hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Sírógörcsöt kapott az egyik Dózsa György úti áldozat édesanyja, miután kiderült: M. Richárdot kiengedték
A balesetben meghalt egyetemista fiú édesapja szerint az a legdühítőbb, hogy a gázolóról lekerült a nyomkövető is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 11.


hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy betegsége és a rá váró műtét miatt megszüntették a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd letartóztatását. Lekerült róla a nyomkövető is. Budapest és Pest megye területén bűnügyi felügyelet alatt áll, ezen belül szabadon, korlátozás nélkül mozoghat.

A 24.hu-nak nyilatkozott M. Richárd egyik áldozatának, egy egyetemista fiúnak a családja. M. Dávid édesapja azt mondta: felfoghatatlan mindez azok után, hogy az ügyész több mint 7 év fegyházat kért a gázolóra.

"A nejem is teljesen összetört. Mondtam neki, hogy ne sírjon, mert nem tudunk vele mit kezdeni, de hiába. Azóta sír, hogy elolvasta a hírt", idézi a férfi szavait a lap. Mint kiderült, őt leginkább az háborítja fel, hogy még a nyomkövetőtől is megszabadult M. Richárd.

"Remélem, hogy nem a szíve fáj és csak meg akar pattanni az országból. Így legalább egy életen át üldözhetjük és tízszer akkora büntetést kap majd, ha elkapják. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen bűnözőről leveszik a nyomkövetőt. Honnan fogják tudni a hatóságok, hogy merre jár és villamossal utazik, vagy éppen megint kocsival száguldozik veszélyeztetve ezzel újabb ártatlan emberek életét? Erre nincsenek szavak", magyarázta az édesapa.


KÖVESS MINKET:

Tilos lesz a munkahelyi gépeken a magáncélú internetezés
Nem lehet majd használni a Facebookot, viszlát, csetelés!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Az Európai Unió adatvédelmi szabályozása miatt változhat a munkahelyi számítógépek használatának szabályozása. Egy új törvényjavaslat alapján módosul majd a munka törvénykönyve, és tilos lesz a munkáltatótól a munkavégzésre adott számítógép magáncélú használata.

A blokkk.com beszámolója szerint az Országgyűléshez nemrégiben benyújtott törvénymódosítás úgy szól, hogy a munkavállaló a rendelkezésére bocsátott számítástechnikai eszközt kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja, mivel a magánélet nem ellenőrizhető. Tehát a munkáltató az átadott számítástechnikai eszközön tárolt adatba az ellenőrzés során addig tekinthet be, ameddig el nem tudja dönteni, hogy az adat magáncélú adat-e. Így tehát meg lehet tiltani minden magáncélú használatot.

A munka törvénykönyve jelenleg csak a távmunka esetében szabályozza a céges számítógép használatát, mégpedig úgy, hogy a munkavállaló kizárólag a munkavégzéséhez használhatja a gépet. Ezt a korlátozást pedig akár ellenőrizheti is a munkáltató - írja a Blokkk.com.


KÖVESS MINKET:Tizenkét év után hírt kapott elrabolt lányáról a kétségbeesett magyar édesanya
Hétéves kora óta nem láthatta gyermekét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Tizenkét külön töltött év után Dancs Andrea hírt kapott elrabolt lányáról, Leiláról, akit jordán édesapja szakította el az anyjától a gyerek hétéves korában, 2007 augusztusában. Mint a Blikk beszámolt róla: a magyar nő és jordán férje között azután kezdődtek a gondok, hogy megszületett a kislányuk, elhidegültek egymástól.

"A férjem apja haldoklott, így megkért, hadd köszönjön el tőle a kislány. A repülőjegyeket is megvette. Nem is sejtettem, hogy esze ágában nincs visszaengedni őt velem" - mondta a nő a lapnak. A jordániai Ammanban a férfi családja hetekig fogva tartotta Andreát és Leilát. Az asszony családja már kerestette őket, illetve a magyar nagykövetség is tett lépéseket.

Végül kiszakították a kislányt édesanyja kezéből, és elvitték. "Kényszerítettek, hogy írjak alá egy arab nyelvű papírt, amiről nem is tudtam, micsoda. Később derült ki, hogy a válási irataink. Szó szerint meg kellett szöknöm onnan" – mondta a Blikknek az édesanya. "Minden vágyam az, hogy egyszer meglátogassam, aztán elmondjam neki, mennyire szeretem. Azt hiszem, ott halnék meg a boldogságtól a nagylányom karjai közt" - tette hozzá.

Tizenkét év telt el azóta, és a csodával határos módon most sikerült Andreának Leiláról hírt kapnia. "Annyit tudok, hogy nem adták még férjhez. A forrásom szerint hiányzom neki, sokat sírt utánam" – mondta az édesanya a Blikknek. A nő időközben új életet kezdett, és Leilának egy új párkapcsolatból testvére született.

A Blikk azt írja: a muszlim törvények szerint a váláshoz elegendő annyi, hogy a férfi háromszor kimondja: „Elvált vagy”. Az Európai Bíróság 2017-es döntése szerint azonban Európában ez még nem elegendő a házasság felbontásához, azt hagyományos törvényszéknek kell kimondania.

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Kertészekre rántott fegyvert egy nagymama Kőbányán
Azt hitte, hogy be akarnak törni hozzá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Nem mindennapi történetről számol be a Ripost: kertészek dolgoztak egy nő udvarában, aki pedig azt hitte, hogy betolakodók, és el akarta zavarni őket. Ijedtében a rendőröket is ráhívta a saját lányára.

Az eset után egy szemtanú is nyilatkozott a lapnak:

„Vasárnap délután kint pakolásztam az udvaron, annyira jó idő volt. Ekkor láttam meg János feleségét a teraszon, egy géppisztollyal a kezében... - mesélte el a környék egyik lakója a Ripostnak.

A nő két kertészfiúra szegezte a fegyvert, akik a sövényt metszették a kertben, ő pedig azt hitte, be akarnak törni hozzájuk és rájuk támadni a hatalmas szerszámokkal. A munkásokat a nő lánya bízta meg, de az anyjának elfelejtett szólni róla.

Az idős asszony annyira megriadt, hogy a rendőröket is kihívta, és csak nagyon sokára sikerült tisztázni a félreértést.


KÖVESS MINKET:

Szinte tavasz van – de meddig tart még a napos idő?
Hidegfront érkezik, csökken a hőmérséklet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Kedden derült vagy gyengén fátyolfelhős, csapadékmentes időre számíthatunk. Az éjszaka képződött köd szinte mindenhol feloszlik. A légmozgás mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet jobbára 10 és 17 fok között alakul, késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő - írja jelentésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán is többfelé ködösen indul a nap, majd napközben megélénkül, erős lökésekkel is járhat a nyugati, északnyugati szél. Északkeleten a szélcsendes tájakon tovább maradhat ködös az idő, később egy-egy zápor előfordulhat. Délután még máshol 9-14 fokot mérhetünk.

Csütörtökön hidegfront érkezik, mindenütt megélénkül az északnyugati szél.

8-13 fokos maximumokat mérhetünk, de a nap második felében záporok alakulhatnak, észak felől pedig megnövekszik a felhőzet és egyre nagyobb területen elered az eső.

Pénteken erős, viharos északnyugati szélre számíthatunk, helyenként záporokkal. Felhős és enyhe lesz a hajnal, de délután sokfelé kisüt a nap. 2-10 fokos maximumokat mérhetünk - írja az Időkép előrejelzése.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x