News here
hirdetés

SIKERSZTORIK

Egy 10 éves magyar fiú is lefutotta a Szarajevó Maratont

Magyarországon a 80-as évektől csak 18 év felett futhatnak maratont, a szarajevói maraton főszervezője viszont csak annyit válaszolt a családnak, hogy "„ok, good luck!”.

Link másolása

hirdetés

A 10 éves Lóci is lefutotta a szajarevói maratont nemrég. Sikeréről a róla, és öccséről elnevezett, Lóci és Olivér megcsinálja Facebook-oldalon számoltak be.

A posztban azt írják, alapvetően Olivér nyolcadik születésnapjára időzítve kerestek egy olyan helyszínt, ahol lehetősége nyílna élete első félmaratonjának teljesítésére. És mivel a szarajevóiak visszajeleztek, hogy részükről oké, nemcsak benevezték a gyerekeket, hanem az egész nyaralásukat Boszniára fűzték fel. Az élet azonban átírta a alaptervüket, mert Olivért a kulcscsonttörése megakadályozta a felkészülésben, ezért hat hetes kényszerpihenővel a háta mögött végül csak az öt km-es távra engedhették.

Lóci korábban elolvasta Simonyi Balázs NEM AZÉ, AKI FUT nevű blogjában a kölyökmaratonistákról írt posztot, ami után csak annyit mondott, hogy „szerintem ezt én is le tudnám futni”.

Magyarországon ugyanakkor 80-as évektől csak 18 év felett futhatnak maratont, a szarajevói maraton főszervezője viszont csak annyit válaszolt a családnak, hogy "ok, good luck!".

"Lóci pedig, akinek nemcsak kedve, hanem megfelelő kondija is van ahhoz, hogy éljen a váratlanul kínálkozó lehetőséggel, megígéri, hogy a versenyig hátralévő hetekben mindent megtesz a sikeres felkészülés érdekében, eljár futni a szüleivel, és úgy általában is szót fogad.

Ezzel el is dőlt, hogy a családi nyaralásunkat megint a Balkánra szervezzük, és lesz cél a gyerekek szeme előtt, aminek elérése érdekében lesznek feladataik is, és a köztük lévő összefüggéseket tanulságos dolog lesz nekik felfedezni" - fogalmaznak a posztban.

hirdetés

A beszámoló szerint verseny napján nagyon meleg volt, így tudták, hogy Lócinak nem a távolság, hanem az időjárás lesz a legnagyobb ellenfele.

22 kilométernél kérdezte meg először, mennyi van még hátra, 25-nél a tűző napon belesétált úgy tűnt feladja, de átesett a holtponton, és miközben az utolsó 6 kilométeren édesanyja locsolta, biztatta, 5 órán belül célba ért.

Amikor aztán Lóci célba ért, ismeretlenek szelfizgettek vele, a színpadra is felhívták és kapott egy külön kupát is.

A kommentelők közül is sokan gratuláltak Lócinak a közösségi médiában, de jó páran megjegyezték, hogy nem értenek egyet azzal, hogy egy gyerek maratont fusson, a szülőket is többen kérdőre vonták emiatt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés
Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA
A magyar válogatott labdarúgó először engedett betekintést az életébe.

Link másolása

hirdetés

A több mint 20 éves, étrendkiegészítőket és speciális élelmiszereket gyártó és forgalmazó BioTechUSA-cégcsoport a The Feeling of Success mottója égisze alatt folyamatosan keresi és támogatja azokat a sportolói sikertörténeteket, melyek mögött kézzelfogható, áldozatos munka lakozik. Ezen gondolat mentén készített a vállalat egy háromrészes exkluzív dokumentumfilm sorozatot Szalai Attila magyar labdarúgó válogatott focistával, amely egyedi módon és most először dolgozza fel a tehetséges sportoló sikerei mögött rejtőző életet.

Szalai Attilát a szorgalom hajtja előre

A 24 esztendős Szalai Attila 27-szeres magyar válogatott labdarúgó, jelenleg a török Fenerbahçe együttesének oszlopos tagja. Pályafutását Gödön kezdte, majd Vácon és a Vasas SC utánpótlás csapatában játszott, 2012-ben pedig a Rapid Wien szerződtette egy hét próbajáték után. 2017-ben két évre visszatért Magyarországra – a Mezőkövesdi SE-nél írt alá –, majd másfél évet töltött a ciprusi Apollon Limassol gárdájában, ahonnan 2021 januárjában igazolt át az isztambuli csapathoz. A fiatal sportoló gyermekként nem volt különösebben kiemelkedő tehetség. A mozgáskoordinációja és a labdaügyessége sem volt jó, de édesapja segítségével és hihetetlen szorgalmával, kitartásával bebizonyította, hogy minden lehetséges. Alázatos és fókuszált munkával folyamatosan fejlődött, amit jól példáz, hogy amikor leigazolták Vácra, már a 2 évvel idősebb korosztályban is megállta a helyét.

Elérni és megélni a sikereket

A labdarúgó felnőttként diszkrét, visszafogott életet él, olyannyira, hogy a karrierje során most először engedett betekintést sportolói- és magánéletébe. Szalai Attila szponzoraként a BioTechUSA készített egy háromrészes dokumentumfilmet a focistával, a vállalat mottója, a „The Feeling of Success” égisze alatt. A cég fontosnak érzi, hogy a több mint 20 éve felhalmozott sporttáplálkozási tudást átadja, hiszen ez nemcsak kötelessége, de felelőssége is. A BioTechUSA azonban nemcsak a konditermi edzés és az életmódváltás szakértője, számos élsportolóval dolgozik együtt, például Rodrygo Silva de Goes brazil labdarúgóval, a Real Madrid csatárával, illetve egyéb csapatokkal is több különböző sportágból. Ezt a 90 főből álló márkanagykövet csapatot erősíti Attila már több mint egy éve.

„A mottónk lényege, hogy termékeinkkel és szakértelmünkkel a legjobbat hozzuk ki a fogyasztókból, akik ezáltal megélhetik saját sikereiket, ami mindenkinek mást és mást jelent. Olyan sportolókat és influencereket szponzorálunk, akik keményen megdolgoztak a sikerért és példamutató életmódjukkal rengeteg embert inspirálnak. Büszkék vagyunk rá, hogy Szalai Attila a csapatunk tagja, hiszen mentalitása és az eddig megtett útja is azt példázza, hogy mennyit számít a befektetett munka” – mondja Lévai Bálint vezérigazgató, társtulajdonos.

A kezdetektől napjainkig három részben

A napokban debütált első videóban Szalai Attila gyerekkoráról és pályafutása fontosabb állomásairól tudhatunk meg többet saját és szülei visszaemlékezésein keresztül, és betekintést nyerhetünk az élsportoló mindennapjaiba. Arról, hogy mit jelent számára a foci, így fogalmaz: „a legnagyobb boldogságot és a legnagyobb örömöt okozza az az érzés, hogy mindennap pályára léphetek, és azt csinálhatom, amit szeretek, és amiről egész kiskoromban álmodtam. És ez varázslatos.”

hirdetés

A sorozat következő két részében a magyar válogatottal átélt sikerekről, a sérülések lelki megéléséről, a törökországi mindennapokról, ahol barátnőjével él és a siker mögötti élet mozzanatairól lesz szó.

A BioTechUSA-ról bővebben:

A BioTechUSA Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend-kiegészítő és speciális élemiszer gyártójaként és forgalmazójaként jelenleg több mint 100 országban, 24 webshoppal, 270 franchise üzlettel és 4500 partnerrel van jelen. A BioTechUSA-n túl a cégcsoporthoz további három márka tartozik: Magyarország legnépszerűbb étrend-kiegészítő webáruháza, a Builder, az átlag vitaminfogyasztókat megszólító új multibrand webáruház, a VitaminShop és a Scitec Nutrition. A vállalat folyamatosan fejleszti termékportfólióját, hogy az egyre színesebb vásárlói igényeknek maximálisan megfeleljen. Aktuális termékkínálata több mint 1600 termékből áll, így támogatva a legkülönfélébb vásárlói célokat, legyen szó fogyásról, izomtömeg-növelésről vagy teljes életmódváltásról. A vállalat aktív adományozási tevékenységet is folytat, mely során többek között egészségügyi dolgozókat, rászorulókat és nonprofit szervezeteket támogat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: