hirdetés
nyiregy-1000x549.png

Soha nem fog teljesen felépülni a nyíregyházi mészárlást túlélő férfi

Bár a fél oldalán lebénult férfin segített a rehabilitáció, maradandó sérüléseket szerzett a tragédiát követően.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 15.


hirdetés

A Ripost információ szerint soha nem fog felépülni a férfi, akit 2016-ban a Sátoraljaújhelyen dolgozó orvos, Dan Stamatiu lőtt fejbe a feleségével együtt a hétéves ikergyerekeik szeme láttára. R. László túlélte a támadást, ám felesége, Mária belehalt a sérüléseibe.

A férfi koponyáját plasztikázták, az esetet követően pedig egyik oldalára lebénult.

Ügyvédje azt nyilatkozta, hogy a sikeres rehabilitációt követően most már csak a bal karját nem tudja mozgatni, de az agysérülése következtében beszédhibás lett.

A fizikai fájdalmakon túl, az eset hatalmas lelki trauma mind a férfinek, mind a gyermekeinek.

A nagyváradi férfi elfogásáról és az eset körülményeiről itt számoltunk be bővebben.

Az augusztus 31-én történt tragédiát követően a román férfi Romániába menekült, ahol a hatóságok egy nappal később, Kolozsváron fogták el a férfit. Stamatiu azonban csak most szeptemberben került Magyarországra, ugyanis szülőhazájában is körözték a férfit illegális fegyvertartás és fegyvercsempészet miatt, így előbb Romániában töltötte a 3 éves börtönbüntetését.

Dan Stamatiu elmondása szerint azért ölt, mert Mária, akivel viszonya volt visszautasította, mielőtt komolyra fordult a dolog, ám a férj cáfolta a férfi állítását arról, hogy viszonyuk lett volna és azt mondta, hogy a visszautasítást nem tudta elviselni az orvos.

A román férfi védőügyvédje szerint ügyfele megbánta tettét, és szeretné valahogyan kárpótolni a családot. Dan Stamatiu több, mint egy hónapja tartózkodik az országban, vallomást még nem tett.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bela.jpg

Pásztor Béla rekorder, 75%-ot kapott Veresegyházon, 54 éve irányítja a települést

1965-től tanácselnök volt, 1990-től polgármester.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Ismét a független Pásztor Béla lett Veresegyház polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után - írja az MTI. Pásztor Béla 81 éves és 54 éve irányítja a települést.

1965-től tanácselnök volt, 1990-től polgármester. Ez rekordnak számít, ilyen hosszú ideig még senki nem vezetett egy települést az országban. A polgármester a közösségért végzett több évtizedes munkájáért idén Magyar Örökség díjat kapott.

A jelöltek sorrendje:

1. Pásztor Béla (Független) - 75,53 százalék (5228 szavazat)

2. Simon Tamás (FIDESZ-KDNP) - 18,55 százalék (1284 szavazat)

3. Veres Károly (Független) - 5,92 százalék (410 szavazat)


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
nyiregy-baleset.png

Fiatal anyuka halt meg a nyíregyházi mentőbalesetben - párja már a lánykérésre készült

A 31 éves Heninek esélye sem volt túlélni az ütközést, szerelme, a sofőr zúzódásokkal megúszta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 15.Szörnyű tragédia történt hétvégén Nyíregyházán: mentővel karambolozott egy autó, a balesetben egy 31 éves nő meghalt.

A baleset a Pazonyi út és a Törzs utca lámpás kereszteződésében történt. A Renault Cliót vezető sofőr nem vette észre a megkülönböztető jelzést használó mentőautót, eléhajtott a kereszteződésben, írja a Blikk. A lap úgy tudja, a szürke autó zöld jelzésen haladt, amikor ütköztek.

Nemcsak a kocsi, de a mentőautó is totálkáros lett, még a kerekei is kitörtek a helyükről.

A Blikk megszólaltatta a Renault sofőrjét, Dominikot, Henrietta párját. Azt mondta: a mentő nem használta a szirénáját, csak a fényjelzést, ezt pedig nem is látták.

Ő maga zúzódásokkal ugyan, de túlélte a balesetet, azonban

szerelme a helyszínen meghalt. Mint kiderült: meg akarta kérni a kezét.

Lánya halálhírére Heni édesanyja sokkot kapott, a nő testvére pedig teljesen kikészült, miután a baleset helyszínén holtan látta, mondta el a lapnak egy ismerősük.

Heni korábban néhány évig házasságban élt kislánya apjával, ám később elváltak. A férfi Angliában volt a tragédia pillanatában, de volt párja halálhírére azonnal hazajött.

A rendőrség eljárást indított, egyelőre vizsgálják, kinek a hibájából történt a baleset. A mentők arról tájékoztatták a Blikket, hogy kollégájuk vasárnap este egy sztrókos esethez sietett, az autóban használta a megkülönböztető jelzést.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
domokos-agnes-dk-kepviselojelolt.jpg

Orbán Ráhel hasonmása megnyerte egyéni választókörzetét

Domokos Ágnes az ellenzék közös jelöltjeként indult Óbuda-Békásmegyer 15. számú körzetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Domokos Ágnes, a Demokratikus Koalíció színeiben indult a képviselőségért Óbuda-Békásmegyer 15. számú körzetben az őszi önkormányzati választáson, amit végül meg is nyert - írja a 168 Óra.

Az ellenzék közös jelöltje korábban azért is kapott nagyobb figyelmet, mert

a róla készült plakátképeken kísértetiesen hasonlít Orbán Viktor lányára, Orbán Ráhelre, és ezt rendszeresen meg is jegyezték neki.

Domokos Ágnes

Domokos Ágnes updated their profile picture.

"Állandó poén tárgya a környezetemben, hogy hasonlítok Orbán Ráhelre, de szerencsére a külsőségeken kívül nincs hasonlóság"

- mondta korábban a képviselő.

Domokos Ágnest kerületi lakosként a helyi választókerületi elnök kérte fel, hogy induljon a választáson. Állítása szerint a kiválasztásában nem játszott szerepet az, hogy hasonlít Orbán Ráhelre, és a plakáton sem játszottak rá külön erre.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
pinter.jpg

Időközi parlamenti választás lesz Dunaújvárosban

Az új polgármester lemond képviselői mandátumáról. Pintér Tamás büszke arra, hogy a helyi ellenzék minden választókerületben győzni tudott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.A dunaújvárosiak igazságérzetének tulajdonítja győzelmét Pintér Tamás, aki az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként a szavazatok 56,36 százalékát (10 159 szavazat) szerezte meg vasárnap - írta az önkormányzati választások napján az MTI.

Nagy fölénnyel nyert az ellenzéki összefogás jelöltje - a Rajta Újváros! egyesület színeiben induló politikus 56-41-re győzte le a város eddigi fideszes polgármesterét, Cserna Gábort. Ez lett az eredmény:

Pintér Tamás most a Jobbik országgyűlési képviselője, így a jogszabály alapján döntenie kell, melyik posztot választja.

Az Indexnek azt mondta: nem kérdés, hogy polgármesterként folytatja, és lemond parlamenti képviselői mandátumáról.

Mindez azt jelenti, hogy időközi parlamenti választás lesz a városban, ugyanis Pintér volt tavaly az egyetlen jobbikos, akinek sikerült egyéniben győznie. Pintér úgy fogalmazott: büszke arra, hogy a helyi ellenzék minden választókerületben győzni tudott.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!