Sértőnek találják Michael Jackson örökösei a popkirályról készült legújabb dokumentumfilmet
Nem nyerte el a Jackson-família tetszését az a dokumentumfilm, amely a 10 éve elhunyt szupersztár által állítólag elkövetett szexuális zaklatásokat tárgyalja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 10.A család képviselői Dan Reed Elhagyva Sohaországot (Leaving Neverland) című filmjét „sértőnek és patetikusnak” nevezték, amely „idejét múlt és hiteltelen állítások felmelegítésével ismét kísérletet tesz Michael Jackson kizsákmányolására és aprópénzre váltására”.

A film két, 7 és 10 év közötti gyerek „manipulálásáról és velük való visszaéléséről szól. A rendező, aki korábban elnyerte a brit filmakadémia rangos Bafta-díját A pedofilvadász, valamint a 2008-as terrortámadásról szóló Terror Mumbaiban című filmjeivel, ezúttal a hírnév hatalmát elemzi, amely lehetővé teszi egy imádott figurának, hogy behatoljon a bővöletében élő gyermekek és szüleik életébe – írta a Guardian .

A négyórás film világpremierje január 25-én lesz az amerikai Utah állambeli Park City-ben, a Robert Redford alapította Sundance fesztiválon. A tervek szerint tavasszal bemutatja a brit Channel 4 csatorna is.

Michael Jacksont annak idején többször is megvádolták gyermekek molesztálásával. 1993-ban a 13 éves Jordan Chandler ügyében fogták perbe, végül peren kívül megállapodtak egy 23 millió dolláros kártérítésben. 2005-ben újra vádat emeltek ellene egy másik 13 éve fiú, Gavin Arvizo zaklatásáért, de ezt az ügyet végül a bíróság nem találta bizonyítottnak. Jacko halála után, 2013-ban és 2014-ben is előjött két újabb ügy, amelyek állítólag még a 90-es évek elejére nyúltak vissza, de ezeket a bíróság elutasította, elévülés címén.

Sohaország, azaz Neverland Michael Jackson kaliforniai birtoka volt, ahol a pop-sztár valóságos mesebirodalmat és vidámparkot épített fel. A név maga is meséből, a Peter Pan-történetből eredt, és sokan azonosították is Jackót a fiúval, aki soha nem vált felnőtté. Az énekes rendszeresen vendégül látott itt gyerekeket a világ minden tájáról. A 2003-as per idején a rendőrség több alkalommal is házkutatást tartott a birtokon, és Michael innentől kezdve nem tekintette otthonának, mert úgy érezte, a rendőrök legbelsőbb szféráját sértették meg ezzel. 2006-ban költözött el végleg innen, és egyes hozzá közelállók szerint ez a „gyökértelenné válása” is siettette korai halálát.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x