hirdetés
csivava.jpg

Sirály ragadott el egy csivavát Angliában egy ház kertjéből

Egy ornitológus is nyilatkozott, aki csak annyit fűzött a témához, hogy az ilyen esetek ritkák.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 22.


hirdetés

Gazdája kétségbeesve keresi a környéken azt a kutyát, akit a nő elmondása szerint egy sirály vitt magával házuk kertjéből - írja a Guardian.

A nő egy helyi lapnak részletezte a szokatlan eseményt, és elmondta: a négyéves kiskutyát a kertjéből vitte el egy sirály a csőrében, az esetnek a barátja is látta.

"A barátom éppen a kertben teregetett, amikor hirtelen meglátta, ahogy lecsapott. Elvitte Gizmót, és egy idő után már nem is láttuk.

Fogalmam sincs, hogy ledobta-e, vagy hogy hol lehet most" – mondta az egyébként két másik csivavát is tartó nő a lapnak.

A Guardian megkérdezett egy ornitológust, aki csak annyit fűzött a témához, hogy az ilyen esetek szerencsére ritkák és "nem tipikus", hogy egy sirály hasonlóan viselkedjen.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kina.png

Laza: a biciklis visszadobta a milliós luxusautóba a sofőr által kidobott szemetet

A fiatal srác néhány másodperc alatt döntött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 02.A Twitteren már majdnem 28 ezren osztották meg a rövid videót a zöld mozgalmak egyik hétköznapi hőséről. A biciklis nem tett mást, csak lazán visszadobta a luxusautóba a szemetet, amit a sofőr kihajított.

A videón jól látszik, amint a méretes szemét kipattan a kocsiból, mire egy mini, kosaras biciklivel felbukkan a srác, aki visszaadja az "elvesztett" csomagot.

Több, mint menő:


KÖVESS MINKET:hirdetés
hurrikan.jpg

Elképesztő fotó készült a Dorian hurrikán szeméről – belülről

Az amerikai légierő hurrikánvadász meteorológusa posztolta - egyszerre gyönyörű és félelmetes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 02.Korábban mi is megírtuk, hogy már javában tombol az idei legerősebb hurrikán, a Dorian, ami már elérte a Bahamákat és most Florida felé tart. Első áldozata egy nyolcéves kisfiú, aki az Abaco-szigeteken vesztette életét.

A Bahamákon egész negyedeket tarolt le a pusztító trópusi ciklon. A floridai lakosságot felszólították, hogy húzódjanak a parttól legalább 5 kilométer távolságra, mert életveszélyben vannak. Akár 10 méteresre is felkorbácsolhatja az óceán hullámait.

Az előrejelzések alapján Florida partvidékein, Georgiában, Dél- és Észak-Karolinában pusztít majd a hurrikán, amiről a számtalan felvétel mellett egy igazán különleges is készült.

Konkrétan a szeméről, azaz arról a régióról, ami nem tartalmaz felhőket, és ahol a lefelé mozgó áramlások kialakulnak.

Lapozz a fotóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
temeto-koporso-florida.jpg

120 koporsót találtak a földben a házaik telkén - elköltözik egy egész lakóközösség

Egy elfeledett temető fölött éltek évtizedek óta a floridai városban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 02.Egy egész lakóközösség hagyja el az otthonát az Egyesült Államokban, a floridai Tampa városában.

Kiderült ugyanis, hogy

egy múlt század elején létrehozott temető fölött élnek.

A Tampa Bay Times beszámolója szerint speciális berendezéssel találtak 120 koporsót a föld alatt a hatóságok.

A szakértők megállapították, hogy a koporsók a város első afromamerikai temetőjéhez tartoznak, amelyet 1901-ben hoztak létre, a szegregációs időszakban.

Az esetet kiemelt fontosságú ügyként kezelik.

A Zion Cemetery-t 1901-ben alapították még a szegregációs korszakban.

A lakóközösség elhagyja otthonát, a városvezetés biztosít számukra új lakásokat, jelenlegi otthonuktól nem messze.

A lakóközösség elnöke, Yvette Lewis azt mondta az ügyről, hogy, hogy helyrehozzák azt, amiben a korábbi vezetés hibázott, és a környéket emlékhellyé alakítják.

Találat: 24.hu


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kaks.jpg

Kakasa ölt meg egy idős nőt Ausztráliában

Számos olyan eset fordul elő, amikor a háziállatok okoznak halált.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 02.A The Sun számolt be egy nem mindennapi házikedvenc-támadás történetéről, aminek a vége az lett, hogy a megtámadott idős nő belehalt sérüléseibe.

A lap azt írja: a nő a tojásokat szedte össze hátsó kertjében a baromfiudvarból, amikor rátámadt az agresszív kakas. A szárnyas a csőrével éppen egy vénát talált el, így a nő segítség híján rövid idő alatt elvérzett.

Roger Byard, az Adelaide-i Egyetem orvosprofesszora, aki tanulmányozta az esetet, az alkalmat megragadva figyelmeztette az embereket, hogy vigyázzanak a háziállatokkal.Kiemelte: elvérzésből fakadó halálozásokat nemcsak a háziállatok támadása okozhat, végeztek ugyanis olyan kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy idős emberek a saját házukban is gyakran megütik magukat, és a trauma vagy a vénás sérülések következtében elvéreznek.

A szakértő hozzátette: számos olyan eset fordul elő, amikor az állatok okoznak halált. Felidézett egy hasonló esetet, amiben egy macska karmolta meg úgy gazdáját, hogy az végül elvérzett.

"Nem is gondolnánk, de a macskák például elég kockázatosak az idősek számára. Ugyanis szeretnek nekidörgölőzni az ember bokájának és lábának vagy leülni az ember mögött, ami sokszor ahhoz vezet, hogy az idősek megbotlanak és megsérülnek"

– magyarázta Byard.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x