Ronaldo miatt hirdetnek sztrájkot a Fiat dolgozói
Felháborodtak a Fiat alkalmazottjai, hogy amíg nekik szinte éhbérért kell dolgozniuk, addig egyetlen játékosra milliárdokat költenek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. július 11.


Nem mindenki fogadta örömmel Torinóban Cristiano Ronaldo átigazolását a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához. A torinói klub 105 millió eurót fizetett a portugál világklasszisért, a pénz egy részét pedig a Juventust birtokló Exor állja, amely cég egyben a Fiat és a Ferrari tulajdonosa is. A Fiat dél-olaszországi egységében, Melfiben sztrájkot hirdetett a helyi szakszervezet.

"Számunkra elfogadhatatlan, hogy a dolgozóknak egyre újabb megszorításokat kell elviselniük, miközben a cég tízmilliókat költ el egyetlen futballista megvásárlására"

– olvasható az olasz Unione Sindacale de Base szakszervezet közleményében.

"Tényleg normális, hogy egyetlen játékos eurómilliókat keres, miközben több ezer munkatársunk a családjával olyan kevés havi juttatást kap, hogy a hónap közepére elfogy a pénze? Mindannyian ugyanannál a cégnél dolgozunk, de ez a megkülönböztetés elfogadhatatlan számunkra."

A szakszervezet vasárnap estétől jövő keddig hirdette meg a tiltakozó sztrájkot.

Kedden lett hivatalos Ronaldo érkezése a Real Madridtól. A játékos kilenc évet töltött el a spanyol sztárklubnál, ahol mindent megnyert, amit lehetett: négyszer hódította el a Bajnokok Ligáját, háromszor az európai Szuperkupát. A klubvilágbajnokságon háromszor végzett az élen a madridiakkal, ezen kívül két-két alkalommal emelhette magasba a Spanyol Kupát és hazája Szuperkupáját is.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x