hirdetés
expedicionyito.jpg

Segíts, hogy egy magyar is eljusson az északi sarkkörhöz

Őry István a 300 km-es kutyaszános túrával adományt gyűjtene a ritka betegséggel élő emberek számára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. december 03.


hirdetés

Őry István a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségénél dolgozik Budapesten. Feltett szándéka, hogy részt vesz az északi sarkkörre szervezett expedícióban, hogy ezzel is segítse a beteg embereket.

ory

A Fjällräven Polar expedíció egy 300 km hosszú túra az északi sarkkörön kutyaszánnal. Összesen 12 kategória van (11 ország + other countries) és Magyarország az other countries kategóriába tartozik. Minden kategóriából a legtöbb szavazatot gyűjtő jut be az északi sarkköri expedíció csapatába. A magyar fiú jelentkezett erre a megmérettetésre, jelenleg a magyarok közül ő rendelkezik a legtöbb szavazattal, de egyelőre a 13. helyen áll. A romániai, mongóliai, pakisztáni jelentkezők támogatásáért országaik összefogtak.

Az esemény honlapját ITT találod.

Őry István azt ígérte, amennyiben bekerül a csapatba és ő képviselheti Magyarországot ezen a megmérettetésen, akkor egy hivatalos, challenge alapú adománygyűjtéssé teszi az egész kalandot, ahol meg lehet venni az északi sarkköri túra 300 kilométerét (hasonlóan a maratonfutókhoz vagy a világot körbeutazókhoz, akik egy célért gyűjtenek és névlegesen meg lehet venni a megtett kilométereiket). István a ritka betegséggel élő emberek számára gyűjtene és természetesen kitűzné a szervezet zászlaját az északi sarkkörön.

Őry István bemutatkozó filmjét, amelyre szavazni lehet ITT találod!

expedicio2

Évente több száz család keresi fel a szervezetet segítségért. A magyar fiatalember azt mondja, hogy bármit megtenne ezekért az emberekért: "Eddig úgy voltam, maximum a söröm legyen hideg :) nemhogy az északi sarkköre menjek -30-40 fokos hőmérséklet mellett sátorban aludni."

Ha szeretnéd, hogy István eljusson az expedícióra, akkor december 10-ig szavazhatsz rá.

expedicio

Őry Istvánnal készült interjút ITT olvashatjátok.

Ha te is szeretnéd, hogy István bejusson az expedícióra, oszd meg másokkal is!


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
batmantoy-1000x594.jpg

Megesett a rendőr szíve a kisfiún, miután mindenük odaveszett a tűzben

A hatéves amerikai gyereket egy igazán figyelemre méltó ajándékkal lepte meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Az észak-karolinai Hendersonville-ben élő négyfős családnak hétfő reggel mindene odaveszett egy tűzben, ami a lakóautójukban gyulladt ki. A lakásban senki nem tartózkodott, amikor a feltételezések szerint az elektromos radiátor kigyulladt - írja a Yahoo.

A tragédia helyszínére érkező családtagok közül, Damon, a hatéves fiú megjegyezte az esetnél intézkedő rendőr, Tim Griffin füle hallatára, hogy reméli, a halloweeni batmanes jelmeze nem volt az autóban, de Damon nagymamája, a fiú feje felett átnézve, jelezte a rendőrnek, hogy az is bent volt.

Damon anyukája, Cayce Burroughs azt nyilatkozta, hogy mindenük a lakókocsiban volt, párja szerszámai is, amivel épp egy vállalkozást szeretett volna elindítani.

"Öt év után el kellett hagynunk a lakásunkat a szomszédok miatt, és nem volt máshova mennünk, mint egy lakóautó édesanyám mellett, ahol nem fértünk el mindannyian, így a gyerekek az apjukkal voltak hét közben. Folyton csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire hiányoznak. Ma, amikor suliba vittem Damont, odalett a tűzben mindenünk, nem tudom, mihez kezdünk most" - írta egy azóta törölt Facebook-posztban Burroghs.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
nyito-5.jpg

Egy a falka! - Kutyás Critical Mass volt Budapesten

A kutyákért, a gazdákért és a kutya nélkül élőkért is vonultak. Az szeretnék, ha mindenki számára élhető, szabad és boldog élettér jutna.
Fotók: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2019. október 12."3 millió – egy 2018-as kutatás szerint ennyi kutyát tartunk mi, magyarok. Ami azt jelenti, hogy emberek több mint harmada él olyan háztartásban, ahol legalább egy kutya is lakik velük. Ez Budapestre nézve közel fél millió ebet jelent,

csaknem minden negyedik ember tart kutyát a fővárosban, ami még európai szinten is kiemelkedő szám.

Ám a magas kutyatartási kedv akaratlanul a konfliktusok megnövekedésével is együtt jár, hiszen a szűkös városi környezet alapvetően korlátozza a szabad kutyázás lehetőségeit, így mindig több az összeütközés, mint ami indokolt lenne" - írták a szervezők.

Ezért döntöttek úgy, hogy megrendezik az első Kutyás Critical Mass-t, amelynek fő jelmondata:

Egy a falka!

A kutyatulajdonosok összetartó közösség, de a városban a nem kutyásokkal is egy az érdekük: egy mindenki számára élhető, szabad és boldog élettér.

A rendezvénnyel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretnék felhívni: a kutyák velünk, köztünk élnek, és attól, hogy az önkormányzatoknak sem megközelítő adataik, sem megfelelő felkészültségük nincs a városi kutyázásra vonatkozóan, attól még senkit nem érhet hátrány csak azért, mert négylábú családtaggal osztja meg otthonát. A városi kutyások szűkös élettere sajnos a nem kutyás közösségekben is ellenérzéseket szül, hiszen megfelelő feltételek híján a felelős kutyatartás szabályainak betarthatósága is csorbul - írták a szervezők.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!