hirdetés
trump-1000x554.png

Saját unokahúga tehet keresztbe Trump újraválasztásának egy új botránykönyvvel

Mary Trump könyve a lehető legrosszabbkor jött az amúgy is csökkenő népszerűségű elnök számára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 16.


hirdetés

Augusztusban jelenik meg Mary Trump, az amerikai elnök unokahúgának könyve, amelyben arra készül, hogy betekintést nyújtson az általa mérgezőnek nevezett család működésébe - írja a Daily Mail.

Az időzítés nem véletlen: alig két héttel azelőtt jelenik meg a könyv, hogy a republikánusok augusztus 24. és 27. közt megtartják elnökjelölő gyűlésüket. Az előjelzések szerint a könyv komoly hatással lehet az újraválasztási terveket dédelgető Trump megítélésére, akinek a népszerűségi indexe jelenleg amúgy sem szárnyal éppen.

A szerző szerint a Too Much And Never Enough címre hallgató könyv minden eddiginél teljesebb képet ad a Trump-családról, elsősorban Donald és édesapja, Fred Trump mérgező kapcsolatára koncentrálva.

"Megmutatja, hogy milyen események és általános családi minták formálták azt a sérült embert, aki ma az Ovális Irodában ül" - olvasható a könyv fülszövegében.

Mary annak a Fred Trump Jr.-nak a legidősebb lánya, aki 43 évesen itta magát halálra még 1981-ben. A nő szerint édesapja hatalmas nyomás alatt állt, mivel legidősebb fiúgyermekként az a felelősség hárult rá, hogy lépjen apja, Fred Trump Jr. nyomdokaiba, és vegye át a hatalmas családi céget. Apjának azonban nyíltan Donald volt a kedvenc fia, és ennek hangot is adott, az ifjabbik Fred pedig ezt a nyomást nem bírta elviselni.

hirdetés

A nő azzal vádolja nagyapját és a jelenlegi elnököt is, hogy "hozzájárultak a férfi halálához, és pont a függősége legkritikusabb szakaszaiban hanyagolták el."

A Hillary Clintont támogató Mary Trump egyébként sosem rejtette véka alá megvetését nagybátyjával szemben, 2016-os megválasztása napján Twitteren arról írt, hogy ez élete legrosszabb éjszakája, és gyászolja a nemzetet. Többek közt neki volt köszönhető az is, hogy 2018-ban a The New York Times leleplező cikket írt a Trump-birodalomról: kiderítették, hogy a jelenlegi elnök még a kilencvenes években testvéreivel segített szüleinek adót csalni. Ehhez Mary szolgáltatott nagyon fontos írásos bizonyítékokat.

Az ellenségeskedés közte és nagybátyja között egyébként nem a megválasztásakor kezdődött, hanem még nagyapja halálakor 1999-ben. Ekkor került ugyanis terítékre az idősebb Fred Trump végrendelete, Mary pedig kevesellte a rá és testvérére, Fredre eső örökség mennyiségét, mondván, hogy nagybátyja és három testvére manipulációja állhat a háttérben. A négy örökös testvér később kizárta a pénzügyi támogatásból Mary unokaöccsét, a súlyos fogyatékkal született Williamet, a nő szerint ez volt a kicsinyes bosszú az akadékoskodásuk miatt.

A nő jelenleg egy életvezetési tanácsadócéget, a Trump Coachinget vezeti, amely többek közt mentális nehézségekkel küzdőknek segít.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
sky-ujsagirono-teveinterju.jpg

Levették a képernyőről az újságírónőt, amikor kisfia megzavarta az élő tévéinterjút

A műsorvezető is elég furán reagált az aranyos szituációra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Kisebb felháborodást keltett a briteknél egy élő tévéinterjú a Sky News csatornán.

Deborah Haynes, a Sky külügyi szerkesztője otthonából jelentkezett be a műsorba, amelyben a hongkongi eseményekről beszélgettek a műsorvezetővel.

Aztán egyszer csak bejött a képbe egy szőke hajú kisgyerek, az újságírónő kisfia, aki megzavarta az interjút. Haynes rögtön sűrűn elnézést kért, miközben a fiához is beszélt, aki megkérdezte az édesanyját, hogy ehet-e két sütit.

Már nem először fordul elő ilyen "baki" az élő televíziózásban, ezekre a helyzetekre általában mosolyogva szoktak reagálni.

hirdetés

A Sky műsorvezetője, Mark Austin viszont nem volt annyira elragadtatva a beszélgetést megzavaró kisfiútól.

"Nos, most itt hagyjuk Deborah Haynest, akinek szülői feladatai akadtak. Ez történik, amikor karantén van, és a karanténból próbálunk tudósítani"

- mondta a férfi, ezután pedig egyszerűen levették a képernyőről Haynest.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
labrador-pixabay.jpg

Egy kutyaév nem egyenlő 7 emberévvel - teljesen máshogy kell számolni egy új tanulmány szerint

Egy egyéves kutya emberi években számolva valójában 30 év körüli - mutattak rá amerikai kutatók.
Címkép: Elioenai Martin/Pixabay - szmo.hu
2020. július 04.


hirdetés

Téves az az elmélet, miszerint egy kutyaév hét évnek felel meg - állapították meg amerikai kutatók.

A San Diego-i Orvosi Egyetem szakemberei 100 labrador (köztük kölyök- és idősebb kutyák) genetikai adatai alapján a DNS epigenetikai változását elemezték, hogy kiderüljön, valójában mennyivel öregednek gyorsabban a kutyák nálunk.

Végül arra jutottak, hogy bár ezek az állatok eleinte sokkal hamarabb idősödnek, mint az emberek, az idő előrehaladásával lelassul náluk ez a folyamat.

Például a tanulmány szerint

egy héthetes kölyökkutya egy 9 hónapos csecsemőnek felel meg, míg egy éves korában emberi években számolva már 30 éves. Egy négyéves eb viszont "csak" 54 éves, egy 14 éves, időskorúnak számító kutya pedig valójában olyan öreg, mint egy 70-es évei közepén járó ember.

hirdetés

A kutatók szerint tehát nem állja meg a helyét az az elmélet, hogy egy kutyaév hét emberi évet jelent.

Ehelyett így kellene számolni: vesszük a kutya életkorának a természetes logaritmusát, megszorozzuk 16-tal és hozzáadunk 31-et. Nézzünk egy példát (számológépre is szükség lesz), amiben a kutyus 5 éves: 5 ln = 1,6, ezt megszorozzuk 16-tal és 25,6-ot kapunk, amihez még 31-et kell hozzáadni. Így kiderül, hogy az 5éves kutyánk "emberi életkora": 56,6 év. Ennek a cikknek a közepén - az egyszerűség kedvéért - egy kalkulátort is találtok, ahova csak a kutya életkorát kell beírni.

Azt is megállapították, hogy ahogy az embereknél, a kutyáknál is vannak különböző életszakaszok, mint pl. a gyermekkor, serdülőkor, felnőttkor és időskor, csak a várható élettartamhoz viszonyítva a kutyáknál emberi években számolva mindegyik szakasz rövidebb ideig tart. A labradorok például átlagosan 12 évig élnek.

A szakemberek ugyanakkor elismerik, hogy még több kutyafajt is meg kell vizsgálni ahhoz, hogy beigazolódjanak a megállapításaik.

Forrás: The Guardian


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
anyatej_szappan_northfoto.jpg

A saját anyatejéből gyártott szappant egy angol nő a karantén alatt

Eleinte csak nem akarta kiönteni a felesleges anyatejet. Ma már komplett termékcsaládot építene az ötletére.
Fotó: Northfoto/Ashley White/SWNS.COM - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Kreatívan használta ki a karantént egy angol nő, aki a saját anyatejéből készített a család számára szappant, írja a Birmingham Live.

Ashley White éppen a koronavírus-járvány idején szült áprilisban, ezért alig mozdult ki a lakásból. A korábban egy kávézóban dolgozó nő a kisbaba megszületése után arra gondolt, hogy mivel korábban olvasott már az anyatejből készült szépségápolási termékek jótékony hatásáról, szappant fog készíteni a felesleges tejből, hogy ne menjen pocsékba.

Kezdésnek egy külön tartályt szerelt a fagyasztóba, ahol a tejet gyűjtötte. A szappankészítés során glicerint olvasztott meg a mikrohullámú sütőben, ehhez lassan egy pint anyatejet (4,7 dl) öntött, majd a keverékhez adott még néhány csepp illóolajat is. Végül szárított levendulát tett a szilikon formákba, amire ráöntötte a még folyékony állagú szappant, és hagyta megdermedni.

Az ötlet bevált, ugyanis nagyobbik lányának ekcémájára jó hatással volt az anyatejszappan. A gyerek bőre nagyon jól fogadta a kézműves tisztálkodószert. Mivel Ashley és a férje, Paul is ezzel fürdetik egy ideje a gyerekeket, saját magukon is érzik a pozitív változást: sokkal kevésbé szárad ki a kezük a speciális háziszappantól.

Miután az interneten megosztott néhány képet az ötletéről, többen is megkeresték Ashleyt, hogy vásárolnának a termékből. Ezután kezdett el gondolkozni azon, hogy akár egy teljes anyatej-termékcsaládot létre lehetne hozni. Ugyan egyelőre csak szappant készített eddig, de már fontolgatja egy testápoló, egy zselé és egy tejfürdő előállítását is.

hirdetés

A 31 éves nő azt mondja, ha végül belevág, ugyanúgy 3-4 fontos (1100-1500 forint) áron kínálja majd a szappanokat, amennyibe a hasonló kézműves termékek is kerülnek.

Véleménye szerint az anyatejszappan jó hatással van az ekcémás bőrre, de hatékony segítséget nyújthat pattanások, kiütések vagy a leégés kezelésében is.

A szappangyártó nő végül kitér arra, hogy egyelőre még senkitől nem kapott negatív hozzászólást a sajátos termékeivel kapcsolatban. De tisztában van azzal, hogy ha széles közönség elé lép az anyatejes termékcsaláddal, csak idő kérdése, és megtalálják ilyen hozzászólásokkal is.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
halaszsolyom_capa_youtube.jpg

Becsapós videó terjedt a neten: nem cápával a karmai között repült egy hatalmas madár a tengerparton

Mintha életre kelt volna a Sharknado.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 03.


hirdetés

Még múlt héten a dél-karolinai Myrtle Beach-nél csípett el véletlenül egy drón a strand videózása közben egy hatalmas sasszerű madarat, ahogy a karmai között egy cápával repül a fürdőzők felett. A pár másodperces jelenet ezen a héten kezdett el döbbenetes sebességgel terjedni az interneten, írja a TMZ.

A felvételen valójában egy halászsólyom látható, áldozata pedig nem egy cápa, hanem egy spanyol makréla lehetett. A videóban egy ponton látszik is, ahogy a hal megpróbál csapkodni, hátha kiszabadul a madár karmai közül, de nem jár sikerrel.

A videót azért is kapták fel ennyire, mert az egyik legnépszerűbb B-filmben, a Sharknadóban van egy erre megszólalásig hasonlító jelenet. A filmet készítő Syfy csatorna a Twitteren rögtön meg is jegyezte:

"Mindig tudtuk, hogy eljön ez a nap. #Sharknado"

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!