hirdetés
auto.png

Simán felrakott egy autóroncsot a kocsija tetejére, majd elindult – elkapta a rendőrség

A walesi férfira 70 ezer forintnyi bírságot szabtak ki a helyi hatóságok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 31.


hirdetés

Az 51 éves férfi, Gylndwr Wyn Richards Volkswagen Passat-ja tetejére szíjazva szállított egy Skoda Octavia roncsot az aberystwyrhi ipari parkon keresztül még márciusban.

Kamerák rögzítették a veszélyes rakománnyal való furikázását. Bár a férfi állítása szerint egyáltalán nem volt balesetveszélyes a művelet, hiszen megtette a biztonsági intézkedéseket, és fixen rögzítette a roncsot saját autója tetejére, ráadásul mindössze 300 méteres távot tett meg.

Azonban az aberystwythi bíróság bűnösnek nyilvánította a személygépkocsi szabálytalan használata miatt, amely sérülést is okozhatott volna, ezért elismerte, hogy ez „hülye és felelőtlen” cselekedet volt részéről.

Ez beismerő vallomásnak számít, így csak 195 font bírságot szabtak ki rá, ami körülbelül 70 ezer forintnyi összegnek felel meg.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
szirena2-Copy.jpg

Nőket tepert le és rabolt ki Kispesten egy banda

A rendőrök három férfit már elfogtak, negyedik társukat még keresik. Több biztonsági és térfigyelő kamera is felvette, ami történt.
Police.hu - szmo.hu
2019. augusztus 30.A rendőrök elfogták azt a három férfit, akik pár nap alatt két nőt raboltak ki úgy, hogy befogták a szájukat és lefogták őket - írja a Police.hu.

Az első bűncselekmény augusztus 15-én éjszaka történt, Budapest XIX. kerületében.

Egy férfi egy játszótéren hátulról befogta egy nő száját, majd társával leteperte a földre, és kivette a kezéből a telefonját. Az elkövetők harmadik társa közben azt figyelte, hogy tiszta-e a levegő. Miután kirabolták a nőt, elmenekültek a helyszínről.

Pár nappal később három férfi Kispesten, a Baross utcában is hasonló módszerrel rabolt ki egy nőt.

Az elkövetők lefogták áldozatukat, befogták a száját, majd elvették tőle a táskáját.

A helyszín közelében több biztonsági és térfigyelő kamera is felvételt készített, amely alapján a kispesti nyomozók azonosították az első rablás elkövetőit, és a szerencsi kollégák közreműködésével augusztus 28-án délután elfogták a 19 éves taktaszadai férfit.

A lakóhelyén tartott kutatáskor a rendőrök több mobiltelefont lefoglaltak, köztük az augusztus 15-én kirabolt nő telefonját.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
baby-4100420_1920.jpg

Részegen hagyta el 3 hónapos gyerekét egy anya spanyolországi nyaralásuk során

Egy utcán felejtette a babakocsit, miután élettársával egy étteremben összevesztek. Később már arra sem emlékezett, hol látta utoljára a kicsit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 30.Egy brit turistát tartóztattak le, miután a Kanári-szigeteken

az utcán hagyta a babakocsit, amelyben három hónapos kisfia feküdt.

A 24 éves nő az élettársával keveredett vitába egy étteremben, ahonnét hirtelen felindulásból távozott, magával vitte a gyermekét is. Ezt követően hagyta el az utcán a csecsemőt, de

erősen ittas állapotának köszönhetően később már nem emlékezett rá, hogy hol látta utoljára a babát.

Ezután értesítették a rendőrséget, akik annyi iránymutatást kaptak, hogy a szállodától, ahol a pár vacsorázott, nem messze tűnhetett el a babakocsi.

Fél óra keresés után előkerült a gyermek, akit aztán apjának adtak, az anyát pedig letartóztatták kiskorú veszélyeztetésének vádjával.

Csütörtökön tárgyalták az ügyet, de a bíróság még nem hozta nyilvánosságra az ítéletet - írta meg a Mirror.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gyorujfalu-banyato-fejest-ugrott.jpg

Életveszélyes állapotban van a 19 éves fiú, aki fejest ugrott egy bányatóba

Tilosban fürdött – többszörös nyakcsigolya-törést szenvedett, és még nem tudni, hogy az agya mennyire sérült.
Illusztráció: Google Maps - szmo.hu
2019. augusztus 31.Súlyos baleset történt a győrújfalui bányatavon augusztus 28-án, szerdán délután

Mint arról a Kisalföld beszámolt:

egy 19 éves győri fiú fejest ugrott a sekély vízbe, és megsérült.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója elmondta, hogy a fiatalembert a helyszínen újra kellett éleszteni, majd a mentők kórházba vitték.

A fiú többszörös nyakcsigolyatörést szenvedett, állapota nagyon súlyos, életveszélyes.

Nagy Imre Attila győrújfalui polgármester a portálnak azt mondta, hogy a bányató magánterületen található és tilos benne a fürdés. A víz mély, korábban valaki kis híján belefulladt. Szerinte ennek ellenére melegben több százan fürdőznek ott.

"Évtizedek óta szélmalomharcot vívunk"

mondta a Kisalföldnek Laposa Zoltán, a bányató többségi tulajdonosa.

Arról is beszélt, hogy rendőri segítség nélkül nincs embere arra, hogy folyamatosan járőrözzön, de ez nem is az ő dolga lenne.

Kitáblázta, hogy fürdeni tilos, bekeríteni 31 hektárt "bődületes összeg lenne", a tavat pedig nem nyithatja meg még egy részszakaszon sem, mert bányatónál ez törvényileg tiltott.

A tó tulajdonosa úgy akar tenni ez ellen, hogy horgásztóvá alakítja át a tavat, harmincöt helyet kijelöl, arra lehet majd jegyeket venni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
harkany2.jpg

Ötödével nőtt a választók száma Harkányban

A független polgármester-jelölt szerint csak papíron élnek többen a településen, szerinte a városvezetés így akarja a hatalmát megtartani, ezért feljelentést tett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 30.Ötödével nőtt a névjegyzékben szereplő választók száma 16 hónap alatt Harkányban.

A tavalyi országgyűlési választásokhoz képest most 750-nel szerepelnek többen a névjegyzékben, miközben a dél-baranyai városban élők száma ez idő alatt alig 170-nel gyarapodott.

A független polgármester-jelölt szerint csak papíron bővült a lakók száma, a városvezetés ezzel befolyásolni akarja a szavazati arányt, így akarja megmenteni hatalmát. Varga László az ügyben közokirat-hasítás miatt tett feljelentést. A politikus szerint csak a választói névjegyzékben nőtt a lakosok száma, semmilyen más módon nem látszik, hogy ennyivel többen élnének Harkányban. Új lakás alig épült, és az óvodai, iskolai létszám sem bővült ilyen mértékben.

A város fideszes polgármestere viszont azt mondja, a szavazók száma azért nőtt, mert Harkányba szívesen költöznek az emberek. Korábban azt nyilatkozta, hogy reális a csaknem 800 új lakos.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x