hirdetés
tanar.png

Saját költségén vásárolt be a tanárnő az éhes diáknak

Kép: Facebook - szmo.hu
2019. október 13.


hirdetés

A nő elmesélte, hogy a kislány szavai után nem tudta visszatartani a sírást a diákok előtt, és eldöntötte, hogy valamit tennie kell.

"Egyszerűen feladtam, és ott sírtam a 20 kis ember előtt... Egyetlen gyereknek sem lenne szabad éhesnek lennie"

- folytatta.

Brooke azonnal üzenetet küldött az iskola többi tanárainak, elmesélte a történetet, és arra biztatta őket, hogy tegyenek valamit azokért a diákokért, akiknek nincs mit ennie. Pénzt gyűjtöttek és bevásároltak a diák családjának.

„Igen, összedobtuk a pénzt, és tettünk azért, hogy ez az apróság spagettit ehessen” - írta, és megosztotta egy élelmiszerboltban készült képet.

"Nem azért osztom meg, hogy elismerjenek" - írta Brooke. „Azt akarom, hogy az emberek tudják, hogy a tanárok is emberek, akik szeretik a gyerekeket és a legjobbat akarják nekik.

A Jacksboro Általános Iskolában folytatódott a jótékonykodás - a környéken élők adományainak köszönhetően most már minden éhes kisdiák hazaviheti kedvenceit, ha nincs otthon mit enniük.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hubi.jpg

Ingyenessé tette a prémium előfizetést a Pornhub mindenkinek a járvány miatt

A felnőtt tartalmakat közzétevő cég jótékonykodik is, és nem csak a szexmunkások javára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 25.


hirdetés

A Pornhub is úgy döntött, hogy a karanténban lévőket segíti kicsit az elkövetkezendő nehéz hetekben. Korábban már bejelentették, hogy az olaszoknál ingyenessé teszik a Pornhub Premium részét, most pedig azt, hogy mindenki számára elérhetők a felnőtt tartalmaik még közel egy hónapig.

Maradj otthon, segíts kiegyenesíteni a görbét! Úgy döntöttünk, hogy a Pornhub Premium ingyenességét április 23-ig meghosszabbítjuk az egész világon. Élvezd, maradj otthon, maradj biztonságban

- írták.

Többféle módon is jótékonykodik a Pornhub, és nem csak a saját területén. A cég 25 000 dollárt adományoz a szexuális munkavállalók tájékoztató projektjére, így járul hozzá a koronavírus-járvány által érintett emberek segélyalapjaihoz.

A Pornhub segít a szexmunka iparágán kívül is. 15 000 sebészeti maszkot adnak menőknek, ápolóknak, 15 000 maszkot a New York-i tűzoltóknak, 20 ezret pedig egy segélyszervezetnek, ezen kívül 50 000 eurót utalnak különféle európai szervezeteknek további maszkok vásárlására.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
koronavirus-kina-gyanu-halottak.jpg

Koronavírus: a meleg és a magas páratartalom lassíthatja a vírus terjedését

Ettől még kevés az esély arra, hogy nyáron magától eltűnik a koronavírus.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 24.


hirdetés

Kevésbé hatékonyan terjed a melegebb és párásabb területeken a koronavírus, mint a hűvösebb helyeken, írja a Live Science egy friss, de független szakértők által még nem felülvizsgált publikáció alapján.

A Massachusetts-i Műszaki Egyetem tudósai által jegyzett publikáció legfontosabb megállapítása, hogy a Vuhanból indult koronavírusos megbetegedések 90%-a 3-17 Celsius-fok átlaghőmérsékletű és 4-9 gramm/m3 abszolút páratartalmú területen történt.

Ezzel szemben az ennél melegebb (19 Celsius-fok felett) és párásabb (9 gramm/m3) területeken csupán az eddig ismert fertőzések 6%-a történet.

A tanulmány szerzői megjegyzik, hogy ilyen időjárás Európa és az Egyesült Államok északi részén egészen júliusig nem várható, így ezeken a területeken a kedvező körülmények csak egészen rövid ideig állnak majd fenn.

A tennessee-i egyetem virológusa megjegyzi, hogy ésszerűtlen abban bízni, hogy a koronavírus nyáron egyszerűen eltűnhet, ugyanakkor a tanulmány megállapításai némi reménykedésre mégis adhatnak okot.

hirdetés

A legjobb módszer továbbra is az a vírus ellen, ha a lehető legkevesebbet tartózkodunk közösségben:


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
designer2.jpg

11 ezerért árul három darab egyedi maszkot a magyar divattervező

Tomcsányi Dórát többen támadták azért, mert szerintük drágán kínálja a terméket, míg voltak akik kiálltak mellette, mert szerintük támogatni kell a magyar alkotókat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 27.


hirdetés

A koronavírus-járvány miatt egyre többen keresik Magyarországon is a szájmaszkokat. Mivel a patikákban, drogériákban csak korlátozottan lehet hozzáférni ezekhez, így egyre többen házilag készítenek maszkot maguknak, ismerőseiknek, vagy varrnak önkéntesként egészségügyi dolgozóknak, vagy olyanoknak, akiknek most dolgozniuk kell.

A szájmaszkok iránt olyan nagy az igény, hogy színházak, varrodák, közösségek is összefogtak és készítenek ilyeneket.

A divattervezők közül is többen úgy döntöttek, hogy a maradék anyagaikból maszkokat állítanak elő.

Egyikük, Tomcsányi Dóra is a honlapján azt írta, hogy a járvány miatt a varrodájuk bajba került, és hogy legyen munkájuk, egyedi szájmaszkok készítésébe kezdtek. Ajánlatuk szerint három darabot 11 ezer forintért árulnak.

hirdetés

Dóra azt is leírta, hogy felelősséget érez munkatársaiért, és mindannyiunkért, és arra törekszik, hogy túléljük ezeket az ijesztő időket.

Ezért a maszkokból származó bevételük 10 százalékát egy alapítványnak ajánlotta fel, akik orvosi maszkokat gyártanak, így ezzel segíti közvetve az egészségügyi ellátást.

A designer arra is felhívta a figyelmet, hogy ha kilépsz az otthonodból, akkor védd az arcodat. A műhelyükben készített maszkokkal kapcsolatban leírta, hogy ezek nem orvosi maszkok. Viselésük után fertőtleníteni és vasalni kell, ha pedig átnedvesedik, akkor biztonságosan le kell venni és alaposan kitisztítani.

A divattervező a Facebook-oldalán is megosztotta a termék fotóját. Sokan kifogásolták a maszk árát, míg voltak, akik védelmükbe vették, és arra hívták fel a figyelmet, hogy támogatni kell a hazai alkotókat.

Dóra a kommentelőknek megírta, hogy mivel maradékból dolgoznak, így nem számol fel anyagköltséget, viszont fizeti a gyártást, a dolgozói bérét, a járulékokat. Úgy véli, hogy jobb, ha munkát ad, mintha munkanélkülit csinál a varrónőkből.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
91239826_2938663032823317_6385017099424628736_n.jpg

Bizarr fotó: egy holland fodrász állítólag így vág hajat a koronavírus miatt

Esernyőn vágott lyukakat. Szerinted valódi vagy kamu?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

A közösségi oldalakon és bulvárlapoknál is megjelent egy elég bizarr fotó.

A posztok és cikkek szerint egy holland fodrász így dolgozik a koronavírus-járvány miatt: lyukakat vágott egy esernyőn, és ezzel próbálja valamelyest izolálni magát a vendégektől.

Hogy ez kamu vagy valódi, azt mi nem tudjuk eldönteni, döntsétek el ti. Az feltűnt, hogy az egyik képen visel kesztyűt, a másikon meg nem. (Már ha ugyanaz az állítólagos fodrász szerepel egyáltalán a képen, és ugyanott készült.) Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy mivel cseppfertőzéssel terjed a vírus, a szájmaszk viselése és az emberek közti megfelelő távolság - legalább 1 méter - betartása is csökkenti a veszélyt. Nos, itt egyiket sem látjuk.

Elképzelhető, hogy ez csak egy mém?

A DailyMail szerint ez valódi.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!