hirdetés
Sikeres volt a vicces 112 segélyhívó kampány, de még mindig sok a fals hívás
Folyamatosan csökken az intézkedést nem igénylő telefonhívások száma a valós segélykérésekhez képest, de még mindig 2/3 az arányuk.
Police.hu - szmo.hu
2019. április 17.


hirdetés

A rendőrség 2018-ban is folytatta az előző évben indított tudatosító kampányát a 112 segélyhívó szám helyes használatáról, az indokolatlan hívások visszaszorítása érdekében. Ennek köszönhetően folyamatosan csökken az intézkedést nem igénylő telefonhívások száma a valós segélykérésekhez képest.

2017-ben 4,1%-os, 2018-ban pedig további 8,4%-os csökkenés volt tapasztalható a 2016-os alapadatokhoz képest. Ez azt jelenti, hogy bár érzékelhető kedvező irányú változás, azonban még mindig sok a tényleges beavatkozást nem igénylő hívás. Ezek jelenleg az összhívások mindegy 66,6%-át teszik ki.

VIDEÓ: Te milyen esetekben hívnád a 112-t?

A videókért és a fals hívásokért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hős lett a Notre-Dame tűzoltóinak káplánjából, aki bement az égő templomba, és kihozta a töviskoronát
Az atya a tűzoltókkal együtt ment be az égő épületbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 16.A Twitteren jelent meg egy fotó Fournier atyáról, a párizsi tűzoltók káplánjáról, akit a francia lapok szerint hősként ünnepelnek. A képen ő is tűzoltó ruhában látható, hiszen

Fournier atya a tűzoltókkal együtt bement a Notre-Dame égő épületébe és kihozta onnan Krisztus töviskoronáját,

amelyet a hagyomány szerint Szent (IX.) Lajos gyűjtött be a Szentföldről.

Lapozz a részletekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Salma Hayek férje 32 milliárd forint adománnyal támogatja a Notre-Dame újjáépítését
A multimilliárdos Francois-Henri Pinault, a Gucci és az Yves Saint Laurent egyik tulajdonosa az első a várhatóan szép számú adományozók sorában.
Mirror - szmo.hu
2019. április 16.A Notre-Dame-nál a kora esti órákban csaptak fel a lángok, leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony is. Sokáig nem lehetett tudni, hogy a gótikus katedrális megmenekül-e, vagy teljesen a lángok martalékává válik. Nem sokkal éjfél előtt azonban bejelentették, hogy a katedrális fő szerkezete és mindkét nagy torony megmenekült.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, viszont a kár óriási. Képes tudósításunkat arról, hogy hogyan is néz ki most a katedrális belülről, ide kattintva nézheted meg. Emmanuel Macron, francia elnök röviddel éjfél előtt a Párizs ékkövének is nevezett, 850 éves épületnél jelentette be, hogy újjáépítik a Notre-Dame-ot. Az újjáépítéshez pedig nemzetközi adománygyűjtést kezdeményeznek.

Az első, tekintélyes felajánlás már meg is érkezett, méghozzá nem akárkitől: Salma Hayek Oscar-díjas színésznő férje, Francois-Henri Pinault, valamint az egész Pinault família 100 millió eurót, azaz körülbelül 32 milliárd forintot adományoz a katedrális újjáépítésére.

További részletekért, valamint a BBC videójáért a tűzről kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeged városa 10 ezer eurót ajánl fel a Notre-Dame újjáépítésére
Székesfehérvár is csatlakozik, szintén tízezer eurót ajánlottak föl az újjáépítésre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 16.Száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott Szegednek a város nagy árvíz utáni újjáépítéséhez. Most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak - írja a szeged.hu.

Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy

Szeged önkormányzata 10 ezer eurót ajánl fel az Európa szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált Notre-Dame székesegyház újjáépítésére.

Szeged városa mindezeken túl adománygyűjtést is indít, melynek részletei a város weboldalán érhetők el.

Székesfehérvár önkormányzata, csatlakozva Szeged városához szintén 10 ezer eurót ajánl föl a párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére - ezt Cser-Palkovics András polgármester jelentette be kedden a közösségi oldalán. A városvezető emellett minden olyan önkormányzatot hasonló felajánlásra buzdít, amelynek lehetősége van erre.

"Ha van város, amely átérzi egy katedrális elvesztésének tragédiáját, az Székesfehérvár"

- utalt Cser-Palkovics András az egykori székesfehérvári koronázó templomra, amely ma romként látogatható.

Nemcsak egy gyönyörű épület, fantasztikus műtárgyak otthona és rengeteg turista kedvenc helye került veszélybe, hanem egy templom, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja, egy kiemelt európai zarándokhely is - írta.

A Notre-Dame gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet. A katedrális fő szerkezete és mindkét nagy torony azonban megmenekült. Emmanuel Macron francia elnök még a lángoló katedrális előtt éjjel azt mondta, újjáépítik a Notre-Dame épületét, ehhez pedig nemzetközi adománygyűjtést kezdeményeznek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
5500 húsvéti tojással díszítették a nagyatádi fát - látványos lett az eredmény
Három nap alatt készült el a gyönyörű dekoráció. A Horváth-család minden évben feldíszíti a fát.
Fotó: Györke József - szmo.hu
2019. április 13.Húsvét közeledtével sokan készítenek ünnepi dekorációt és több településen is tojásokkal ékítik fel a fákat.

Nagyatádon évek óta készít húsvéti tojásfát a Horváth-család.

Nem túlzás: pár éve a magyar sajtót is bejárta a nagyatádi tojásfa híre.

2015-ben még 1300, 2016-ban már 2500 darab színes tojást aggattak a fára. Az a munka három napba telt, de mindenki azt mondja, aki látta, hogy megérte. Igazi helyi látványosság lett belőle.

A Horváth-család idén is feldíszítette a kertjében álló gyümölcsfát.

Ezúttal 5000 darabot tettek a fára, Horváth Istvánné (Marika) három napi munkája volt benne - és még nyuszik is készültek a jeles alkalomra.

A többi képért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x