hirdetés

RÓKALAND

Megkóstoltuk Rácz Jenő főztjét! - A Konyhafőnök séfje éttermet nyitott

Ez nem egy sima étterem, ez egyfajta gasztroszínház!

Link másolása

hirdetés

Fél év várakozás után, május 8-án nyit a Rumour by Rácz Jenő, de mi már tegnap belekóstolhattunk a különleges menüsorba.

A Magyarországon még nem ismert séfasztal-koncepció keretében működő helyen a fókusz az ízeken túl az ételek elkészítésének és a tálalásának szemmel látható élményén van. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy

a szokásos asztalos elrendezés helyett egy óriási pult mellett foglal helyet minden vacsoravendég, így a készülő ételeket is jobban láthatja az ember, és a tálalás is látványosabb, közvetlenebb.

Kicsit olyan ez, mint egy színházi előadás, ahol az ételek a főszereplők. Lehet kérdezi és nem lesznek üresjáratok. Sokkal több hasznos információt magába szívhat így az ember, és sokkal inkább élményként éli meg az étkezést.

Ráadásul Jenő azt ígéri, hogy minden este jelen lesz a vacsorák szervírozása alatt, és Ő is tálal és szervíroz a csapatával együtt.

Tehát aki kifejezetten a találkozás miatt fizetne be a menüre, nem fog csalódni.

hirdetés

Rácz Jenő

Tanulmányait a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskolában, szakmai gyakorlatát a Le Méridien Budapest hotelben végezte.

Tizennyolc éves korában külföldön folytatta, az Egyesült Királyságban dolgozott, majd Dániában, a világ egyik legjobb éttermének tartott koppenhágai Nomában sztázsolt. Ezután Szingapúrban, Joël Robuchon 3 Michelin-csillagos éttermében kapott munkát. Később egy rövid londoni kitérő után, bezárása előtt két héttel, a budapesti Il Bacio di Stile konyhafőnöke lett, majd visszatért Londonba, ahol az egyik legexkluzívabb catering cég kreatív séfjeként helyezkedett el.

2016-ban lett az akkor nyíló Taian Table étterem konyhafőnöke Sanghajban, amelynek élén három hónappal a nyitás után - a Kínában akkor először megjelenő - Michelin kalauztól Michelin-csillagot szerzett.

26 évesen ő lett a legfiatalabb magyar szakács, akinek vezetésével egy étterem ezt az elismerést megkapta, majd a következő két évben is sikerült megőriznie.

Rácz Jenő a médiaszereplései miatt (is!) meghatározó gasztronómiai személyiség Magyarországon, de eddig a főztjébe itthon csak kevesen kóstolhattak bele. Az étterem Gerendai Károllyal és a Costes Csoport tulajdonosaival szoros együttműködésben jött létre, így a magas minőség és fine dining vonal duplán borítékolható volt. De ez az új koncepció, ez a "gasztroszínház" még egyedibbé teszi az egészet.

Már az étterembe bejutás sem a szokásos módon zajlik. Először csak masszív, bordó függönyöket fedez fel az ember a Petőfi térre néző ablakokon keresztül, de a bejbocsájtás gyakorlatilag a másik oldalon, a Régiposta utca felőli gourmet bolton, a Rumour Deli Shopon keresztül történik.

Pontosan kell érkezni, megadott időre, mert fix menetrend szerint zajlik itt minden.

Ez a tányér konkrétan Jenő kézlenyomat alapján készült. Viccelődött is vele, hogy a tenyeréből eszünk mindannyian. Mondjuk ez szerintem a tányér nélkül is így lett volna.

Az étterem két menüsort kínál, egymást követő időben. A „pre-theatre” egy 6 fogásos – mérsékeltebb árú - korai menü, amelyet egy adott időpontra, este 17:30-ra lehet foglalni, a „nagy”, 11 fogást kínáló „Rumour-menü” pedig 19:30-kor kezdődik.

A 6 fogásos menüsor ára 25.000 forint. A 11 fogásos menüé pedig 45.000 forint.

Természetesen borokkal is kiegészíthető ez a sor, és én személy szerint nagyon ajánlom is, mert így az ételek mellett az italokról is elég jól el lehet beszélgetni. És Kő Gergely sommelier jóvoltából fantasztikus ízorgiára számíthat, aki borral együtt kóstolja a falatokat.

Az éttermen és a shopon kívül egy bár is helyet kapott még az épületben. Ide amúgy az is betérhet, akinek nincs asztalfoglalása a komplett vacsorára.

A bárpult mögött egy fantasztikus fiatalember Szabó Zoltán bartender áll, aki legalább olyan lelkesedéssel és szakértelemmel beszél az italokról, mint Jenő az ételekről!

Érdemes több italt is megkóstolni nála, és hagyni, hogy részletesen bevezessen minket koktélok világába.

Nehéz lenne kedvenc fogást kiemelni, mert nem meglepő módon minden nagyon különleges és harmonikus volt. De a karfiol és galamb különösen kedves emlékeket hagyott bennem. És desszert vonalon is volt jópár izgalmas kreáció.

Én 6 fogás után azt éreztem, nem is biztos, hogy menne a 11 ételt felvonultató, bővebb menü. De az is biztos, hogy a kóstolás élményét még jópár órán keresztül elviseltem volna.

Biztos sokan vannak úgy vele, hogy a fine dining falatoktól és a fehér abroszos helyektől még mindig tartanak egy kicsit. Főként nekik üzenem most, hogy a Rumour by Rácz Jenő sokkal oldottabb és lazább élmény, mint amire számítanának.

Ha csak csendben élveznénk az "előadást" és hallgatnánk a séf szavait, az is átható élmény lesz, de nyugodtan be is lehet szállni. Senki nem fog ránk megvető tekintettel nézni, ha érdeklődünk és jól mulatunk az este alatt.

Foglalás és egyéb információ itt: https://rumour.restaurant


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

„Én nem vállalok sorsközösséget azokkal, akik a Deákon egymás ölébe ültek” – a budapesti terasznyitás első napja

A hírek inkább a rendbontókról szólnak, pedig lehetett normálisan is teraszozni tegnap.

Link másolása

hirdetés

Éppen az Andrássyn sétáltunk tegnap délután, amikor megláttam az első képeket egy cikkben a Deák térről. Egyfelől az jutott eszembe, hogy mi pontosan ezért nem is terveztük azt, hogy oda ülünk majd ki, másfelől dühös voltam, hogy az ilyen képek és hírek miatt borítékolhatóan megkapja majd mindenki a magáét, aki vágyta ezt a falatnyi szabadságot, amit a teraszok nyitása hozott.

Az egész covidos-korlátozós-karanténos időszakot a belvárosi lakásunkban toltuk le. Nekünk nincs vidéki házunk vagy nyaralónk, ahova átszökhettünk volna. Nem tudtunk költözni, nem tudtunk elmenekülni. Maradt a belvárosi, gangos, belsőudvarra néző látvány.

Nincs terasz, nincs erkély, és még a munkánk is olyan, ami vagy van, vagy nincs, de itthonról végezhető. Így tényleg elég szűk lett a mozgásterünk az elmúlt 1 évben.

Nem tagadom és nem érzem magam rossz embernek attól, hogy örültem a terasznyitás hírének, és vártam a tegnapi napot, mint a Messiást. Nagyban hozzájárul majd a hétköznapjaimhoz és a hétvégéimhez is az a tény, hogy nem leszek a lakásba bezárva napról napra, hétről hétre. Nekem egy kis teraszon elfogyasztott kávé, pár óra munka a szabadban maga a mámor. És szerintem pontosan érti ezt minden belvárosi. Mindenki, akinek csak ezek a közösségi terek és parkok maradnak.

Szomorúan nézem újra a Deák téri képeket, mert aki ott tömörül és nyomakodik, aki ott üvöltözik félrészegen, maszk nélkül, az az óvatosabban teraszozókat is magával rántja.

Mert miattuk mondják most azt sokan, hogy: "Minek kellett ezt megengedni? No lám, ezek így élnek, ha némi szabadságot kapnak."

Pedig nem élünk mind így!

hirdetés

Késő délután indultunk el. Gondoltuk az ebédet még nem kockáztatjuk meg kinn, mert mindenki más is ebédelni indul majd. Inkább egy korai vacsorával terveztünk, hátha így kényelmesebben jutunk asztalhoz.

A Liszt Ferenc téren több helyet is végigmértünk, de csak olyan asztalt találtunk üresen, ahol nagyon a másik társaság szájába kellett volna ülni, így inkább tovább is álltunk.

Végül úgy döntöttünk, hogy a 360 bárba megyünk fel elsőként egy italra.

A tetőn elég sokan voltak, és kellemes zene is szólt. Olyan volt a hangulat, mintha valakinek a születésnapját ünnepelnénk. Itt úgy tűnt, hogy a személyzet abszolút nem jött ki a rutinból. Csak a pultnál lehetett rendelni, de gyorsan sorra is került bárki.

A maszk nem volt kötelező, de én az asztalunk és a pult között használtam, és sokan mások is így tettek.

Végigsétáltunk az Andrássyn, ami az autósok elől pont le volt zárva, és a Madách Imre tér felé vettük az irányt. Van itt egy kedvenc, sörös helyünk, a FIRST Local, ahol régen a kaja is jó volt, és árban is a mi pénztárcánkhoz igazodik.

Az utolsó szabad asztalt fogtuk ki. Szerencsére itt is úgy ültettek le, hogy kényelmesen tudtunk bevágni egy hamburgert és egy sört, nem voltunk a másik asztalra szorosan rátolva. Az asztalok között és a mosdóba meg úgyis maszkban közlekedtünk, ahogy a felszolgálók is.

Gyorsan kaptunk sör, és az ételre sem kellett várni sokat, de a tömeg körülöttünk egyre csak nőtt, így inkább továbbálltunk és adtunk helyet másnak.

Este hat körül értünk a Deákhoz. A Bazilikához indultunk, de gondoltuk, azért áthaladunk rajta. Hát...

az újságok képei nem hazudtak. Kilométeres sor állt a lejutáshoz. Fent is, lent is rengetegen ültek, álltak és ittak. És nem sok maszkot vagy távolságtartó embert véltünk felfedezni...

Ha huszonéves lennék, valószínűleg én is ott ültem volna a füvön, de a mostani fejemmel nekem ez határozottan sok volt. A fenti részen zéró távolságtartás, kevés maszk. Mintha nem is egy világjárvány végén (közepén?) lennénk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért volt ekkora a tumultus az Akvárium lépcsőinek tetején, mert le csak annyi embert engedtek, amennyi rendesen elfért, amennyi helyet is tudott foglalni. De azért ez az embertömeg és morajlás mindenhogy ijesztően sok volt.

Nem tudom véres szájjal szidni a füvön ülőket sem, mert én is voltam fiatal, és én is szartam a szabályokra... de egy épeszű, felnőtt ember szerintem ha ilyet lát, akkor menekül. Mi is ezt tettük.

A bazilikás borbárok is elestek, így ösztönösen a Rakpart felé menekültünk, hogy valami tágas, szellős, nagy teraszt találjunk, ahol végre kényelmesen üldögélhetünk még pár órát. Itt sok szálloda van, amik közül még nem mindegyik nyitott újra, de sokan már tágas terasszal várták a vendégeket. Mi végül a Marriottig meg sem álltunk, és ez az este legjobb döntése volt.

Végre nem morajlott a tömeg, csak szólt egy kellemes, halk zene, és néztük a páratlan panorámát, és élveztük a süteményünket és a borunkat.

Aztán fél 10-kor, amikor zárt a terasz, fel is álltunk, és távoztunk.

Szóval lehet ezt így is. És meg lehet találni azokat a helyeket is, ahol nem kell senkit félrelökni vagy túlüvölteni egy sörért. Ahol az asztalodnál ülve végre élvezheted azt, hogy pár órát, maszk nélkül tölthetsz a szabadban egy vendéglátóhely teraszán.

Ne haragudjatok, de én nem vállalok sorsközösséget azokkal, akik a Deákon egymás ölébe ültek, és nem veszem magamra azokat a sértéseket és vádakat, amiket ők kaptak. Én a saját, biztonságos és kényelmes teraszozós módszeremet hirdetem, és remélem, hogy ezt már nem veszik el tőlem újra.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND

A nyugalom szigete a Balaton mellé költözött! – a zánkai Zen Gardenben jártunk

Az ilyen mesebeli helyeknek egyetlen gyenge pontja lehet: az étterem. De a Zen Garden ebben is az északi part legjobbjai közé tartozik.

Link másolása

hirdetés

Amikor rákerestem a neten a Zen Garden nevére, elég csinos képek jöttek szembe velem. Így aztán sejtettem, hogy ezzel a hellyel nehezen lehet melléfogni... DE amit a megérkezésünk után tapasztaltam, az még az elvárásaimnál is mesésebb élmény volt.

Ez tipikusan az a hely, amit elsőre el sem akarsz hinni. Csend, nyugalom, ugyanakkor mégis valami jóleső pezsgés. Burjánzó növények, és roppant stílusos környezet.

Kerestük a hibát nagyítóval, de nemigen találtuk... pedig az éttermet is alaposan leteszteltük!

De menjünk szépen sorban. A bejárati kapu után elektromos kisbuszra pattanhat a vendég, és ezzel viszik a csomagjaival együtt a kiválasztott szállásra.

Többféle szállástípus közül lehet választani, igényeinkhez és pénztárcánkhoz mérten, de a hely sztárja egyértelműen A-ház. Ezek a kétszintes, önálló apartmanok 2, de akár 8 fő befogadására is alkalmasak, és mindennel fel vannak szerelve, amire csak szüksége lehet egy nyaraláson az embernek.

A legjobb házak pedig egyenesen a fürdőtóra néznek, amit szintén nehéz szavakkal méltatni.

hirdetés
A fürdőtó annyira menő, hogy hiába van a komplexumnak saját Balaton partja, az ember ebben akar fördeni! Ha lehet, egész nyáron!

Különleges növények szegélyezik a partját, és több részre van osztva. Van olyan oldala, ami gyereknek is ideális mélységű, és olyan is, ami az úszni vágyóknak megfelelő.

A tó mellett helyet kapott egy szauna is, amiből szintén eszméletlen a kilátás, és akár privát szauna-szeánszokban is lehet részünk.

És ezzel csak tényleg a szolgáltatások egy részét írtam le.

Az egész kert úgy van kialakítva, hogy az ember ki sem akar mozdulni innen a nyaralás időtartama alatt.

Az ilyen mesebeli helyeknek egyetlen gyenge pontja lehet: az étterem. De a Zen Garden ebben is az északi part legjobbjai közé tartozik. Köszönhető ez a csodás panorámának, a modern, de mégis környezethez illeszkedő berendezésnek, és a személyzetnek.

A Bamboo Bistro névre keresztelt étterem nyitva áll azok előtt is, akik nem szállnak meg a kertben, és akár vitorlással is megközelíthető. De mindenképpen érdemes előre bejelentkezni hozzájuk!

A service manager posztot Tarjányi Zsolt tölti be, akinek neve a báros szakmából már ismerős lehet. És bár rengeteg dologért felel Ő itt, mi elsősorban a kitűnő gin tonic koktélokért csókolnánk kezet neki.

A séf Krasznai Norbert, akit mi már ismertünk a Société Budapestből, és most sírunk igazán, hogy már nem Budapesten alkot tovább.

Norbi a Bamboo Bistroban ötvözi a balatoni és hagyományos magyar konyha fogásait az ázsiai ízekkel, és páratlan vegán menüt is kínál.

Mutatom a menüt, amit mi kóstoltunk:

Hideg gyümölcsleves, friss gyümölcsök, bazsalikom - vegán

Kacsamáj, briós, cseresznye, napraforgómag

Vegán Zen Garden Burger, édesburgonya, vegán majonéz

Karfiol, fekete rizs, sült mandula

Királyrák, tagliatelle, fokhagyma, chili

Óriás túrógombóc, tejföl, sós karamell

Bár Norbi a fine diningből jön, itt a Balatonon bistro jellegű konyhát visz. Tehát az ízek sokkal-sokkal izgalmasabbak, mint amivel egy klasszikus magyar étteremben találkozhatunk, de az alapanyagok ismerősek, és az adagok méretesek.

Húsevőként is ki kell emelnem a vegán burgert. A pogácsa az egyik legjobb, amit valaha kóstoltam ebben a témában. Cékla az alapja és füstös mint egy marhahúspogácsa. Konkrétan felrobban az ember szájában.

Levezetésként pedig a túrógombóc teszi még oda magát rendesen. Nem csak a gigászi mérete miatt, hanem a lágy textúrája és abbahagyhatatlan íze miatt is.

Jó utána ejtőzni egy órácskát a teraszon, és nézni a lemenő napot a Balaton panorámájával.

A Zen Garden maga a paradicsom!

Ez a luxus életérzés természetesen nem is úttörőtábor áron érhető el, de az érdeklődés irántuk elég nagy, így ha még a nyárra foglalnátok, nagyon kell sietnetek.

De ha ez nem jön össze, a Bamboo Bistrot mindenképpen ejtsétek útba egy ebédre, vagy egy vacsorára.

 

Cím:

Zen Garden Resort Zánka

8251 Zánka, Vérkúti út 152.

Recepció telefonszám:

+36 70 626 6336

E-mail:

[email protected]

Bamboo bistro asztalfoglalás:

+36 70 679 2233

https://www.zengardenresort.hu

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

A Városliget legjobb helye: Léghajó KERT

Teszteltük a Városliget legkülönlegesebb helyét, ahol papírdobozban tettek elénk bisztró minőségű ételt.

Link másolása

hirdetés

A Liget-projekt elég ellentmondásos érzéseket kelt sokakban, de aki el is látogat a Léghajó Kertbe, azonnal beleszeret az újonnan kibontakozó közösségi térbe.

A játszótér és a sportolásra alkalmas tér is lenyűgöző, de a mi figyelmünket egy különleges gasztronómiai szereplő keltette fel igazán.

Nem is tudom, hogy hogyan nevezzem a szintén Léghajó KERT névre hallgató helyet. Kávézó, sütiző, étterem, gasztrokuckó? Hiszen egyszerre többféle igényt is kielégítenek, és mindegyiket igen magas szinten.

A kávé isteni! A péksütemény és szendvicsválaszték is figyelemreméltó. Mindig van frissen, helyben készült édesség, például brownie vagy rétes, és italok tekintetében sem a jól megszokott savas üdítőkkel mennek, hanem előre elkészített Mayer szörpök sorakoznak a hűtőben.

Van hot dog és pizzaszelet, de örömteli, hogy nincs chips vagy bő olajban sült krumpli.

hirdetés

A tulajdonosoknak fix elképzelésük volt arról, hogy mit szeretnének és mit nem. A környéken sok gyerek játszik, így mindenképpen egészséges és friss alternatívákat szerettek volna kínálni. És figyeltek arra is, hogy a magas minőség mellett az árakat is kordában tartsák.

Az aduász egyértelműen a naponta változó menü. 1700 forintért egy levest és egy főételt vagy szendvicset választhatunk. De nem akármilyen ételek ezek!

Múlt heti látogatásunk alkalmával hagymalevest, burgundi marhát és túrógombócot is kínáltak, és mielőtt áradoznék ezekről, vessetek pár pillantást a képekre:

Ha a képekből nem jönne le egyértelműen, meg is erősíthetem, hogy minden étel hibátlan volt. Egy levessel és főétellel tele is lesz az ember szépen, a desszertet már csak azért kéri ki, mert nem bír megállni.

Ez a túrógombóc egyértelműen toplistás helyen szerepel az eddigi gombócos élményeim között.

Mondom még egyszer: ez egy kis büfé a Ligetben.

De akkor mit keres itt ez a bisztró minőségű ebédmenü? Hogyan lehetséges az, hogy papírdobozban tesznek elénk ilyen csodákat? A válasz: Sebess Ákos!
Ákos bevállalós döntést hozott tavaly ősszel. A Baraka és a KNRDY után, a fine diningből kilépve, vállalta a kockázatot, és elfogadta a felkérést, hogy ebben az apró konyhában alkosson valami maradandót. Higgyétek el, ez nem könnyű feladat. És hozta magával azt a szenvedélyt és frissességet, amit a luxus kategóriájú helyeken megszokhattunk tőle. Amit itt létrehoz nap mint nap, az maga a csoda.
Gyakorlatilag elérhetővé teszi a magas konyhaművészetet bárki számára. Túrós csuszájáért, chilis babjáért és túrógombócáért már rengetegen szoktak át a Léghajó Kertbe.
Ha ti is kipróbálnátok a napi menüt, érdemes időben érkezni, mert gyakran megesik, hogy kettő óra környékén már ki is fogynak a Facebookon meghirdetett ajánlatból. Mondjuk ilyenkor Ákos nekiveselkedik, és készít egy második kör levest is. Amikor mi ott voltunk, már a harmadik verzióra lehetett lecsapni.

És ha csak egy pizzaszeletre vágyunk? Akkor ilyen pizzát kaphatunk:

500-600 forintért (feltéttől függően) szintén helyben sütött, top minőséget kapunk.

Plusz pont még, hogy az ételekhez növényi tejet és tejszínt használnak, így az ételérzékenyeknek sem lehet kifogásuk. És bár nem gluténmentes a hely, mindig van valamilyen B opció, ha ilyen igényű vendég érkezik.

Ki kell emelnem még az ott dolgozók kedvességét is, és a kellemes, hangulatos helyszín varázsát. Ennél jobb dolog nem nagyon történhetett a Ligettel.

Tegyétek próbára őket!

Nyitvatartás:

vasárnaptól csütörtökig: 8:30 - 21:00

pénteken és szombaton: 8:30 - 21:30

Cím:

1146, Budapest, Városliget (a játszótér és sportpályák között)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

Már otthon is készíthetünk magunknak Pepsit, szörpből! – kipróbáltuk a SodaStream újdonságát

A szörp 2190 forint körül mozog, egy doboz koncentrátumból 9 liter üdítő hozható ki. Ráadásul a műanyagpalackokat is mellőzni lehet így.
Vass Adrienn - szmo.hu
2021. május 20.


Link másolása

hirdetés

A SodaStream tavaly kezdte meg a PepsiCo szörpök forgalmazását négy európai országban, és mától már Magyarországon is elérhetőek az üdítők előállításához szükséges koncentrátumok.

A klasszikus Pepsin túl a Pepsi Max, a 7up, 7upFree, a Mirinda és a Mirinda Diet is elérhető, így nem kell feltétlenül cukorsokkot kapnunk.

Az új termékek május 20-tól, azaz mától találhatóak meg a boltok polcain.

(A Media Markt weboldalán már meg is jelentek ezek az újdonságok.)

Mi a Sodastream?

A SodaStream egy komplett rendszer, amellyel otthon tudsz készíteni szódát vagy más üdítő italt kényelmesen. Bármikor frissen elkészítheted csapvízből, és ízlés szerint szabályozhatod a szénsav erősségét, attól függően, hogy milyet szeretsz.

hirdetés

1 liter otthon elkészített szódavíz ára kb. 50 Ft-ra jön ki , attól függően mennyire szénsavasítod a vizet. Egy teli patronból 60-80 liter szódavíz készíthető.

Egyszer és mindenkorra megszabadulhatsz a palackok cipelésétől, és óvhatod a környezetet. A kiürült a patront pedig egyszerűen cserélheted az ország több cserepontján.

Egy SodaStream palackot akár 3 évig is használhatsz és ez alatt a földet 2.500 PET palacktól óvod meg.

A SodaStream gépek magyarországi forgalmazása 2008-ban kezdődött el a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszönhetően jelenleg közel 500 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

A nagy bejelentés online sajtótájékoztató keretei között valósult meg, és a Dumaszínházas Litkai Gergely humorista sokat emelt az esemény fényén.

Aki használt már SodaStream gépet, annak semmi meglepetést nem fog okozni ennek az újdonságnak az elkészítése.

A géppel buborékosítani kell a vizet, majd a megadott mennyiségű szörpöt hozzá kell tölteni, és óvatos mozdulatokkal össze kell rázni az egészet.

Az eredmény meglepően jó élmény.

Talán a mozis, gépik kóla ízére hajaz leginkább.

Jó hír, hogy így az íz erősségét is mi határozhatjuk meg, és azt is eldönthetjük, hogy mennyire legyen bubis a kóla.

Nyilvánvalóan az üdítő fogyasztása így sem lesz a legegészségesebb dolog, de a környezetünknek mindenképpen jót teszünk vele, ha ezután ezt a módszert választjuk, hiszen a sok egyszer használatos palackot teljesen ki tudjuk váltani a mindennapokból.

A cég jövőbeli tervei között az is szerepel, hogy a szörpök műanyag palackjait fém palackokra cserélje. Ez az újdonság hozzánk nagyjából 2022-ben ér el.

És a távlati tervek között szerepel az is, hogy a szódagépek növényi alapú műanyagból készüljenek majd.

A szörpök ajánlott fogyasztói ára 2190 forint körül mozog, és egy doboz koncentrátumból 9 liter üdítő hozható ki.

Ti kipróbálnátok ezt az újdonságot? És leváltanátok rá a jól megszokott, bolti kólát?

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: