemeteseket - kérünk Kérünk, te is vigyázz a környezetre!

Hozzatok magatoknak inni és legfőképpen nyitottságot! Ez egy non-profit, kötetlen csúcstalálkozó, célunk csak a jó hangulat."

Időpont:

2019. június 6., csütörtök, 18:00–23:59

Helyszín:

Eiffel tér

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Tokaji Bornapok 2019

Tokaj minden évszakban csodás, de egy zenével összekötött nyáresti borozás végképp szerelembe ejtheti az embert.

Hosszú hétvége is lesz, jó idő is lesz (reméljük). Szakadjatok ki kicsit a pörgésből.

Időpont:

Jún. 7., 10:00 – jún. 10., 22:00

Helyszín:

Tokaj

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Egytőről borozás a teraszon

Mindenképpen szerettünk volna egy kisebb rendezvényt is a válogatásba. Ha a nagyobb gasztrofesztiválok nem kedvelitek a tömeg miatt, fizessetek be egy ilyen kisebb, barátságosabb borkóstolóra.

"Kárpát-medencei borokat kóstolgatós, vidám és kötetlen teraszbuli. Az (immáron) 8 Egytőrőlös Borbáron, illetve a 2 velünk együttműködő új borászon kívül, itt lesz velünk Attila Pálffy és Csaba Sebestyén is, hogy a korábbi évjáratok borait, a 2016-os Kékfrankost, a 2017-es Olaszrizlinget és 2017-es Kadarkát is meg tudjátok kóstolni ezen a különleges estén."

Időpont:

2019. június 13., csütörtök, 18:00–23:00

Helyszín:

0,75 bistro

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

4. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2019

Több mint negyedszáz kiállító – köztük a Bocuse d’Or idei szakácsversenyén 12. helyen végzett Adam Pohner séf – ételeivel is találkozhat a közönség június 14. és 16. között a debreceni Nagyerdőben, a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon. A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

Időpont:

Jún. 14., 11:00 – jún. 16., 19:00

Helyszín:

Debrecen: Békás tó

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Gasztrohegy extra - Tapasok éjszakája

9 vendéglátóhely és a Badacsony utánozhatatlan nedűi, hangulata. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, hogy teljes legyen az élmény.

"Nyárra egy extra alkalommal készülünk, egy este erejéig a tapasok lesznek a középpontban: finom falatok, kóstolók helyi alapanyagokból, tökéletesre hangolva. Minden résztvevő helyen több tapast is kóstolhattok, érdemes hát nekiindulni, és bejárni a hegyet!"

Időpont:

2019. június 21., péntek, 18:00–0:00

Helyszín:

Badacsony

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Pezsgő Június Nagykóstoló

Az év legnagyobb pezsgő kóstolója – idén 5. alkalommal!

200 pezsgő, cava, crémant, prosecco, franciacorta, Sekt és újvilági pezsgőkóstolója egyetlen jeggyel

60 champagne a különteremben

30 hazai és 60 nemzetközi márka

2 izgalmas mesterkurzus

Ingyenes előadások

Időpont:

2019. június 22., szombat, 14:00–22:00

Helyszín:

Corinthia Hotel Budapest

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Pannonhalmi Levendulanapok 2019

Több helyen van az országban levendulás, de mi Pannonhalmában bízunk igazán. A környék varázslatos arcát mutatja ilyenkor, és a gasztronómiára sem lesz panasz.

"Júniusban ismét Pannonhalmi Levendulanapok, ahol betekintést nyerhettek az apátsági levendulatermesztés mindennapjaiba és hogy fokozzuk az élményt, a rengeteg program mellett, idén szedd magad akciót hirdetünk!"

Időpont:

Jún. 24., 11:00 – júl. 7., 20:00

Helyszín:

Pannonhalmi Főapátság

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Szent György-hegy hajnalig / 2019.

A Balatonra is érdemes leutazni, vagy ha már arra jártok, jó eséllyel találtok hétről hétre izgalmas programot.

"A Szent György-hegy számunkra minden nap egy csoda, ezt szeretnénk megmutatni Nektek is. Ezen a napon együtt nézzük végig a naplementét, járjuk be a hegyet borospoharakkal a kezünkbe, fedezzük fel a pincéket és a titkos helyszíneket, hallgatunk bele a jazz-koncertekbe, révedünk bele az éjféli tábortüzekbe, kóstolunk bele a hegy gasztronómiájába, aztán ünnepeljük a napfelkeltét és egy új nap eljövetelét."

Időpont:

Jún. 1., 16:00 – jún. 2., 4:00

Helyszín:

Balaton: Hegymagas

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events

Rosalia 2019 | Rosé és Pezsgő Liget

A Városligeti rozézás igazi nyárindító hangulatba hozza az embert. Budapest egyik legszebb ligetében borozni tényleg páratlan élmény.

A szervezők minden évben egyedi poharakkal rukkolnak elő, és az idei logók talán az eddigi legszebbek és legkreatívabbak.

Időpont:

Máj. 31., 14:00 – jún. 2., 21:00

Helyszín:

Városliget

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x