Sikeresen szerepeltek a magyar fiatalok a WRO legorobot világdöntőn
A végső versenybe jutott 63 ország 482 csapata között egy elismerést is kaptak, és több csapat is az első tízben végzett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 26.


Magyar csapat is kijutott, és sikeresen szerepelt a a thaiföldi Chiang Maiban rendezett 2018-as World Robot Olympiad világdöntőn. Több mint hatvan tagú volt a delegáció, a csapattagokon kívül kiutaztak többek között a csapatvezetők, bírók, a jövő évi világdöntő szervezői: az Edutus Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Széchenyi István Egyetem képviselője is.

A világdöntő a Chiang Mai International Exhibition and Convention Center-ben zajlot. A World Robot Olympiadot több mint 70 országban rendezték meg 26 280 csapat részvételével. A végső megmérettetésre 63 országból 482 csapat érkezett. A magyar csapatok 3 Regular, 2 Open, 1 Advanced Robotics Challenge, 1 Football és 1 WeDo kategóriákban versenyezhettek.

A legkisebbek WeDo kategória pilot versenyén a budapesti HTRoboTeam csapat a legszabálykövetőbb díjat nyerte el.

A Junior korosztályban induló budapesti SZIG@HUN csapatnak sikerült a 6. helyet megszerezniük. A legidősebbek között, az Advanced Robotics Challenge kategóriában versenyző budapesti InnoRobot-X csapat – akik a tavalyi évben ezüstérmesek lettek – az idei évben az előkelő 6. helyet szerezték meg.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x