hirdetés

RÓKALAND

Pizzát reggelire? - tojásos feltét került a Pizza Me pizzáira

Omlett és pizza egyben. Miért nem jött ezzel elő eddig senki?
Vass Adrienn - szmo.hu
2021. január 05.


Link másolása

hirdetés

Volt már olyan, hogy pizzát reggeliztem, de az általában az előző esti maradék újramelegítéséből adódott. És még így sem panaszkodnék az élményre.

Hiszen a pizza akkor is jó, ha rossz. Úgy emlékszem, hogy létezik valami hasonló mondás... A jó pizzához pedig elég egy jó tészta, és pár minőségi feltét, és enné az ember éjjel-nappal.

A Pizza Me már régóta fontolgatta, hogy az ebédelni és a vacsorázni kívánók mellett betámadja a reggelizni készülőket is, és ehhez egy nálunk kissé még szokatlan, de (állítólag) Olaszországban abszolút bevett szokáshoz nyúltak: a reggeli pizzához.

Szerencsére a csavar nem csak annyi, hogy "ha reggel eszed a pizzát, akkor reggeli".

Öt variáció közül lehet választani. Amiből 4 tojásos alapú, egy pedig még ennél is furább.

hirdetés
A variációk: Spenótos omlett pizza (mozzarella sajt,tejszín, spenót, tojás, parmezán sajt), Kaliforniai omlett pizza (mozzarella sajt, tejszín, kaliforniai paprika, tojás, parmezán sajt), Édes-sós csoda pizza (baracklekvár, bacon, tejszín, ricotta, parmezán sajt)

A spenótos és a kaliforniai pizza is kérhető +baconnal, így gyakorlatilag 4 sós és egy édes-sós verzió létezik. Ebből már azért csak talál az ember fogára valót.

Mi két tojásosnak estünk neki, és bátran kértünk fejenként egy pizzát, ráadásul a spenótosat baconos verzióban rendeltük. Egy normál, 32 centiset be tud falni bármelyikőnk segítség nélkül, ha nagyon éhesek vagyunk, így ebből indultunk ki most is, de elég nagyot tévedtünk.

Én konkrétan a felét sem tudtam begyömöszölni, és a férfi versenyző is csak úgy jutott túl 5 szeleten, hogy a végeket egyre nagyobb ívben hagyta meg.

Eszetekbe ne jusson egész reggeli pizzával próbálkozni, ha nem vagytok sportevők! A tejfölös-omlettes alap durván laktatóvá teszi az élményt.

Szerencsére amúgy nem a 32 centis a legkisebb egység. Szeletben is lehet kérni, 590 forintos áron.

Az ötlet remek. És jól kikísérletezték a tojásos alapot. Gazdag és ízletes. Első ránézésre nem néztem volna ki annyi ízt belőle, mint amennyit végül kaptam, de azért én még nem vagyok teljesen elégedett.

Nekem nagyon hiányzik egy kis szalámi vagy paradicsom. Úgy a tojás fölé meg alá! Mondjuk a tejföl meg a bacon helyett.

Persze tudom, hogy most nem a klasszikus, pizzás ízeket kell keresni, de én nem vagyok a bacon elkötelezett rajongója (és lehet, hogy nem vagyok ezzel egyedül), hús nélkül viszont kicsit laposnak találnám az élményt. Úgyhogy egy jó sonkára vagy szalámira jelezném az igényemet, de egy kis gombát vagy hagymát is el tudnék még rájuk képzelni.

Engem abszolút nem zavarna, ha közelebb állnánk a feltétek a klasszikus Pizza Me-s pizzákéhoz, mert azoknak tényleg elkötelezett rajongójuk vagyok évek óta!

Persze ahhoz, hogy új verziók is születhessenek, most első körben be kéne lendíteni ezt az újdonságot, hogy lássa a cég, hogy van-e igény a reggeli pizzára.

Én mindenképpen egy igennel szavazok, és bátran ajánlom nektek is, hogy tegyetek egy próbát velük!

Teszt jelleggel 4 helyen kérhettek szeletet elvitelre: a Blahán található Europeumban, a Széll Kálmán téren, az Eurocenterben és a Deák téren. A házhoz szállításról pedig a Netpincér gondoskodik. És a későn kelők számára jó hír, hogy a reggeli ajánlat egészen délig tart.

https://www.facebook.com/pizzame.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND

Palvin Barbival koccintottunk - a szupermodell párjának "mézbora" már itthon is kapható.

Dylan Sprouse saját főzésű meadjét mától a Culinarisban lehet beszerezni.

Link másolása

hirdetés

Tegnap, a Felix Kitchen&Bar teraszán először mutatták be Magyarországon az All-Wise Meadery-t, Dylan Sprouse saját italmárkáját.

Palvin Barbi barátja színészi munkássága révén nálunk is ismert, de a modellel együtt végképp verhetetlen párost alkotnak.

Így nem is csoda, hogy rengetegen voltak rájuk kíváncsiak. Na meg az italra, ami nálunk egy egészen ismeretlen kategóriába esik.

A kóstolás előtt tehát első körben próbáltuk megérteni, hogy mivel is van dolgunk: Ez egy bor? Egy mézbor? Mindkettő? Egyik sem?
Mead

A mead a valaha ismert legősibb alkoholtartalmú ital. Története évezredes kultúrákban gyökerezik, népszerű volt a távol-keleten, a vikingek, a maják, az egyiptomiak és rómaiak körében is, sőt, a görögök egyenesen az istenek nektárjaként tisztelték. 

Legtermészetesebb formájában elkészítéséhez másra nincs is szükség, mint jó minőségű mézre és vízre, plusz élesztőre, ami a méz cukortartalmából táplálkozva elindítja az erjedést (épp úgy, ahogy a szőlőből bor lesz).

hirdetés

Lehet édes vagy száraz – mai, modern stílusa száraz és letisztult, friss és kifejező. 

Mivel mézből erjesztik, így akár mézbornak is hívhatnánk, ha nem lenne markánsan eltérő, saját egyénisége (ráadásul nem is gyümölcsből készül). Természetessége és a kóstolási élmény viszont hasonlít a natúr borokhoz, és alkoholtartalomban is 12-13% körül mozog.

A jó tíz évvel ezelőtt még csak a barátok szórakoztatására készített, saját főzésű mead jóval többé vált Dylan Sprouse számára, mint hobbi. Mivel kevés olyan mead volt a piacon, ami a természetes és letisztult arcát mutatja meg ennek az ősi italnak, küldetése lett, hogy kialakítása saját stílusát. A színész még diákéveit töltötte, de édesapja is támogatta vállalkozószellemét. Sprouse még egy new york-i lepárlóban is vállalt munkát, hogy csiszolja tudását. Végül az USA piacán leginkább jellemző, túl édes és nehéz, felesleges beavatkozásokkal készülő mead helyett megszületett a mead mai, modern formája.

Az All-Wise Meadery friss, száraz, természetközeli vonalat képvisel. Kifejező, természetes aromáihoz a tölgyhordós érlelés is hozzátesz, a palackban érlelve pedig tovább fejlődik, ahogy egy minőségi bor.

A mead kulcs alapanyagát gondosan választották ki a legjobb helyi méhészet felkutatásával; a nyers, tiszta, szűretlen termelői méz így New York állam határain belülről érkezik hozzájuk, ahogy a többi alapanyagot is helyi kistermelőktől szerzik be.

Meadet inni élvezetes, mint egy natúr bort. Magában, nyáron jéggel, és kreatív hozzávalókkal kínálva vagy épp koktél alapanyagként is szervírozható.

A mead három verzióban érhető el: All Wise Show Mead, All Wise Dirty Show, All Wise Southern Sunset. Az első kettő 8990, a harmadik pedig 9990 forintért kapható a Culinarisban.

Az italokról bővebben:

All Wise Show Mead

Az All- Wise cég zászlós terméke, amely nyers ,szűretlen New york-i mézből készül és amerikai hordóban érlelt. Könnyed testű, száraz és friss mead.

All Wise Dirty Show

A Dirty Show egy szűretlen változata a tradicionális mead-nek. Narancs virág méz alapú amerikai hordóban érlelt. Igazi íz bomba. Testesebb izeiben, méz jegyek és hordós izvilág jellemzi.

All Wise Southern Sunset

Naracs virág alapú természetes hibiszkusz aromával, amerikai hordóban érlelt. Izében citrusos, előszőr fanyarkás, de előtőr a hibiszkus virágos aromája, édes hordós jegyekkel.

Nekünk egyöntetűen az utolsó tétel ízlett a legjobban. Jót tesz neki a hibiszkusz fanyarsága. Egy jégkockával kiegészítve hosszan el tudná kóstolgatni az ember.

Dylan így mesélt róla: ez egy összetett darab. A narancsvirágméz citrus ízjegyeit kombináltuk, hogy kihangsúlyozzuk a hibiszkusz gyümölcsösségét, amit a másoderjesztésnél áztattunk bele. Így elsőre egy gyümölcsös házasítás, a finish pedig kellemesen tölgyes. Élvezetes!

Ráadásul ez Barbi kedvence is. Ő leginkább fröccsként fogyasztja, a finoman hűsítő nedűt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND

Budapesten az indiai csúcsgasztronómia! – megnyílt az ország legjobb indiai étterme

A Bombay Budapestbe nem falni kell járni (persze azt sem tilos), hanem belekóstolni az indiai konyha egyszerre házias és profin elkészített ízeibe. Teszteltük.
Csákvári Péter - szmo.hu
2021. szeptember 09.


Link másolása

hirdetés

Pontosan egy évtizeddel ezelőtt találkoztam először az indiai konyhával. Mármint úgy frankón, face-to-face, ahogy azt kell, nem úgy, ahogy egy kisvárosi kifőzde curry ajánlatában találkozik az ember. Egy gigászi óceánjárón dolgoztam szakácsként egy hadseregnyi indiaival együtt, elkerülhetetlen volt, hogy a kantinban is a mindennapi menünk részei legyenek a tikka massalák, curryk, tandoori csirkék.

De az igazi indiai konyha mégsem ott talált meg, hanem éjszakánként, amikor a konyhámba engedtem a műszakváltós kollégákat, akik a farzsebükben óriási rákokat csempésztek be (szigorúan tilos volt magadnak főzni a hajón), a raktárosokat, akik fűszereket hoztak, a mosogatókat, akik valahonnan szereztek friss naan kenyeret.

Éjjelente olyan curryket rántottak össze, hogy még az sem zavart, hogy kézzel ettük egy nagy lábasból a mosogató alatt, csendben, áhitattal. Azóta sem találtam meg egy indiai étteremben sem azokat az ízeket, amiket akkor ott. Eddig.

A Bombay Budapest az Október 6. utcában egy frissen nyitott, vagyis tulajdonképpen pre opening státuszban nyitva lévő bistro-fine szintre berendezkedett étterem, ami azért sem nyitott még meg teljesen mert a tulajdonosai a végtelenségig akarják tökéletesíteni előtte.

A négy indiai barát által megvalósított étterem ötlete egy máltai krikettmeccsen született. Arra jutottak, hogy Magyarországon - ahol egyébként élnek - nincs egy igazán elit indiai étterem sem, csak középkategóriásak és kifőzdék. Az étterem végül 3 évig készült, míg elnyerte mai formáját, ami egy eddig itthon még nem látott minőségű, ízig-vérig indiai bisztró lett. A szakácsokat Goáról hozták, ráadásul kétszer is, mert az első garnitúrával nem voltak elégedettek, így inkább újraszerveztek egy új csapatot nem spórolva idővel, pénzzel és energiával.

hirdetés

Ahogy belép az ember az ajtón rögtön látja, hogy itt emelték a tétet, ez nem a szokványos hangulat, igazából egy Michelin csillagos étterem belsejében is lehetnénk. Az étterem logója a fésűkagyló türkizkék alapon is luxus hangulatot áraszt, amit tovább emel az enteriőr anyaghasználata a rengeteg bársonnyal, arany borításokkal, és akkor még a kifutópálya világítású fekete csempés mosdókról még nem is beszéltem. Három különböző szint van, alul találunk egy szeparét is, két bár, és ami a legdurvább volt számomra, hogy nyitott a konyha, vagyis egy plexin látjuk a szakácsokat, ahogy pörgetik a speckó indiai kenyereket, és olyan gépeket, amikről fogalmunk sincs Európában, hogy mire jók, de jól néznek ki.

Azért is durva, hogy így bekukucskálhatunk, mert az indiai éttermek konyháira nem igazán jellemző a tisztaság, ami nem is feltétlenül az igénytelenség miatt van (az bárhol előfordulhat ugye), hanem mert tényleg olyan módszerekkel, és olyan alapanyagokkal dolgoznak, amik extrém rendetlenséget csinálnak. Itt azonban büszkén vállalják, hogy tisztaság van, bepillanthattunk a kétszintes modern konyhába is, ahol egyébként csak a mosogató magyar.

Az indiai étkezési kultúra ugye úgy van, hogy mindent az asztalra, és mindenki markol amiből szeretne, így mi is berendeltünk egy tonna ételt. Az étlapon találunk ismerős (már akinek ismerősek az indiai kaják) ételeket, meg olyanokat is, amik csak random betűknek tűnnek egymás mellé pakolva, de jól hangzanak az összetevői. Kezdésnek egy mango lassit adoptáltunk magunkba, ami az indiaiak klasszikus krémes-joghurtos itala, amit örökre tudnék inni, étkezés közben is segít elsimítani a brutál fűszeres fogásokat.

A seafood chowder-t gondolkodás nélkül bekértem indításnak, és egyáltalán nem bántam meg, mivel végre nem a klasszik tenger gyümölcsei mixet öntötték csak fel valamivel, hanem vagy háromféle kagylóhús – héjakkal és anélkül – és rák képviseltette magát a tányér alján, amit egy mesterien komponált fűszeres-paradicsomos krémlevessel öntöttek nyakon.

Jóllaktam – mondtam ezután, aztán már fedezhettem is fel tovább az asztalon lévő egzotikumokat, mint a banánlevélben főtt tamarindos tőkehalat, vagy a “puskaporos” mártással készült curry leveles rákfarkakat. Mindehhez a számomra a világon legjobban kedvelt kenyér típusait mártogattam mangó chutneyba, a frissen készült naan kenyeret, abból is a fokhagymásat először.

A főételek még csinosabb tálalóeszközökben érkeztek, rézláboskában a dal makhani, egy isteni feketelencsés étel, ami leírva egyszerűen hangzik, de megkóstolva valami olyasmit érzel, mint amikor a Remy ratatuille-t megkóstolta a mogorva ételkritikus, leszámítva a gyermekkori kötődést, kivéve persze, ha a nagyink zseni dal-okat főzött nekünk (nem, a lencsefőzelék nem ér).

A vajpuha Szent Jakab kagylókkal operáló curryvel folytattam szinte kivetkőzve magamból az izgatottságtól, hozzá kókuszos basmati rizst pakolva, és a legparádésabb ételkölteménnyel, amivel idén találkoztam: a kókuszos-mangós naan-al, ami gyakorlatilag sütinek is elment volna, de az indiai fűszersokk mellé irgalmatlanul befogadó lesz az ember az édesre még a főétel közben is.

A curry tánca a mangóval valami fenomenális találmány, pedig milyen nehéz lenne elképzelni a csirkepörköltét a baracklekvárral, ugye? Apropo csirke! A legmeglepőbb fogást nem is én rendeltem, mert túl egyszerűnek tűnt, de aztán nem tudtam vele leállni: a butter chicken burrattával (vajas csirke?) leírva azért is hangzott furán, mert a burratta egy eléggé olasz sajt ugyebár, a vajas csirkéből meg nem tudok semmit így levenni, de ami elénk került az egy igazán komplex csoda volt. Totál mindegy, hogy a burratta hol születik, eszeveszett jó kombónak bizonyult a vajpuha, vajas csirkével és a paradicsom currys-kesus szósszal. Alig találtam a szavakat tényleg (de megtaláltam!).

Biztos sokan vagytok, akik azt vallják, hogy nem szeretik az indiai ételeket, és biztos vagyok benne, hogy ezt azért teszik, mert nem találkoztak még kiemelkedő indiai ételekkel. Nem is hibáztatom őket, mert a Kárpát-medencében nem is igazán találunk ilyen éttermet.

A Bombay Budapest viszont egy kiemelkedő étterem, egy élmény kategóriába sorolandó vacsorahelyszín, ahova nem falni kell járni (de persze nem tilos), hanem belekóstolni az indiai konyha egyszerre házias és profin elkészített ízeibe. És az a naan kenyér, te jó ég!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

Váppör - Megvan az új divatőrület? A Burger King nemsokára zoknit és sapkát is árul!

Augusztus 2-án egyedi ajándéktárgyak szerezhettek be a 30. magyarországi születésnapját ünneplő Burger Kingtől.

Link másolása

hirdetés

Azt hittem, hogy cég már nekem nem tud meglepetést okozni, de a Burger King kedden egy olyan sajtóutat szervezett, amitől teljesen zavarba jöttem. Annyit tudtunk előre, hogy a Hortobágyig fogunk kirándulni, és valami újdonságot mutatnak be nekünk, ami a rejtélyes Váppör nevet viseli.

Váppör? Azaz magyarosítva a Whopper? Az! Elég merész...

Amikor leszálltunk a buszról, egyszerre csapott meg az alföld szele, a pálinka illata, és Burger King által felállított food truckból jövő Whopper illat.

A márka magyarországi jelenlétének 30. születésnapját ünnepeltük, és ehhez egy olyan különleges helyszínen szerettek volna, ami kifejezi a cég magyar alapanyagok és beszállítók iránti tiszteletét.

Magyarországi éttermeiben a Burger King kizárólag 100% magyar marhahúsból, ízfokozók és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készült húspogácsát szolgál fel, szintén hazai termelők által megtermelt zöldségekkel körítve.

Ennek örömére mi is betolhattunk egy Whoppert, ami a cég legsikeresebb terméke, és gyakorlatilag semmiben sem különbözött a szokásostól, tehát a magyarosított márkanév valami más újdonságot takar.

Később kiderült, hogy egy iglu alatt már rendben sorakoznak a nagy attrakció részletei, és így azt is megtudtuk, hogy

hirdetés
a Váppör gyakorlatilag egy grill tematikájú kollekció, ami csak a magyarok számára érhető el augusztus 2-ától. Többek között kötény, kesztyű, sapka és zokni is lesz a szettben.

Annyi biztos, hogy elég elvetemült a cucc. Ezzel a furcsa, hunglish kifejezéssel a marketingesek elég rendesen cibálják az ember idegrendszerét, de én abszolút el tudom képzelni, hogy valaki addig nem nyugszik, míg ilyen sapkában nem sétál végig az Andrássyn.

Minőségre jónak tűnnek a termékek, és érdekes volt látni, hogy tényleg mindenkinek más tetszett meg elsőre.

Árakat egyelőre nem lehet tudni, de a "grill szett" csak rövid ideig lesz kapható.

A Burger King 30. évfordulója alkalmából több meglepetéssel is készül még, ezért érdemes figyelemmel kísérni az éttermi akciókat.

A webshop ezen a linken lesz elérhető: www.vapporshop.hu

Te is akarod?

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

A Debreceni Nagyerdő megér egy hosszú hétvégét

Főleg akkor, ha Gourmet Fesztivál is van!

Link másolása

hirdetés

Sokan siratják a nyarat, de nekem ez a kedvenc időszakom. Az időjárás sokkal elviselhetőbb, mint júliusban, a táj nemsokára színes ruhába öltözik, és a városi sétákra, különböző aktív programokra több ereje van az embernek.

Ha már megvolt a tengerparti nyaralás, kiránduljatok ősszel belföldön. És van is egy konkrét javaslatom, hogy hova!

Debrecenben ősszel is pezseg az élet. Főleg szeptember elején, a Debrecziner Gourmet Fesztiválnak is helyet adó, Nagyerdőben.

A debreceni Nagyerdő 1092 hektáros védett terület a település északi felében az egyetemvárosi résznél található meg.

A területén különleges védett növényfajok és állatok élnek, nevét hatalmas, 100–120 éves fáiról kapta.

hirdetés

Az erdőt a 18. században parkká nyilvánították, majd 1939-ben 1. sorszámmal jegyezték be a védett természeti területek törzskönyvébe. Az országos jelentőségű védett természeti terület a Natura 2000 hálózat része.

A debreceni Nagyerdő tele van látnivalókkal és szórakozási lehetőségekkel. És ebben az időszakban még bőven a kültéri programoké és látnivalóké a főszerep:

Békás-tó, Millenniumi játszótér, Medgyessy sétány (neves írók, költők szobraival), Aquaticum, Debreceni Vidámparki Kisvasút, Ötholdas Pagony (Játszótér), Botanikus kert, Ködszínház, Agóra Tudományos Élményközpont, Nagyerdei Víztorony, Debreceni Állatkert és Vidámpark

Egy nap alatt konkrétan bejárhatatlan a terület, így én minimum egy hosszú hétvégét javasolok nektek, és pár érdekességet ki is emelnék a kedvenceim közül.

Aquaticum Debrecen

Szeptemberben még simán 25 fokok lesznek, így akár a szabadtéri pancsolás is szóba jöhet. Ráadásul a Strandfürdőbe ilyenkor már olcsóbb is a belépés, hiszen ez utószezonnak számít.

Ha szép idő van, feltétlenül látogassatok el ide, de ha esetleg hidegebb vagy borongósabb napot fogtok ki, a benti élményfürdő vagy termálfürdő akkor is szóba jöhet. És 38 fokos termálvízben bármikor jól esik az ejtőzés!

Debreceni Állatkert és Vidámpark

A Debreceni Állatkertnek és Vidámparknak nagyon egyedi hangulata van. Így, hogy gyakorlatilag egy erdő közepén található az egész, igazán természetközeli, és azt érzi az ember, hogy az állatoknak is sokkal jobb helyük van, mint egy város közepén.

A vidámparkban rengeteg régi típusú játék van, így az egész egy romantikus időutazás.

Nagyerdei Víztorony

A Nagyerdei Víztorony kilátó, mászófal, kávézó, fröccsbár valamint koncerthelyszín egyben. Rengeteg programot tartogatnak még őszre is, és olyan itt a hangulat, mint egy fesztivál borfalujában.

Kellemesen ücsörögni vagy önfeledten tombolni is lehet itt.

Volt Egyszer Beach, Csakhal

Az Aquaticum mellet van egy sor étterem, ahol többféle nemzet eledelébe is belekóstolhatunk. Mi ezek közül az izraeli vonalon mozgó Volt Egyszer Beach és a Csakhal kínálatát kóstoltuk le, és azóta is visszavágyunk!

A debreceni, kulináris élményeinkről bővebben itt olvashattok: Végigettük Debrecent!

És ha a gasztronómia iránt jobban érdeklődtök az átlagnál, szeptember első hétvégéjét érdemes becélozni, hiszen bár Budapesten már két éve nincs Gourmet Fesztivál, Debrecen idén sem pihen!

5. Debrecziner Gourmet Fesztivál - szeptember 3-5.

Több mint harminc kiállító - köztük az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám, vagy a gasztroszcéna kiemelkedő tagja, Barna Ádám - ételeivel is találkozhat a közönség szeptember 3-5. között a debreceni Nagyerdőn, az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

A fesztivál háziasszonya a fesztivál három napja alatt Liptai Claudia lesz, aki mellett a legjobb szakácsok „forgatják majd a fakanalat” a gasztroszínpadon. Újdonság, hogy az igényes lounge és chill out Dj.Németi zenéje mellett péntek és szombat este külön zenei fellépők is fokozzák a remek hangulatot.

Jegy elővételben:

napijegy: 1 990 Ft/nap

VIP bérlet: 19 990 Ft/3 nap

Jegy a helyszínen:

2 500 Ft/nap

Ott találkozunk?

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: