hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
"Semmi kedvem a börtönhöz", mondta - megszólalt a férfi, akit túszul ejtett a szökött fegyveres rab
A sofőrnek nem volt esélye a menekülésre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Megszólalt az 63 éves sofőr, akit túszul ejtett a szökött rab Budapesten. A sofőr csak parkolóhelyet keresett, amikor szembe találta magát Sz. Károllyal - írta meg a Ripost. A sofőr elmondta: nem volt számára menekvés, először csak a szélvédőn keresztül látta a fegyvert, majd nem sokkal később már a rab a kocsiban szegezte rá a pisztolyt.

Hozzátette, útközben igyekezett nyugtatni a férfit, aki elmesélte neki, hogy most ítélték 11 év börtönre, de „semmi kedve hozzá”. A szökött rab eközben végig fegyverével hadonászott, a sofőr rá is szólt, mire a rab bocsánatot kért.

A sofőr azzal nyugtatta a férfit, hogy amíg ott van mellette, addig nem fognak lőni.

Azt mondta a szökött rab, hogy neki már teljesen mindegy, de a sofőrt nem akarta bántani, viszont "ha kell, akkor le foglak lőni". Erre a sofőr azt válaszolta, hogy ha egy mód van rá, ne tegye, mert van egy unokája, és most fog születni neki a második.

A 35 éves rabot garázdaság és rongálás vétsége miatt hallgatták ki másodfokon pénteken. A Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen. A férfi az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett az őrrel, megszerezte a fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az ügyben eljáró bírói tanács a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi fegyverrel túszul ejtette. A tússzal az épületen kívülre távozott, ahol egy autót megállásra kényszerített a fegyverével. Ezután a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

A férfit végül több lövéssel eltalálták a rendőrök, Újpalotán elfogták, súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.


KÖVESS MINKET:
Rejtélyes üzenetet kapott VV Fanni édesanyja
Nem tudja, mi volt a levélíró szándéka.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

.

Hatalmas borítékot küldtek Novozánszki Fanni édesanyjának - tudta meg a Blikk. A teleírt papírlapok mellett két selyemsál is volt a csomagban. A feladó azt állítja, tudja, mi történt Fannival.

"A levélíró megnevezett két nőt, akiknek szerinte a letartóztatásban lévő férfi átadta a lányomat. Leírja, hogy ő nem ismeri ezeket a hölgyeket, és arra sem ad választ, honnan van minderről tudomása" – mondta a Blikknek Fanni édesanyja. A levélíró megadott egy telefonszámot is, de ott csak egy szépségszalon üzenetrögzítője kapcsol be.

Nem tudom, mi volt ezzel a levélíró célja, de nagyon felzaklatott

– mondta a lapnak az asszony.

A Blikk úgy tudja, nem ez az első alkalom, hogy Katalint megkeresi valaki, hogy előadja a lánya eltűnésével kapcsolatos elméletét.

VV Fanni 2017 novemberében tűnt el otthonából. Egy héttel a bejelentés után letartóztatták B. Lászlót, akit a lány megölésével gyanúsítanak, s aki azóta is rácsok mögött van. Bár a nyomozás még nem zárult le, a rendőrség hamarosan vádemelési javaslattal adja át az ügyet az ügyészségnek.

A titokzatos csomag küldője nem az egyetlen, akitől Fanni édesanyja levelet kapott. "Több levelet, üzenetet kaptunk már idegenektől. Volt, aki azt mondta, tudja, mi történt a lányommal, de

olyan is akadt, aki azt állította, Fanni még él, és elmondja, hol van, ha adok pénzt

– mondta a lapnak az asszony. "Nagyon felkavart minket ez a történet, de bízunk a rendőrség munkájában és abban, hogy a tettes van a rácsok mögött" - tette hozzá.

Nemrég egyébként újabb, akár perdöntőnek bizonyuló bizonyíték került elő. A gyanúsított B. László siófoki otthonának mosógépében megtalálták ugyanis Novozánszki Fanni egyik hajszálát.


KÖVESS MINKET:Újabb fizetésemelést kapnak a képviselők
10 ezer forint híján egymillió érkezik a számlájukra márciustól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

Alig fél év után újabb fizetésemelésnek örülhetnek a parlamenti képviselők: egy törvénymódosítás révén augusztustól 891 ezer forintra emelkedett az illetményük, amely márciustól tízezer forint híján egymillió forintra nő. A magyar bruttó átlagfizetéshez, azaz a 329 ezer forint háromszorosához kötötték a tiszteletdíjukat, így minden év elején vita nélkül emelkedhet a fizetésük annak megfelelően, hogy mekkora az átlagkereset növekedése.

Mivel tavaly 11 százalékkal nőttek a bérek, így a képviselői alapfizetés százezerrel növekedett.

– írta meg a Blikk.

Így bruttó 990 ezer forintot tehetnek zsebre a semmilyen tisztséggel vagy bizottsági tagsággal nem rendelkező mezei képviselők, illetve azok a honatyák is, akik államtitkári vagy miniszteri juttatást is felvehetnek.

A képviselők túlnyomó többsége azonban ennél többet keres majd: egy bizottsági hely után közel bruttó 1,2 millió forint, kettő után már 1,4 millió forint jár. 56 képviselő tölt be bizottsági alelnöki tisztséget, az ő illetményük már alig marad el a kormányfőétől, ők közel 1,5 millió forintot kapnak. A frakcióvezető-helyettesek, a háznagy, valamint a tizennégy bizottsági elnök és a tizennégy jegyző tiszteletdíja megközelíti az 1,7 millió forintot.

"Az méltányolható, hogy már nincs az az álszentség, mint néhány évvel korábban, amikor nagyon alacsonyak voltak a képviselői tiszteletdíjak, amit magas választókerületi pótlékokkal, költségtérítésekkel tornáztak fel. Az azonban sejthető, hogy a politikusok jelentős része nem a fizetéséből gazdagodik meg" – mondta a Blikknek Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője.

Fotó: Mervai Márk


KÖVESS MINKET:
Lopás miatt vesztegelt a repülő Budapesten: közel egy óra késéssel indult a barcelonai járat
A tolvajt azonosították és őrizetbe vették. Pénztárcát lopott 200 ezer forinttal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

Majdnem egy órát késett a felszállással a Wizz Air reggel fél 7-kor induló barcelonai járata, mert lopás történt a fedélzeten, számolt be az Index. A lap információját, amit egy olvasó beszámolója alapján közöltek, Hardy Mihály, a ferihegyi reptér sajtósa is megerősítette.

Eszerint egy utas jelentette, hogy a termináltól a repülőhöz tartó buszon eltűnt a pénztárcája. A légitársaság szabályzatának megfelelően kihívták a rendőrséget, amely kivonult a repülőgéphez, azonosította a tolvajt, és megtalálta a pénztárcát. A feltételezett elkövetőt a hatóságok leszállították a fedélzetről és őrizetbe vették.

Az Index olvasói beszámoló alapján azt írja, a gépre rendőrök érkeztek és leszállítottak két utast. A mögöttük ülő fiatal férfi azt állította, hogy eltűnt a tárcája (később előkerült, de a pénz nélkül), benne 200.000 forinttal. A gyanúsított ártatlannak vallotta magát, "elfelejtette", hova tette a kabátját, és nem volt túl együttműködő.


KÖVESS MINKET:

Pert nyert a MÁV-Start ellen a kirúgott kalauz
Nem volt hajlandó egyedül elvégezni két ember munkáját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

A bíróság úgy döntött, hogy a MÁV-Start jogtalanul bocsátott el egy kalauzt, aki megtagadta a munkát – számolt be az RTL Híradó.

A kalauz nem vállalta a munkát egyedül egy 6 kocsiból álló vonaton, a szabályzat ugyanis kimondja, hogy ötnél több szerelvényből álló vonaton már 2 jegyvizsgáló kell a munka elvégzéséhez.

A vasúttársaság felmondott a két ember munkájának elvégzését megtagadó kalauznak, aki erre beperelte a céget, és most jogerősen neki adott igazat a bíróság.

Nézd meg az RTL Híradó tudósítását!


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x