hirdetés
rain-84648_1280.jpg

Riasztást adott ki az OMSZ: zivatar és jégeső is bezavarhat a kánikulába

Mutatjuk, az ország mely részein van rá esély.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.


hirdetés

Szombat délután keleten (főként a Tiszántúlon és a Tisza vonalához közelebbi tájakon) egy-egy zivatar kialakulása valószínű, melyhez viharos (60-80 km/h) szél, jégeső társulhat. Este, késő este az északnyugati határvidéken van esély zivatarra - írja a met.hu.

Vasárnap a déli óráktól az országban többfelé várható zivatar.

A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 20-50 mm csapadék), jégeső (akár 2 cm-t meghaladó átmérővel), illetve 60-70, egy-egy helyen 80-100 km/h-s szélrohamok társulhatnak. Heves zivatarok kiemeltebb eséllyel a középső országrészben, az Alföldön fordulnak elő a délutáni, kora esti órákban, de kialakulásukhoz máshol is elégségesek a feltételek.

A napi középhőmérséklet szombaton az ország nagyobb részén még meghaladja a 26, 27 fokot, de vasárnapra már mérséklődik a nappali felmelegedés. A középhőmérséklet északnyugaton már 25 fok alatt, keleten, északkeleten ugyanakkor még 27 fok körül valószínű.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
sea-1835620_1280.jpg

Ártatlan lányt gyanúsított meg a teknősgyilkossággal egy hírportál, a Facebook-profilját is közzétették

Az ózdi lány rengeteg fenyegető és gyűlölködő levelet kapott, végül Vujity Tvrtko vette védelmébe
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Miután a rendőrség elfogta pénteken azt az ózdi nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a fővárosi állatkertben egy kővel agyonütött egy teknőst, az egyik szélsőséges magyar portál közzétette egy vétlen lány adatlapját, tévesen megvádolva őt azzal, hogy ő tette a szörnyűséget - szúrta ki az Index.

Az oldal üzemeltetői a "leszarjuk a személyiségi jogait, ő a teknős gyilkosa" felirattal posztolták a nő adatlapját, ám mire rájöttek, hogy összekeverték valakivel, már késő volt. Az ártatlan lány profilját elárasztották a fenyegető és zaklató üzenetek, ezt követően közölte, hogy feljelentést tesz a portál ellen.

Az említett cikket azóta eltávolították, és elnézést kértek, de ezt is azzal a megjegyzéssel tették, hogy "elhisszük neki egyelőre".

Vujity Tvrtko ennek kapcsán arra kérte az embereket, hogy - bár valóban nagyon felháborító, ami a budapesti állatkertben történt - , legyenek mértékletesek, és a bűnös előállítását bízzák a hatóságokra. Tvrtko itt megemlítette a szerencsétlenül járt ózdi lány esetét is:

Azért is kell a mértéktartás, mert egy szélsőséges internetes portál fényképpel és adatokkal közzétette egy teljesen vétlen, ártatlan hölgy adatlapját, teljen nevét és fényképét; az ügyben érintőlegesen sem érintett lány és családja pedig folyamatosan kapta a létező legdurvább fenyegetéseket!!!"

- fejtette ki.


KÖVESS MINKET:hirdetés
jurijc.jpg

Óriási autós üldözés után rázta le a koreai sajtót a Viking Sigyn ukrán kapitánya

Az újságírók azt akarták elérni, hogy Jurij C. kérjen bocsánatot, de nem jártak sikerrel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Komoly autós üldözés zajlott le a csütörtökön szabadlábra helyezett Jurij C.-t szállító kisbusz és a koreai média között - számolt be az Index. A hírportál egy videót is közzétett, amin a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij C. az arcát takarva beszáll egy Mercedes kisbuszba, majd elhagyja a Nagy Ignác utcai intézetet.

A koreai média azonban nem akarta ilyen könnyen elengedni a férfit, és rögtön üldözőbe vették.

Az autók először a Nyugati felüljáró felé hajtottak, majd a kisebb utcákban köröztek - olykor 70km/h-ás sebességgel. A koreai beszámolók szerint Jurij C. sofőrje mindent megtett, hogy megszabaduljon a sajtó munkatársaitól, akik egy idő után valóban feladták a kergetőzést.

Az esetről közzétett felvételeket egy koreai tévé is, és jól látszik, hogy a kapitány nem hajlandó szóba állni senkivel (30 perctől látható Jurij C.):


KÖVESS MINKET:
hirdetés
water-turtle-3986922_1280.jpg

Több év börtönt is kaphat a budapesti teknősgyilkos

A vádat súlyosbítja, hogy védett fajról van szó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Akár három év börtönbüntetést is kaphat az a nő, aki a minap egy kockakővel úgy megvert egy görög teknőst, hogy páncélja kettétört, szervei szabaddá váltak, és végül el kellett altatni. Az állat még órákon át szenvedett, mire megtalálták, a nő ellen pedig hajtóvadászat indult.

Végül pénteken Ózdon előállították állatkínzás vétségének gyanújával, és mivel különösen nagy szenvedést okozott az állatnak, 3 év börtönre ítélhetik

– írja a Blikk. A vádat súlyosbítja, hogy védett fajról van szó, és elpusztítása természetkárosítást jelent, amiért ugyancsak 3 év letöltendő járhat.

Bár az állatkert mindig is szerette volna közelebb hozni az embereket és az állatokat egymáshoz, a tragikus eset után fontolóra vették, hogy változtatnak a teknőskifutón, és magasabb kerítést építenek. Az intézmény szóvívője hozzátette: ilyen esetre a '90-es évek eleje óta nem volt példa, amikor egy vemhes hódot ütöttek agyon.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ketto.jpg

Súlyos poszttraumás stresszel kell megbirkózniuk a Hableány mentésében részt vett búvároknak

A pszichológus szerint nem lesz könnyű dolguk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Akár hónapokkal később is kialakulhat poszttraumás stressz (PTSD) azoknak a szakembereknek, például a búvároknak az esetében, akik részt vettek a Dunába süllyedt Hableány turistahajó mentésében - mondta Lénárt Ágota pszichológus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A pszichológus elmondta, nagyon fontos, hogy az áldozatok családtagjai és a mentésben részt vevő szakemberek is szakszerű segítséget kapjanak.

"Nem mindenkinek van erre szüksége, hiszen vannak olyanok, akik magukban is képesek megküzdeni a teherrel, amit a gyász, illetve a szörnyű élmények jelentenek. A tapasztalat azonban arra mutat, hogy az emberek túlnyomó része, ha ilyen jellegű segítséget kap, akkor sokkal hamarabb képes visszaállni" - tette hozzá.

A szakember kifejtette, a krízisintervenciós pszichológia segítségével több lépcsőben enyhítik a lelki nyomást: az első és legfontosabb a biztonság megadása, a második a tragédia feldolgozása, majd pedig a helyreállítás.

A mentésben dolgozó búvárok számára segítséget jelenthet, hogy a munka megkezdése előtt a tapasztaltabb kollégáik modellezik a lehetőségeket. Így az agy úgy veszi, már találkozott azzal, amit tapasztal, ezért sokkal védettebb a szörnyűségekkel szemben - mondta Lénárt Ágota.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x