hirdetés

RÓKALAND

Maga a málnás ízorgazmus - megkóstoltuk az Ország Tortáját

Soha nem volt még ennyire gyümölcsös Magyarország Tortája! Megkóstoltuk a Boldogasszony csipkéjét, és a cukormentes győztest, a Kicsi Gesztenyét is.

Link másolása

hirdetés

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével pedig idén nyolcadik alkalommal a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megrendezték.

Idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a Magyarország Tortája címet. Magyarország Cukormentes Tortája pedig Gyuris László szegedi cukrászmester Kicsi Gesztenye tortája lett.

Mi ott voltunk tegnap a Parlamentben, egy teremnyi éhes újságíróval egyetemben, és alig vártuk, hogy belemerítsük a villánkat a sütikbe.

Tóth Norbert győzelme valahol sejthető volt. Hiszen a dunaföldvári cukrász negyedik alkalommal indult a megmérettetésen, és eddig minden alkalommal be is jutott a legjobbak közé.

Harmincegy tortát sikerült maga mögé utasítania egy idén is erős mezőnyben. Ráadásul magát a versenykiírást sem egyszerű megugrani.

hirdetés

Mindenkinek 22-25 centi átmérőjű tortát kell készíteni, aminek 16 szeletesnek kell lennie. A magassága 10 cm-nél nem lehet több, és jellemzően magyar, természetes összetevőkből álló alapanyagokat kell használni. (Nem használhatnak margarint, növényi tejszínt, mesterséges színezéket és aromát sem.)

Norbert a kész süteményről így nyilatkozott még májusban a DUOL.hu-nak:

"Idén a málnát választottam. Azért, mert szép a színe, zamatos és a vendégek is nagyon szívesen fogyasztják. A Boldogasszony csipkéjét úgy jellemezhetném: egyféle íz, többféle textúra. Minden rétegében visszaköszön a málna. Alul egy málnás, ropogós réteg található, utána egy málnapürével dúsított tésztaréteg következik, majd a cremeux (tejszínnel lazított krém), végül a teteje, amin egy bazsalikomos, citromos ganache (csokoládé és tejszín) található."

A névválasztással kapcsolatban pedig a következőket osztotta meg:

"A málna volt a kiindulópont. Megtudtam, hogy a Dunántúl egyes részein a málna népies neve a boldogasszony csipkéje. Rögtön megtetszett, mert egy torta esetében a névválasztás is nagyon fontos: hangzatosnak, fülbemászónak kell lennie."

A tortából a sajtótájékoztatóra szerencsére nem csak egy 16 szeletes példánnyal készültek, hanem egy asztal méretű adagot szeleteltek fel. A kóstolás után pedig bátran állíthatom, hogy az idei győztes valóban különleges.

Az elmúlt években sokszor tört előre a francia vonal. Kevés tészta, sokféle markáns krémréteg. Biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem hiányzott már egy kicsit magyarosabb vonal, ahol a tészta több szerephez jut. Remek csavar az is, hogy a lapok is erősen málnásak, hogy tényleg minden morzsában ott a gyümölcs. A bazsalikommal és citrommal kiegészülve igazán üdítő szelet ez, a megjelenése pedig valóban ünnepi, mégis természetes.

Egy szó, mint száz, nem hallottam panaszt rá senkitől. A gyümölcsös ízeket kedvelők szeretni fogják!

Természetesen a cukormentes verziót is megkóstoltuk.




hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND

Palvin Barbival koccintottunk - a szupermodell párjának "mézbora" már itthon is kapható.

Dylan Sprouse saját főzésű meadjét mától a Culinarisban lehet beszerezni.

Link másolása

hirdetés

Tegnap, a Felix Kitchen&Bar teraszán először mutatták be Magyarországon az All-Wise Meadery-t, Dylan Sprouse saját italmárkáját.

Palvin Barbi barátja színészi munkássága révén nálunk is ismert, de a modellel együtt végképp verhetetlen párost alkotnak.

Így nem is csoda, hogy rengetegen voltak rájuk kíváncsiak. Na meg az italra, ami nálunk egy egészen ismeretlen kategóriába esik.

A kóstolás előtt tehát első körben próbáltuk megérteni, hogy mivel is van dolgunk: Ez egy bor? Egy mézbor? Mindkettő? Egyik sem?
Mead

A mead a valaha ismert legősibb alkoholtartalmú ital. Története évezredes kultúrákban gyökerezik, népszerű volt a távol-keleten, a vikingek, a maják, az egyiptomiak és rómaiak körében is, sőt, a görögök egyenesen az istenek nektárjaként tisztelték. 

Legtermészetesebb formájában elkészítéséhez másra nincs is szükség, mint jó minőségű mézre és vízre, plusz élesztőre, ami a méz cukortartalmából táplálkozva elindítja az erjedést (épp úgy, ahogy a szőlőből bor lesz).

hirdetés

Lehet édes vagy száraz – mai, modern stílusa száraz és letisztult, friss és kifejező. 

Mivel mézből erjesztik, így akár mézbornak is hívhatnánk, ha nem lenne markánsan eltérő, saját egyénisége (ráadásul nem is gyümölcsből készül). Természetessége és a kóstolási élmény viszont hasonlít a natúr borokhoz, és alkoholtartalomban is 12-13% körül mozog.

A jó tíz évvel ezelőtt még csak a barátok szórakoztatására készített, saját főzésű mead jóval többé vált Dylan Sprouse számára, mint hobbi. Mivel kevés olyan mead volt a piacon, ami a természetes és letisztult arcát mutatja meg ennek az ősi italnak, küldetése lett, hogy kialakítása saját stílusát. A színész még diákéveit töltötte, de édesapja is támogatta vállalkozószellemét. Sprouse még egy new york-i lepárlóban is vállalt munkát, hogy csiszolja tudását. Végül az USA piacán leginkább jellemző, túl édes és nehéz, felesleges beavatkozásokkal készülő mead helyett megszületett a mead mai, modern formája.

Az All-Wise Meadery friss, száraz, természetközeli vonalat képvisel. Kifejező, természetes aromáihoz a tölgyhordós érlelés is hozzátesz, a palackban érlelve pedig tovább fejlődik, ahogy egy minőségi bor.

A mead kulcs alapanyagát gondosan választották ki a legjobb helyi méhészet felkutatásával; a nyers, tiszta, szűretlen termelői méz így New York állam határain belülről érkezik hozzájuk, ahogy a többi alapanyagot is helyi kistermelőktől szerzik be.

Meadet inni élvezetes, mint egy natúr bort. Magában, nyáron jéggel, és kreatív hozzávalókkal kínálva vagy épp koktél alapanyagként is szervírozható.

A mead három verzióban érhető el: All Wise Show Mead, All Wise Dirty Show, All Wise Southern Sunset. Az első kettő 8990, a harmadik pedig 9990 forintért kapható a Culinarisban.

Az italokról bővebben:

All Wise Show Mead

Az All- Wise cég zászlós terméke, amely nyers ,szűretlen New york-i mézből készül és amerikai hordóban érlelt. Könnyed testű, száraz és friss mead.

All Wise Dirty Show

A Dirty Show egy szűretlen változata a tradicionális mead-nek. Narancs virág méz alapú amerikai hordóban érlelt. Igazi íz bomba. Testesebb izeiben, méz jegyek és hordós izvilág jellemzi.

All Wise Southern Sunset

Naracs virág alapú természetes hibiszkusz aromával, amerikai hordóban érlelt. Izében citrusos, előszőr fanyarkás, de előtőr a hibiszkus virágos aromája, édes hordós jegyekkel.

Nekünk egyöntetűen az utolsó tétel ízlett a legjobban. Jót tesz neki a hibiszkusz fanyarsága. Egy jégkockával kiegészítve hosszan el tudná kóstolgatni az ember.

Dylan így mesélt róla: ez egy összetett darab. A narancsvirágméz citrus ízjegyeit kombináltuk, hogy kihangsúlyozzuk a hibiszkusz gyümölcsösségét, amit a másoderjesztésnél áztattunk bele. Így elsőre egy gyümölcsös házasítás, a finish pedig kellemesen tölgyes. Élvezetes!

Ráadásul ez Barbi kedvence is. Ő leginkább fröccsként fogyasztja, a finoman hűsítő nedűt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND

Ilyen a vacsora Budapest legújabb, Michelin-csillagos éttermében - az Essênciában jártunk

Portugál és magyar kapcsolat a tányéron. Nem volt véletlen az a csillag!

Link másolása

hirdetés

Szeptember 2-án két újabb Michelin-csillagos étterme lett Magyarországnak: a Salt és az Essência. Utóbbival tettünk egy próbát most mi is.

A portugál származású Tiago Sabarigo neve már régóta hozzátartozik a budapesti gasztronómiához. Több mint négy évet töltött a Costes Downtownban, és Michelin-csillagot is szerzett az étteremnek, így nem csoda, hogy saját étterme is felkeltette a Michelin-ellenőrök figyelmét.

Essência Restaurant – Tiago & Éva.

Az étterem azonban nem egyéni vállalkozás. Felesége, Jenei Éva is kiveszi belőle a részét, és így ketten a magyar és a portugál ízekre éhes közönséget egyszerre szolgálják ki.

A portugál ízeket felsorakoztató menü az "Otthon" nevet kapta, míg a magyar az "Itthon" névre hallgat. A harmadik típusú menü pedig, amiben keverednek a portugál és a magyar ízek, a "Május 17.", ami első gyermekük születésének dátuma.

Az 5 fogásos menü 19900 forintba kerül. Alkoholmentes párosítással 24800 forint, borpárosítással pedig 31500 forint.

Ez egy Michelin-csillagos étteremnél elég jó ár, érdemes még most lecsapni rájuk, ha az ember tud asztalt foglalni hozzájuk...

hirdetés

Ha pedig vacsorára nem férnénk be, az ebéd menüárban még barátságosabb választás lehet. 2 fogás 4000 forint, 3 fogás 5500 forint.

Most pedig jöjjenek a nyálcsorgatásra alkalmas képek a menüinkről!

"Otthon" menü

Polip, beluga lencse, paradicsom salsa

Görögdinnye gazpacho

Tőkehal, burgonya ravioli, fokhagymás majonéz

Mangalica, őszibarack, édeskömény

“Papo de Anjo, ovos moles”, meggy

"Itthon" menü

Kacsamáj terrine, karamellizált hagyma, erdei gyümölcs

Hideg zöldborsó leves, tejföl, menta

Fürj, kukorica, radikkió

Marha, sztrapacska, kapor

Kókuszkocka, lime

Én a magyar menüt kóstoltam végig, és bár az ízek ismerősek voltak, mégis rengeteg újdonsággal találkoztam. A máj, a borsóleves és a kókuszkocka is teljesen más arcát mutatta, mint amit én eddig ismertem. Egy ízutazás volt ez, egy egész estés, romantikus program. És egy ilyen vacsorának pont ez a lényege.

De mielőtt valakiben felmerülne, hogy ezek a falatok nem laktatóak, ki kell emelnem, hogy dugig ettük magunkat.

Az 5 fogás előtt érkezik még két étvágygerjesztő falat. Aztán az előétel és a leves között isteni házi kenyér, olíva és algás vaj is kerül az asztalra. Majd a desszert előtt egy szorbét is kóstoltunk, és a desszert után még portugál krémest is kaptunk búcsúzóul. Aki ezzel nem lakik jól, az nem tudom, hogy milyen étrenden lehet...

Kiemelném még az isteni koktélos kínálatot is, és azt, hogy mi borokat is ittunk a menühöz.

Ha ti is fogyasztotok alkoholt, mindenképpen ezt a verziót ajánlom, mert remek párosítások vannak. És ha különböző menüt esztek, még az is egy érdekes momentum, hogy mennyire más italok kerülnek elétek a portugál és a magyar oldalról. Míg például én a desszertemhez aszút kaptam, a partnerem édes portóit szürcsölt.

Remek kiszolgálás, páratlan menü és kellemes hangulat. Ha egy falat Portugáliára vágytok, irány az Essência!

Cím:

Essência Restaurant - Tiago & Éva

V . kerület Budapest, Sas utca 17.

Foglalás:

https://essenciarestaurant.hu/foglalas

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

Budapesten az indiai csúcsgasztronómia! – megnyílt az ország legjobb indiai étterme

A Bombay Budapestbe nem falni kell járni (persze azt sem tilos), hanem belekóstolni az indiai konyha egyszerre házias és profin elkészített ízeibe. Teszteltük.
Csákvári Péter - szmo.hu
2021. szeptember 09.


Link másolása

hirdetés

Pontosan egy évtizeddel ezelőtt találkoztam először az indiai konyhával. Mármint úgy frankón, face-to-face, ahogy azt kell, nem úgy, ahogy egy kisvárosi kifőzde curry ajánlatában találkozik az ember. Egy gigászi óceánjárón dolgoztam szakácsként egy hadseregnyi indiaival együtt, elkerülhetetlen volt, hogy a kantinban is a mindennapi menünk részei legyenek a tikka massalák, curryk, tandoori csirkék.

De az igazi indiai konyha mégsem ott talált meg, hanem éjszakánként, amikor a konyhámba engedtem a műszakváltós kollégákat, akik a farzsebükben óriási rákokat csempésztek be (szigorúan tilos volt magadnak főzni a hajón), a raktárosokat, akik fűszereket hoztak, a mosogatókat, akik valahonnan szereztek friss naan kenyeret.

Éjjelente olyan curryket rántottak össze, hogy még az sem zavart, hogy kézzel ettük egy nagy lábasból a mosogató alatt, csendben, áhitattal. Azóta sem találtam meg egy indiai étteremben sem azokat az ízeket, amiket akkor ott. Eddig.

A Bombay Budapest az Október 6. utcában egy frissen nyitott, vagyis tulajdonképpen pre opening státuszban nyitva lévő bistro-fine szintre berendezkedett étterem, ami azért sem nyitott még meg teljesen mert a tulajdonosai a végtelenségig akarják tökéletesíteni előtte.

A négy indiai barát által megvalósított étterem ötlete egy máltai krikettmeccsen született. Arra jutottak, hogy Magyarországon - ahol egyébként élnek - nincs egy igazán elit indiai étterem sem, csak középkategóriásak és kifőzdék. Az étterem végül 3 évig készült, míg elnyerte mai formáját, ami egy eddig itthon még nem látott minőségű, ízig-vérig indiai bisztró lett. A szakácsokat Goáról hozták, ráadásul kétszer is, mert az első garnitúrával nem voltak elégedettek, így inkább újraszerveztek egy új csapatot nem spórolva idővel, pénzzel és energiával.

hirdetés

Ahogy belép az ember az ajtón rögtön látja, hogy itt emelték a tétet, ez nem a szokványos hangulat, igazából egy Michelin csillagos étterem belsejében is lehetnénk. Az étterem logója a fésűkagyló türkizkék alapon is luxus hangulatot áraszt, amit tovább emel az enteriőr anyaghasználata a rengeteg bársonnyal, arany borításokkal, és akkor még a kifutópálya világítású fekete csempés mosdókról még nem is beszéltem. Három különböző szint van, alul találunk egy szeparét is, két bár, és ami a legdurvább volt számomra, hogy nyitott a konyha, vagyis egy plexin látjuk a szakácsokat, ahogy pörgetik a speckó indiai kenyereket, és olyan gépeket, amikről fogalmunk sincs Európában, hogy mire jók, de jól néznek ki.

Azért is durva, hogy így bekukucskálhatunk, mert az indiai éttermek konyháira nem igazán jellemző a tisztaság, ami nem is feltétlenül az igénytelenség miatt van (az bárhol előfordulhat ugye), hanem mert tényleg olyan módszerekkel, és olyan alapanyagokkal dolgoznak, amik extrém rendetlenséget csinálnak. Itt azonban büszkén vállalják, hogy tisztaság van, bepillanthattunk a kétszintes modern konyhába is, ahol egyébként csak a mosogató magyar.

Az indiai étkezési kultúra ugye úgy van, hogy mindent az asztalra, és mindenki markol amiből szeretne, így mi is berendeltünk egy tonna ételt. Az étlapon találunk ismerős (már akinek ismerősek az indiai kaják) ételeket, meg olyanokat is, amik csak random betűknek tűnnek egymás mellé pakolva, de jól hangzanak az összetevői. Kezdésnek egy mango lassit adoptáltunk magunkba, ami az indiaiak klasszikus krémes-joghurtos itala, amit örökre tudnék inni, étkezés közben is segít elsimítani a brutál fűszeres fogásokat.

A seafood chowder-t gondolkodás nélkül bekértem indításnak, és egyáltalán nem bántam meg, mivel végre nem a klasszik tenger gyümölcsei mixet öntötték csak fel valamivel, hanem vagy háromféle kagylóhús – héjakkal és anélkül – és rák képviseltette magát a tányér alján, amit egy mesterien komponált fűszeres-paradicsomos krémlevessel öntöttek nyakon.

Jóllaktam – mondtam ezután, aztán már fedezhettem is fel tovább az asztalon lévő egzotikumokat, mint a banánlevélben főtt tamarindos tőkehalat, vagy a “puskaporos” mártással készült curry leveles rákfarkakat. Mindehhez a számomra a világon legjobban kedvelt kenyér típusait mártogattam mangó chutneyba, a frissen készült naan kenyeret, abból is a fokhagymásat először.

A főételek még csinosabb tálalóeszközökben érkeztek, rézláboskában a dal makhani, egy isteni feketelencsés étel, ami leírva egyszerűen hangzik, de megkóstolva valami olyasmit érzel, mint amikor a Remy ratatuille-t megkóstolta a mogorva ételkritikus, leszámítva a gyermekkori kötődést, kivéve persze, ha a nagyink zseni dal-okat főzött nekünk (nem, a lencsefőzelék nem ér).

A vajpuha Szent Jakab kagylókkal operáló curryvel folytattam szinte kivetkőzve magamból az izgatottságtól, hozzá kókuszos basmati rizst pakolva, és a legparádésabb ételkölteménnyel, amivel idén találkoztam: a kókuszos-mangós naan-al, ami gyakorlatilag sütinek is elment volna, de az indiai fűszersokk mellé irgalmatlanul befogadó lesz az ember az édesre még a főétel közben is.

A curry tánca a mangóval valami fenomenális találmány, pedig milyen nehéz lenne elképzelni a csirkepörköltét a baracklekvárral, ugye? Apropo csirke! A legmeglepőbb fogást nem is én rendeltem, mert túl egyszerűnek tűnt, de aztán nem tudtam vele leállni: a butter chicken burrattával (vajas csirke?) leírva azért is hangzott furán, mert a burratta egy eléggé olasz sajt ugyebár, a vajas csirkéből meg nem tudok semmit így levenni, de ami elénk került az egy igazán komplex csoda volt. Totál mindegy, hogy a burratta hol születik, eszeveszett jó kombónak bizonyult a vajpuha, vajas csirkével és a paradicsom currys-kesus szósszal. Alig találtam a szavakat tényleg (de megtaláltam!).

Biztos sokan vagytok, akik azt vallják, hogy nem szeretik az indiai ételeket, és biztos vagyok benne, hogy ezt azért teszik, mert nem találkoztak még kiemelkedő indiai ételekkel. Nem is hibáztatom őket, mert a Kárpát-medencében nem is igazán találunk ilyen éttermet.

A Bombay Budapest viszont egy kiemelkedő étterem, egy élmény kategóriába sorolandó vacsorahelyszín, ahova nem falni kell járni (de persze nem tilos), hanem belekóstolni az indiai konyha egyszerre házias és profin elkészített ízeibe. És az a naan kenyér, te jó ég!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

Ilyen volt az 5. Debrecziner Gourmet Fesztivál - 7 kedvenc kiállítónk a hétvégéről

Végre ismét egy gourmet fesztiválnak örülhettünk. Sajnos a budapesti rendezvény idén is elmaradt, de Debrecen kárpótolt minket.

Link másolása

hirdetés

2021-ben 5. alkalommal rendezték meg a Debrecziner Gourmet-t, és az érdeklődés iránta jól mutatta azt, hogy vidéken is van létjogosultsága egy ilyen rendezvénynek.

Az idei tematika a chili, a mangalica és a szilva volt, és a kiállítók rendkívül kreatívan nyúltak a témához.

Mivel lehetetlen lenne minden kiállítót górcső alá venni, így a saját listánkról válogatunk csak, és azokat a helyeket emelnénk ki, ahol mi ettük a legjobbakat.

BOTANIQ Turai Kastély - Tura

A két Michelin-csillagos Onyx étterem egykori séfje, Mészáros Ádám szépen csendben a BOTANIQ Turai Kastélyba igazolt. Így nem meglépő, hogy

a Debrecziner Gourmet egyik legnagyobb szenzációjának számított a kastély standja, és ők lettek az idei év közönségdíjas kiállítói.

Mi két fogást is kóstoltunk tőlük, egy előételt (sült mangalica pástétom, shitakee-fafül gombával, chilis szilva chutney-val) és egy desszertet (szilvás pite, vanília krém, fehér édes szarvasgombával).

hirdetés

Ha nem lett volna hibátlan az étel, csak Ádám neve miatt nem tettük volna a listánkra őket, de pontosan azt adták a kóstolófalatok, amire számítottunk.

Ha a legmagasabb gasztronómia érdekel, az új irány Tura! Már a kastély látványa is lenyűgöző, de minden bizonnyal az ételre sem lesz panasz.

A Leves Gasztroműhely - Miskolc

A legextrémebb fogást a miskolciak szállították nekünk: a Bao Burgert (pankós préselt mangalica sajt, édes savanyú szilva krém, arany cékla coleslaw mangóval, saláta levelek)

A mangalica sajt meredek választás, de az biztos, hogy ezzel sikerült kitűnniük a tömegből.

Ha Miskolcon is meglátogatnátok őket, reggelivel, levessel és napi menüvel várnak titeket.

IKON Restaurant - Debrecen

Az IKON 2019-ben az Anyukám Mondtával megosztva nyerte el a fesztivál közönségdíját, így valószínűnek tartom, hogy Thür Ádám főztje nem csak számomra kihagyhatatlan. Volt náluk szilvaleves, véreshurkával és mangalica debreceni páros is, de mi a csöves kukoricára mentünk rá.

Most mondhatnátok, hogy ezt "csak" egy cső kukorica, de az édes, füstölt chilis szósszal és a mádi érlelt sajttal ez egy rendkívül eredeti fogás lett. Konkrétan az egyik kedvencünk a fesztiválon.

És ezt a trükköt könnyen vihetjük is majd tovább a saját grillezős estünkre. Az ilyen praktikákért is érdemes gourmet fesztivált látogatni.

Duck You

Végre egy kacsás hely, a sok mangalica után!

A Gléda Vendéglő tulajdonosainak, Deli Jánosnak és Kerekes Sándornak vadonatúj koncepciója a "KacsaKocsi".

Mi a kacsa debrecenibe kóstoltunk bele (mangalica tokaszalonnával és házi szilvás mustárral, valamint kovászolt kenyérrel), és olyan szerencsénk volt, hogy aznap még egy mennyei lecsót is adtak hozzá.

A Duck You egyelőre a Tiszafüredi szabadstrandnál, a Halas téren tanyázik, de reméljük, hogy nemsokára közelebb gurul hozzánk...

Jardin Cukrászda - Debrecen

A Jardin egy kifejezetten francia desszerteket készítő cukrászda Debrecen belvárosában, amely 2021 elején nyitott. Nehéz volt tőlük választani, de végül a mangalica hájas mille feuille ribizlivel és dióval lett a befutó.

Mennyei manna volt! Az elmúlt egy éveben biztosan nem kóstoltam ennél finomabb süteményt, pedig sütök és kóstolok is eleget.

Ha Debrecenben jártok, ne hagyjátok ki őket!

Maszek

Ki kell emelnek egy "italozós" helyet is.

Ha debreceni lennék, én tuti a Maszekba járnék koktélozni. És kint a fesztiválon is bizonyítottak a srácok.

A "Szilvás Gombóc" nevű koktéljuk feledhetetlenre sikerült! (Monkey 47 Sloe Gin, chilis szilvapüré, friss citromlé, fahéjas porcukor, pirított zsemlemorzsa és szódavíz volt benne.)

Sárréti ChiliFarm

És ha már a chili volt a tematika, a Sárréti ChiliFarm standját is betámadtuk. Itt lehetett a lecsípősebb falatokat kóstolni, és a legjobb szuveníreket beszerezni.

Nézzetek rá a honlapjukra is, mert egy csomó új, izgalmas termékük is van most: chilifarm.hu/shop

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: