hirdetés
sebestyen-balazs2-1.jpg

Sebestyén Balázs reagált a háziorvosok vádjaira: „Bármilyen nevetséges is, még csak mosolyogni sem tudtam”

Két háziorvosi szervezet szerint a műsorvezető az idősek alkalmassági vizsgálatával kapcsolatban „a korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat.”
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 28.


hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, Sebestyén Balázs kifakadt egy - egyébként műsorukban is visszatérő - téma kapcsán: hány éves korig és milyen egészségi állapotig vezethessen autót egy ember?

A témára reagált a Háziorvosok Online Szervezete és a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja is. Közleményükben súlyosan elítélték Sebestyén szavait. Azt írják,

„a háziorvosi és házi gyermekorvosi kollegiális vezetők a teljes háziorvos társadalom nevében elhatárolódnak Sebestyén kijelentéseitől, miszerint a háziorvosok 5000 forintért egészségi alkalmasságot igazolnak olyan idős páciensek részére, akik a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból amúgy alkalmatlanok. A műsorvezető ezzel kapcsolatos gondolatmenete sértő, rágalmazó, durván általánosító a háziorvos társadalomra nézve, másrészről korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”.

A háziorvosok arról is írnak, hogy az alkalmassági vizsgálatok elvégzésekor a vizsgáló orvos egy pillanatnyi állapotot regisztrál, „mely során rejtve maradhatnak olyan egészségi alkalmasságot negatívan befolyásoló tényezők, melyek felszínre kerülése az egyén, vagy a környezete felelősségi körébe tartozik.”

hirdetés

A vita azonban nem ért véget. A műsorvezető a közösségi oldalán kedden arról számolt be, hogy az orvosi szervezetek azt várják tőle, hogy kérjen bocsánatot. Sebestyén számos példát sorol fel, melyek mind az ő igazát támasztják alá. Ám ennek ellenére leginkább azt sérelmezi, hogy a két szervezet olyannal rágalmazta meg, amelyen már ő sem tud mosolyogni. Ezt írja:

"Aki ismer tudja, szeretek mások hülyeségein nevetni. Persze a saját gyarlóságaimon, ügyetlenségeimen is, de az kevesebb izgalmat kínál. Egy azonban biztos: ha nevetek is, nincs mögötte cinizmus...Ám a fenti mondaton, bármilyen nevetséges is, még csak mosolyogni sem tudtam.

Ízlelgessük: „Sebestyén Balázs... a korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”

Pedig mindössze annyit állítottam, hogy a háziorvosok egy része, talán hanyagságból, talán részvétből és bizony sokszor sajnos anyagi haszon reményében olyan idős embereket enged jogosítványhoz jutni, akik tökéletesen alkalmatlanok a vezetésre, márpedig ez elképesztő felelőtlenség... A műsor után özönlő hallgatói üzenetek engem látszanak igazolni: „A saját apám jogosítványát vágtam ketté hogy ne vezethessen... nem tudta merre van a jobb és a bal, anyu az anyósülésről mondta neki, hogy vigyázz tábla, mert nem látta már”... „81 éves még vezet... az orvos mondta neki, hogy azért a szürkehályoggal kellene valamit kezdeni. Pecsétet persze kapott”.

A sokszáz üzenet alapján továbbra is azt gondolom: nagyon sok olyan idős ember jogosítványát hosszabbítják meg háziorvosok, akik NEM ALKALMASAK a vezetésre...

A Háziorvosok Online Szervezete, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja, most azt szeretné, ha nyilvánosan megkövetném őket, mert szerintük a fenti jelenség nem létezik, a háziorvosok kizárólag annak adnak jogsit, aki alkalmas. Oké.

Ha tehetném, most azonnal leírnám: rosszul látom ezt az egész „vezetésre alkalmatlan idős emberek kapnak jogosítványt” kérdést, és biztos csak elvétve fordul elő az ilyesmi. És meg is tenném. Ám a bocsánatkérést követelő levélben ott áll ez a mondat:

„Sebestyén Balázs... a korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”

Igen, ez az, amin bárhogy igyekszem, nem tudok nevetni. Ez nem a szokásos gyarlóság vagy ügyetlenség. Ez mélységes cinizmus. Én sározom be a korrupcióval az egész orvostársadalmat... Nyugodt szívvel kijelenthetjük: a paraszolvencia benne van a top10 legnagyobb magyar társadalmi problémában. Picit nagyobb sárfröccsenés ez, mint az én mondataim, nem?

De ok legyen! Bocsánatot kérek a Magyar Orvosi Kamara Házorvosi Csoportjától, amiért feltételezni mertem, hogy a magyar egészségügyet átható hálapénz jelenség az utóbbi 50 évben “esetleg” náluk is felütötte a fejét, és azt gondoltam, hogy ezt a jövedelemkiegészítés az orvosi alkalmassági igazolások kiadásánál is sokszor sajnos általános gyakorlat lehet.

De a kölcsönös üzengetésnél fontosabb, hogy mielőbb álljon fel egy független szervezet, amely majd eldönti, hogy bizonyos kor felett ki kaphat jogosítványt és ki nem, valamint, hogy mielőbb beinduljon egy olyan képzési rendszer, ahol vezetéstechnikai pályán kell mindenkinek, idősnek és fiatalnak bizonyítania, hogy képesek arra, amit a forgalomban való részvétel megkövetel tőlük!"

A teljes szöveg itt olvasható:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
majka4.jpg

Majka: „Szemétség megrendezni egy Fradi-Újpest meccset úgy, hogy a zenészek otthon ülnek”

A rapper lát már valamennyi logikát a nagykoncert- és fesztiváltilalomban, de továbbra sem érti, a focimeccsek miért kivételek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 03.


hirdetés

A Rádió 1 Balázsék című műsorának vendége volt Majka hétfőn, aki a zenészeket kapálni küldő kommentelőkről és a nagyobb koncertek és fesztiválok megtartásának tilalmáról is beszélt.

A rapper már nem először mondta el a véleményét a témáról, gyakran posztolt ezekről Facebook-oldalán. Legutóbb szerzőnk véleménycikkét is megosztotta, amit kollégánk azoknak a kommentelőknek címzett, akik fizikai munkát végeztetnének a zenészekkel.

Majka a zenészeket támadó kommentelőkről szólva elmondta, hogy

szerinte a szórakoztatóiparban dolgozók mindig "naplopók" maradnak bizonyos embereknek a szemében,

hirdetés

de ő nem is akar ezeknek az embereknek megfelelni. Ennek ellenére mégis bántónak érzi azokat a kommenteket, amiket szerinte azért írnak egyesek, hogy feszültséget gerjesszenek.

Sokan kapálást vagy hasonló fizikai munkát ajánlottak a zenészeknek, a rapper erre azt mondta:

"Nem tudok kapálni. Egyszer kapáltam az egyik barátoméknál, 12 percen belül darabokra szakadt a tenyeremen a bőr. Két hétig mást se tudtam csinálni, és ez nagyon megviselte az életemet. Az egy olyan két hét volt, amire nem szívesen emlékszek vissza."

Majka elmondta azt is, hogy ő és a csapata decembertől márciusig szabadságot vett ki, és nem számítottak arra, hogy márciustól megáll az élet a koronavírus miatt. Úgy fogalmazott, "ő a legnagyobb szabálybetartó", komolyan vette az óvintézkedéseket, és bár fájt neki a kettős mérce a rendezvénytilalom kapcsán, de belátja, hogy volt logika a korlátozásokban, ő egészen konkrétan 35 százaléknyi logikát említett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
cristiano-ronaldo.jpg

Cristiano Ronaldo beújított magának egy kocsit, amiből csak 10 van a világon

A sztárfocista egy méregdrága Bugattit vett magának. Igaz, korábban is volt már neki egy, nem olyan rég még azzal pózolt félmeztelenül az Instagramon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Cristiano Ronaldo nem spórol a koronavírus alatt: néhány hete egy luxusjachtot vett, néhány napja pedig egy Bugatti Centodieci sportautót. A típus jelentése száztíz, amivel a márka 110. évfordulójára emlékeznek.

Erről a járgányról azt érdemes tudni, hogy mindössze 10 darab készült belőle, több mint 3 milliárd forintba kerül, és így néz ki:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BUGATTI (@bugatti) által megosztott bejegyzés,

hirdetés

Nem lehet azt mondani, hogy az ötszörös aranylabdás futballista ne lenne márkahű: már eddig is egy Bugatti boldog tulajdonosa volt, az épp egy szintén méregdrága Chiron volt.

Szombaton még azzal az autóval posztolt képet az Instagramjára, méghozzá nem is akármilyet!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
jennifer_lopez.jpg

Jennifer Lopez ébredés után, smink nélkül csinált szelfit a reggeli arcáról

Az énekesnő bizony smink nélkül is gyönyörű.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Már több mint 2 millióan kedvelték Jennifer Lopez ébredés utáni fotóját. Az énekesnő egy szál köntösben, smink nélkül és kicsit karikás szemekkel kívánt jó reggelt mindenkinek az Instagramon.

"Mindenkinek jó reggelt! #reggeliarc"

A néhány napja már 51 éves Lopezen egyáltalán nem látszik a kora. Ha valóban semmilyen filtert nem használt a szelfihez, akkor túlzás nélkül a legtöbb nő csak irigykedhet a természetes szépség bőrére és ránctalan vonásaira.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Good morning everyone!!! #MorningFace

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés,

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
istenes-madai2.jpg

Videó: vizespólóban fejezte be a Mokkát Mádai Vivien

Műsorvezetőtársa jól nyakon öntötte a tévést az adás végén. Aztán meg egymást fröcskölték a szökőkútban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Nem várt fordulatot vett a Mokka adása, amelyben a műsorvezetők, Mádai Vivien és Istenes László Tihanytól búcsúztak.

A két tévés egy hűsítő szökőkútból jelentkezett be a műsor végén, ahol Istenes elmondta, hogy Mádai mindig is szerette volna, ha kollégája meglepné valami váratlannal. Ez most sikerült:

az adás záró perceiben két kézzel, majd egy üvegváza segítségével csuromvizesre locsolta kolléganőjét.

Mádai Vivien azonban nem hagyta magát, így a stáblista alatt az adás tulajdonképpen egy merő vízicsatává alakult. Ahogy a műsorvezetőnő fogalmazott,

„tudniuk kell a nézőinknek, hogy minden kitelepülést úgy szoktunk lezárni, hogy a Balatonba szoktunk beúszni. De nekem ezt senki nem mondta. Most a szökőkúttal oldottuk meg”.

hirdetés

Akármilyen váratlanul jött a pancsolás, láthatóan egyiküknek sem esett rosszul az augusztusi kánikulában.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!