hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Sírógörcsöt kapott az egyik Dózsa György úti áldozat édesanyja, miután kiderült: M. Richárdot kiengedték
A balesetben meghalt egyetemista fiú édesapja szerint az a legdühítőbb, hogy a gázolóról lekerült a nyomkövető is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 11.


hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy betegsége és a rá váró műtét miatt megszüntették a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd letartóztatását. Lekerült róla a nyomkövető is. Budapest és Pest megye területén bűnügyi felügyelet alatt áll, ezen belül szabadon, korlátozás nélkül mozoghat.

A 24.hu-nak nyilatkozott M. Richárd egyik áldozatának, egy egyetemista fiúnak a családja. M. Dávid édesapja azt mondta: felfoghatatlan mindez azok után, hogy az ügyész több mint 7 év fegyházat kért a gázolóra.

"A nejem is teljesen összetört. Mondtam neki, hogy ne sírjon, mert nem tudunk vele mit kezdeni, de hiába. Azóta sír, hogy elolvasta a hírt", idézi a férfi szavait a lap. Mint kiderült, őt leginkább az háborítja fel, hogy még a nyomkövetőtől is megszabadult M. Richárd.

"Remélem, hogy nem a szíve fáj és csak meg akar pattanni az országból. Így legalább egy életen át üldözhetjük és tízszer akkora büntetést kap majd, ha elkapják. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen bűnözőről leveszik a nyomkövetőt. Honnan fogják tudni a hatóságok, hogy merre jár és villamossal utazik, vagy éppen megint kocsival száguldozik veszélyeztetve ezzel újabb ártatlan emberek életét? Erre nincsenek szavak", magyarázta az édesapa.


KÖVESS MINKET:

Újabb megkötéseket jelentett be Novák Katalin a fiatal házasok kölcsönéhez
A legfeljebb 10 millió forint kamatmentes szabad felhasználású hitel júliustól vehető fel, a lehetőséggel 2022 végéig lehet élni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Orbán Viktor az évértékelő beszédében hétpontos családvédelmi akciótervet hirdetett, ennek egyik pontja a fiatal házasok gyerekvállalási támogatásának bevezetése. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ezt pontosítva hétfőn közölte: a férfiak is igénybe vehetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, és nem számít az sem, ha mindkét házastárs elvált, ha addig nem született gyermekük. Ha azonban valamelyiküknek született már gyermeke, akkor legalább az egyik félnek az első házasságában kell élnie - írja a hvg.hu.

Ezek szerint ha sem a férjnek, sem a feleségnek nem született korábban gyermeke, akkor felvehetik a 10 millió forintos kamatmentes támogatást akkor is, ha esetleg már korábban elváltak.

Azt is mondta, hogy a 18-40 év közötti életkori megkötés csak a feleségekre vonatkozik, a férjekre nem, viszont a kölcsönt a házaspár minden esetben közösen veszi fel, és törleszti.Kiderült: az özvegység nem számít korábbi házasságnak, így akinek meghalt a házastársa, az "első házasnak" számít támogatási szempontból.

A támogatás további feltétele a legalább hároméves munka-, vagy felsőoktatási jogviszony.

A legfeljebb 10 millió forint kamatmentes szabad felhasználású hitel júliustól vehető fel, a lehetőséggel 2022 végéig lehet élni.

Ha a kölcsön igénylésétől számítva öt éven belül megszületik egy gyerek, a hitel továbbra is kamatmentesen törleszthető, a törlesztést pedig felfüggesztik három évre. A második gyerek születésénél további három évre felfüggesztik a törlesztést és elengedik a tőketartozás 30 százalékát. A harmadik gyerek megszületésénél pedig a hitel további részét is teljes egészében elengedik.

Ha viszont az igényléstől számítva öt éven belül nem születik gyermek, a kölcsön piaci kamatozásúvá alakul és azt a korábban felvett kamattámogatással növelten kell visszafizetni. Ha a házasok hibáján kívül nem született gyermek, akkor kedvezőbb feltételekkel törlesztenek majd.

A használt lakások vásárlására is fordítható kedvezményes hitelről kiderült: júliustól ugyanolyan összegű kedvezményes kamattámogatású hitelt igényelhetnek a gyermekes családok, ha használt lakást vásárolnak, mint ha újat vesznek. Novák hozzátette: a kedvezményes hiteleket a bankfiókokban lehet majd kérni, július 1-től pedig eltörlik a használt ingatlanok csokos vásárlásánál a jelenlegi 35 millió forintos értékhatárt.

Novák Katalin kitért az Orbán által bejelentett jelzáloghitel-elengedésre is. Mint mondta, a második gyermek születésekor egymillió forintot engednek el, a harmadiknál négymillió forintot és minden további gyermeknél újabb egy-egy millió forintot. A hitelelengedés nem csak a csok-hitelekre vonatkozik, hanem akár a korábban fennálló devizahitelekre is.

Azt mondta, a csok bővítése, és a csokhoz kapcsolódó új lehetőségek az egyszülős családok számára is hozzáférhetőek lesznek.


KÖVESS MINKET:
Sorban kivonultak a parlamentből az ellenzéki pártok, az MTVA-hoz, majd Esztergomba mennek
Előbb a jobbikosok, aztán az MSZP összes képviselője vonult ki, majd mindenki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Sorban vonultak ki a parlamentből az ellenzéki pártok képviselői a hétfői ülésen. Az Index által tudósított eseményen elsőként Gyöngyösi Márton Jobbik-frakcióvezetőnek adta meg a szót Kövér László, mire a teljes Jobbik-frakció kivonult a teremből.

"Kérdezem, a kormány részéről kíván-e valaki reagálni?" – tette fel a kérdést Kövér László.

Ezek után az LMP frakcióvezetője következett volna, de a teljes LMP is kivonult.

A folyatásban Kövér László Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezetőnek adta meg a szót, mire az MSZP összes képviselője hagyta el a termet.

Az ellenzék sajtótájékoztatót tartott, amiben közölték: a parlamenti ülésen nem vesznek részt, a Kunigunda útjához mennek, és onnan a Suzuki-gyárhoz, Esztergomba, hogy a túlóratörvény ellen tiltakozzanak az azt alkalmazó vállalkozásoknál.

Ezek után elkezdődtek az interpellációk, de a visszatért ellenzéki képviselők ehhez sem kívántak csatlakozni.

A fideszes Kocsis Máté így reagált az akcióra:

"Megismertünk minden értékes gondolatot, ami az ellenzék fejében lehet megismerni. Mindent elmondtak, amit gondolnak a világról" – mondta Kocsis, aki szerint azért fájó, hogy kimentek, és „csak egy szelfibot" maradt utánuk, mert a kormánypártoknak sok közös ügyük lett volna az ellenzékkel.


KÖVESS MINKET:

Lefújták a Visegrádi Négyek és Izrael csúcsértekezletét
Orbán Viktor hétfőn délelőtt utazott el Jeruzsálembe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Lengyelország távolmaradása miatt nem tartják meg a V4-ek és Izrael csúcsértekezletét Jeruzsálemben, helyette kétoldalú találkozók lesznek – jelentette be Andrej Babis cseh miniszterelnök. Hasonló bejelentést tett az izraeli kormány is.

A 24.hu úgy tudja: Babis közölte Jeruzsálemben újságírókkal, hogy a V4-ek és Izrael csúcstalálkozóját várhatóan az év második felében tartják meg, amikor Csehország lesz az országcsoport soros elnöke.

Az elmúlt napokban Lengyelország és Izrael között feszült viszony alakult ki, miután Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és ügyvezető külügyminiszterere, Jiszráel Kac sértő megjegyzéseket tett a lengyelek II. világháborús szerepe miatt. Netanjahu azt mondta, hogy „a lengyelek együttműködtek a nácikkal a holokauszt elkövetésében”, Kac pedig azt, hogy a „lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust”.

Az izraeli politikusok állításai óriási felháborodást keltettek a lengyel kormányban, ezért Mateusz Morawiecki miniszterelnök bejelentette, hogy Lengyelország nem vesz részt a csúcstalálkozón.


KÖVESS MINKET:

Videón, ahogy a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák
A rendőrök több lövést is leadnak a férfira, végül összeesik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

A múlt pénteken egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről. Az eset után a rendőrök eddig nem látott videókat hoztak nyilvánosságra a szökésről és az elkapásról.

A felvételen jól látható, hogy egy civil, mercedeses sofőr elkezdi legyűrni a fegyveres, szökött rabot. A szökevény elkezd menekülni, mire a rendőrök több lövést is leadnak a férfira, végül összeesik.

Végül a rendőrség és a TEK biztosítja őt, a mentősök pedig kórházba szállítják.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x