SIKERSZTORIK
A Rovatból

A BioTechUSA étrendkiegészítőkkel és sporteszközökkel támogatja az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozóit és betegeit

Az intézmény ugyanis komplex orvosi rehabilitációt végző centrum, mely ortopédiai és sebészeti aktív ellátást is nyújt, valamint öt területen rehabilitációs fekvőbeteg ellátást biztosít összesen 422 ágyon.

Link másolása

A BioTechUSA-cégcsoport tizenötmillió forint értékű támogatásban részesítette az Országos Mozgásszervi Intézet Rehabilitációs Kórházát, melynek keretében 1500 doboz vitamin- és ásványi anyag készítményt és mintegy 1000 darab fehérjeitalt ajánlottak fel a dolgozóknak, valamint a rehabilitáció folyamatában alkalmazható eszközöket vásároltak a betegek és a szakemberek számára.

Magyar tulajdonú vállalatként a hazai egészségügyért

A BioTechUSA-cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programja során a támogatottak igényeinek maximális figyelembevételével készpénzt, eszközöket és termékeket adományoznak nagy volumenben. Eddig több mint 25 civil szervezetet, kórházat és alapítványt támogattak több mint 150 millió forint összértékben és csaknem 40 000 doboz terméket adományoztak. A program legfontosabb pillére a hazai egészségügyi intézmények és különböző egészségügyi célok támogatása. A vállalat folyamatosan keresi azokat az értékteremtési lehetőségeket, amikor nemcsak adhat, de társadalmi párbeszédet is kezdeményezhet.

Középpontban a tudatos életmód

A márka küldetése, hogy világszerte milliókat motiváljon egy egészségesebb, tudatosabb, sportosabb életre, melyben a BioTechUSA termékeivel és szaktanácsadással a megfelelő partner. Két éve startolt el a szakértők által összeállított Lifestyle Program, mely számos országban eddig többszázezer fogyasztónál bizonyított. Az életmódváltást segítő digitális szolgáltatás egyedülálló módon, 48 perszónára lebontva állít össze személyre szabott edzés- és étkezési tervet, valamint optimális étrendkiegészítő csomagot. Fontosnak érzik, hogy a több mint 20 éve felhalmozott sporttáplálkozási tudást átadják, hiszen ez nemcsak kötelességük, de felelősségük is. Kiemelt feladatuknak tartják az edukációt és a társadalmi párbeszédet, ezért a BioTechUSA-cégcsoport üzleteiben személyesen is és az online térben is professzionális szaktanácsadással segítik vásárlóikat életmódváltásukban, valamint sportteljesítményük növelésében. Hasonló céllal indították el az ingyenesen elérhető “Szakértő válaszol” szolgáltatásukat, amivel közvetlen válaszokkal szolgálnak a fogyasztóik körében felmerült kérdésekre, legyen szó edzésről, táplálkozásról, gyógytorna-rehabilitációról, várandósságról, egészségmegőrzésről, dietetikáról, testépítésről, funkcionális és állóképességi edzésről vagy éppen sportpszichológiáról.

A rossz mozdulatból, helytelen testtartásból, túlterhelésből származó sérülések a tudatos életmódot folytatók és a sportolók számára sem ismeretlenek. Ezért a BioTechUSA aktív kommunikációt folytat ebben a témában is, gyógytorna és sportrehabilitációs szakértő segítségével. A rehabilitáció egy sokrétű folyamat, melyben nagy szerepe van a gyógytornának és a sportterápiának.

Étrendkiegészítők a dolgozóknak, sporteszközök a betegeknek

A cégcsoport ezúttal az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek adományozott tizenötmillió forint értékben, ahol agy- és gerincvelősérült, amputált, stroke-on átesett betegek és egyéb súlyos sérültek orvosi rehabilitációját végzik összesen tizenkét különböző osztályon. 1500 doboz vitaminból és ásványi anyagból, valamint mintegy 1000 darab fehérjeitalból álló termékadománnyal támogatják az ott dolgozókat, emellett pedig a betegek rehabilitációjához szükséges sporteszközök beszerzéséhez járultak hozzá.

Az adomány keretein belül beszerzett eszközök nagymértékben hozzájárulnak a betegek mindennapi ellátásához, mozgásterápiájához, segítve ezzel gyógyulásukat, és megkönnyíti a kollégák munkáját. Továbbá hozzájárulnak a pihenésükhöz, regenerációjukhoz a mindennapi terápiák utáni pihenőidő során. Ezzel a beszerzéssel biztosítani tudják a fekvőbeteg ellátó minden osztály számára igényeikhez alkalmazkodó erősítő és fejlesztő eszközöket.

Az átadáson a BioTechUSA-cégcsoport részéről Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos, Dr. Pintér Dániel Gergő vállalati kommunikációs és CSR vezető és Kiss Jenő testépítő, a felelősségvállalási program nagykövete vettek részt, az Intézetet pedig Emberné Heitler Andrea ápolási igazgató, Sarkadi Attila, az Orvosi Rehabilitációért Alapítvány elnöke és dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója képviselte.

„Az Országos Mozgásszervi Intézet-OORI szakemberei arra hivatottak, hogy a hozzánk forduló sérült emberek a lehető legjobb körülmények között a lehető legtöbb támogatást megkapva gyógyulhassanak, hogy ismét önállóan és tevékenyen élhessék megszokott életüket. Intézményünk csodálatos természeti környezetben és európai színvonalú épületben valósítja meg a komplex orvosi rehabilitációt. A világjárvány magyarországi kezdete óta immár több mint két éve Intézetünk is részt vesz a COVID 19 fertőzött betegek ellátásában. Kórházi oltópontunkon közel 30.000 Covid-19 elleni védőoltást adtunk be. A járvány elleni védekezésben számtalan olyan feladattal kellett megbirkóznia közösségünknek, mely az Intézet alaptevékenységének nem képezi mindennapi részét. Kollégáink egy olyan helyzetben teljesítettek maximális odaadással és szakmaisággal, mely teljesen más hozzáállást, protokollt és dinamikát kívánt meg tőlük, amely az akut ellátást nem végző kórházak számára nem hétköznapi feladat. Ezután a megfeszített időszak után, amely a mai napig érezteti hatását, a mostani adomány segíti kollégáinkat a betegellátás szintjén jelentkező eszközhiány pótlására, a terhelés és túlterhelés következtében jelentkező mozgásszervi panaszaink enyhítésére és a regenerációra.” – mondta dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója.

 

Támogatni azokat, akik vigyáznak ránk

„A hazai egészségügyi rendszer támogatása során igyekszünk megtalálni azokat a komplex megoldásokat, melyek nem kizárólag a kórházakban dolgozók munkáját, az orvosok, szakápolók immunvédelmét és a betegek felépülését segítik, de figyelembe veszik az intézmények felszereltségét és az emberek egészségműveltségének általános szintjét is. Éppen ezért társadalmi felelősségvállalási programunk során nemcsak termékadományokban gondolkozunk, hanem igyekszünk felszerelni is a kiválasztott intézményeket nélkülözhetetlen diagnosztikai vagy éppen terápiás eszközökkel. Külső kommunikációnk során pedig nagy hangsúlyt fektetünk a tudásátadásra, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos információk közérthető, a hétköznapokban könnyen alkalmazható átadására.” – indokolta a támogatást Dr. Pintér Dániel Gergő, a vállalat kommunikációs és CSR vezetője.

Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos elmondta: „Testvéremmel, Lévai Bálint vezérigazgatóval őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Küldetésünk nem lehetne sikeres az egészségügyi intézmények elkötelezett munkája nélkül, így kötelességünknek érezzük, hogy vigyázzunk azokra, akik vigyáznak ránk és folyamatosan a gyógyulásunkért dolgoznak. A magyar orvosok és szakápolók kemény munkát végeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy talpon tudjanak maradni és másokat is talpra állíthassanak, a mozgás öröme pedig megilleti a mozgásukban korlátozottakat is.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SIKERSZTORIK
A Rovatból
Egy magyar találmány, ami világsikerré is válhat: bemutatták a világ első fújós dezodor automatáját
Az ötlet két egyetemista fiú fejéből pattant ki, és nemsokára bárki számára elérhető lesz a Rossmann három üzletében.
Vass Adrienn - szmo.hu
2023. január 27.


Link másolása

Csütörtökön mutatták be Budaörsön a Respray névre hallgató cég, fújós dezodorok úrátöltésére kifejlesztett automatáját, ami több szempontból is figyelemreméltó.

A találmány két magyar fiatal, Réti Andor és Zámbó Gergely nevéhez főződik. Jelenleg sehol máshol nem alkalmaznak ilyen technikát üzlettérben, így könnyen lehet, hogy az innováció nemsokára világszerte ismert lesz.

Segíti ezt a folyamatot az is, hogy egy olyan hatalmas cég, mint a Rossmann beállt mögéjük, és nemsokára három Budapest környéki üzletben be is üzemelik az automatákat.

Mi a probléma a fújós dezodorral?

Az alumínium dobozos dezodorokkal több probléma is van.

Az egyik az, hogy miután megvásároltuk és elfogyasztottuk a tartalmukat, a kukában landolnak.

Nem lehet újratölteni, és sehogy máshogy sem lehet újrahasznosítani, így a bennük lévő maradékkal együtt elégetik őket. És problémás maga a propán-bután hajtógáz is, amit tartalmaznak, hiszen káros hatással lehetnek az emberi egészségre.

Bár alapvetően egy ilyen dezodort a flakonban lévő termékért vásárolunk meg, az ár egy jelentős részét maga az alumínium palack teszi ki.

Röviden tehát sem a pénztárcánknak, sem az egészségünknek, sem pedig a bolygónak nem teszünk jót vele, ha klasszikus, fújós dezodort választunk.

Miért jobb a Respray?

A Respray az összes fent említett problémát kiküszöböli. Mivel propán-bután hajtógáz helyett sűrített levegővel tölti meg a flakont, biztonságosan használható egy üzlettérben is. És a sűrített levegő az egészségünkre sem veszélyes.

Miután megvásároltuk és feltöltöttük a flakonunkat, még négyszer visszatérhetünk vele az üzletbe egy újabb töltésre, így sokkal tovább használhatjuk, mielőtt szemétbe kerülne.

Ráadásul az újratöltések alkalmával már csak a bele kerülő termékért kell fizetnünk, a csomagolásért nem.

Az akár ötször is újratölthető csomagolás bevezetésével és a sűrített levegős hajtógáz használatával a hagyományos spray dezodorok CO2 kibocsátásának mintegy 78%-át kiküszöbölhetjük. A Respray leegyszerűsíti a logisztikát azáltal, hogy csökkenti a transzportált mennyiséget, kizárja a hagyományos hajtógázok negatív hatásait, és 80%-kal csökkenti a csomagolóanyag mennyiséget.

Az automatát a sajtótájékoztató után mi is kipróbáltuk, és rendkívül egyszerű, valamint gyors a használata.

Pár gombnyomás után már indul is a töltés, ami 45 másodpercet vesz igénybe, majd a gép egy vonalkódot is nyomtat nekünk, amin az is fel van tüntetve, hogy még hányszor használhatjuk újra a palackunkat.

Jelenleg 3 illat közül választhatunk, de a tervek szerint ez csak bővülni fog.

Az első töltés, és a palack ára összesen 599 forintba kerül, az újratöltés pedig alkalmanként 299 forint.

Érdemes tehát figyelni a fiúk és a Rossmann oldalát is, hogy mikor és pontosan hol indítják el az automatákat!

Te ki fogod próbálni?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SIKERSZTORIK
A Rovatból
Másfél éve még járni sem tudott, most világbajnoki címet szerzett a 15 éves fehérvári parasportoló
A gyakorlata végén a közönség és a bírók is felállva tapsolták meg Porga Zsaklint a parapole világbajnokságon.

Link másolása

Aranyérmet nyert Porga Zsaklin a decemberi rúdsport világbajnokságon. A székesfehérvári MÁV Előre SC mindössze 15 éves para rúsportolója százharminchat pontos eredményt ért el a parapole elit versenykategóriában - írja a MÁV Előre SC.

Az olaszországi Cesenaticóban rendezett világbajnokságon harminc ország száznyolcvan sportolója indult, köztük a huszonhárom fős magyar válogatott is. A székesfehérvári klub sportolója 136 pontos eredménnyel lett világbajnok a parapole elit versenykategóriában.

„Felemelő érzés volt, amikor a himnusz hallgatása közben felemelhettem a magyar zászlót, mert nekem kiskorom óta, amióta elkezdtem űzni ezt a sportot, ez volt az álmom. Nagyon jól esett, hogy dicsőséget szerezhettem Magyarországnak és magamnak ezzel az eredménnyel”

– mondta Porga Zsaklin.

A rúdsportoló célja az volt, hogy bemutassa képességeit a korlátai ellenére. A beszámoló szerint gyakorlata végén a közönség és a bírók is felállva tapsolták meg a lányt.

„Nagyon sok munka volt ebben a vb-címben, mert ez volt az a koreográfia, amiben százszázalékos teljesítményt szerettem volna nyújtani a versenyen. Viszont ez nagyon összetett, mert a mozdulataim minden egyes apró részletét először fejben kellett megértenem, átgondolnom és csak utána tudtam begyakorolni, és ezt követően illesztettük be a koreográfiába. Igazából ez az a folyamat, amin folyamatosan keresztül megyünk. Ennél a nagyértékű produkciónál viszont az is jelen volt, hogy a jobb teljesítmény érdekében olyan elemeket is beépítettünk, amiket azért gyorsabban kellett elsajátítanom, hogy ezt a táncot még jobban tökéletesítsük. Én ezzel a sporttal már hét éve óriási falakat döntök le a félelmeimben és ezzel együtt a korlátaimban is”

— mesélte az ifjú világbajnok.

Porga Zsaklin oxigénhiányos állapotban született, ezért izomzsugorodás alakult ki a testében. Ám gyerekkora óta folyamatosan javult az állapota és másfél éve már járni is tud két bot segítségével.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
Egy magyar kislány játszotta a fiatal Wednesday–t a netflixes sorozatban
Váradi Karina Londonban él az édesanyjával, aki egyedül neveli.

Link másolása

Az idei sorozatok közül talán nem túlzás azt mondani, hogy a Netflixes Wednesday volt a legnagyobb gurítás, amely egy csapásra óriási sztárt csinált a főszerepet játszó Jenna Ortegából.

A szériában azonban feltűnik Wednesday fiatalkori énje is, akit pedig egy magyar kislány, Váradi Karina alakít.

„Egy közösségi oldalon láttam egy hirdetést, modellkedésre lehetett regisztrálni, megtettem, ennek már öt éve. Ott azt mondták rá, hogy tehetséges szupersztár. Úgy döntöttünk, hogy leszerződünk egy ügynökséggel. El kellett mennünk egy hajóútra, ahol sok iroda képviseltette magát, különböző országokból. Meg kellett tanulnia egy szöveget, kifutón kellett vonulnia, és el kellett játszania bizonyos jeleneteket” - mondta Karina édesanyja, Bandula Nikolett a Ripostnak. Azt is hozzátette, hogy a végén majdnem mindegyik ügynökség szeretett volna leszerződni Karinával.

Végül egy londoni irodát választottak, innen kaptak tavaly egy emailt, hogy az Addams Family-be keresnek hosszú hajú kislányokat.

„Kellett itthon készítenünk egy felvételt, el kellett játszania, hogy szomorú, utána azt, hogy dühös, mert megölték a pókját. Maga a rendező választotta ki Karinát, a felvétel alapján”

- mondta Nikolett a lapnak. Az anyuka azt is elárulta, hogy a forgatás Romániában volt, amit Karina nagyon élvezett és mindenki nagyon kedves volt vele.

Az anyuka azt nem tudta megmondani, hogy Karinával számolnak-e a következő évadban, de nagyon reméli, hogy igen. A nő tíz éve költözött Londonba Kazincbarcikáról, egyedül neveli a lányát, egy pizzériában dolgozik.

Nikolett azt mondta, hogy a forgatások idejét leszámítva Karina úgy él, mint egy átlagos gyerek, van szabadideje, nem kell megerőltetnie magát. Az angol jobban megy neki, mint a magyar, ha valamit elmesél otthon, azt már angolul teszi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
A Rovatból
Óriási siker: bronzérmes lett a magyar csapat a Bocuse D’Or világdöntőjén
A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látta el.

Link másolása

Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjén, amelynek eredményét a rendezvény második napján, hétfő este hirdették ki a franciaországi Lyonban. Az idei döntő győztese Dánia.

A legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d'Or világdöntőjét kétévente rendezik meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában. Az idei világdöntőn vasárnap és hétfőn 24 nemzet csapata készíthette el fogásait.

A magyar Bocuse-csapat az európai válogatón elért második helyezéssel érkezett. A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.

A világdöntőt idén Dánia nyerte, második helyen Norvégia csapata végzett, az eddigi legerősebb szereplését jelentő bronzérmet pedig a magyar csapat vehette át.

A verseny legjobb commis-jának (segédjének) járó díjat Norvégia kapta, a legjobb tál Svédország, a legjobb tányértéma pedig Franciaország csapatáé lett.

Első alkalommal adták át a társadalmi elkötelezettség díjat, amelyet a mexikói csapat nyert el, és szintén először volt a versenynek gyermekzsűrije, amely Japánnak ítélte különdíját.

A Bocuse d'Or lyoni döntőjén hagyományosan két ételt kell elkészíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást. A táltéma kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló voltak.

Formabontónak bizonyult a tányértéma, a csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kellett készíteniük, három fogást 15 személyre. A fogások mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.

Link másolása
KÖVESS MINKET: