hirdetés
noel-betegseg.jpg

Rengeteg SMA-s gyereknek van szüksége segítségre, a pár hónapos Noelnek is gyűjtenek

A Bihar megyei család Zente és Levi sikerén felbuzdulva kér adományokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk a Zentéhez hasonlóan SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Levi történetéről.

Féléves volt, amikor diagnosztizálták súlyos betegségét. Mivel neki is a méregdrága, 700 milliós gyógyszerre van szüksége, gyűjtés indult számára.

Már több híresség, például Demcsák Zsuzsa, Nyári Dia és Tóth Gabi is beállt Levi ügye mögé. Tilla és Szalai Ádám jótékonysági liciteket indítottak Facebookon.

Levi számára - Zentéhez hasonlóan - sikeresen összegyűlt a teljes összeg, sőt, Mészáros Lőrinc adta az utolsó 120 milliót.

A kisfiú közösségi oldalán most megjelent egy poszt, amiben a "sorstársait" mutatják be, fotókkal. A mappát folyamatosan frissítik. "Kérünk mindenkit, beleértve a Levente részére szánt sütinapokat, kávéadományokat, civil liciteket, gyűjtéseket, hogy segítsétek a többi SMA-beteg kisgyermek életét", írják.

Van köztük egy alig pár hónapos csöppség, Noel. A baba júliusban született sürgősségi császármetszéssel. Már a kezdet sem volt könnyű, de az édesanyja egész korán figyelmes lett a nem túl biztató jelekre.

"Nem tartotta még a fejecskéjét, holott a kortársai már igen, majd arra lettem figyelmes, hogy az egyik kezecskéjét sem tartja megfelelően!"

- írja a kisfiú számára létrehozott Facebook-oldalon. A Bihar megyei család október 22-én tudta meg vizsgálatok sora után, hogy Noel is SMA-ban szenved. A Spinraza nevű injekcióval fogják kezelni hamarosan (november 5-én, Kolozsváron lesz az első alkalom), amit a gerincvelőbe adnak a beteg élete végéig folyamatosan, meghatározott időközönként.

"A legjobb hatás elérése érdekében a gyógyszer mellett megfelelő kiegészítő terápiákra is szükség van, elsősorban gyógytorna, légzésterápia, ortopédiai és dietetikus tanácsadás, ami komoly orvosi csapatot igényel. Horribilis összegről van szó"

- írta az édesanya. A legbiztosabb gyógyulást ugyanakkor neki is a Zolgensma nevű készítmény jelentené, Zentéhez és Levihez hasonlóan, ezért számára is gyűjtenek.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zente-gyogyszer-cimkep.jpg

A kis Zente megkapta a 700 milliós gyógyszert

Édesanyja jelentette be Facebookon a nagy hírt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 29.A kis Zente, akit az elmúlt hetekben egy egész ország ismert meg, végre megkaphatta azt a gyógyszert, ami teljesen megváltoztathatja az életét. A másfél éves, gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú szülei szeptemberben indítottak gyűjtést a 700 milliós génterápiára, amely megváltást hozhat Zente számára.

A gyűjtés lázba hozta az egész országot, rengetegen próbáltak legalább egy kicsivel hozzájárulni a kisfiú gyógyulásához. Végül meg is történt a csoda, sikerült időben összegyűjteni az elképesztő 700 millió forintos összeget, amiből a család finanszírozhatja a kezelést.

A méregdrága gyógyszert pedig már be is adták neki kedden a Bethesda Gyermekkórházban.

A jó hírt a kisfiú anyukája jelentette be Facebookon.

"Egy borzasztó kemény időszak ezennel lezárult, most pedig egy nagyon fontos fejezet kezdődik el. Zente jelenleg jól van, de szigorú karantén, megfigyelés, és utókövetés veszi kezdetét. Bízom benne, hogy itt is minden a legnagyobb rendben lesz"

- derül ki a posztból. Az édesanya egyben köszönetet mondott az adományozóknak is, akiknek része volt benne, hogy Zente a gyógyulás útjára léphet.

Közben egy másik SMA-betegségben szenvedő kisfiú, Levente számára is elkezdtek gyűjteni, akinek szintén a 700 milliós Zolgensma nevű gyógyszerre lenne szüksége.

A kisfiút és családját még jobban szorítja az idő, mint Zentééket, ugyanis a kisfiú decemberben betölti a második évét, és a gyógyuláshoz az kell, hogy a gyerekeknek 2 éves koruk előtt adják be a gyógyszert.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
misi-eltunt-fiu-mallorca.jpg

Megrendítő posztban búcsúzik a Mallorcán elhunyt Misitől iskolája

A 18 éves fiú nővérét még mindig keresik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 30.„Megtört szívvel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy végzős diákunk, a jóbarát, a kiváló versenyző, matematika tagozatos tanuló, Mihály tragikus körülmények között örökre itt hagyott bennünket. A család és az osztály gyászában osztozunk, emlékét örökre megőrizzük”

– jelent meg a Mallorcán holtan talált 18 éves fiú iskolájának közösségi oldalán.

Tanárai szintén megemlékeztek róla, egyikük szerint

Misi kimagaslóan tehetséges diák volt, akit szerettek az osztálytársai.

Az érettségire lelkiismeretesen készült, könyveit még a nyaralásra is magával vitte.

Misinek és testvérének, Katalinnak múlt héten veszett nyoma Mallorcán egy üdülőparadicsomból, ahol a szálloda jelentette be két vendégük eltűnését.

A 18 éves fiú holttestét kedden találták meg. Egyelőre nincsen hivatalos információ arról, mi történhetett a testvérpárral, ám a szemtanúk szerint egy hullám sodorhatta el a két fiatalt. Nővérét, Katalint továbbra is keresik.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
temeto-pixabay-1000x664.jpg

Országszerte összefogtak a taxisok: ingyen fuvarozzák a rászorulókat a temetőbe Mindenszentekkor

Bonyhádtól Ráckevén át Veresegyházig számos helyen tettek ilyen önzetlen felajánlást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 29.Tavalyhoz hasonlóan idén is több taxitársaság, taxisofőr és önkéntes sofőr felajánlotta, hogy ingyen elszállítják Mindenszentekkor a temetőbe azokat, akik különböző okokból másképp nem tudnának eljutni szeretteik sírjához.

A legtöbben a Facebookon hirdették meg a lehetőséget, mi pedig igyekeztünk összegyűjteni az ország különböző pontjain megjelenő felhívásokat.

BONYHÁDON Révész Márton és az R@&B Taxi csapata döntött úgy, hogy szeretne segíteni az idős, nehezen mozgó embereknek, hogy kényelmesen eljuthassanak a temetőbe, méghozzá úgy, hogy a fuvar ingyenes. Aki szeretné igénybe venni a szolgáltatást, hívja a 0630/462-2802-es telefonszámot.

MIKEPÉRCSEN Tarsoly Balázs taxisofőr vállalta, hogy díjmentesen viszi és hozza el autójával a helyi időseket, akik gyalog nehezen vagy egyáltalán nem tudnának kimenni a temetőbe. Nála a 0620/344-3111-es telefonszámon lehet előre időpontot egyeztetni.

TÖKÖLÖN Bognár Ferenc és Bognár Bence ajánlotta fel segítségét a rászoruló idős, vagy nehezen mozgó lakosok számára. November elsején és 2-án délelőtt 11 órától délután 4 óráig két taxival ingyen szállítják el a temetőbe azokat, akik igénylik. Bognár Ferencet a Facebookon üzenetben, kommentben vagy telefonon (0630/815-1661) lehet keresni ez ügyben.

RÁCKEVÉN a Ráckeve Taxi és Sofőrszolgálat hirdette meg a díjmentes fuvarozás lehetőségét november elsején reggel 8 és délután 5 óra között az idős és mozgásban korlátozott lakosok számára, akiket haza is szállítanak a temetőbe látogatás után. A cég képviselőit a 0620/594-5257-es számon lehet hívni.

SZOLNOKON a Szolnok Fix Taxi már nem először segíti a temetőbe jutást az idősek számára. November elsején ezúttal is minden 65 év feletti utast ingyen visz ki a helyi temetőbe, majd haza is fuvarozza őket. A sofőr a virágok és koszorúk elhelyezésében is segít. Azt kérik, aki szeretné kihasználni ezt a lehetőséget, még november elseje előtt keresse fel a céget a Facebook-oldalukon, vagy a 0620/223-4505-ös telefonszámon.

POMÁZON Farkas Gábor nyújt segítséget a helyi idős, nehezen mozgó embereknek azzal, hogy ingyen elfuvarozza őket a temetőbe. Igény esetén a 0670/636-6144-es telefonszámon lehet őt keresni.

VERESEGYHÁZON a Maci Taxival lehet ingyen utazni az utasoknak a helyi temetőbe november elsején délelőtt 10 órától délután 4 óráig. Ha élnél a lehetőséggel, vagy másnak foglalnál fuvart, a 0630/424-2737-es telefonszámon lehet időpontot egyeztetni.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
priscilla-du-preez-BjhUu6BpUZA-unsplash.jpg

Négy éven keresztül minden nap írt sms-t halott apjának, most választ kapott

Az a férfi válaszolt neki aki megkapta az apja telefonszámát: kiderült, hogy ő pedig a lányát vesztette el egy autóbalesetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 29.A 23 éves newporti lány, Chastity Patterson négy éve vesztette el édesapját, és azóta minden egyes nap egy sms-t küldött apja régi telefonszámára – bukkant rá a sztorira a Metro angol portál.

Minden egyes alkalommal leírta, hogy mi történt vele aznap, és megosztott vele az összes jót és rosszat a napjaiban. Az üzenetekben elmesélte, hogy sikeresen elvégezte a főiskolát, hogy legyőzte a rákot, és az összes szerelmi bánatát is elpanaszolta.

Múlt héten, az apja halálának negyedik évfordulója előtt egy különösen hosszú üzenetet írt. Kiöntötte a szívét, hogy fél a házasságtól, mert az édesapja nem lesz ott, és nem fogja tudni az oltárhoz vezetni, és nem lesz, akitől megerősítést nyerjen, ha pánikolna.

Az sms-t a megszokottak alapján küldte el aznap is, ahogy az elmúlt 4 évben mindig, de ezúttal válasz érkezett.

"Szia, Drága, nem az apád vagyok, de négy éve minden nap megkapom az sms-eidet. Mindig várom a reggeli üzeneteket és az esti híreket. A nevem Brad, és 2014 augusztusában veszítettem el a lányomat egy autóbalesetben. Azóta a te üzeneteid tartottak életben."

A férfi - aki Chastity apjának régi számát megkapta – minden nap látta az üzeneteket, de nem akart válaszolni, mert attól tartott, hogy egy világ omlana össze a lányban. Az üzeneteken keresztül követte végig a lány sorsát, és szinte már a saját gyerekének érezte a napok előrehaladtával.

Sajnálom, hogy mindezeken keresztül mentél, de ha ez egy kicsit is számít, tudd, hogy nagyon büszke vagyok rád!

A történtet Chastity tette közzé Facebook oldalán. A posztban kiemelte, hogy ezt egy jelenek látja, ami arra utal, hogy végre elengedheti az apját.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!