hirdetés
Rondának nevezte egy nő szülés utáni testét – erre a válaszra aligha számított
A kismama ki is akadhatott volna, ehelyett a lehető legelegánsabban vágott vissza.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2019. április 14.


hirdetés

A Yahoo Lifestyle mutatta be egy kismama történetét, aki nem szégyelli a szülés utáni testét. Sőt, kifejezetten igyekszik megmutatni és felhívni a figyelmet arra, hogy egy pici baba mellett nem a tökéletes test megvalósítása lesz a legfontosabb.

Kristyn Dingman azt mondja: arra törekszik, hogy erősítse a nőket és ösztönözze mindegyikükben az önszeretetet. Dingman nemrég elmondta követőinek, hogyan reagált, amikor egy kommentelő lustának és csúnyának nevezte egy kommentben.

"Nagyon sajnálom őt. Legszívesebben megöleltem volna és elmondtam volna neki, hogy minden negatív kommenttel és érzéssel csak magunkat húzzuk le. Nem tudunk növekedni, többek lenni, és nőkként együtt erősödni, ha harcolunk"

- tette hozzá.

Dingman törölte a gyűlölködő megjegyzést, és a troll nem tért vissza. Ehelyett úgy döntött: megmutatja a nőknek, hogy mennyire fontos, hogy felemeljék egymást, ahelyett, hogy másokat lehúznának.

A nő a mai napig gyakran emlékezteti követőit arra, hogy szépek, függetlenül a méretüktől, és őszintén beszél a terhességből utáni időszakról. "Mások felemelése által leszünk többek mi is." - írja egyik posztjában a fiatal nő.

Nemrég néhány képet is megosztott, melyekkel vállalni igyekszik nem tökéletes testét. Midegyik mellé inspiráló gondolatokat mellékelt a követőinek.

A képekért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
A 41 éves nő fiatal srácokra vadászik a Tinderen és azt mondja: a szexuális élete jobb, mint valaha
Melanie először nem akart 'puma' lenni, de ma már nem érdekli, ki hogyan címkézi őt, vagy az életmódját.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 14.A Glamour oldalán jelent meg egy szabadelvű nő, Melanie Hamlett története, aki állítja, hogy 41 évesen a korban hozzá illő férfiakat nem érdekli. Ezért döntött úgy, hogy fiatalabb srácokat fog levadászni a Tinderen, és azt mondja: az egész kiválóan működik.

Melanie a lapnak úgy fogalmazott: szexuális élete jobb, mint valaha, és ennek az az oka, hogy kifejezetten alkalmi kapcsolatokat keres, csak fiatal fiúkkal. Mivel a férfiak nem foglalkoztak vele, a korhatárt a keresőben minimum 25-re állította és láss csodát: egyből népszerű lett az appon.

Meglepetésére a húsz és harminc között fiatalok üzenetei valósággal felrobbantották a postaládáját, és mindegyik fiatal szívesen találkozott volna vele.

Kedvenc emléke egy 27 éves francia, aki díszes sajttálakkal kedveskedett neki, és értékelte az életmódját, azt, hogy imád hegyet mászni és utazgatni.

Ha kíváncsi vagy, mit gondol a nő "puma"-elnevezésről, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
5 fiatal elmesélte, milyen érzés volt 'ragasztónak' lenni két elhidegült szülő között
Sokszor előfordul, hogy csak a gyerek miatt maradnak együtt a szülők. De volt olyan is, ahol a családfő csak azért maradt a kapcsolatban, hogy ne kelljen gyermektartást fizetnie.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 14.Több kutatást is lefolytattak a házasság felbontásának kisebb gyermekekre gyakorolt ​​érzelmi hatásának megvizsgálására, ám azt ritkábban követik, mi történik akkor, ha a szülők együtt maradnak egy rossz kapcsolatban.

Egyes szülők megvárják a válást addig, amíg gyermekeik kirepülnek, mert sem a tinédzserkor zavaros időszakában, sem előbb nem tartják jó ötletnek a szakítást. Mások csak akkor jönnek rá, hogy nem akarnak párjukkal tovább élni, amikor újra ketten maradnak.

A Huffington Post egy összeállítást készített a válás idősebb gyerekekre gyakorolt hatásairól. Kiemelik: a házasságok felbontásának aránya az Egyesült Államokban egy ideje csökken, kivéve az 50 év feletti felnőtteket. Ezzel együtt a válást elszenvedő, idősebb gyermekek száma szintén növekszik.

„Talán nincs is jó megoldás” - mondta Constance Ahrons, a Dél-Kaliforniai Egyetem szociológiai professzora és a „Jó válás” című szerzője. A szakember azt mondja: nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a házasság felbontása hogyan hat a gyermekekre, de emlékeznünk kell arra, hogy mások pedig akár 18 évig élnek a szüleik rossz házasságában.

Öt olyan személy mondta el a tapasztalatait, aki felnőtt volt, amikor a szülei elváltak:

„Sohasem gondoltuk a testvéreimmel, hogy valaha elválhatnak. Soha nem volt harc, veszekedés, semmi. Ha azt mondjuk, hogy vakok voltunk, az nem kifejezés. De úgy tűnik, apánk már egy ideje tervezte, és később nem is titkolta. Egyszer elmondta nekünk, hogy úgy döntött:

marad, amíg a testvéreim és én 18 évesek leszünk, így nem kellett gyermektartást fizetnie"

"A házasság felbontása teljesen megváltoztatta a kapcsolatomat mindkét szülővel. Már nem beszélek az apámmal 13 éve. Anyukám továbbra is az otthonunkban él, és lelkesen részt vesz a gyerekeim életében." - Lura, 34, Massachusetts

"Felnőttként is nagyon közel álltam a szüleimhez. Emlékszem, ahogy egy gyermekkori barátom azt mondja:

„Annyira örülök, amikor eljövök hozzátok, itt láthatom, hogy milyen a normális család.

Erre egyszer az anyukám azt mondta: "Az apád és én úgy döntöttünk, hogy elválunk." Nem értettem. Aztán elkezdtem beszélni a húgommal - akkoriban 22 voltam, ő pedig 16 éves volt - és azt mondta nekem: „A dolgok rosszul nagyon rosszul mennek. Sokat harcolnak. Anya nagyon szomorú.

Elváltak egymástól, most pedig egy szobában sem tudnak meglenni. Néha el sem hiszem, hogy ez az a család, ahol felnőttem. Részben úgy gondolom, nem vette észre, hogy boldogtalanok voltak, mert ha gyerek vagy, még akkor is, ha elég érzelmileg kifinomult, nem sokat láthatsz ebből. Ráadásul egyértelműen tettek erőfeszítéseket a problémák elrejtésére.

A házasság nagyon fontos, értékes dolog. De meg vagyok győződve arról, hogy mindenki boldogabb lehet, ha nem húzza ki ilyen sokáig."

- Nick, 34, Kalifornia

"A szüleim vártak a válással addig, amíg az öcsém és én főiskolára mentünk. Mindig azt mondom, hogy már gyerekkorunkban meg kellett volna tenniük, mert nem volt jó kapcsolatuk. Apám nagyon irányító volt. Azt várta, hogy a ház tiszta legyen, és a vacsorát az asztalra kellett tenni, mire hazaért a munkából annak ellenére, hogy anyám is dolgozott.

Abban az időben nem tudtam, de anyám félretett egy kis pénzt, és várta, amíg a testvérem és én mindketten elköltözünk. Két évvel idősebb vagyok, így én költöztem először. Amikor a bátyám is elköltözött, anyám elhagyta apámat.

Elég idős voltam, hogy felfogjam, a helyzet mégis pánikrohamokat eredményezett."

- Anonymous, 42, Florida

Ha kíváncsi vagy a folytatásra is, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Szülőnek lenni olyan, mintha le kéne ugornunk egy szikláról' – tényleg őrült, aki 20-22 évesen vállal gyereket?
Egyre többen tolják ki a gyermekvállalást 30, sőt, 40 év fölé. És van egy egyre kisebb réteg, akik nem várnak, hanem belevágnak.
The Guardian, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. április 12.Tinédzser korában Maya Dupre színésznő szeretett volna lenni, s mindent meg is tett ezért - 19 évesen már a leicesteri helyi produkciókban állt színpadra. Aztán váratlanul terhes lett - így vezeti be a The Guardian írója a húszas éveikben gyermekek vállaló rétegről szóló cikkét. Maya nem keseredett el, hanem, ahogy ő mondja, jegelte a terveit.

Ő maga ugyan gyorsan elfogadta az új realitást, azonban a környezete nem. Amikor már látszani kezdett a pocakja, egy családtag egy alkalommal félrehívta és közölte vele, hogy "Micsoda szégyen. Még csodás jövő állt előtted." A lány azonban érettebben látta a kérdést, mint a rokon: szerinte ez nem szégyen, hanem "hatalmas áldás." Maya elhatározta, csak azért is bebizonyítja, a többieknek nincs igazuk.

Dupre ma 22 éves, a kislánya 18 hónapos. Párjával ritkán mennek szórakozni, de az anyuka mégis elégedett. "Az álmaim megváltoztak, de így is boldog vagyok" - mondja. Ő azonban sajnos egy ritka példa, aki generációjának szemében inkább számít vakmerőnek.

Magyarországon és a fejlett országokban is egyre később szülnek a nők. A nyolcvanas évek elején az anyák első szüléskori átlagéletkora 23 év volt, 2000-re már 25-re emelkedett, ma pedig már 27 év. A Guardian cikke a brit állapotokat vizsgálja: ott 2017-ben az első gyermeküket világra hozó anyák 55 százaléka 30 éves, vagy annál idősebb volt, míg ez az arány 1997-ben még csak 43 százalék volt.

A 25 éves anyuka - 3 éves kislánya van -, Liberty Cordal szerint "Sokan úgy gondolják, hogy túl fiatal vagyok - s hogy a fiatalok gyakorlatilag idióták."

A húszas éveikben szülni tehát ma már sokak számára elszigetelő élményt jelent.

Loberty arról számol be, hogy a barátai mind döbbenten reagáltak a terhessége hírére, s sokan eljöttek meglátogatni őt és a babát - de most, hogy a gyermek nagyobb lett, már elmaradoztak a látogatások, mert a "gyerekeket nem bírják annyira, mint a babákat."

Egyes brit szakértők szerint a kitolódó gyermekvállalás okai közt szerepel az egyre jobban beszűkült munkaerőpiac, ami miatt a fiatalok azt gondolhatják, nincsenek biztonságban anyagilag, vagyis nem mernek családot építeni megfelelő alapok nélkül. Újabb szempont az ingatlanok magas ára - mindez azt mutatja, hogy a mai húszas generációban magas a szorongásszint. Ehhez képes a húszas éveikben szülők nem szoronganak, hanem lépnek.

Mikko Myrskylä professzor a Helsinki Egyetemen kutatja az európai demográfiai trendeket, ő így látja: "Nem biztos, hogy feltétlenül nehezebb lett mára a gyermeknevelés. Inkább sokkal nagyobbak az elvárások azt illetően, hogy mi gyermeknevelés elfogadható módja. Egy generációval ezelőtt a gyerekek elmentek az iskolába, hazajöttek és valahogy életben maradtak a következő napig. Ma a szülőség nagyon nehéz dolognak tűnik. Olyan, mintha le kéne ugornunk egy szikláról, magunk mögött hagyni régi énünket és más emberré kéne válnunk."

Ezzel a gondolkodási trenddel mennek szembe azok, akik magasról tesznek erre a társadalmi nyomásra és huszonévesen alapítanak családot. Liberty Cordal például úgy gondolja, a kislányának kell az ő életébe illenie, nem pedig fordítva.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Modellkednél 40 felett? Hajrá!
Megjelent egy új magyar ügynökség, amely kizárólag 40 év feletti modelleket szeretne foglalkoztatni.
Iványi Orsolya írása a Neverordinary blogon, a címképen: Doszpot Evelin - szmo.hu
2019. április 13."A Neverordinary a 40 feletti nők találkozóhelye, blog, női klub és még sok más. A pasim (most már férjem) kezdte el mondogatni, hogy arról írjál, ami történik veled: 42 évesen elköltöztél (megint) egy új országba, egy emberhez, akit alig ismersz, feladtad az eddigi életed, próbálod megvalósítani az álmaidat, és még öregszel is. Valahogy így jött a képbe, hogy arról kellene írni, hogy igenis 40 felett is van élet! Lehet pasit találni, lehet új karriert építeni és lehet életmódot is váltani. Éljenek a 40 feletti nők!"

Ha Maye Musk vagy Lyn Slater nyomdokaiba szeretnél lépni, akkor olvass tovább! Örömmel jelentem, hogy a napokban megkezdte működését a SilverChic Model Agency, mely kizárólag 40 felettiekkel foglalkozik.

Külföldön az utóbbi években számos ilyen ügynökség lépett színre, például a brit Grey Model Agency vagy az orosz Oldushka, akik érett, idős modellekkel dolgoznak, én is írtam már róluk és arról is, hogy egyre menőbb 40 felett modellkedni.

Torma Steffi

Az ügynökség több funkciót kíván betölteni. Egyrészt várja a tapasztalattal rendelkező modelleket adatbázisába, modell tanfolyamot indít tapasztalattal nem rendelkező jelentkezők számára, harmadszor pedig közvetítő szerepet vállal cégek, reklámügynökségek felé.

A külföldi kifutókon egyre nagyobb számban jelennek meg egykori modellek második virágzásukat élve, ilyen például a 70 éves Maye Musk (Elon Musk édesanyja, aki ráadásul májusban jön Magyarországra a Brain Bar eseményre, minden vágyam meginterjúvolni), aki 2 éve lett a Covergirl arca, ezzel divattörténelmet írva, Lauren Hutton is 73 évesen kezdett újra modellkedni.

Ligethy Gabi

Az Instagramnak köszönhetően számos új, civil arc is megjelent a kifutókon illetve reklámkampányokban, például a 64 éves Lyn Slater, aki Accidental Icon néven fut és 675 ezer követővel rendelkezik az Instagramon, és amúgy főállásban professzor. Vagy a 62 éves, ausztrál Sarah Jane Adams a totál ismeretlenségből röpke egy év alatt szedett össze 160 ezer követőt az Instagramon és lett az IMG ügynökség modellje, nemrégiben egy H&M reklámban szerepelt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x