hirdetés
strasbourg.jpeg

"Nevetséges és undorító!" – kormánypárti kommentelők Judith Sargentiniről a Facebookon

Többen hazugnak nevezték a politikust, de olyan is van, aki mellette áll.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs - szmo.hu
2018. szeptember 12.


hirdetés

A keddi tárgyalás után szerdán megszavazták az európai képviselők az úgynevezett Sargentini-jelentést. A strasbourgi plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a dokumentumot, amely a magyar jogállamiság helyzetéről szól.

A jelentést készítő Judith Sargentini holland zöldpárti politikus Facebook-oldalát mostanra Fidesz-párti magyar kommentek lepték el.

"Volt képe belehazudni az emberek arcába. Nevetséges és undorító! Miközben több női szervezet is tiltakozott a jelentés, a vádaskodások ellen, valamint a Pécsi tudományi egyetem és az Elte jogi kara is napvilágra hozta, hogy semmilyen információt nem adtak ki Sargentininek semmiről, és ki kérték maguknak, hogy a jelentésében mégis rájuk hivatkozik. Ezeket az információkat mégsem vették figyelembe, mégsem függesztették fel a tárgyalást. És hogy miért? Mert ha ezeknek az intézményeknek a neve kikerül a jelentésből, akkor az egész az lesz ami valójában volt: megalapozatlan vádaskodás."

Többen meg is fenyegették őt:

hirdetés

"Az ördög ügyvédjeként eladtad a hazámat, Magyarországot. Ezért számodra nincs nyugodalom, míg a Jó Isten nem ítél feletted. Egy tudatlan senki vagy! Büszke lehetsz, hogy sok tudatlan embert vezettél meg a hazugságaiddal. Ne félj, Mi magyarok nem felejtjük a nevedet. Alkalom adtán a kutyáink fognak felzabálni az utca kövéről" - írta egy férfi.

"A sorsod elől te sem menekülhetsz el! Meg fogod kapni méltó büntetésed azért, amit Magyarország ellen tettél!"

"Undorító, amit művelsz, remélem jövőre már a nevedre sem fogunk emlékezni!"

"Remélem, sosem lesz ennél nagyobb örömöd az életben!"

Volt olyan is, aki angolul fenyegette meg őt arra utalva, hogy sok Orbán-támogató él az országában, akikkel bizonyára találkozni fog a jövőben. "Sok szerencsét!" - írta egy mosolygós szmájlival kiegészítve. Aztán olyan is volt, aki tört angolsággal azt kívánta, akadjon minden falat a politikusnő torkán, amit abból a pénzből vett, amit ezért a jelentésért kapott.

A magyar kommentelők között is éles párbeszéd alakult ki, ugyanis vannak olyanok is, akik a többiekkel ellentétben köszönetüket fejezték ki a politikusnak. ("Köszönjük, amit értünk tett! <3") Egymáshoz is volt néhány keresetlen szavuk:

"Ennyi sötét agymosott ember, nyaljátok csak a seggét Orbán korrupt bandájának, gondolom ti is közéjük tartoztok!"

A kommentek többsége egyébként még az eddig idézetteknél is durvább, trágárabb, nyomdafestéket nem tűrőbb. Ha szeretnéd őket olvasgatni, keresd fel a politikus Facebook-oldalát ide kattintva.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Fővárosi_Állat-_és_Növénykert_1219._számú_műemlék_4-1000x671.jpg

20 milliárd hiányzik – igazi pénznyelőt örököltek meg Karácsonyék a Biodómmal

Még ha sikerül is szerezni rá húszmilliárdot, az üzemeltetése horribilis összegbe fog kerülni.
Fotó:Wikipedia - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

Már az is kérdéses, hogy miből fogják befejezni a Fővárosi Állat-és Növénykertbe tervezett látványosságot, a Biodómot, ugyanis húszmilliárd forint kéne még a befejezéséhez. - írja a Népszava.

A Pannon Projekthez tartozó 1,7 hektáros gigaüvegház, a Biodóm a Közép-Európa legnagyobbra tervezett tengeri akváriuma lesz, a Pannon-medence miocén korabeli szárazföldi és vízi világát mutatja be az állatkertbe látogatóknak. A beruházást a tervek szerint 2020 decemberére kéne befejezni.

hirdetés

A projekt eredetileg 15,7 milliárd forintba került volna, ám 2015-re már 25, 2017-re pedig már 55 milliárd forintra hízott, jelenleg 62,8 milliárd forintnál tart.

A Fővárosi Önkormányzat szerint azonban ehhez jelenleg húszmilliárd forint hiányzik. Fürjes Balázs államtitkár azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy a kormány átadta a teljes, 62,8 milliárdos összeget, amelyet dokumentumokkal is alá tudnak támasztani,

mégis hiányzik 20 milliárd forint, amelyet most a Fővárosi Önkormányzatnak kell előteremtenie.

Még ha ez sikerül is, a Biodóm fenntartása hatalmas pénzeket fog felemészteni, hiszen az Mfor.hu által szemlézett idei összegzés azt mutatja, hogy a tervezett bevétel nem fogja fedezni az intézmény fenntartását.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kerekesszekes-rablas-1000x602.jpg

Videón, ahogy kirángatja a mozgássérült nő alól a kerekesszéket, de megállítják, mielőtt ellophatná

A férfi nagyon akarta azt a kerekesszéket, de amikor több utas szembeszállt vele, gyorsan lemondott róla.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

Döbbenetes jeleneteket rögzítettek a biztonsági kamerák az amerikai Phoenixben egy kombínón, ahol egy férfi erőszakosan kirángatta egy mozgássérült utas alól a kerekesszéket, hogy ellophassa.

A tolvaj egyszer csak felállt az üléséről, majd rátámadt a szemben ülő kerekesszékesre, aki kitartóan próbált védekezni ellen.

A férfi egyre jobban bedühödött, végül pedig egyszerűen kilökte a kerekesszékből a nőt, majd a szerzeményével együtt leszállt a villamosról, ami éppen állt egy állomáson.

hirdetés

A biztonsági kamerák viszont azt is felvették, ahogy néhány másik utas a férfi után sietett és együttes erővel elvették tőle a kerekesszéket. A tolvaj nem is ellenkezett sokáig, inkább üres kézzel elfutott a helyszínről.

A kamerafelvételek alapján könnyen beazonosították a 26 éves Austin Shurbuttot, aki jelenleg őrizetben van. Korábban már rablással, gyermekrablással és zaklatással is megvádolták.

Forrás: CNN


KÖVESS MINKET:


hirdetés
Ford_Focus_20110508_2-1000x661.jpg

Elásta édesanyját a kertben, hogy felvehesse a nyugdíját

Másfél évig vette fel halott édesanyja után a nyugdíjat.
Fotó:Wikipedia - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy asszony ellen, aki elásta elhunyt édesanyját, majd még másfél éven át felvette helyette a nyugdíját és az utána járó ápolási díjat - írja a 24.hu.

Az asszony egyedül élt édesanyjával egy Fonyód környékén található faluban nehéz anyagi és szociális körülmények között. Édesanyja 2017 végén hunyt el időskori megbetegedésben, lánya ekkor döntött úgy, hogy anyagi helyzetének fellendítése érdekében eltitkolja a halálesetet, hogy továbbra is felvehesse a halott után a nyugdíjat és az ápolási díjat.

hirdetés

Édesanyját ezért elásta a házuk kertjében, később sírt is alakított ki a számára, amelyet rendszeresen gondozott.

A nő egészen 2019 májusáig vette fel a havi nagyjából 120 ezer forintot, ám mivel nem tett eleget az állam által folyósított juttatások tekintetében a bejelentési kötelezettségeinek, a szociális gondozók elkezdték keresni az idős asszonyt. Ekkor derült ki, hogy édesanyja már másfél éve halott, az asszony pedig be is vallotta tettét.

Az ügyészség közérdekű munka büntetést kért rá.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
gyor.jpeg

Kamerák figyelik a börtönben a késelő győri fiút, egyszemélyes cellában ül

Akár 15 évet is kaphat a késelésért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

Nyugodt és együttműködő a börtönben az a 17 éves fiú, aki múlt héten késelte meg tanárát egy győri iskolában – tudta meg a Blikk.

A fiú jelenleg egyszemélyes cellában van, mivel még nem nagykorú, ezért nem lehet összezárva a felnőtt elítéltekkel.

A börtönben pszichológus is foglalkozik vele, és kamerák figyelik a nap 24 órájában.

hirdetés

A fiú ellen emberölési kísérlet alapos gyanúja miatt indul eljárás, akár 15 év börtönt is kaphat.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!