News here

SIKERSZTORIK
A Rovatból

Turbometal motorblog: ütős autós videókkal hasítanak

Bernáth Milán a laikusok számára is érthető autós videóvlogjukról mesélt. Az egész a matchboxokkal kezdődött.

Link másolása

- Gyermekkorában szerette az autókat ?

- Persze, melyik fiú nem szereti? Az öcsémmel együtt – ő is a Turbometal alapítói közt van. Rengeteg matchboxunk volt, tényleg rengeteg. Amikor felnőttként már fizetést kap az ember, megengedheti magának, hogy vásároljon egy kisebb autót. Innen indult el az egész. Újra rákapcsolódtunk az autókra, és most már a maguk megfogható valóságában foglalkozunk velük.

- Miért pont használt autókat mutatnak be? Ez egyfajta forradalom, stílus, vagy pusztán praktikus okai vannak?

- 2009-ben egy albérletben laktunk tesómmal meg még pár sráccal Budapesten, miután vidékről feljöttünk. Mindannyian ott tartottunk, hogy oké, van autónk, ami csupán használati tárgyként funkcionál, de igazából semmit nem tudunk az autókról. Pedig az autózás mély, izgalmas kútfeje egy csomó dolognak, amit egyáltalán nem ismerünk, úgyhogy tök jó lenne felfedezni.

Névjegy

Minden srácnak voltak gyerekkorában matchboxjai. Nekünk is. Arról álmodoztunk, hogy ha felnövünk akkor majd mindet kipróbáljuk igaziban. Ezt a gyerekkori álmot indítottuk be 4 éve.

Filmjeink nem a klasszikus értelemben vett autótesztek, hanem sokkal inkább kalandok. Nincs két ugyanolyan autó, ezért nincs két ugyanolyan filmünk sem. Mindegyik egy külön történet. Kitomboljuk magunkból az alkotó energiákat, amit a szabadidőnk leghasznosabb eltöltésének tartunk. A járműves kultúrát közvetítjük Metál nézőpontunkból. Munkánk küldetés jellegű szenvedéllyé vált.

Filmjeink nem a tipikus autósműsor szakzsargon mentén haladnak. A laikus számára (mint a készítők maguk is) élvezhető, szórakoztató irány a cél. Maradandót alkotni. Együtt. Közösen.

A Turbometal motorblog csapatának bemutatkozása a blogon

forgatasturbometal3

- Rendelkeztek legalább műkedvelő szinten autós ismeretekkel?

"
- Még egy olajcserét sem tudtunk megcsinálni. Na jó, egy izzócserét azért igen...

- Kezd érdekessé válni a sztori. Mi volt a következő lépés?

- Éppen akkortájt szünetelt a Total Car a műsora, ezért arra gondoltunk, hatalmas ívű álmot szövögetve, hogy majd mi betölthetjük ezt az űrt. Mivel egyébként filmezéssel foglalkozom, és a többiektől sem áll távol ez a dolog. A tervünk az volt, hogy összekapcsoljuk a kettőt: kezdjünk el ismerkedni az autókkal, és kezdjünk el filmezni is róluk.

Mivel nem tehettük meg, hogy ismeretlenként bárhova bekopogtatunk, hogy jó napot kívánok, mi most holnaptól ezzel és ezzel az autóval szeretnénk forgatni, először saját autóval készítettünk filmet. Nyilván senki nem adott volna nekünk a forgatásra egy többmilliós kocsit. Először meg kellett nyernünk a leendő célcsoport bizalmát. Arról nem is beszélve, hogy egy saját autó bármikor ráért. Annyi tapasztalatunk még nem volt, hogy egy napra leszervezzünk mindent egy filmmel kapcsolatban, ezért akkor forgattunk, amikor éppen volt egy kis szabadidőnk. Eltelt így egy nyár.

- Mi volt az első film témája ?

- Ez egy 1987-es Toyota MR2-ről szólt ami történetesen az enyém és azóta is megvan. Még nagyon rámentünk arra, hogy kvázi tesztszerűen mindent megmutassunk egy autóról: hogy működik, mikor gyártották, mi a története. Igazából egy "autós Wikipédiát" emeltünk át mozgóképbe. Annak ellenére, hogy nagyon élveztük a forgatást, és jó lett a film is, úgy éreztük, a következő kicsit más legyen. Inkább játékfilmesebb, amiben valami történet / életérzés részesei lehetünk autóval.

Az élményt kellett megfoghatóvá tennünk és átadnunk a nézőknek: nekünk miért tetszik annyira és miért élvezzük ezt az egészet? Így alakultak folyamatosan a Turbometal filmek. Kiraktuk a YouTube-ra, és szerették őket az emberek. Ez remek visszacsatolást jelentett számunkra, megadta a kezdő lökést a következő filmhez. Az volt a legmegdöbbentőbb, hogy azonnal túlmutatott az ismeretségi körön, mivel nem csak a barátaink mondták azt, hogy folytassuk, hanem vadidegen emberek.

A Turbometal motorblog csapata

Szabó Patrik - német nyelvű koordinátor és tartalomszerkesztő

Autója: BMW E90 320d 2008, álma: Dodge Challenger R/T '70

Mihálka Balázs - rendezőasszisztens, szövegíró, angol nyelvű koordinátor és tartalomszerkesztő, fotós

Autója: BMW e21 1981, álma: "BMW M1 '78 Lancia Fulvia Coupe"

Rigó Péter - forgatási üzembiztos, mopedépítő, szereplő

Autója: Audi 80 1973, álma: Ford Model B Speedster

Enyedi Csaba - operatőr/fotós

Autója: nincs, álma: Ford Mustang 1970 Boss 429

Bernáth Adrián - alapító, főszereplő, tartalomszerkesztő

Autója: isuzu P'up 1985, álma: Ford escort mk1cosworth

Bernáth Milán - alapító, rendező/operatőr/fotós, csapatkapitány, tartalomszerkesztő

Autója: Toyota MR2 1987, álma: Lotus Esprit Turbo,80's

Rözge Dávid "Dédi" - szereplő

Autója: Nincs, álma: Mercedes-Benz G-osztály Cabriolet

Géresi Geri - szereplő, kamera asszisztens

Autója: Nincs, álma: Volvo Concept Estate 2014

Firnigel Dániel - operatőr / fotós

Autója: Renault Clio 2000, álma: Ford Mustang Fastback '67

turbometal_csapat

- Az autók pimpelése, a használt autókról való értekezés csak egy szűk réteget érdekel, nem?

- Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Az autó egyetemes dolog, minden nap használjuk, szinte minden családnak van legalább egy. Még ha ezek értéke különbözik is egymástól, mindegyiknek négy kereke van, egy kormánya, és gurul. Úgyhogy valamilyen szinten mindenki azonosulni tud a kocsikkal. Az, hogy hogyan beszélünk az autókról, az már más. Emiatt vagyunk mi a Turbometal motorblog.

- Sok szakival vagy "mekkmesterrel" találkoztak, aki szakképzettség nélkül áll neki barkácsolgatni az autót?

- Minden fiatal srác beleesik a kezdők hibájába: megszerzi az első autóját, aztán elkezdi maga faragni. Hát ez vagy sikerül, vagy nem, és lehet, hogy a végén egy szervizben kell utána feltámasztani az egészet. Talán a rajzoláshoz hasonlíthatnám: sokan rajzolgatnak, de csak kevesen képesek sokakra hatással lenni.

- Honnan szerzik az inspirációt és az információkat az autókról?

- Rengeteg e-mailt kapunk, hogy milyen jók a filmjeink, az ő kocsijáról is készítsünk már egyet. Egy rakat autóról lehetne most azonnal forgatni. Csakhogy egész egyszerűen nincs időnk az összesre, mivel önerőből forgatunk, és munka mellett, a szabadidőnket feláldozva készítjük a Turbometal sorozatait. Viszont arra törekszünk, hogy igényesek maradjunk, emiatt is telik sok időbe, például mire elkészül egy epizód.

- Említette, hogy tele vannak a videómegosztók autós rövidfilmekkel. Magam is láttam ilyeneket: oda áll valaki egy autó mellé és magyaráz róla. Hogyan lehet kiemelkedni a tömegből?

- Például azzal, hogy vizuálisan kidolgozott filmeket készít valaki. Nekem az a szerencsém, hogy operatőr-rendezőként dolgozhatok, és a Turbometal csapat tagjai általam ismerkedtek meg a filmszakmával. Azzal, hogyan is épül fel egy film. Mennyi közös kéz munkája kell egy cél érdekében. Már önmagában ez is egyfajta pluszt nyújthat, kiváló csapatépítő munka. Az is fontos, hogy mi szerethető figurákat próbálunk találni és bemutatni, olyan arcokat, akikkel a nézőink azonosulni tudnak, amolyan egy srác az utcánkból típusokat.

- Mi volt eddigi legneccesebb szituáció?

- Folyamatosan necces helyzetekbe kerülünk, mert csak ad-hoc módon tudjuk megszervezni a forgatásokat. Máról-holnapra. Erre azonban nincs felkészülve a magyar bürokrácia, a lassú engedélyeztetési rendszer. Ezért rendszerint gerilla módszerrel dolgozunk, forgatási engedély nélkül: odamegyünk, és megnyomjuk a kamera rec gombját. Most ez úgy hangzik, mintha valami rosszban sántikálnánk, de semmi olyat nem teszünk, amivel bárkinek is kárt okoznánk, vagy rossz hírét keltenénk. Erre bizonyítékok az eddigi filmjeink.

Pünkösdkor épp mindenki ráért, kimentünk az épülő M0-áshoz forgatni a nemrég bemutatott The Volvo Rush pár jelenetét. Persze egy óra múlva már kinn volt az egész biztonsági brigád, hogy mit keresünk ott. Az igazságot feleltük (mint mindig), hogy spontán ötlet volt. Szabadidőnkben, az autónkat akartuk lefilmezni, megtetszett ez a hely és szünnap lévén amugyis használaton kívül van és ha lehet adja az illetékest telefonon. Jó fej volt a biztonsági őr, és az illetékes is, telefonon meg tudtuk beszélni, hogy ha nem csinálunk semmi életveszélyeset, a magunk felelősségére maradhatunk. Mindig a magunk felelősségére forgatunk. Ez így fair.

- Melyik volt az eddigi legszebb pillanat Turbometal életében?

- A legfelemelőbb, egyben legtragikusabb is az volt, amikor az egyik forgatáson a forgatókönyv szerint le kellett zuhannia egy autónknak a szakadékba. Hiába volt dramaturgiailag felépítve a jelenet, ott a helyszínen fura érzés volt.

Mi szeretjük az autókat, ezért forgatunk róluk. De le kellett dobni a szakadékba egy értéket képviselő kocsit. Egy működő autót, ami utána már soha többé nem fog működni.

Kicsit paradox volt. Másfelől úgy gondoltuk, ez az autó egyszer úgyis tönkre menne, egy roncstelepen végezné, így viszont megörökítettük amíg az internet létezik majd és repülhetett.

- Itthon milyen a sorsa a régi, használaton kívüli autóknak? Könnyű ezekhez hozzájutni?

- Elég különös a magyar emberek többségének mentalitása. "Ez az autó az enyém, és inkább itt rohad meg, de nem lesz senkié"

- ezzel a hozzáállással találkozunk folyamatosan. Az ember szíve szakad meg, hogy hagyják ott rozsdásodni a másoknak értéket képviselő járgányokat.

10271610_762780533756306_4751315443966548696_nrohadas

- Mi volt a legérdekesebb, amit valaha láttak?

- Budapest környékén forgattunk egy kistelepülésen. Az egyik helyszín egy autószerelő műhely volt - a családi ház udvarát rendezte be erre a célra az egykori tulajdonos, a fia pedig örökölte a helyet. Az udvaron állt egy nagyon régi Renault, a srác apja úgy szerezte, hogy amikor a háború után a lakótelepek építésébe fogtak, bontották le a fővárosban a régi épületeket, és az egyik házban bontáskor találták meg az autót. Már itt beteltem a történettel, amikor is elkezdtük a garázsokat és a padlást nyitogatni. Úgy képzeld el, hogy még a ház padlása is tele volt autókkal. A srác édesapja valami hihetetlen Renault gyűjteményt hozott össze. Ott álltak a szebbnél szebb kocsik, gyönyörűen kialakított belsővel, szinte érintetlenül. Erről a gyűjteményről nagyon kevesen tudnak. Győzködöm is a srácot folyamatosan, hogy egy fotóriportot megejthessünk róla.

- Hogyan épül fel egy-egy történet?

- Baráti társaság lévén összejárogatunk, autókról sztorizgatunk, mindenki elmeséli, milyen élményekkel gazdagodott mostanában, majd az élményeink és más autósok élményei alapján építjük fel a történetet.

- Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, hogy önerőből dolgoznak, és nincsenek szponzoraik?

"
- Az előnye, hogy szabad szájúak és őszinték maradhatunk, senki nem mondja meg, mit és hogyan csináljunk.

A hátránya, hogy az alkotói szabadság anyagi korlátokba ütközik.

- Mi az álmuk?

- Azt szeretnénk elérni, hogy Magyarországon mindenki, akit érdekelhet ez a téma, az legalább egyszer találkozzon az oldalunkkal és a videóinkkal.

Nincsen több tízezres rajongószámunk a Facebook-oldalunkon, viszont akik követnek minket, mind elkötelezett rajongók, senkit sem vásároltunk, és egyre terjed a hírünk. Néhány hete az egyik forgatáson egy elsuhanó vonat ablakából kiabáltak ki vadidegen srácok, hogy Turbometááál!

A rajongóink, követőink eljönnek a rendezvényeinkre is. Együtt élnek, együtt lélegeznek velünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SIKERSZTORIK
A Rovatból
28 milliós jutalmat kapott a Google-től egy magyar fiú, mert talált egy súlyos biztonsági hibát
A 21 éves Schütz Dávidot kissé megváratta a Google, de végül kijavították a hibát, a fiú pedig megkapta a megérdemelt jutalmat.

Link másolása

Egy véletlennek köszönhetően sikerült felfedeznie egy súlyos biztonsági hibát a Google-nél egy magyar fiatalembernek, akit ezért a cég 28 millió forinttal jutalmazott meg. Schütz Dávid a Szegedi Napnak mesélte el, hogy érte ezt el.

Egy hosszú útról ért haza, amikor annyira le volt merülve a mobilja, hogy egy fontos üzenet közben ki is kapcsolt. Gyorsan feltette töltőre, a telefon pedig ekkor a SIM-kártya kódját kérte. Mivel a fiatal férfi háromszor is elrontotta a PIN-kódot, letiltotta a SIM-kártya, és immár a PUK-kódot kellett megadnia. Szerencsére megtalálta ezt a kódot a SIM-kártya dobozában, és miután beírta, új PIN-kódot adott meg a SIM-kártyához. Ezután azonban furcsán kezdett el viselkedni a telefonja: az ujjlenyomatot kérte bekapcsolás után, utána pedig egy fura, beragadt helyzetbe került, és úgy maradt a képernyő is. A problémát újraindítással sikerült megoldani, de felmerült benne a gyanú, hogy ez talán nem csak funkcionális hiba, hanem biztonsági problémát is okozhat.

Nem is hagyta ezt annyiban, elkezdte tüzetesebben megvizsgálni a hibát.

Feltűnt neki, hogy ha nem indítja újra a telefont és úgy állítja vissza a SIM-kártya kódját a PUK-kóddal, akkor nem lefagy a telefon, hanem feloldódik. Ezt egy régi telefonján is kipróbálta, és mivel azon is sikerült, már tudta, hogy ez egy több eszközt érintő hiba.

Ez azért veszélyes, mert bárki feloldhatja bárkinek a telefonját a feloldó kód nélkül is úgy, hogy a készülékbe helyezi a saját SIM-kártyáját, amihez tudja a PUK-kódot.

A 21 éves fiú egy óra múlva már jelezte is a hibát a Google-nek, ahol 34 percen belül be is fogadták, de csak egy hónappal később reagáltak. Akkor azt írták, hogy a hibát már más is jelezte korábban, ezért Dávid nem számított arra, hogy pénzt kap. Mivel azonban súlyosnak gondolta a hibát, többször is rákérdezett a cégnél, majd a Google mérnökei előtt, élőben is produkálta a hibát.

Végül elismerték, hogy ez valóban komoly hiba, november elején ki is javították. A szegedi fiatalnak pedig jutalmul 28 millió forintnyi jutalmat adtak.

Akinek a telefonja a "November 5, 2022" nevű biztonsági frissítést mutatja, akkor azon már nem jelentkezik ez a hiba. Ha korábbi a legutóbbi frissítés, akkor érdemes a legújabbra frissíteni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SIKERSZTORIK
A Rovatból
28 millió forintot kapott a Google-től egy magyar fiatal, aki felfedezett egy biztonsági hibát
Meglepően egyszerű módon törte fel képernyőzárját Dávid, az óriáscég nem volt hálátlan.
Fotó: PhotoMIX-Company / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. november 24.


Link másolása

28 millió forintot kapott a Google-tól az a 21 éves magyar fiatal, aki felfedezett egy súlyos biztonsági hibát – írja az RTL.

Schütz Dávid középiskolás kora óta foglalkozik bug bounty-val, azaz biztonsági hiba kereséssel, a legnagyobb „fogására” azonban véletlenül bukkant. Felfedezte, hogy egy meglepően egyszerű módszer segítségével fel tudja oldani a telefon képernyőzárját, anélkül, hogy tudta volna a kódot.

A hibát beküldte a Google-nek, a cég pedig 70 ezer dollárral, azaz 28 millió forinttal jutalmazta Dávidot.

Dávid minden érdeklődőt arra biztat, hogy bátran vágjon bele a bug bounty-ba, az interneten található számos ingyenesen letölthető tananyaggal ugyanis bárki elsajátíthatja a módszert, ami pénzkereseti forrásnak sem utolsó.

Az RTL Híradó teljes riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
A Rovatból
Alig ér célba a világ egyik legdurvább versenyén, már a következő kihívást nézi a legkeményebb magyar fogorvosnő
Lubics Szilvia háromgyermekes édesanya már közel húsz éve ultrafutó, és mára legendává lett a neve.

Link másolása

Lubics Szilvia 86 és fél óra alatt teljesítette a csaknem 400 kilométeres távot, ezzel pedig a női mezőny harmadik helyén végzett az amerikai Utah államban - hangzott el az RTL Fókusz című műsorában. A fogorvos és háromgyermekes édesanyának a futás már közel húsz éve az életének része, de nem gondolta volna, hogy neve legendás lesz az ultrafutók körében.

Legyen szó hőségről, havazásról, sivatagról vagy óriási hegyláncokról, a világ egyik legkeményebb futóversenye sem foghatott ki Lubics Szilvián.

383 kilométert tett meg, szinte egyhuzamban. 86 és fél órára volt szüksége ahhoz, hogy legyűrje a távot, amivel nem csak a hegycsúcsokra, hanem a dobogóra is sikerült felkapaszkodnia: a női mezőny harmadik helyén végzett.

Pedig nem a futás a hivatása: fogorvosként dolgozik és háromgyermekes édesanya. De még így is jut ideje arra, hogy fusson és ilyen emberpróbáló kihívások elé állítsa magát. Igaz, ehhez minden percét beosztja, hajnalban már edz.

Fél 9-re érek haza, szóval a délutánok eléggé húzósak, akkor vagyok a rendelőben. Így viszont a délelőtt szabad, és az erősítő edzéseket általában hajnalban, hatkor kezdődnek

– mesélte.

A többit a Fókuszban nézhetitek meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
Magas lánynak lenni igenis menő- ezt mutatják Bures-Berek Márta ruhái
A magas lányok rendszeresen kapnak beszólásokat, és a ruhavásárlás is igazi kihívás számukra. A Magas Nők Bázisa nemcsak divatos ruhákat kínál nekik, hanem közösséget is.
- szmo.hu
2022. december 05.


Link másolása

Ötödik születésnapját ünnepelte a budapesti Magas Nők Bázisa, amely kifejezetten magas lányoknak és asszonyoknak kínál minőségi ruhákat. Bures-Berek Márta 2016-ban nyitotta meg webshopját, rá egy évre pedig az üzletét. Maga is rengeteget küzdött azzal, hogy 190 centire nőtt. Azt mondja, élménnyé szeretné tenni a hozzá hasonlóknak a divatot.

— Öt év szép hosszú idő egy ilyen nemes küldetésnek, mennyire jött be az ötlet?

— Mára az egész országból járnak hozzánk vásárolni, és most már azt vesszük észre, hogy nagyon sok külföldön élő magyar is meglátogat minket. Ők általában egy-két ruhadarabot vesznek, vagy van arra is precedens, hogy egy nagyobb bevásárlást tartanak. Nekem emellett van egy 3500 tagot számláló Facebook-csoportom is, ott csak magas csajok vannak. Nem csak vásárlók! A csoport egyébként megelőzte az üzletet, meg a webáruház gondolatát. Velük azért is szerettem volna sokat beszélgetni, mert én se nőttem alacsonyra, és kerestem hasonló barátokat.

— Egy magas lánynak mik a legnagyobb gondjai?

— A legnépszerűbb téma a szerelem, sok az alacsony pasi... Aztán kicsi a konyhapult, nagyobb ágy kell, hogy kényelmes legyen, nagyobb szekrény, hogy elférjen kényelmesen, szóval nem egyszerű. Az autó sem mindegy, mekkora. Nekem most a babakocsi volt aktuális, hiszen kilenc hónapja született meg a kislányom, az mennyire masszív, meg ahhoz se kelljen azért lehajolni, meg persze a baba is nagyobb az átlaghoz képest, szóval az egész életet körülöleli.

Nyilván a lelki része a legnehezebb, hiszen a magas lányok általában nagyon érzékenyek és rendszeresen kapnak beszólásokat.

Ezeket rendre igyekszünk csoporton belül kezelni, próbálom a csajokat pozitív irányba terelni. Nekem az segített, hogy belegondoltam annak a helyébe magam, aki beszól a magasságom miatt. Ő nem tudja, milyen érzés ez. Nagyon sok problémám volt az önértékelésemmel, és szülés után meg pláne újra kellett kezdenem.

— Térjünk át a ruhákra. Ezek extra méretek. Partnerrel oldjátok meg, vagy saját magatok varrjátok a ruhákat?

—Saját tervezés, saját szabásminták, saját elképzelés, meg a csajoknak az igényei. Ha mondjuk bejön egy tini, akkor igyekszem az ő méretére is készíteni ruhát, ha bejön egy molettebb hölgy, és neki 52-es vagy 54-es nadrág kell, akkor igyekszem a következő szériát már úgy csinálni, hogy ő is tudjon válogatni. A pólóinkon vannak kifejezetten a magasságra utaló grafikák is, ezekkel aranyosan lehet oldani a feszültséget, amit a csajok éreznek, és afelé terelni őket, hogy magasnak lenni igenis menő.

— Sikerül mindenkinek azt nyújtani, amit szeretne?

— Maximalista vagyok, de természetesen nem tudok mindenkinek megfelelni. Ezt most már el is engedtem. Azt szeretném, hogy aki ide bejön, legalább egy nadrágot találjon magának, ami a stílusának megfelelő. Nyilván én is rengeteget fejlődtem. Először olyan ruháim voltak, amelyek nekem tetszettek, de aztán rájöttem, hogy mások ízlése sokkal fontosabb. Most például az egyszínű dolgok divatosak. Menő például a bézs, a fekete, a fehér, és amit például most készítettem, az egyszínű csavart nyakú felsők is nagy népszerűségnek örvendenek.

— Mit jelent az, amit itt talál, egy magas lánynak?

— Sokat. Anno anyukám engem is férfi boltba vitt farmert vagy férfi cipőt venni, tehát az volt, amit talált ránk. Ellenben

amikor ide belép egy magas lány, leveszi a polcról vagy a fogasról a kedvenc ruhadarabját, bemegy a próbafülkébe, és ugyanazt az élményt kapja, mint bármelyik lány a plázában.

Nem elég a nadrág hosszát nézni. Fontos, hogy a fenekén jól álljon, a fazon is megfeleljen. Én fontosnak tartom, hogy butik hangulat legyen, ne álljon meg egy nadrágnál, örülve annak, hogy az hosszú, hanem igenis szánjunk arra időt, hogy a neki legmegfelelőbbet vigye haza. A magas lányoknál is fontos az alkati adottság, más áll jól mindenkinek, én ezt fontosnak tartom.

— Minden méretből tart?

— Nem, sajnos a nadrág belső szárhosszát nem tudom mindig az összes lehetséges magasságra elkészíteni. Egyrészt nem férnék el, másrészt nem tudnám számon tartani. Ezért maradok annál, hogy a nadrág egy két méteres hölgynek is jó legyen, és túl hosszú, akkor rövidebbre szabjuk. Viszont a vádli az tényleg a vádlinál van. Mondjuk egy trapéz nadrágnál, ha nem vagy elég magas, ott a fazonja miatt elmehet a trapéz. Egyszer felkeresett egy 160 centis hölgy is, hogy neki mennyire tetszenek a blúzaink. Nagyon figyelek a dekoltázs takarására, ha valaki szereti a testvonalat követő fazonokat, ezeket is úgy oldom meg, hogy dekoltázsnál gombbal lezárom.

— Mindig is érdekelte a divat?

— Először nem, teljesen átképeztem magam. Egy hotelben voltam pénzügyi vezető, és jó pár iskolát kijártam. Kezdtem a stylist sulival, aztán jött a stílus- és színtanácsadás, most pedig elvégeztem a varrónői képzést májusban. A kislányom februárban született, így kézenfekvő volt, hogy még ezt is megcsináljam. Fontosnak tartottam, hogy mindent tudjak, ha már átnyergeltem egy másik szakmába, azt csináljam profin, nem?


Link másolása
KÖVESS MINKET: