hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Transznemű modell szerepel a Sports Illustrated címlapján

Leyna Bloom már korábban is történelmet írt, ő volt ugyanis az első transznemű, színesbőrű nő, aki megjelent a Vogue Indiában.
Címkép: Leyna Boom, Instagram - szmo.hu
2021. július 21.


Link másolása

hirdetés

Márciusban derült ki, hogy a Sports Illustrated magazin idén nyáron transznemű modellt helyez majd Swimsuit kiadásának címlapjára, az újság fennállása óta először.

A borítóra Leyna Bloom került, aki már korábban is történelmet írt. Ő volt ugyanis az első transznemű, színesbőrű nő, aki megjelent a Vogue Indiában.

Ez a pillanat rengeteg fájdalmat gyógyít most meg a világban. Megérdemeljük

– kommentálta a fotót Instagrammján a modell.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hirdetés

Leyna Bloom (@leynabloom) által megosztott bejegyzés

Millió gyönyörű álmom volt, de a hozzám hasonló lányok számára az álmok többsége csak fantáziadús remény egy olyan világban, amely gyakran kitörli a történelmünket, sőt a létünket is

– írta, majd hozzátette:

Sok hozzánk hasonló lánynak esélye sincs megélni az álmait, vagy egyáltalán sokáig élni. Remélem, hogy a címlapom felhatalmaz arra, hogy megbecsülve érezzék magukat azok, akik küzdenek azért, hogy láthatóak legyenek.

A magazin a közösségi oldalain leszögezte, hogy nem tűrik el a gyűlöletbeszédet, így minden utálkozó kommentet törölni fognak, az azokat író felhasználókat pedig jelentik a portálok adminisztrátorainak.



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Megválasztották Magyarország legjobb éttermeit

A top 10-es lista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina vezette fine dining étterem, a Stand kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán.

A Szulló Szabina-Széll Tamás séfpáros, valamint Csahók Ibolya és Hamvas Zoltán étterme 2018 óta működik, azóta minden évben megválasztják az év éttermének, sőt, nyitása után néhány hónappal már Michelin-csillagot is kapott.

A top 10+2 ranglistára idén - a Dining Guide történetében először - három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány.

A legjobb 10+2 étterem:

  1. Stand Étterem – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
  2. Pasztell Étterem – Erdei János, séf
  3. Platán Gourmet – Pesti István, séf
  4. Rumour by Rácz Jenő – Rácz Jenő, séf
  5. Salt Budapest – Tóth Szilárd, séf
  6. Textúra – Sárközi Ákos, séf
  7. Arany Kaviár Étterem – Kanász László, séf
  8. Essência Restaurant – Tiago Sabarigo, séf
  9. Laurel Budapest – Mede Ádám, séf
  10. Stand 25 Bisztró – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
  11. Bisztró42 (Esztergom) – Barna Ádám, séf
  12. Anyukám Mondta Étterem (Encs) – Dudás Szabolcs, séf

Az Év Vidéki Étterme díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.

Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett, a Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át.

Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta. Az idén másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el. Idén először adta át a Dining Guide a Fairplay-díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, amely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj.

hirdetés

A top tízes ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.

A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

A Napraforgó lett az ország tortája idén

A torta főbb alkotóelemei a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé. De megválasztották az ország cukormentes tortáját is.

Link másolása

hirdetés

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta: az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen

a Magyarország tortája címet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgómag, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé.

Idén az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából alversenyt is hirdettek. Erre olyan tortákat vártak, amelyek meghatározó összetevői Magyarország erdeiben, mezein megtalálhatóak. Az erős mezőnyben végül a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián Nimród fantázianevű tortája lett a győztes - közölte Selmeczi László.

Szintén

Füredi Krisztián nyerte meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt. Mint Nándori László zsűrielnök elmondta, az idei döntő nagyon szoros volt, a győztes végül a Beszterce rózsája lett. A hozzáadott cukor nélkül készült tortában a sárgabaracké a főszerep, a gyümölcs több rétegben is megjelenik, és ízében jól harmonizál a dióval és az étcsokoládéval.

hirdetés

Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere Beszterce rózsája nevű, Magyarország cukormentes tortája címet elnyert tortájával és Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, televíziós műsorvezető (b) az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnepről tartott sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A megmérettetésen - amelyet tizedik alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával - a leginnovatívabb recept különdíját a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda cukrászai, Novák Ádám és Dovalovszky Barbara nyerték a Szeszélyes dió nevű tortával, míg a legjobb, gyógyhatású alapanyaggal készült tortáért járó különdíjat Karikó Orsolya, a Vanília & Gelarto Cukrászda cukrásza kapta Erdei Nimfa nevű tortájáért.

A győztes tortákat augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában meg lehet majd kóstolni.

Egy-egy szelet Füredi Krisztiánnak, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének Beszterce rózsája nevű, Magyarország cukormentes tortája címet elnyert (b) és Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrászának Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájából az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

Az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón a Szent István-napi kenyeret is bemutatták. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a kétfordulós verseny döntőjében 14 kenyeret - a két kategóriában 7-7 kenyeret - bírált el a szakmai zsűri.

Ennek eredményeként az idei Szent István-napi kenyér a Solymár gyöngye lett, amely a solymári Hel Pékségben készült. A pékség tulajdonosa Szász Krisztián, a Solymár gyöngyét Varró Zsolt elképzelése alapján készítették. A solymári Hel Pékség tavaly a leginnovatívabb kenyér kategóriában lett győztes - jegyezte meg.

A solymári Hel Pékségben készült, a Szent István-napi kenyér címet elnyert Solymár gyöngye nevű kenyér az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnepről tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Idén az év innovatív kenyerének a Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyerét választották - tette hozzá Septe József.

A kenyérverseny nyertes kenyereit a Magyar Ízek Utcájában lehet először megkóstolni augusztus 20. és 22. között a Várkert Bazárban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

László 78 nap alatt futotta át Amerikát, ezzel 3 millió forint adományt gyűjtött éhező gyerekek javára

Összesen 5005 kilométert tett meg Los Angeles-től New Yorkig. A kivételes teljesítményét folyamatosan dokumentálta is, így képeken és videókon visszaidézhető emlék lett.

Link másolása

hirdetés

Hosszú utat járt, pontosabban futott be Piringer László. A Magyarországon született és nevelkedett férfi elhatározta, hogy átfutja Amerikát. A célját sikerült elérnie, most jutott az út végére.

78 nap alatt összesen 5005 kilométert tett meg Los Angeles-től New Yorkig.

Napi átlaga 65 km volt, de előfordult, hogy 80 km-t is lefutott - árulta el a Szeretlek Magyarországnak.

A rendkívüli sportteljesítményt jótékony céllal is összekötötte, a futásával a No Kid Hungry alapítványt is támogatta.

A táv végére 3 millió forint gyűlt össze, ami 100 ezer gyereknek biztosít egy adag ételt. László sikere azért is különleges, mert ő az első magyar, aki magában, egyedül futotta át Amerikát.

Célja, hogy történetével másokat is inspiráljon az egészséges életmódra.

A futását végig dokumentálta a közösségi oldalain is, így végigkövethető a nem mindennapi teljesítménye.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Kolodkó-szobrot avattak Szöulban az UNESCO székház előtt

Dél-Korea az első ázsiai ország, a világon pedig a második Európán kívüli – az Egyesült Államok után –, ahol fellelhető Kolodkó alkotása.

Link másolása

hirdetés

Július 19-én a szöuli Myeongdong kerületben található UNESCO Székház előtt Kálmán Andrea, a szöuli Magyar Kulturális Intézet igazgatója, valamint Han Gyeonggu, az UNESCO Koreai Nemzeti Bizottságának főtitkára részvételével

leplezték le Liszt Ferenc miniszobrát, amely Magyarország adománya a KNCU számára

- írja a Magyar Kulturális Intézet honlapja.

A 20 centiméter magas mini alkotást Kolodkó Mihály szobrászművész készítette.

A portál megjegyzi, hogy Kolodkó az egyik legnépszerűbb szobrászművész ma Magyarországon, aki hivatalos engedély nélkül kezdett elhelyezni miniszobrokat Budapest számos pontján. A járókelők nagyon megkedvelték ezeket, és szívesen fedezik fel őket. Az első szobrocskák megjelenése után majdnem két évbe telt, mire kiderült, ki is a titokzatos művész.

Dél-Korea az első ázsiai ország, a világon pedig a második Európán kívüli - az Egyesült Államok után -, ahol fellelhető Kolodkó alkotása.

VIDEÓ: A szoboravatás

hirdetés

Kolodko Mihály videója a Liszt Ferenc-miniszoborról:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: