hirdetés
 
 
"Isten veled, Magyarország!" - kivándorló magyarok mutatják meg az életüket az RTL Klubon
És az RTL II-re költöztetik az Éjjel-Nappal Budapestet. Mutatjuk, mi minden változik 2019-ben a tévécsatornán!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 30.


hirdetés

Költözik az Éjjel-Nappal Budapest, felbukkan Hajdú Péter az RTL Klubon, Szabó zsófi új műsort kap, maffiózós sorzat indul, és kivándorló magyarok kinti életét láthatjátok - több, komoly változást is bejelentett az RTL Klub a január 30-án, szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Lilu: Cápák között

Lilu új műsort vezet, a „Cápák között” február 18-án indul. A show 5 főszereplője a Cápák, akik a pénzügyi világ sztárjai, gazdag és sikeres üzletemberek, kíméletlen döntéshozók, akik egy tévéműsorban is kizárólag a legígéretesebb befektetésekbe szállnak be.

Heteken át követhetitek hétfő esténként azt, hogyan lesz egy ötletből jövedelmező üzlet, vagy akár azt, hogyan lehet egy elsőre kiválónak tűnő prezentációval néhány perc alatt minden reményt elveszítve végleg elvérezni.

Isten veled, Magyarország!

Milyen az utolsó éjszaka Magyarországon? Milyen az első reggel az új hazában? Milyen mindent újrakezdeni egy teljesen idegen társadalomban? Az RTL Klub vadonatúj, február 18-tól induló és hétfőnként 22:10-től látható dokusorozatában a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok a szereplők.

Kiderül, milyen hétköznapi problémák várnak arra, aki itt született, de el akarja hagyni Magyarországot. Arra is fény derül, hogy hogyan birkóznak meg a magyarok a honvággyal, a hiányos nyelvtudással, a bevándorlás bürokratikus nehézségeivel és a mindennapi élet nem várt problémáival Bécsben, Londonban, Németországban vagy éppen Chilében, Ausztráliában.

Alvilág

Február 19-től kedd esténként 21:10-től vadonatúj, saját gyártású heti krimisorozatot is indít a csatorna. A holland Penoza című sorozat magyar változatát a Liza, a rókatündért jegyző Ujj Mészáros Károly rendezte.

A történet főszereplője Nóra (Balsai Móni alakítja), akinek az apja, bátyja, sőt, a férje is drogban utazik – innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a kétes üzleteket – a maga részéről tisztes polgári életre neveli három gyermekét. Ám egy nap egy motoros támadó lelövi a férjét, így Nórának szembe kell néznie mindennel, ami felett addig szemet hunyt.

Szabó Zsófi új műsort kap

A Toplista könnyed szórakoztató műsor. Téma: zenei és filmes különlegességek, hírességek magánéleti eseményei, megdöbbentő látnivalók a nagyvilágból, sportszenzációk vagy éppen botrányos és vicces történetek. Szó lesz mulatságos televíziós pillanatokról éppen úgy, mint a legismertebb magyar címlaplányról, vagy akár a világ legfurább építményeiről. Zsófi vendégei teszik még érdekesebbé a műsort.

Gyertek át!

Sebestyén Balázs ebben a megújult műsorban lesza műsorvezető. Csütörtök esténként egy-egy tematika alapján meghívott hírességekből álló, két 4 fős csapat küzd meg egymással a győzelemért.

Összecsapnak többek közt a Nyerő Páros szerelmesei, Cicciolina és Kelemen Anna imádói, a jó nők és rajongóik, és szembenéz egymással a média két fenegyereke, Dömsödi Gábor és Hajdú Péter is, akik legkevésbé sem felhőtlen viszonyukról közismertek. A műsorvezető és a játékosok a buli hevében sem kímélik egymást, a fergeteges hangulat garantált február 21-től csütörtök esténként 21:10-től.

Doktor Murphy

Február 22-től péntek esténként a 2. évaddal folytatódik a közönségkedvenc. A sorozat kulcsszereplője és lelke továbbra is az autista dr. Shaun Murphy. A fiatal rezidens Freddie Highmore nagyszerű alakításával kel életre és hódítja meg a nézőket.

Megújul a Barátok közt

A Mátyás király tér lakói már huszonegyedik éve szórakoztatják a nézőket. A Barátok közt 1998. október 26-án Berényi Zoltán halálával indult, és azóta az ország legnépszerűbb és legnézettebb sorozat Magyarországon. A csatorna azt ígéri, hogy tavasztól a hollywoodi sorozatokkal is azonos képi világgal jelentkezik a Barátok közt: az epizódok a legmodernebb filmes, plánozási és vágási technikával készülnek, és merészebb, életszerűbb, szebb és filmesebb részeket láthattok.

Költözik az Éjjel-nappal Budapest

2013. február 11-én 8 fiatal költözött be együtt egy fővárosi albérletbe – és ezzel kezdetét vette Magyarország első fikciós reality-je.

Az Éjjel-Nappal Budapestben ma már 21 főszereplő életét követhetjük figyelemmel minden hétköznap este. A sorozat egyik sikerének titka, hogy bárki jelentkezhet főszereplőnek: aki tehetséges, annak van esélye arra, hogy akár Lali, Gábor vagy Joe lakótársa legyen.

Saját gyártású sorozatok

A január 1-jén bemutatott Drága örökösök című napi sorozat azonnal a nézők egyik kedvencévé vált. Az epizódok egy legkevésbé sem összetartó család tagjainak életébe engednek bepillantást, akikkel egy hirtelen jött örökség miatt nagyot fordul a világ. Az elképesztő figurák mellett, humor, érzelmek, fordulatok várják a nézőket minden hétköznap este 19:35-től.

A Drága örökösök az RTL Most! Nézőinek kedvence is: a sorozat indulása óta epizódonként átlagosan 65 ezer feletti videóindítást hoz a széria, összességében pedig a teljesen RTL Most! Nézettség 20%-át szállítják az örökösök.

Szombat esténként továbbra is A Tanáré a főszerep. Az RTL Klub saját gyártású sorozatának második évada a dráma és a komédia eszközeivel mutatja be egy iskolai közösség hétköznapjait. A különálló részek a második évadban is közéleti és társadalmi kérdéseket feszegetnek, amelyeket a diákok és tanáraik életének eseményein keresztül mutatnak be, és persze, a könnyed, humoros és nem egyszer pikáns helyzetek sem maradhatnak el.

2019 tavaszán a harmadik évad folytatásával jön a közönségkedvenc A mi kis falunk. Pajkaszeg lakóinak mulatságos történeteinek folytatását már alig várják a rajongók, hiszen a kis falu közössége mindig tartogat újabb és újabb meglepetéseket. Folytatódik a polgármester kálváriája, aki abban bízik, hogy a ranglétrán feljebb emelkedhet. A pap még mindig egy saját templomra vágyik. Teca besokall, a városba költözne. Erika mindennapjait a unokatestvére jelenléte fűszerezi meg. A falu pedig adóellenőrzést kap, ami természetesen a polgármester idegeit teszi próbára, ám leleményessége ekkor sem hagyja cserben.

Magnum

2019 tavaszán a legendás sorozat 21. századi, újratöltött verziója várja a nézőket. A legendás Tom Selleck által megformált szerepben a szuperhős-filmek egyik sztárját, Jay Hernandezt láthatjuk, aki számára a bajusz nem szent, a sármja a piros Ferrarin kívül a szeme csillogásában, viselkedésének lazaságában, brilliáns észjárásában és lehengerlő humorában rejlik. Mindez persze, csak Higgins segítségével működik, aki az újratöltött Magnumban Juliett névre is hallgat, ugyanis a korábban sótlan karakter egy forróvérű szőke szépség formájában kel életre Perdita Weeks alakításában. A merész vállalkozás bevált, Higgins Juliettként valóban újjászületik, izgalmasan felpörgetve a múlt századi tempót.

Premierek

A teljesség igénye nélkül az alábbi mozisikerek országos televíziós premierjeire számíthatnak az RTL Klub nézői 2019-ben: Legendás állatok és megfigyelésük, Doctor Strange, Brazilok, Rogue One – Zsivány Egyes, Kaliforniai álom, Paddington 2, Moana, Váratlan szépség, Pofoncsata.

Híradó késő este

2019. február 18-tól az eddig az RTLII-n 21:30-tól látható Híradó átköltözik az anyacsatornára: Szabados Ágnes és Rábai Balázs a késő esti sávban, hétköznap 23:15-től várja az RTL Klub nézőit.

Cool

A tavaszi megújulás a Cool csatornát is érinti. Az ország vezető sorozatcsatornáján hétköznap 11:30 és 20:30 között tömbösített formában még több sorozatot láthatnak majd a nézők. A 20:30 és 22:30 közötti sávban minden nap másik sorozat kerül majd képernyőre, ráadásul dupla epizóddal. Premierként érkezik a csatornára többek között a népszerű Doktor Murphy, emellett modern klasszikusok (Doktor Csont, Halálos fegyver, Gyilkos elmék) és a magyar fikciós sorozatgyártás prémium sorozatai (A mi kis falunk, A Tanár) is helyet kapnak a Cool műsorkínálatában. A kezdési időpontok egyébként úgy lettek kialakítva, hogy harmonizáljanak az RTL Klub és az RTLII esti műsorainak kezdési időpontjaival.


KÖVESS MINKET:
Néhányan tudják, mi lesz a Trónok harca vége: Sansa, vagyis Sophie Turner kikotyogta
A híresség azt mondja, akik jól ismerik, nem is bíznak rá olyan információt, aminek nem kéne kitudódnia.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

Hogy véletlen volt, vagy egy okos promóció, nem tudni, mindenesetre Sophie Turner nemrég a W magazinnak adott interjút, elárulta, hogy néhány barátja már tudja, mi lesz a Trónok harca vége – eljárt ugyanis a szája.

A híresség bevallotta: sosem volt nagy titoktartó, akik jól ismerik, nem is bíznak rá olyan információt, aminek nem kéne kitudódnia.

Korábban Havas Jon alakítója, Kit Harington beszélt arról, hogy nem fog mindenkinek tetszeni a Trónok harca vége, Tarth-i Brienne, vagyis Gwendoline Christie pedig úgy nyilatkozott, hogy a rajongóknak terápiára lesz szükségük a finálé után.

Sajnos Turner az interjúban már fegyelmezte magát, és egy mondattal többet sem árult el annál, mint hogy a barátai már tudnak ezt-azt.


KÖVESS MINKET:

Michelangelo, Rubens, Dalí és Picasso művei jönnek Budapestre
Nagyszabású kiállítások érkeznek idén a Szépművészeti Múzeumba és a Magyar Nemzeti Galériába.
MTI - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

A tavaly őszi újranyitás óta a Szépművészeti Múzeumot már több mint 100 ezren keresték fel. A Múzeum rövidesen nagyszabású időszaki tárlatokkal is jelentkezik:

áprilisban nyílik az első magyarországi Michelangelo-kiállítás, a reneszánsz mester harminc rajzával és kortársai - mint Leonardo, Raffaello vagy Bronzino - további 500 alkotásával.

Októbertől a korábbi Rembrandt-kiállítás folytatásaként a flamand festészet aranykorát megidéző tárlat várja a közönséget mintegy harminc Rubens- és több mint tíz Van Dyck-remekművel.

A Nemzeti Galériában Weininger Andor hagyatékát mutatja be a Bauhaus 100 című kiállítás, majd a Fortepan fotóarchívum képeiből lesz látható válogatás.

Nyár közepén nyílik a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett, nagyszabású szürrealista kiállítás, amely a művészeti mozgalom olyan mestereinek alkotásait vonultatja fel, mint Salvador Dalí, René Magritte, Joan Miró, Pablo Picasso vagy Man Ray.

A maga korában a világ egyik legkeresettebb portréfestőjeként működött a Ferenc Józsefet, XIII. Leó pápát és négy amerikai elnököt is megörökítő László Fülöp, akire kamaratárlattal emlékezik az MNG.

Októberben csaknem 200 fotográfiát felvonultató Brassai-kiállítással jelentkezik a Nemzeti Galéria, majd az év végén a 20. század egyik legjelentősebb magyar képzőművésze, a holokauszt áldozatául esett Farkas István előtt tiszteleg kiállítás.


KÖVESS MINKET:
Gombafejűek a háztetőn – 50 éve adott utoljára koncertet a Beatles
Senki nem tudott róla, mégis pillanatok alatt összegyűlt a közönség. Pedig a nézőtér csak az utca volt, a színpad pedig egy háztető.
Göbölyös N. László - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

Akik e rendkívüli koncert szem- és fültanúi lehettek 1969. január 30-án Londonban, aligha gondolták volna, duplán történelmi pillanat részesei voltak. Nagy megdöbbenéssel tapasztalták, hogy a háztetőn játszó kvartett a Beatles, amely két és fél év után így lépett újra a nyilvánosság elé, azt azonban tán még maguk a zenészek sem sejtették, hogy utoljára.

A Beatles az 1966. augusztus 29-én San Franciscóban, a Candlestick Parkban tartott koncertjükkel búcsút mondtak a színpadnak. Kimerültek az állandó turnézástól, fellépéseik során a rajongók sikítozásától sokszor egymást sem hallották, és úgy érezték, zeneileg is képtelenek előre lépni. És bár kétségtelen, hogy a következő években kiadott lemezeikkel új szintre emelték a pop-rock műfajt, az élő fellépések nemcsak a közönségnek, hanem maguknak a Gombafejűeknek is kezdtek hiányozni.

Az az igény is szülte azt az ötletet, hogy 1969 januárjában dokumentumfilmet készítenek új lemezük felvételeiről, majd a végén rögtönöznek egy kis koncertet. Arról a mai napig folyik a vita, hogy kinek az agyából pattant ki az elő előadás, Ringo Starr úgy emlékszik, hogy John Lennon javasolta, Glyn Johns hangmérnök viszont magának tartja fenn e dicsőséget. A lemez címe Get Back lett volna egy vadonatút rhythm and blues-darab után, a filmé pedig, amelynek rendezője a zenei műfajban is járatos Michael Lindsay-Hogg volt, The Beatles Get Back.

Csakhogy ekkor már a széthúzás, a kölcsönös szakmai féltékenység jellemezte a liverpool-i „mesés négyest” (Fab Four).

Nyilván ebben szerepet játszott az is, hogy már hiányzott közöttük a turnékon, a koncerteken elengedhetetlen egymásra utaltság összetartó ereje, és az eltelt években egyre inkább kikristályosodtak az egyéni zenei elképzelések.

Elsősorban John Lennon és Paul McCartney között éleződött ki a korábban is meglévő rivalizálás, de George Harrison is jobban szerette volna érvényesíteni saját zenei világát a közös hangzásban. Mindezek mellett csak fokozta a feszültséget a „családok” színre lépése. Volt olyan vélemény, hogy a Beatles feloszlását az okozta, hogy „Yoko Ono ráült az egyik erősítőre” – ez így nyilván erős túlzás, de tény, hogy Lennon japán szerelme (hamarosan felesége) eltávolította őt a többiektől, ezért Paul próbálta átvenni a zenekar irányítását, csakhogy túlságosan is a maga képére akarta faragni, ami Johnt és George-ot is sértette. És ne felejtsük el, hogy immár bejött a képbe Linda Eastman, Macca jövendőbelije, aki eredetileg azért kereste fel a Beatles-t, hogy Lennont fotózza és ha ő nem is, de első házasságából való lánya, Heather folyton ott lábatlankodott a fiúk között a stúdióban…

A négy Beatle később egyöntetűen elismerte, hogy a próbák és a felvételek katasztrofális légkörben zajlottak, és ezen az sem segített, hogy George bevonta a fiatal fekete orgonistát, Billy Prestont, hogy új lökést adjon a bandával. A dalokkal is elégedetlenek voltak, azok végül Phil Spector producer kezébe kerültek, aki „áthangszerelte” őket az egy évvel később megjelenő utolsó Beatles-albumhoz, a Let It Be-hez. Közben azért még ősszel összekapták magukat és az Abbey Road újabb remekművel gazdagította örökségüket, de ez egy másik történet.

A filmhez azért, amelyet végül Let It Be-nek neveztek el és az albummal egyidőben mutatták be, Lindsay-Hogg megpróbálta kiválogatni a felhőtlenebb pillanatokat, és benne van természetesen a tetőkoncert is. Valójában inkább tekinthető „hangpróbának”, hiszen 42 perc alatt mindössze 5 számot játszottak, ebből a Get Back-et három változatban.

John Lennon vörösesbarna, George Harrison fekete bundában, Ringo Starr piros esőkabátban, Paul McCartney viszont csupán egy sötét öltönyben jelent meg az Apple Records Savile Row-i székházának tetején.

E filmrészleteket nézve még úgy tűnik, hogy minden rendben van, a fiúk összekacsintanak, láthatóan élvezik a játékot.

Alighogy belevágtak az első dalba, az utca megtelt – éppen ebédidő volt – de aztán akadt valami ünneprontó, aki a rendőrséget hívta csendháborítás miatt, és a hatóságok beszüntették az előre be nem jelentett koncertet.

A modern zene legnagyobb hatású négyesét soha többé nem láthattuk így. Egy éven belül külön-külön valamennyien újra koncertezni kezdtek, George Harrison meg is próbálta elcsábítani a többieket az 1971. augusztus 1-i Bangla Desh Concertre, de csak Ringo állt kötélnek, mert John és Paul akkoriban szóba sem álltak egymással. Lennon 1980. december 8-i meggyilkolásával pedig végleg szertefoszlott a nagy „reunion” álma.


KÖVESS MINKET:
John Mayall 85 éves, de még mindig lenyom egy blueskoncertet - most te is megnézheted az Akvárium Klubban
Több, mint 50 éve készít lemezeket, és koncertezik fáradhatatlanul.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 28.


hirdetés

A brit blues zene atyjaként emlegetett gitárhős ismét Budapestre érkezik. Az idén 85 éves legenda március 19-én játszik majd az Akvárium Klubban.

Utoljára 2015-ben járt nálunk, akkor írtunk róla egy cikket, amelyben sok érdekességet tudhattatok meg a gitárosról.

John Mayall zenekedvelő családban született Manchesterben, apja jazzgitáros volt, akinek lemezgyűjteménye jelentős szerepet játszott zenei ízlésének irányításában. 1965-től készít lemezeket, az általa alapított John Mayall & the Bluesbreakersben olyan hírességek fordultak meg, mint például Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, John McVie, Mick Fleetwood vagy Mick Taylor.

Az idén 85 éves legenda most ismét európai turnéra indult, amire elkíséri Carolyn Wonderland, az elképesztő tehetségű gitáros is, illetve vele tart Greg Rzab basszusgitáros és Jay Davenport dobos is, akik a John Mayall Band állandó tagjai. John Mayall azt ígérte, 2019-re már a boltokban lesz új lemeze, amin kedvenc gitárosai is szerepet kapnak, többek között Joe Bonamassa, Carolyn Wonderland – aki a turnéra is elkíséri - Todd Rundgren, Larry McCray, Alex Lifeson és Steven Van Zent. Az album a Nobody Told Me címet viseli majd.

Jegyeket itt tudtok venni, az esemény Fb-eventje pedig itt található.

Aki pedig fel akar készülni, hogy mi várható márciusban, az ezt nézze meg:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x