News here

SIKERSZTORIK
A Rovatból

A BioTechUSA étrendkiegészítőkkel és sporteszközökkel támogatja az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozóit és betegeit

Az intézmény ugyanis komplex orvosi rehabilitációt végző centrum, mely ortopédiai és sebészeti aktív ellátást is nyújt, valamint öt területen rehabilitációs fekvőbeteg ellátást biztosít összesen 422 ágyon.

Link másolása

A BioTechUSA-cégcsoport tizenötmillió forint értékű támogatásban részesítette az Országos Mozgásszervi Intézet Rehabilitációs Kórházát, melynek keretében 1500 doboz vitamin- és ásványi anyag készítményt és mintegy 1000 darab fehérjeitalt ajánlottak fel a dolgozóknak, valamint a rehabilitáció folyamatában alkalmazható eszközöket vásároltak a betegek és a szakemberek számára.

Magyar tulajdonú vállalatként a hazai egészségügyért

A BioTechUSA-cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programja során a támogatottak igényeinek maximális figyelembevételével készpénzt, eszközöket és termékeket adományoznak nagy volumenben. Eddig több mint 25 civil szervezetet, kórházat és alapítványt támogattak több mint 150 millió forint összértékben és csaknem 40 000 doboz terméket adományoztak. A program legfontosabb pillére a hazai egészségügyi intézmények és különböző egészségügyi célok támogatása. A vállalat folyamatosan keresi azokat az értékteremtési lehetőségeket, amikor nemcsak adhat, de társadalmi párbeszédet is kezdeményezhet.

Középpontban a tudatos életmód

A márka küldetése, hogy világszerte milliókat motiváljon egy egészségesebb, tudatosabb, sportosabb életre, melyben a BioTechUSA termékeivel és szaktanácsadással a megfelelő partner. Két éve startolt el a szakértők által összeállított Lifestyle Program, mely számos országban eddig többszázezer fogyasztónál bizonyított. Az életmódváltást segítő digitális szolgáltatás egyedülálló módon, 48 perszónára lebontva állít össze személyre szabott edzés- és étkezési tervet, valamint optimális étrendkiegészítő csomagot. Fontosnak érzik, hogy a több mint 20 éve felhalmozott sporttáplálkozási tudást átadják, hiszen ez nemcsak kötelességük, de felelősségük is. Kiemelt feladatuknak tartják az edukációt és a társadalmi párbeszédet, ezért a BioTechUSA-cégcsoport üzleteiben személyesen is és az online térben is professzionális szaktanácsadással segítik vásárlóikat életmódváltásukban, valamint sportteljesítményük növelésében. Hasonló céllal indították el az ingyenesen elérhető “Szakértő válaszol” szolgáltatásukat, amivel közvetlen válaszokkal szolgálnak a fogyasztóik körében felmerült kérdésekre, legyen szó edzésről, táplálkozásról, gyógytorna-rehabilitációról, várandósságról, egészségmegőrzésről, dietetikáról, testépítésről, funkcionális és állóképességi edzésről vagy éppen sportpszichológiáról.

A rossz mozdulatból, helytelen testtartásból, túlterhelésből származó sérülések a tudatos életmódot folytatók és a sportolók számára sem ismeretlenek. Ezért a BioTechUSA aktív kommunikációt folytat ebben a témában is, gyógytorna és sportrehabilitációs szakértő segítségével. A rehabilitáció egy sokrétű folyamat, melyben nagy szerepe van a gyógytornának és a sportterápiának.

Étrendkiegészítők a dolgozóknak, sporteszközök a betegeknek

A cégcsoport ezúttal az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek adományozott tizenötmillió forint értékben, ahol agy- és gerincvelősérült, amputált, stroke-on átesett betegek és egyéb súlyos sérültek orvosi rehabilitációját végzik összesen tizenkét különböző osztályon. 1500 doboz vitaminból és ásványi anyagból, valamint mintegy 1000 darab fehérjeitalból álló termékadománnyal támogatják az ott dolgozókat, emellett pedig a betegek rehabilitációjához szükséges sporteszközök beszerzéséhez járultak hozzá.

Az adomány keretein belül beszerzett eszközök nagymértékben hozzájárulnak a betegek mindennapi ellátásához, mozgásterápiájához, segítve ezzel gyógyulásukat, és megkönnyíti a kollégák munkáját. Továbbá hozzájárulnak a pihenésükhöz, regenerációjukhoz a mindennapi terápiák utáni pihenőidő során. Ezzel a beszerzéssel biztosítani tudják a fekvőbeteg ellátó minden osztály számára igényeikhez alkalmazkodó erősítő és fejlesztő eszközöket.

Az átadáson a BioTechUSA-cégcsoport részéről Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos, Dr. Pintér Dániel Gergő vállalati kommunikációs és CSR vezető és Kiss Jenő testépítő, a felelősségvállalási program nagykövete vettek részt, az Intézetet pedig Emberné Heitler Andrea ápolási igazgató, Sarkadi Attila, az Orvosi Rehabilitációért Alapítvány elnöke és dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója képviselte.

„Az Országos Mozgásszervi Intézet-OORI szakemberei arra hivatottak, hogy a hozzánk forduló sérült emberek a lehető legjobb körülmények között a lehető legtöbb támogatást megkapva gyógyulhassanak, hogy ismét önállóan és tevékenyen élhessék megszokott életüket. Intézményünk csodálatos természeti környezetben és európai színvonalú épületben valósítja meg a komplex orvosi rehabilitációt. A világjárvány magyarországi kezdete óta immár több mint két éve Intézetünk is részt vesz a COVID 19 fertőzött betegek ellátásában. Kórházi oltópontunkon közel 30.000 Covid-19 elleni védőoltást adtunk be. A járvány elleni védekezésben számtalan olyan feladattal kellett megbirkóznia közösségünknek, mely az Intézet alaptevékenységének nem képezi mindennapi részét. Kollégáink egy olyan helyzetben teljesítettek maximális odaadással és szakmaisággal, mely teljesen más hozzáállást, protokollt és dinamikát kívánt meg tőlük, amely az akut ellátást nem végző kórházak számára nem hétköznapi feladat. Ezután a megfeszített időszak után, amely a mai napig érezteti hatását, a mostani adomány segíti kollégáinkat a betegellátás szintjén jelentkező eszközhiány pótlására, a terhelés és túlterhelés következtében jelentkező mozgásszervi panaszaink enyhítésére és a regenerációra.” – mondta dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója.

 

Támogatni azokat, akik vigyáznak ránk

„A hazai egészségügyi rendszer támogatása során igyekszünk megtalálni azokat a komplex megoldásokat, melyek nem kizárólag a kórházakban dolgozók munkáját, az orvosok, szakápolók immunvédelmét és a betegek felépülését segítik, de figyelembe veszik az intézmények felszereltségét és az emberek egészségműveltségének általános szintjét is. Éppen ezért társadalmi felelősségvállalási programunk során nemcsak termékadományokban gondolkozunk, hanem igyekszünk felszerelni is a kiválasztott intézményeket nélkülözhetetlen diagnosztikai vagy éppen terápiás eszközökkel. Külső kommunikációnk során pedig nagy hangsúlyt fektetünk a tudásátadásra, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos információk közérthető, a hétköznapokban könnyen alkalmazható átadására.” – indokolta a támogatást Dr. Pintér Dániel Gergő, a vállalat kommunikációs és CSR vezetője.

Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos elmondta: „Testvéremmel, Lévai Bálint vezérigazgatóval őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Küldetésünk nem lehetne sikeres az egészségügyi intézmények elkötelezett munkája nélkül, így kötelességünknek érezzük, hogy vigyázzunk azokra, akik vigyáznak ránk és folyamatosan a gyógyulásunkért dolgoznak. A magyar orvosok és szakápolók kemény munkát végeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy talpon tudjanak maradni és másokat is talpra állíthassanak, a mozgás öröme pedig megilleti a mozgásukban korlátozottakat is.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SIKERSZTORIK
A Rovatból
28 milliós jutalmat kapott a Google-től egy magyar fiú, mert talált egy súlyos biztonsági hibát
A 21 éves Schütz Dávidot kissé megváratta a Google, de végül kijavították a hibát, a fiú pedig megkapta a megérdemelt jutalmat.

Link másolása

Egy véletlennek köszönhetően sikerült felfedeznie egy súlyos biztonsági hibát a Google-nél egy magyar fiatalembernek, akit ezért a cég 28 millió forinttal jutalmazott meg. Schütz Dávid a Szegedi Napnak mesélte el, hogy érte ezt el.

Egy hosszú útról ért haza, amikor annyira le volt merülve a mobilja, hogy egy fontos üzenet közben ki is kapcsolt. Gyorsan feltette töltőre, a telefon pedig ekkor a SIM-kártya kódját kérte. Mivel a fiatal férfi háromszor is elrontotta a PIN-kódot, letiltotta a SIM-kártya, és immár a PUK-kódot kellett megadnia. Szerencsére megtalálta ezt a kódot a SIM-kártya dobozában, és miután beírta, új PIN-kódot adott meg a SIM-kártyához. Ezután azonban furcsán kezdett el viselkedni a telefonja: az ujjlenyomatot kérte bekapcsolás után, utána pedig egy fura, beragadt helyzetbe került, és úgy maradt a képernyő is. A problémát újraindítással sikerült megoldani, de felmerült benne a gyanú, hogy ez talán nem csak funkcionális hiba, hanem biztonsági problémát is okozhat.

Nem is hagyta ezt annyiban, elkezdte tüzetesebben megvizsgálni a hibát.

Feltűnt neki, hogy ha nem indítja újra a telefont és úgy állítja vissza a SIM-kártya kódját a PUK-kóddal, akkor nem lefagy a telefon, hanem feloldódik. Ezt egy régi telefonján is kipróbálta, és mivel azon is sikerült, már tudta, hogy ez egy több eszközt érintő hiba.

Ez azért veszélyes, mert bárki feloldhatja bárkinek a telefonját a feloldó kód nélkül is úgy, hogy a készülékbe helyezi a saját SIM-kártyáját, amihez tudja a PUK-kódot.

A 21 éves fiú egy óra múlva már jelezte is a hibát a Google-nek, ahol 34 percen belül be is fogadták, de csak egy hónappal később reagáltak. Akkor azt írták, hogy a hibát már más is jelezte korábban, ezért Dávid nem számított arra, hogy pénzt kap. Mivel azonban súlyosnak gondolta a hibát, többször is rákérdezett a cégnél, majd a Google mérnökei előtt, élőben is produkálta a hibát.

Végül elismerték, hogy ez valóban komoly hiba, november elején ki is javították. A szegedi fiatalnak pedig jutalmul 28 millió forintnyi jutalmat adtak.

Akinek a telefonja a "November 5, 2022" nevű biztonsági frissítést mutatja, akkor azon már nem jelentkezik ez a hiba. Ha korábbi a legutóbbi frissítés, akkor érdemes a legújabbra frissíteni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SIKERSZTORIK
A Rovatból
28 millió forintot kapott a Google-től egy magyar fiatal, aki felfedezett egy biztonsági hibát
Meglepően egyszerű módon törte fel képernyőzárját Dávid, az óriáscég nem volt hálátlan.
Fotó: PhotoMIX-Company / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. november 24.


Link másolása

28 millió forintot kapott a Google-tól az a 21 éves magyar fiatal, aki felfedezett egy súlyos biztonsági hibát – írja az RTL.

Schütz Dávid középiskolás kora óta foglalkozik bug bounty-val, azaz biztonsági hiba kereséssel, a legnagyobb „fogására” azonban véletlenül bukkant. Felfedezte, hogy egy meglepően egyszerű módszer segítségével fel tudja oldani a telefon képernyőzárját, anélkül, hogy tudta volna a kódot.

A hibát beküldte a Google-nek, a cég pedig 70 ezer dollárral, azaz 28 millió forinttal jutalmazta Dávidot.

Dávid minden érdeklődőt arra biztat, hogy bátran vágjon bele a bug bounty-ba, az interneten található számos ingyenesen letölthető tananyaggal ugyanis bárki elsajátíthatja a módszert, ami pénzkereseti forrásnak sem utolsó.

Az RTL Híradó teljes riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
A Rovatból
Alig ér célba a világ egyik legdurvább versenyén, már a következő kihívást nézi a legkeményebb magyar fogorvosnő
Lubics Szilvia háromgyermekes édesanya már közel húsz éve ultrafutó, és mára legendává lett a neve.

Link másolása

Lubics Szilvia 86 és fél óra alatt teljesítette a csaknem 400 kilométeres távot, ezzel pedig a női mezőny harmadik helyén végzett az amerikai Utah államban - hangzott el az RTL Fókusz című műsorában. A fogorvos és háromgyermekes édesanyának a futás már közel húsz éve az életének része, de nem gondolta volna, hogy neve legendás lesz az ultrafutók körében.

Legyen szó hőségről, havazásról, sivatagról vagy óriási hegyláncokról, a világ egyik legkeményebb futóversenye sem foghatott ki Lubics Szilvián.

383 kilométert tett meg, szinte egyhuzamban. 86 és fél órára volt szüksége ahhoz, hogy legyűrje a távot, amivel nem csak a hegycsúcsokra, hanem a dobogóra is sikerült felkapaszkodnia: a női mezőny harmadik helyén végzett.

Pedig nem a futás a hivatása: fogorvosként dolgozik és háromgyermekes édesanya. De még így is jut ideje arra, hogy fusson és ilyen emberpróbáló kihívások elé állítsa magát. Igaz, ehhez minden percét beosztja, hajnalban már edz.

Fél 9-re érek haza, szóval a délutánok eléggé húzósak, akkor vagyok a rendelőben. Így viszont a délelőtt szabad, és az erősítő edzéseket általában hajnalban, hatkor kezdődnek

– mesélte.

A többit a Fókuszban nézhetitek meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
20 éve még autókat őrzött, most a „Felelős üzletember példakép” díját kapta meg
Hajós István szerint a hiteles férfi minta legalább olyan fontos, mint a szociális segítség, ezért az új terve egy alapítvány, hogy egész évben segítse a családokat.

Link másolása

November 18-án Gránit Oroszlán Példakép Díjat, annak is a „Felelős üzletember példakép” elismerését kapta meg Hajós István, a Bastion Group ügyvezetője. A robotikai és biztonságtechnikai szakértőnek ez az első komolyabb díja, de biztos abban, hogy nem csak az üzleti életben nyújtott munkásságáért kapta, hanem a szociális és jótékonysági tevékenységért is, ami nagy hangsúlyt kap az életében.

A „Felelős üzletember példakép” olyan vállalkozók, cégvezetők, menedzserek, üzletemberek számára kialakított kategória, akik a saját szigorúan vett érdekeiken túl messze távolabb látnak és komolyan veszik, hogy felelősségük van az egész társadalommal szemben, ami nem csak szavakban, de tettekben is megnyilvánul. 2022-ben már hatodszor adták át a díjat.

A díjjal elsősorban a hétköznapok hőseit akarják kitüntetni, azokat a férfiakat, akik tetteikkel, példamutatásukkal, hitükkel, lelkesedésükkel a társadalom javát szolgálják.

A Gránit Oroszlán Példakép Díjjal a férfi minta nélkülözhetetlenségére szeretnék a fókuszt helyezni. Arra, hogy a férfi lét nem adottság vagy lehetőség, hanem értékteremtő kötelezettség is egyben.

Bedő Imre, a díj alapítója szerint „manapság a férfiak alig vannak jelen a családokban, ezért fontos, hogy kiegyensúlyozott és hiteles minták közvetítésével motiváljuk az embereket”.

„Felemelő érzés volt átvenni ezt a díjat, mert azt bizonyítja, hogy nem dolgozok hiába. Kaptam már cégektől köszönő elismeréseket, de ez most egészen más. A munkámat szép csendben csinálom a háttérben, de a segítségnyújtás másfajta feladat, vagy inkább küldetés. Már a nagyszüleimtől is ezt a neveltetést kaptam, hogy ha tudunk adjunk, mert az élet azt meghálálja. Ennek szellemében nőttem fel és mai napig ezt vallom” – mondta Hajós István, a Bastion Group ügyvezetője, robotikai és biztonságtechnikai szakértő, aki legutóbb a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház gyermekosztályának felújításával került be a hírekbe.

A kistarcsai intézmény legfiatalabb páciensei már sokkal jobb környezetben gyógyulhatnak. Hajós István cégcsoportjának és partnereinek köszönhetően több mint 800 négyzetméteres felületen festettek, pótoltak hiányzó csempéket, korszerűsítették a mosdókat és javították a termek lábazatait is.

„Amikor segítek, nem az vezérel, hogy kapjak érte valamit, csak az, hogy szerezzek valami jó élményt, legalább néhány napra. Ha csak egy kicsivel valaki ettől jobban végzi a munkáját vagy boldogabb lesz a napja, ha egy beteg ettől felvidul, már megérte” – tette hozzá az üzletember, aki most egy alapítvány elindítását is tervezi.

„Barátok és kollégák javaslatára úgy döntöttem, hogy az adományozás mostantól alapítványi kereteket ölt. Még nincs meg a neve, de a működési elve már igen. Fontos, hogy így majd más cégek is tudnak csatlakozni a segítségnyújtáshoz.

Egy olyan alapítványt szeretnék felépíteni, ahol hátrányos helyzetű családok mindennapi segítséget kaphatnak. 10 családot szeretnénk segíteni, minden hónapban egy fix összeggel, egy éven keresztül.

Az eseti adományozásoktól sem zárkózunk el, de most nem ez a fő irány. Ha legalább 100 támogató összegyűlik, akkor már 10 család jobb megélhetése biztosítva lesz” – mondta Hajós István, aki 20 éve még parkolót őrzött, ma pedig 2 milliárdos cégcsoportot irányít.

A sorozatvállalkozó, start up finanszírozásban is gondolkodik, az elmúlt években a robotika biztonsági ágába ásta bele magát: a cégével ők kezdtek elsőként biztonsági robotok alkalmazásával kísérletezni itthon, Budapesten több objektumban is tesztelik a robotokat. De vannak fertőtlenítő robotjaik, kísérleteznek recepciós és festő robotok alkalmazásával is. Borász végzettsége van, bor témájú festményeket gyűjt és rendelkezik egy kb. 1500 palackból álló különleges magángyűjteménnyel is, amelyben több ezer eurós tételek is megtalálhatóak. István ma már túl van a fiatalkori hibák időszakán, túllépett vállalkozói élete mélypontján, felállt a csőd széléről is, és tapasztalataival segíti az újabb vállalkozói generációt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: