hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Saját diákjával feküdt le az erdélyi tanárnő, 10 év börtönt kaphat
A fiú buktatta le tanárát, amikor társai előtt dicsekedett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Három alkalommal is nemi kapcsolatot létesített 2018 októbere és 2019 januárja között 8. osztályos tanítványával a romániai Fehér megye Alsócsórán egy 35 éves angoltanárnő.

Az eset úgy derült ki, hogy a 14 éves fiú eldicsekedett osztálytársainak a telefonjában tárolt fotókkal – írja a romániai Ziarul Unirea című megyei lap.

Az iskola tanulói tovább terjesztették a tanár és diákja közötti kapcsolat hírét. A településen már mindenki erről beszélt – írja a lap. A rendőrség ezután hivatalból indított eljárást. A tanárnő szabadlábon védekezhet, de nem léphet be az alsócsórai iskolába.

Ha bűnösnek találják, akár 10 év börtönt is kaphat.

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Azt mondta, hogy tízre már itthon is lesz, de többé nem jön haza - rokonok beszéltek a mezőörsi balesetről
Hét ember, köztük egy kisgyermek halt meg a vasárnapi balesetben, két autó frontálisan ütközött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 12.


hirdetés

Épp a kórházból tartott hazafelé az autójával a 25 éves Nagy Ádám, a szomszédja és egy háromtagú család, amikor egy másik autó átsodródott az ő sávjukba, majd beléjük csapódott – nyilatkozta a Blikknek a férfi édesanyja.

Azt mondta: a férfi az egyik ismerősével kórházi kontrollra vitt egy szintén kisbéri családot, mert a szülők kocsija elromlott. Az édesanya megpróbálta felhívni a fiát, hogy elmondja: az édesapja születésnapjára rendezett bulira hamarabb jöhetnek az unokákkal, de nem vette fel a telefont - idézi az asszony szavait a Blikk.

A lap megszólaltatta a férfi párját is, aki azt mondta: "adott egy puszit reggel, majd mondta, hogy tízre már itthon is lesz, de többé nem jön haza".

A balesetben összesen heten haltak meg, amikor a két autó frontálisan ütközött.

Nyitókép: a rendőrség felvétele


KÖVESS MINKET:Megvan az új Brexit-megállapodás
Most a brit alsóházon a sor, hogy döntést hozzon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 12.


hirdetés

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Theresa May brit miniszterelnök éjfél után Strasbourgban bejelentette: jogilag kötelező erejű biztosítékokat fogadott el a – mindeddig a Brexit-megállapodás létrejöttének akadályát jelentő – ír-északír pótmegoldás ügyében. Az Európai Bizottság elnöke és a brit miniszterelnök most azt remélik, hogy a jogi garancia meggyőzi a brit alsóház azon képviselőit is, akik január közepén leszavazták az uniós tagországok által még novemberben jóváhagyott megállapodást.

Ha a brit parlament többsége támogatja a megállapodást, a március 21-22-én rendezendő rendes EU-csúcson a tagországok vezetői is jóváhagyhatják a mostani biztosítékot, amely nem módosítja, hanem kiegészíti a megállapodást.

Az ír-északír-határ fizikai lezárásának elkerülését biztosítani hivatott "backstop" azért váltotta ki a Brexit-párti képviselők haragját, mivel ha bevezetik, akkor – Geoffrey Cox brit igazságügyi miniszter olvasatában – az Egyesült Királyság az EU vámuniójában ragadhat, kilépni ugyanis csak az uniós döntéshozók jóváhagyásával tud. A mostani módosítás értelmében a backstop élesítése után bármelyik félnek joga lesz egyoldalúan kilépnie az egyezményből, amennyiben a másik fél rosszhiszeműen jár el – idézi Juncker szavait a hvg.hu.

A bizottság elnöke közölte: ha a brit parlament megszavazza az egyezményt, akkor az EU kész azonnal megkezdeni a jövőbeli kapcsolatokról szóló tárgyalások előkészítését. Azt is elismételte, hogy a Brexit szomorú Európa számára.


KÖVESS MINKET:
Manfred Weber várható útvonalán már egyre kevesebb Juncker-plakát van
A Fidesz Néppárton belüli sorsáról egyeztetne, ezért jön.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 12.


hirdetés

Kedden érkezik Magyarországra Manfred Weber, aki az Európai Néppárt csúcsjelöltje a közelgő EP-választásokon. A Fidesz Néppárton belüli sorsáról egyeztetne Orbán Viktorral azután, hogy a szervezet több tagpártja is kezdeményezte a Fidesz kizárását a pártszövetségből - írta meg a 444.hu. Weber ezután fogalmazta meg elvárásait, amelyek teljesülését a Fidesz maradásának feltételéül szabta. Ezek egyike a kormány EU- és Soros-ellenes kampányának felfüggesztése volt, amire Orbánék ígéretet is tettek.

A 444.hu most arról számolt be, hogy noha a magyar kormány az EU-ellenes kampányában Soros György mellett egy néppárti politikust, az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert is támadta, és még a ferihegyi reptérről a városba vezető gyorsforgalmi utat is ilyen plakátok övezték, a plakátokat ott már letakarták.

(Nyitóképünk még szombaton készült Budapesten.)


KÖVESS MINKET:
800 új munkahelyet teremt Magyarországon a Tesco új szolgáltató központjával
A budapesti központ diplomás, nyelveket beszélő fiataloknak ad munkát.
MTI, fotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2019. március 11.


hirdetés

Új üzleti és technológiai szolgáltató központot hoz létre a Tesco-csoport Magyarországon, ezzel 800 új munkahelyet teremt - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta:

a budapesti központ diplomás, nyelveket beszélő fiataloknak ad munkát, a bérszámfejtés, a munkaügyi adminisztráció, a termékértékesítéshez kapcsolódó adminisztráció és az ügyfélszolgálat területén.

A gazdaság dimenzióváltásának egyik legfontosabb jele, hogy a munkahelyek hozzáadott értéke folyamatosan nő, technológiai színvonala fejlődik. A magyar gazdaság sikeres dimenzióváltásának bizonyítéka, hogy egyre több vállalat hozza Magyarországra szolgáltató központját, ahová egyre összetettebb, több tudást igénylő feladatot telepít - hangsúlyozta. A miniszter hozzátette: egyre több nagy nemzetközi vállalat biztosítja globális működésének hátterét magyarországi szolgáltató központján keresztül.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Budapestre érkező beruházásért európai uniós, illetve unión kívüli országokból hat város versenyzett. A külgazdasági miniszter felidézte, hogy a Tesco 2012 óta a magyar kormány stratégiai partnere. A vállalat a külföldi beruházók közül a legnagyobb munkaadó ma Magyarországon, 16 ezer embert foglalkoztat.

A Tesco magyarországi tevékenységében folyamatos az innováció, bár erről általában kevesebb szó esik - mondta a miniszter, az önkiszolgáló kasszákat és az online értékesítési rendszert említve példaként.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy

a Tesco magyarországi működése a magyar export teljesítményének dinamikus bővüléséhez is hozzájárul: a vállalat hálózatán keresztül egyre több hazai élelmiszeripari termék és bor jut el a nemzetközi piacokra.

A miniszter a magyar-brit gazdasági együttműködés jövője szempontjából is fontos szereplőnek nevezte a Tescót. Kitért arra, hogy a brit befektetők a hatodik legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon, 750 brit vállalat 55 ezer magyar embernek ad munkát. Tavaly a Nagy-Britanniába irányuló magyar export 11 százalékkal nőtt.

Szijjártó Péter elmondása szerint a szolgáltató központok ágazata az utóbbi években rendszeresen az autóipar mögött a második helyen végez a Magyarországra érkező beruházásokat tekintve. Az országban jelenleg 110 szolgáltató központ működik, amelyek több mint 50 ezer diplomás munkavállalónak biztosítanak állást.

Matt Simister, a Tesco Közép-Európa vezérigazgatója hangsúlyozta: a Tesco befektetési döntésében meghatározó szerepet játszott a magyar kormány befektetőbarát hozzáállása és az ország gazdasági teljesítménye. Hozzátette: elkötelezettségüket mutatja a közép-európai, illetve a magyar piac iránt, hogy Magyarországon hozzák létre az új üzleti és technológiai szolgáltató központot.

Sumit Mitra, a Tesco Business Services vezérigazgatója elmondta: az új központ Magyarországra telepítésében fontos szerepet játszott a kiválóan képzett magyar munkaerő, a megfelelő infrastruktúra és oktatási háttér. A budapesti munkatársak a már létező, specialista nemzetközi csapatokba integrálódnak, a toborzás az új pozíciókra már elkezdődött.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x