News here
hirdetés

RÓKALAND

Így néz ki belülről a megújult Gundel – kipróbáltuk az új étlapot is

Az elmúlt több mint 125 évben a étterem híre az egész Földet bejárta, most pedig megújulva várja vendégeit.

Link másolása

hirdetés

2021 májusában elindult egy folyamat, melynek végén az Eventrend Group jóvoltából ma megújult belső térrel és átgondolt konyhával újranyitott a Gundel. Mi múlt héten körbejártuk az éttermet, megkóstoltuk az új étlapot, és be is számolunk nektek friss élményeinkről. De hogy értsük, miért ilyen fontos, és különleges pillanat ez, kicsit a múltat is érdemes felidéznünk.

A Gundel fogalom. Minden magyar ismeri, és a legtöbben konkrét emlékeket is kötünk a névhez. A régi étteremhez, a palacsintához, és megannyi olyan dologhoz, amiről talán nem is tudjuk, de hozzá kapcsolódik.

A Gundel 1894-ben nyílt meg, és 1910 óta viseli Gundel Károly nevét, aki nagyszerű vezető volt, és a mai magyar konyha alapjait tette le.

Gundel Károly hagyatéka

Az elmúlt több mint 125 évben a Gundel híre az egész Földet bejárta, világhírű közszereplők, királynők, hollywoodi hírességek a mai napig élvezik a Gundel vendégszeretetét.

hirdetés

A Gundel azonban nemcsak a luxuslakomák helye volt, a teraszon régen sós perecet, csapolt sört és pörköltszaftos főtt tojást is felszolgáltak. Gundel Károly vezetése alatt a vendéglő szárnyalni kezdett, nemcsak a kiváló vendéglátás mestere volt, de a magyar és a francia konyha legjobb fogasait tálalta, és olyan étel- és íz kombinációkat alkotott, melyeket a modern magyar konyha alapjainak tekintünk.

Folyamatosan új receptek kísérleteztek ki: a Gundelben született a palóc leves, a paprikás csirke, a bakonyi gombaragu, a fogas Kárpáti és a tokaji libamáj, de a Gundel honosította meg a ma ismert magyaros mártások és raguk kultúráját is.

A Gundel étterem teraszán szolgáltak fel először olyan, ma már jól ismert ételeket, mint a Jókai-bableves vagy a Gundel-palacsinta.

Gundel Károly nemegyszer szeretett törzsvendégeiről nevezett el egy-egy ételt. Így született például az Újházi-tyúkhúsleves, Újházi Ede színész nyomán, a Jókai-bableves, a tojás Munkácsy módra vagy a Feszty-bifsztek, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a Gundeldi- nasztia honosította meg a Wiener Schnitzelt is.

Gundel öröksége tehát óriási, és fontos, hogy méltóképpen vigyék és ápolják tovább. Elnézve ez étterem belső tereit, jelenleg jó kezekben van:

A felújításnál különös figyelmet fordítottak arra, hogy a hely megőrizze múltbéli eleganciáját, de közben a modern részletek frissességet is adjanak neki.

Továbbá fontos volt, hogy több funkciót is ellásson a létesítmény, így három nagyobb részre bontották: kávézóra, étteremre és kertre. Az étterem és a kávézó egy nagy térben található, de mégis más életérzés.

A kávézó az a rész, ahova bármikor be lehet ülni, csak egy reggelire, teára, esetleg munkamegbeszélésre.

Itt egész napos nyüzsgés, és többféle hangulat várható, ahogy haladunk előre a napban.

Az étterem a terem hátsó részében helyezkedik el, és csak a vacsora idejére nyit meg. Itt már szőnyeg van a talpunk alatt, és terítő az asztalunkon.

Zsolnay porcelán, ezüst evőeszköz, elegánsabb tér és hangulat. Az étlapok között lesznek átfedések, de az éttermi részen nyilván többet kell fizetni egy komótos vacsoráért. 3 vagy 4 fogásos menüket lehet rendelni. A 3 fogás 12.300 forint, a 4 fogás 14.400 forintba kerül.

(A kertet egyelőre nem vehettük szemügyre, mert csak tavasszal nyit majd ki megújult formában.)

A Gundel mindenkinek élmény lesz, aki csak betér, hiszen nem csak az enteriőr repít vissza egy kifinomultabb korba. Erre több különlegességgel is rásegítenek:

A kávéház közepén például egy "kisasszonykocsi" áll, ahol a Gundel saját, női zenészekből álló zenekara játszik egész nap, óránként 15 perces blokkokban. A kávéházi színpadon pedig egy mahagóni Petrof zongora is helyet kapott, ami szintén szolgáltat majd zenei aláfestést.
Ezen kívül minden beltéri asztalt egy-egy híres Gundel vendégről, vagy Gundel örökösről neveztek el, azok közül, akik az elmúlt 100 évben meglátogatták a Gundelt. Így kapott asztalt II. Erzsébet, AntonioBanderas, Angelina Jolie, Larry Hagman, Latinovits Zoltán vagy Arnold Schwarzenegger is.

De térjünk rá az ételekre, amitől igazán Gundel a Gundel.

A Gundel a hagyományokra építi az ételeket, aminek központi eleme az általuk elnevezett Nemzeti11. Az a tizenegy ikonikus fogás, amire mindannyian úgy tekintünk, mint a legfontosabb Gundel örökségre.

A Nemzeti11. elemei: Tokaji libamájjal, Gulyásleves, Palócleves, Újházy tyúkhúsleves, Paprikás Csirke, Feszty szendvics, Man- galica Bakonyi módra, Fogas Kárpáti, Somlói Galuska, Gundel Palacsinta, Rákóczi túrós.

A Nemzeti11 mellett természetesen sok más is található az étlapon. Reggeli ételek, egytálételek, saláták, kávék, teák, alkoholos italok.

A Gundel séfje Moldován Viktorra, aki Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát. Munkáját Wolf András az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti.

Ők együtt egy olyan étlapot alkottak meg, ahol nincsenek újragondolva és kitekerve a klasszikus fogások, de pont annyi frissesség van bennük, amit a 21. század étterembe járó embere megkövetel.

Mi ezeket a finomságokat kóstoltuk meg:

Grillezett libamáj, sült szilvakrémmel és füstölt dióval (3900 ft)

Tokaji Aszús libamájpástétom mákos barcheszal (3900 ft)

Gulyásleves házi csipetkével (2400 ft)

Palócleves bárányhúsból (2400 ft)

Paprikás csirke nokedlivel és tejfeles uborkasalátával 4500 FT

Borjú bécsi, pirított petrezselymes burgonyával és házi savanyúsággal (5400 ft)

Az eredeti Gundel palacsinta (2400 ft)

Képviselőfánk karamellizált dióval (2100 ft)

Az ételek ízletesek és kiadósak. Méltóak az elődökhöz. Aki hamisítatlan, magyar ízekre vágyik, nem fog csalódni.

Szerencsére a gondos alapanyag választásnak köszönhetően nem csak lisztből és cukorból állnak, hanem rengeteg autentikus fűszer, gyümölcs és zöldség is frissíti a falatokat.

A palócleves talán az egyik legizgalmasabb fogás, mert sokkal gazdagabb az íze, mint ahogy azt megszokhattuk, és a rengeteg fűszer igazán jól áll neki. Ez az étel határozottan jobbá vált, mint a hagyományos, elődje.

Bár a főételek nem mondhatóak kifejezetten olcsónak, a kávéházban reggelit, vagy egy klasszikus Gundel desszertet már 2000 Ft- tól találunk az étlapon.

Így a Gundel élményre valóban bárki benevezhet!

Cím: Budapest, 1146, Gundel Károly út 4.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND
20 teraszos hely Budapesten, ahová érdemes betérni
Teraszok, kertek, udvarok és placcok. A lényeg, hogy szabad ég alatt, idilli környezetben lehessen élvezni a tavaszt.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. május 05.


Link másolása

hirdetés

A városi lét tél végén már eléggé szorítja az embert, és fantasztikus érzés, amikor újra van hova kiszabadulni. Ilyenkor még a tűző nap elől se menekülünk, de pulcsiban és pokrócban is szívesen vacogunk esténként egy kertben, csak ne kelljen a négy fal között lenni újra.

Budapest szerencsére rengeteg remek hellyel büszkélkedhet, így kisebb-nagyobb kiülős opciókból nincs hiány.

Leszögezném, hogy a lista elég szubjektív, és közel sincs rajta mindenki (mert egyszerűen képtelenség is lenne). De aki rajta van, az mindenképpen megér egy látogatást!

+1 Food Truck Show - Kincsem Park

Kezdem a kakukktojással. A Kincsem Park csak ezen a hétvégén lényegül át evős-ivós fesztivállá, de ebben a három napban az egyik legjobb opció a városban. Különleges ételek és italok, lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, utcazenészek és artisták. Mi kell még?

Május 6-8. - Kincsem Park

Facebook

hirdetés

A KERT Bisztró

A Kert Bisztró azoknak a helye lesz, aki egy jót szeretnének vacsorázni, vagy egy minőségi italt szeretnének elfogyasztani egy meseszép kertben. Asztalfoglalás még hétköznap este is erősen ajánlott!

1146, Thököly út 57/b

Facebook

Zsiráf, Zsiráf Buda

A Zsiráf a Nyugati mellett régi motoros. Bulizni és iszogatni abszolút ideális. A Zsiráf Buda pedig inkább a nyugisan beszélgetni vágyók helye lehet.

Budán a rossz idő miatt elmaradt az először kitűzött terasznyitó hétvége, amit jövő hétvégén pótolnak. Az extra fellépőkön túl nápolyi pizzát falatozhatunk és fancy koktélokat szürcsölhetünk majd.

Pest: 1062, Teréz krt. 53.

Facebook

Buda: 1024, Kis Rókus u. 2-4.

Facebook/Buda

Pántlika

Ha a Városligetbe jársz, a Pántlika remek választás. Jók a burgerek és minőségi italok vannak, közben pedig simogat a jóféle "retro vibe".

1146, Hermina út

Facebook

Jamie Oliver's Italian Budapest

A Várnegyed legnagyobb és legjobb terasza a pucér szakácshoz köthető. Sok a turista, kevesebb az ismerős arc. Jól tud az ilyen esni egy tészta vagy egy pizza mellett.

1014, Szentháromság u. 9-11.

Facebook

a Majomhoz

Buda titkos kertje már a hét minden napján nyitva van. Több mint 30 féle gin kapható a pultban, és van bottle service is! Mellé pedig Burger Market burger és Niks pizza falatozható.

1122, Maros utca 56.

Facebook

High Note SkyBar

Az egyik legszebb és legelegánsabb rooftop bár az Aria Hotel tetején található. Az szezonra új, virágok által inspirált koktélokkal készülnek, és eddig még soha nem okoztak csalódást, úgyhogy mindenképpen érdemes tesztelni őket!

1051, Hercegprímás u. 5.

Facebook

Felix

A Várkert Bazár szomszédja maga a luxus. Nyilván az árak is ehhez igazodnak, viszont egyedülálló élmény itt egy pezsgős reggeli vagy egy naplementés vacsora.

1013, Ybl Miklós tér 9

Facebook

Haris Park

Hibátlan gyep, lenyűgöző épület, és egy terasz, ahol úgy érezheti magát az ember, mintha a saját kertjében ülne (csak ez a kert ezerszer szebb). A Bobo Restaurant pedig a finom falatokat szolgáltatja.

1022, Marczibányi tér 6-7.

Facebook

Tereza

Ha mexikói hangulatban vagy a belvárosban, akkor csak a Tereza! Margarita a kézbe, és taco az arcba. Központi elhelyezkedése miatt szórakozni és enni vágyóknak is kedvence lehet ez a hely.

1065, Nagymező u. 3.

Facebook

Mad Garden Buda

A Mad Garden a legfrissebb hely a listánkról. Főként a Mad Scientist sörei teszik egyedivé és kifejezetten vonzóvá.

1033, Miklós tér 1.

Facebook

Liz and chain

A Marriott tetején található Budapest legszebb panorámájával rendelkező terasza. Kevesen járnak ide a magyarok közül, pedig az árak egyáltalán nincsenek elszállva, és valóban leírhatatlan a látvány, amit a fogyasztás mellé kapunk.

Bár a hotel előtt található terasz nem a magasban van, oda is érdemes kiülni, ha fent esetleg nincs hely.

1052, Apáczai Csere János u. 4.

Facebook

Pontoon

Hetedik szezonját kezdi idén a Pontoon, ami hamar kulthellyé vált, nemcsak a Lánchíd szinte tapintható közelsége miatt. A 2022-es évet ismét hajón kezdik, amihez jó pár meglepetéssel is készülnek. Lesz délutáni chill és kávé, mexikói ízélmények, magyar és külföldi fellépők.

1051, Vigadó 1/A kikötő

Facebook

Kertem

Egy fájdalmas költözés után, tavalyi óta található a Közlekedési Múzeum és az Eiffel Műhelyház mögötti ligetes részen a Kertem. Idén pedig a megszokott lemezlovasok mellett kisebb koncertekkel, vásárokkal, kutyás és biciklis találkozókkal készülnek a Kertészek.

1101, Kőbányai út 30.

Facebook

Dürer Kert

A Dürernek is költöznie kellett, így hát kötelességünknek érezzük, hogy kicsit reklámozzuk őket. Aki underground szórakozásra vágyik szabad téren, az mindenképpen keresse fel őket.

1117, Öböl utca 1.

Facebook

The Sky Garden Rooftop Terrace

Még egy csodás, hotel felett elhelyezkedő rooftop bár. De hát mit tehetünk, ha ez a városunk egyik újkori erőssége. Koktélok, mutatós falatok és remek kilátás.

1064, Podmaniczky u. 45

Facebook

Samantha

A Samantha egy rózsaszín ékköve a Millenáris parknak. A szexi koktélokon túl izgalmas, új poké bowl-ok kerülnek idén az asztalokra, az Ono Poké Bowl jóvoltából.

Millenáris park

Facebook

Kabin

A Népsziget rejtett kincse legalább olyan menő mint a Római. És talán egy picit kevesebbet hallani róla, úgyhogy mi most ezt az oldalt ajánljuk, és egy jó hideg fröccsöt.

1044, Népsziget

Facebook

Émile

Étterem, kávézó, pékség és cukrászda egyben. No meg csinos belső és külső placc. És óriási gyereksarok!

1026, Orló utca 1.

Facebook

KIOSK

Van olyan, aki nem ismeri a Kioskot? Megannyi rendezvényt tartanak itt, és szép nagy teraszuk csúcsidőben mindig fullon van. Mondjuk lehet is, mert az italok mellett az étlap is kiváló!

1054, Március 15. tér

Facebook

Gundel

A Gundel étterme és kávézója nemrég nyitott újra, és már jönnek is a legújabb meglepetéssel: ha jól hallottuk, jövő héttől már lesz kert is, úgyhogy készüljetek!

1146, Gundel Károly út 4.

Facebook

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
RÓKALAND
Rácz Jenő menüje már a Costesben – megkóstoltuk!
Az ételek lenyűgözően szépek, rengeteg íz van egy tányéron, élvezet elveszni bennük. Te mennyit adnál azért, hogy megkóstolhasd a sztárséf kreációit?

Link másolása

hirdetés

Nemrég bombaként robbant a hír, hogy Rácz Jenő átvette az ország első Michelin-csillagos helyének vezetését. Ezt a menüt mi sem hagyhattuk ki! Múlt szombaton végigettük a 6-9 fogásos sort, és most megmutatjuk nektek.

A Costes és Jenő útja

A Costes Restaurant 2010-ben kapta meg a Michelint. Ezzel elsőként nyert csillagot nemcsak Magyarországon, hanem az egész közép-európai régióban. Ráadásul sikeresen meg is tartotta ezt évről-évre.

A pandémia miatt 2020 tavasza óta zárva volt, és tavaly Miguel Rocha Vieira portguál séf is távozott az éléről.

Szóval sejthető volt, hogy valami nagyon új dolog jön majd.

Jenő, már évek óta együtt dolgozik a Costes-csoporttal és Gerendai Károllyal, ugyanis közösen nyitották a Rumour by Rácz Jenő éttermet, és 2021 nyarán a Szigliget Várudvarban is lett egy közös projektjük, a kacsás tematikájú, streetfoodos jellegű Nemrossz.

A harmadik közös vállalkozás pedig a Costes Restaurant, ahol

hirdetés
Jenő chef patron pozícióba kerül, tehát társtulajdonos és szakmai vezetésért felelős séf is lesz egyben.

Így aztán még egy személyt fontos megemlítenünk, Koppány Leventét, aki a chef de cuisine, vagyis a konyhafőnök pozíciót kapja, és a mindennapokban ő áll majd helyt az étteremben.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a menü kitalálása Jenő asztala marad, de a konyhában általában Levente dolgozik, és küldi ki a tálakat. Ettől függetlenül a séffel itt is össze lehet majd futni, hiszen gyakran néz be felügyelni a munkát, segíteni a szervizt.

Most pedig következzen a teljes menü, amit mi kóstoltunk

Fontos leszögezni, hogy bár az étlapon 6 fogás szerepel, van egy fogadófalat (ami rögtön 3 falat), egy kenyérből és vajból álló köztes fogás, és a desszert utáni levezető falatok sem maradnak el.

Szóval az a 6 inkább 9 fogás.

A menü ára 42.990 forint. Borsorral együtt 66.990 forint.

Mindenki eldöntheti, hogy ez sok vagy kevés egy ilyen élményért.

Az biztos, hogy az ételek lenyűgözően szépek. Már-már annyira, hogy az ember félve lát nekik. És az ízek is igazodnak ehhez a képhez. Volt időszak, amikor minden étel kicsit alul volt ízesítve a luxus kategóriás helyeken, amit azzal indokoltak, hogy "lehessen érezni az alapanyagok eredeti ízért". Nos itt nem ez a helyzet.

Rengeteg íz van egy tányéron és élvezet elveszni bennük.

Minden fogás karakteres és erőteljes. És sok meglepetés is érheti az embert. Nekem például még azok az ételek is ízlettek, amiket amúgy messziről kerülök. Sőt, ősi ellenségem, a tatár lett az egyik kedvenc fogásom. És úgy tűnik, hogy a kacsaszívtől sem kell már tartanom ezután.

És bár nem feltétlenül a "jóllakás" az egyetlen hozadéka ennek a műfajnak, mire az ember végez az utolsó falattal is, abszolút tele lesz. Ebben biztosak lehettek!

A borsor izgalmas, és némelyik étellel teljesen új ízeket hoz elő, de ha nem rajongtok értük, akkor is találhattok kedvetekre valót az itallapról. A koktélokért például Kántor Kristóf felel, és engem határozottan meggyőzött azzal a két itallal, amit kóstoltam tőle. Kifejezetten az ételekhez is lehet kérni párosítást, de ha egyedi kívánságotok van, abban is tud majd segíteni.

Én próbáltam elég kritikusan állni a dologhoz, nem hagyni csak úgy elvarázsolni magam, de nehéz erre a menüre rosszat mondani... konkrétan nem is tudok.

Costes Restaurant

Nyitvatartás:

Szombat: 18:30-21:30

Vasárnap: 18:30-21:30

Hétfő: 18:30-21:30

CÍM: Budapest, Ráday u. 4, 1092

DRESSZKÓD: smart casual

ASZTALFOGLALÁS: [email protected]

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
Húsvéti menü rendelés – Last minute húsvéti menüsor körkép
Húsvéti menük, különlegességek és hagyományos húsvéti ételek. Húsvéti finomságok, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. április 11.


Link másolása

hirdetés

Sokan szállítanak házhoz klasszikus a húsvéti menühöz kapcsolódó finomságokat, érdemes hát lecsapni rájuk.

Az idő azonban sürget. Van olyan hely, ahonnan már csak ma és holnap lehet rendelni, így döntsetek gyorsan, ha a hétvégén megspórolnátok egy főzést magatoknak!

Az alábbiakban egy szubjektív, nem teljes körű, ennek ellenére hasznos és praktikus lista következik, amely választ ad arra, honnan érdemes beszerezni a húsvéti menüsort.

Húsvéti ételek

Hagyományos húsvéti ételek a NekedTerem-től

A NekedTerem rengeteg kisgazdaság portékáját kínálja webshopon keresztül, és természetesen a húsvétra is komoly felhozatallal készülnek.

A húsvéti húsételek természetesen nem hiányozhatnak a kínálatból. Rendelhetsz tőlük hagyományos húsvéti sonkákat, kötözött combsonkát, bio mangalica csülköt, kistermelői tormát, mustárt és chutneyt is. De akár kész dobozokba is rendezik a húsvéti főételeket és egyéb finomságokat.Húsvéti menüsor, husveti etelek az ünnep elmaradhatatlan tartozékai. Egy igazi húsvéti menü mindenkinek emlékezetes marad.

Friss zöldségek, gyümölcsök, tojások is vannak náluk. Nem is kell másért boltba menni. Részletek ITT

hirdetés

Húsvéti menü rendelés

Babka Budapest

A Babkánál idén sem maradnak el a klasszikusok: a Lusták Kosara, a babkák és a fonott kalácsok.

Húsvéti Lusták Kosara: Ez egy igazi, békebeli húsvéti menüajánlat. A kosárban minden fogyasztásra készen érkezik, csak ki kell tenni az ünnepi asztalra.

Tartalma: sonka, kalács, Kislaki bor, házi torma, 4 piros tojás, friss retek, újhagyma

A kosarat kettő, maximum három személyre ajánlják. Árakról, húsvéti ajánlatainkról kérjetek infót email-ben ([email protected]), telefonon (+36-30-014-0111), vagy személyesen a Deliben! Részletek ITT

Kifli.hu

A hagyományos húsvéti menüsor húsvéti sonka nélkül elképzelhetetlen.

A Kifli.hu a házhozszállítás királya. Minden IS van náluk, így nyilván a húsvétra is parádés kínálattal készülnek. Van egy online katalógusok is receptekkel megspékelve, de az oldalukon, a "húsvét" fül alatt már elérhető az újdonságok java.

Az egyik kedvencünk a festett tojás. Ha neked sincs kedved bajlódni vele, náluk készen megkapod a hímest.

Részletek ITT

Az elmaradhatatlan húsvéti finomságok

Ghraoui Chocolate

Rengeteg csokoládé van a piacon, és sokan készülnek húsvéti tematikájúakkal is, de a Ghraoui kézzel készül bonbonválogatásai igazi luxusajándéknak számítanak. Így ha valami nagyon különleges édességet szeretnétek venni, érdemes böngészni a honlapjukat, vagy ellátogatni az Andrássy úti üzletükbe.A húsvéti menü rendelés során a desszertről se feledkezzünk meg. A csokitojások hamisítatlan húsvéti finomságok

Most a dobozos bonbonok mellé kedves videóüzenetet is rejthettek. Van ennél különlegesebb, édes meglepetés? Részletek ITT

Étel és játék is egyben, Animézeskalácsa

A mézeskalács nem csak télen hódít. Sokan foglalkoznak mostanában egész évben a díszítésükkel. Szülinapra, babaváró partyra és húsvétra is készülnek tematikus kalácsok.

Ani pedig még egyel izgalmasabbá tette a játékot. Nála is lehet kapni nyuszit, tojást vagy csibét, de festetlen mézest is, amit a gyerekekkel együtt lehet befejezni otthon.A hagyományos húsvéti menü fogásai között nem szerepel a mézeskalács, mégis jól kiegészíti.

"Mi kisütjük nektek a mézest, hozzátesszük az ecsetet és a színes curkomázat, nektek már csak ki kell festeni. A mézeskalács kifestő 25x25 cm-es díszdobozba van csomagolva, az ára 3900 ft."

Rendelést üzenetben tudtok leadni nála. Részletek ITT

Néhány kiegészítő, amivel gazdagítható a hagyományos húsvéti menüsor

Különleges húsvéti menü az Etyeki Hernyák Birtoktól

A Hernyák Birtok 3 palackot, 2 sajtot, házi sonkát és tormakrémet csomagolt össze.

Rendelés határideje: 2022.04.12. 16:00 óra. Kiszállítás időpontja: 2022.04.14.A húsvéti főételek közül a húsvéti sonka nem hiányozhat.

A csomag pontos tartalma:

  • 1 palack Hernyák Chardonnay 2019
  • 1 palack Hernyák Cabernet Sauvignon 2015
  • 1 palack Hernyák Öreghegy Cuvée 2019
  • 20 dkg Tekeresvölgyi Matuzsálem 12 hónapos érlelésű félkemény sajt
  • 20 dkg Tekeresvölgyi joghurtos natúr sajt
  • 20 dkg Tekeresvölgyi házi füstölésű sous-vide sonka
  • 250ml reszelt házi ecetes tormakrém

    Ára: 16.800 Ft

    Részletek ITT

    Borkülönlegességek a húsvéti ebéd mellé a Koch Borászattól

    A húsvéti ebéd mellé egy pohár minőségi bor dukál.

    Borok és gyümölcslevek Húsvétra, egy csomagban. Létezik ilyen is!

    Idén húsvétkor nem csak a felnőttek koccinthatnak, hanem a gyerekek is a 100% frissen préselt Koch gyümölcslevekkel! A csomag tartalma egy palack Organic Ister, Frisch Selection Irsai Olivér, Néró rosé, Cabernet sauvignon és 4 különböző mindenmentes gyümölcslé!

    Ár: 7310 -, Ft / 8 palack

    Részletek ITT

    Különleges húsvéti menüajánlat a Culinaristól

    Egy különleges húsvéti menüajánlat feldobja az ünnepet.

    A Culinaris prémium delikátesz bolthálózat áprilisban nyitott új, minden eddiginél nagyobb és szebb kiskereskedelmi egységet, valamint prémium alkoholos és soft drinkekre specializálódott, különleges Wine&Spirit shopot a Hegyvidék Bevásárlóközpontban. Érdemes hozzájuk személyesen elmenni, mert náluk tényleg felsorolhatatlanul sok különleges, gourmet élelmiszer van.

    Speciálisan a húsvétra pedig előre elkészített piknikkosarakkal készülnek, de bárki állíthat magának össze a saját ízlése szerint is hasonlót.

    Ne hagyjátok ki a Loison Pasticceri dal 1938 húsvéti süteményét és a Peters Pralinen pralinékat, de a sonka és kalács mellé a Maison Bornibus majonézeket és a Moutardes Fallot (Edmond Fallot) mustárokat is nagyon ajánljuk. Részletek ITT

    hirdetés
    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
Dzsipekkel szeltük át Szekszárdot, és közben a környék legjobb borait kóstoltuk
Te ismered Szekszárd tradicionális és modern arcát is? Ha nem, akkor ideje felfedezni!

Link másolása

hirdetés

Én személy szerint a szekszárdi borvidékhez kötődtem eddig a legkevésbé. Valahogy Eger és Tokaj pályán mozgok mindig, és Szekszárddal kapcsolatban komoly lemaradásom volt. De miután két intenzív napot eltöltöttem itt egy sajtóútnak hála, saját szememmel láthattam, hogy mennyi lehetőséget kínálnak az itteni szolgáltatók, hogy mennyi helyen lehet érdemes enni, inni, aludni.

Ha a ti fejetekben sincs egy egységes kép a környékről, de szívesen kirándulnátok a közeljövőben a Szekszárdi Borvidéken, akkor ez a cikk segíthet pár tippel.

Takler kúria
Eszterbauer Borászat
Borkút

Szekszárd a Dunántúli-dombság és az Alföld találkozásánál fekszik. Rendkívül szép völgyek és dombok váltják itt egymást, nem az alföldi síkság dominál.

A szőlőtermesztés hagyományai egészen a római időkig nyúlnak vissza a területen. Fehér és rozé borokkal is kísérleteznek, de azért a vörösek még mindig vezető szerepet töltenek be.

Ha erre jártok, a kékfrankossal (ez adja a bikavér borok alapját is) és a kadarkával mindenképpen ismerkedjetek meg, minél több formában!

hirdetés
Kóstolni és ismerkedni pedig úgy lehet a legjobban, ha az ember minél több pincészethez ellátogat, és azoktól hall a szőlőről és borról, akik az egész életüket neki szánták.

Erre a legtöbb helyen már van lehetőség. A kisebb pincészeteknél is vannak kialakítva kóstolótermek, a legnagyobbaknál pedig étterem és szálláslehetőség is található. Vannak olyanok, akik egyenesen a szőlőtőkék közé építkeztek, másoknak viszont belvárosi központjuk van. Érdemes több helyet is felfedezni, mert nagyon különböző borokkal, stílussal és értékekkel találkozhatunk.

A pincészetek közti távolságokat célszerű valamilyen járművel áthidalni. De ha az ember vezet, akkor nem iszik, és fordítva. Úgyhogy vagy viszünk valakit, aki vállalja, hogy úgy jár egész nap pincéről pincére, hogy józan marad, vagy alternatív megoldást keresünk.

A legjobb megoldás a dzsip túra! Így maga az utazás is élmény lesz, és olyan tájakat járhatunk be, amit más esetben nem is érintenénk.

Ráadásul a túravezetők maximális tudással rendelkeznek Szekszárddal kapcsolatban. Így amit a pincészetekben nem mesélnek el nekünk, arra út közben nyugodtan rákérdezhetünk.

Bővebben az árakról és a különböző túrákról itt találtok információt: http://www.borvidekidzsiptura.hu

Vidd haza Szekszárdot! – összefogtak a szekszárdi borászatok a térség turizmusáért

A könnyű fehérektől a rozékon át a hagyományos testes vörösborokig minden megtalálható a Szekszárdi borvidék pincéiben, ráadásul a szekszárdi borászok ötször nyerték el „Az év borásza” kitüntető címet, ezzel rekordtartók a hazai borvidékek között. Berlinben pedig a 2022-es Wine Trophy versenyen két szekszárdi bor kapta a Grand Gold díjat: a Schieber Patina Cabernet Franc és a Vesztergombi Alpha. Nem kérdés tehát, hogy az egyik legkülönlegesebb borvidékünket érdemes megismerni közelebbről.

35 helyi borászat összefogásával – a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. égisze alatt – elkészült az a telefonos applikáció, amelyen keresztül elérhető a tájegység borturizmusához kapcsolódó összes információ.

A térség borászatához kapcsolódó minden információ, valamint az aktuális a turisztikai hírek is elérhetők az alkalmazás által. Többek között a különleges túrák is megtalálhatóak itt, amelyeket évente három alkalommal tartanak meg, és a borvidék egy-egy ikonikus borához, a kadarkához, a kékfrankoshoz és a bikavérhez kapcsolódnak. Emellett pedig útvonaltervező is segíti a tájékozódást, támogatva a borászatok közötti közlekedést.

Az app mellett aktív web-, Facebook- és Instagram-oldaluk is elérhető.

www.szekszardibor.com

Két nap nem elég a borvidékre. Éppen csak körbe tudtunk nézni, és arra jutottunk, mindenhova vissza kellene menni. Mindenhova másért.

Takler Borbirtok

A Takler kúria lélegzetelállító. Mint egy kis kastély, aminek pincéjében egy gótikus borszentély is található. Itt mi egy finom ebédet is elköltöttünk, és nagyon sajnáltuk, hogy nem maradhattunk éjszakára egy romantikus hangulatú szobában.

Eszterbauer Borászat 

A szőlőművelő Eszterbauer család története 1746-ig nyúlik vissza. Jelenleg Eszterbauer János feleségével, lányaival és Klein Miklós borásszal működteti a tradíción alapuló vállalkozást. A palackokról családi archívumból előkerült, lassan 100 éves fotók köszönnek vissza. Nekünk volt szerencsénk Jánost hallgatni, és Tivaldot (Cabernet Sauvignon) kóstolni.

Schieber pincészet

A Schiber pincészet egy fiatalabb szereplője a szekszárdi palettának. A birtok arról is híres, hogy Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka lett 2021-ben. Nem véletlenül!

Itt megkóstolhattunk pár Szeleshát Szőlőbirtok bort is, és olyan szendvicset kaptunk, ami szinte megszólalt.

Heimann Családi Birtok

"Életünk a bor!" - mondja a Heimann szlogen, és ezt mosolyogva adja is át a látogatóknak apa és fia, hol egymást heccelve, hol pedig dicsérve. Az egész út során itt szabadultak fel a legszebb érzelmek. Kötelező ide elmenni és kötelező Barbárt kóstolni!

Ha belenéztek a videónkba, még Heimann Zoltánt is hallhatjátok dalra fakadni!

Bodri Pincészet és Szőlőbirtok

A Bodrihoz csak vacsorázni tértünk be, pedig ezen a birtokon tó, wellness és luxus apartman is található. Mindenképpen érdemes többnapos tartózkodásra érkezni.

Mészáros-Borház

A Mészáros név megkerülhetetlen ha a borvidék kerül szóba. Szekszárd belvárosában, a Mészáros borház szomszédságában, egy borhotel, a Hotel Merops is kapcsolódik hozzájuk, és remek éttermük is van.

Mi most újdonságukat, a pezsgőt is megkóstoltuk.

Vesztergombi Pince

1993-ban választották meg Vesztergombi Ferencet az Év Borászának. Akkoriban ez a kitüntetés nem csak a borok minőségének szólt, hanem borvidékért, a borvidéken épülő borász közösség érdekében végzett munkának is.

A hagyatékot azóta is eredményesen ápolják, és aktív részesei a turizmus fellendítéséért tett törekvéseknek.

Mi a szűkös menetrendünk miatt Bősz Adrián borait is itt kóstolhattuk meg.

Lajvér

Egy fiatal borászattal zártuk a sort. A Lajvérnál páratlan panoráma, bisztró és szállás is található. És az arculat sokkal modernebb, mint bárhol, ahol előttük jártunk.

Érdekes kontrasztot adott ez, és mi arra jutottunk, hogy a tradíció mellett erre is nagy szükség van, ha a borvidék tartani akarja a lépést belföldön és külföldön egyaránt.

Legyetek nyitottak ti is, ha erre jártok, és hasonlítsátok össze a különböző borászatokat, majd válasszatok kedvencet, ha tudtok.

Ekkora bőség mellett ez nem egyszerű feladat!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: