A legkülönlegesebb vacsoraélmény, amit már te is átélhetsz - Műhely, az ONYX előszobája
Gasztronómiai újságíróként sokszor vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy az étteremvezető vagy a séf mesél nekem az ételről, az étteremről, arról a vízióról, ami az ő fejében állt össze, és amit meg akarnak mutatni a vendégeknek.
És hiába szeretnék, nem tudják ezt a beszélgetést megejteni minden egyes vendéggel.
Nemcsak azért ülsz be egy étterembe, hogy jóllakj, hanem azért is, hogy kiszolgáljanak, hogy részese legyél egy sajátos hangulatnak. És kiemelten igaz egy egy olyan helyen, mint az ONYX.
14 év után azonban mérföldkőhöz érkeztek, és elkezdték az étterem teljes átalakítását.
MÚLT
Az ONYX METAMORFÓZIS, vagyis az étterem teljes átalakulása 2020. novemberében az Utolsó Vacsorával vette kezdetét. Ezt követte idén májusban a SITT Street fine dining eseményünk, ahol megünnepeltük az étterem lebontásának végét, majd júniusban a DEKONSTRUKCIÓ vacsoraestek, ahol a régi menüsort is elemeire bontottuk. Július végén a RELIKVIA emlékvásáron elbúcsúztunk ikonikus tárgyainktól is, miközben a háttérben mindvégig folyt az átalakítás és az építkezés, hogy megvalósuljon ez a pillanat.
Elérkeztünk a Metamorfózis következő állomásához, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.
A Műhely egy Magyarországon teljesen egyedülálló kísérlet. Itt nemcsak vacsorázni kell, hanem véleményezni is az ételeket, az italokat, a hangulatot, a találást, a személyzetet... mindent, ami eszedbe jut, és mindent, amit érzel.
Beinvitálnak a fogadótérbe, ahol egy kiállítást nézhetsz meg a készülő étterem múltjáról, jövőjéről és jelenéről, és akár te lehetsz az az ember, aki sajátos módon nyitja ki az este kezdetét jelző pezsgőt.
Innen aztán tovább kísérnek a vacsora helyszínére, és elkezdődik a varázslat.
A Műhelyben a csapatszellem áll mindenek felett. Szakács, cukrász, ételtervező, élelmiszermérnök, sommelier közösen alkotnak, és azokat a kísérleti stádiumban lévő fogásokat mutatják be, melyeket a megújuló ONYX étterem számára fejlesztenek ki. Ez alapból mennyire izgalmasan hangzik, nem?
És azzal, hogy a vacsora közben visszajelzést adsz, kicsit te is a csapat részévé válhatsz. Bátran beszélgethetsz bármelyik alkotóval és megoszthatod velük azt, hogy mi tetszett, és azt is, hogy mi nem. És talán pont a te tanácsod mozdítja még valamerre az adott ételt.
Van, amelyiket össze kell törni, van, amelyiket ki kell próbálni többféle verzióban, és nem utolsó sorban össze kell kóstolni őket borokkal. Ráadásul a tálaláshoz használt eszközök is nagyon figyelemfelkeltőek és izgalmasak. Folyamatosan le van kötve az ember a vacsora alatt.
Nem fogom lelőni a részleteket. Sőt, azt sem mondom meg, hogy nekem hogy és mi ízlett. Mert nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy aki elmegy, és részt vesz egy ilyen vacsorán, az hogyan éli meg. Hogy te hogyan éled meg! És hogy milyen ötleteket adsz a folytatáshoz.
Tegnap elkezdődött a foglalás a januári időpontokra, de már több vacsoraidőpont teltházas, úgyhogy ha ilyen élményt szeretnétek, vagy szeretnétek ajándékozni, ne késlekedjetek:
Jelenleg 2022.01.31-ig tudsz foglalni a konceptuális menüre, a META/MORFÓZIS-ra.
A vacsora egy nagy közös asztalnál történik. Esténként 16 főnek van lehetősége az Alkotói Közösség asztalához ülni, ezért a helyeket párosával értékesítik.
A tizenkét lépéses menü ára: 24.000 forint/fő
Az alkoholos italsor ára: 16.000 forint/fő
Az alkoholmentes italsor ára: 10.000 forint/fő
https://onyxrestaurant.hu/foglalas